Ζώα και άνθρωπος

Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Σπύρο, πρέπει να το βρούμε αυτό! :flipout:

22814257_10157249834097925_1855119480813655538_n.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τι κάνουμε τωρα;
Το βρήκα σε μια γωνίτσα κατσουφιασμενο..Ουτε τρώει ούτε νερακι πίνει.. Παρατηρώντας τον προσεκτικά είδα ότι στο ένα πόδι δεν έχουν αναπτυχθεί καθόλου τα άκρα του...Το άλλο είναι κανονικό.. Σύριγγα δεν έχω για να το ποτισω με το ζόρι..
Στο σπίτι δεν μπορώ να τον κρατήσω διότι έχω τον γατο..
Παλαιότερα είχα πάρει τηλέφωνο σε μια φιλοζωική για κάτι γατάκια και με συνέδεσαν με Κάιρο κανονικά.. Στον δρόμο δεν θέλω να το αφήσω.
Οποτε επαναλαμβανω...Τι κάνουμε τωρα;

View attachment 146065

Ψαξε αν εχει καποια οργανωση εθελοντων κτηνιατρων.

Ρωτα direct και τον κτηνιατρο σου λεγοντας του οτι δεν εχεις δυνατοτητα να πληρωσεις απροβλεπτα εξοδα αλλο ζωο για να σε κατευθυνει.
Η μιση ντροπη δικη σου και η μιση ντροπη δικη του. Μην σκεφτεσαι πως θα το δει "επαγγελματικα".
Εστω να σου πει μια γνωμη για το που δεν πινει.

Ψαξε αν εχει καποια οργανωση εθελοντων κτηνιατρων.

Ρωτα direct και τον κτηνιατρο σου λεγοντας του οτι δεν εχεις δυνατοτητα να πληρωσεις απροβλεπτα εξοδα αλλο ζωο για να σε κατευθυνει.
Η μιση ντροπη δικη σου και η μιση ντροπη δικη του. Μην σκεφτεσαι πως θα το δει "επαγγελματικα".
Εστω να σου πει μια γνωμη για το που δεν πινει.

Νομίζω όλα καλά.. θυμήθηκα ότι στην γειτονιά υπάρχει ένας ο οποίος ταιζει και γενικά φροντίζει οταν το έχουν ανάγκη καμία διακοσαριά αδέσποτα περιστέρια,καθώς και αρκετες γατες. (Τα οποία δεν είναι και τόσο αδέσποτα οταν όλη την μέρα κάθονται γύρω από το σπίτι του.. )
Περίμενα λοιπον μέχρι τις 7 παρά το πρωί που βγαίνει και τα ταιζει να του μιλήσω.. Το μάζεψε κατευθείαν...Μαλλον έχει άκρες από γιατρούς απ' ότι μου έχει πει στο παρελθόν για άλλη περίπτωση..
Ελπίζω να το βοηθήσει.. Σίγουρα θα είναι πιο ασφαλές από το μέρος που το βρήκα. :)

Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Πάντως, να ξέρετε, ότι όταν τα άγρια ζώα (ειδικά τα πτηνά), είναι στρεσσαρισμένα, δεν πίνουν και δεν τρώνε μέχρι να ηρεμήσουν, ακόμα κι αν πεθαίνουν απο την πείνα ή την δίψα.
Η καλύτερη λύση (μου το είπαν κι εμένα - ένας υπεύθυνος μιας φιλοζωικής οργάνωσης, παλιότερα) είναι να το βάλεις σε ένα κλουβί, να το σκεπάσεις ωστε να έχει λίγο φως αλλά να μην βλέπει κινήσεις, να του βάλεις λίγο νερό και να το αφήσεις σε μια ήσυχη γωνιά μέχρι να βρεις λύση. και αυτό να ηρεμίσει.
Περιστέρι είναι, αν δεν είναι πληγωμένο και αν συνέλθει, το ξαναπας εκεί που το βρήκες και το αφήνεις ελεύθερο. Θα πάει σπίτι του μόνο του.

Το έβαλα σε κουτί και το είχα κοντά σε αεροθερμο για τέσσερις ώρες περίπου (κοντά οχι επάνω : ) ) .. Δεν μου φαινόταν εξαρχής χτυπημένο..Μπορει να είχε κάτι εσωτερικό σε καμία φτερούγα.. Τα μάτια του γυάλιζαν και δεν φαινόταν τόσο ταλαιπωρημένο..
Διάβασα και στο νετ για σαρμονελες και διάφορα άλλα και δεν ήθελα να τον πάω σπίτι γιατί δεν ήξερα αν μεταδίδονται όλα αυτά από το ένα ζωντανό στο άλλο...

Μπορεί και να είναι γέρικο το καημένο.

Μπράβο πάντως βρε Σπύρο.

Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα και τον κύριο που είπες.

:worshippy:

Χρήστο αν ήξερα ότι είναι υγιές θα το έκανα με πατάτες στο φούρνο αλλά είπα να μην το ρισκάρω. :)

Υπάρχει η ΑΝΙΜΑ πάνω από τον σταθμό του Ταύρου με εθελοντές που μπορείς να το πας εκεί και να το αφήσεις.
Έχω πάει τη μισή πανίδα της Νέας Ιωνίας εκεί.
Από χελώνες και σκατζόχοιρους μέχρι κοτσύφια και γεράκια.

Υπάρχει η ΑΝΙΜΑ πάνω από τον σταθμό του Ταύρου με εθελοντές που μπορείς να το πας εκεί και να το αφήσεις.
Έχω πάει τη μισή πανίδα της Νέας Ιωνίας εκεί.
Από χελώνες και σκατζόχοιρους μέχρι κοτσύφια και γεράκια.

Υπερ-χρήσιμη πληροφορία.. Thanx.

Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

E, να, αυτά βλέπουν και δεν θ'αφήσουν χασάπικο για χασάπικο άσπαστο... :))

Δεν αντεχω να διαβασω το αρθρο, αλλα του ευχομαι τα χειροτερα