Ζώα και άνθρωπος

Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Το νομοσχέδιο αυτό, όσο διάβασα, και ακόμα περισσότερο οι απαντήσεις του υπουργείου στις ενστάσεις που διατυπώθηκαν είναι τρανή απόδειξη ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση κατά μεγάλο ποσοστό προσπαθεί να κυβερνήσει όχι τη χωρα όπως είναι, αλλα τη χωρα όπως θα ήθελε να είναι. Οι απαντήσεις του υπουργείου είναι σα να αφορούν μια άλλη χωρα, με δήμους που λειτουργούν άψογα και εφαρμόζουν τους νομους στην εντέλεια, όχι μια χωρα όπου η εφαρμογή του νέου νομου για τα κατοικίδια θα εξαρτάται απόλυτα από την οργανωτική επάρκεια και την ευαισθησία ανθρώπων όπως ο Αχιλλέας Μπέος. Φοβάμαι ότι οι οποιες αντιδράσεις θα αγνοηθούν, το νομοσχέδιο θα περάσει όπως έχει και μετά την εφαρμογή του ο εμπνευστής του θα ρίξει το φταίξιμο στους Δήμους που σαμποτάρουν το έργο της κυβέρνησης, η κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

ευχαριστώ

πολυ πιθανόν, αλλά η κινητοποίηση ήταν εντυπωσιακή τις μέρες αυτές

Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Και η κινητοποίηση ήταν εντυπωσιακή, αλλά και το νομοσχέδιο όχι τόσο σημαντικό για τους κυβερνώντες ώστε να διακινδυνεύσουν, πέραν του ξεκάθαρου κραξίματος, να να χάσουν υπολογίσιμη μερίδα ψηφοφόρων και μόνο από αυτό.

Φαίνεται ότι η δύναμη και η αποφασιστικότητα των φιλόζωων είναι πιο υπολογίσιμη, τουλάχιστον για την κυβέρνηση, από την αντίστοιχη ολόκληρων επαγγελματικών κλάδων.

Ή αυτό ή είχε δοθεί εν λευκώ εντολή στον Τσιρώνη και άργησαν να αντιληφθούν τι έκτρωμα δημιούργησε. Δεν πειράζει. Ας το σημειώσουμε τουλάχιστον στο εξής, για το ποιόν του εν λόγω.

Re: Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

«Το νομοσχέδιο θα επανέλθει σε 30 ημέρες με τις αναγκαίες διευκρινίσεις και διορθώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα, το οποίο αποσύρθηκε το πρωί της Τρίτης, έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε από εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου και φιλοζωϊκές οργανώσεις.

Παράλληλα, ο κ. Τσιρώνης είπε πως «η μέχρι τώρα συμμετοχή των πολιτών στη διαβούλευση, απέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον για την ευζωία των ζώων συντροφιάς και τους ευχαριστώ για αυτό».

Πρόσθεσε ότι «οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου διασφαλίζουν τη διαφάνεια, την νομιμότητα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις» που όπως τόνισε, έχουν γνώμονα "πάντα την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων συντροφιάς και την αρμονική συνύπαρξη με το ανθρώπινο στοιχείο".

κάτι μου λέει ότι σε 30 μέρες θα έχουμε πολύ χειρότερο...σχέδιο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς...

κάτι μου λέει ότι σε 30 μέρες θα έχουμε πολύ χειρότερο...σχέδιο

Kαποτε ...
πηγα να δω εναν server (νομιζω το σωτηριο ετος 1992) στον τομεα τηλεπικοινωνιων του ΑΠΘ.
Εντυπωσιαστηκα ... απο τους ΔΥΟ αχανεις σκληρους δισκους που ειχε μεσα του (δυο 500αρηδες !!!!).
Γυρναω καποια στιγμη ο στουρνος και τι λεω ... "καθε ποτε, τους κανετε format ?" .... :flute:

Τραγικα επικινδυνος :rolleyes: ... εν τω ρομαντισμο της αγνοιας και αφελειας μου !
Ουτε καν αντιληφθηκα γιατι με στραβοκοιταξαν.

Κατι παρομοιο συμβαινει με τους σημερινους πεφωτισμενους μας .... γουσταρουν low level format
σε εναν server που ΕΞ'ΟΡΙΣΜΟΥ απαγορευεται να βγει offline .... ουτε για picosecond !
Kαι βεβαια ουτε λογος για πενηντα device drivers φορτωμενους στο config.sys.

Last edited:

Τωρα που το βλεπω .... επειδη ειναι ολιγον ασαφες αυτο που εγραψα ...
ο server ειναι η, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, συμπαθεια (και ΑΓΑΠΗ) των συμπολιτων μας ... στα τετραποδα
(των περισσοτερων συμπολιτων μας). Δεν εισαγεις "γκριζες ερμηνειες" που θα τορπιλησουν αυτην
την τοσο ευθραστη σχεση. Που θα αποτελεσουν αφορμη για να πεταχθουν καποια ΠΟΛΥ ευαισθητα
πλασματακια στον δρομο, στην τυχη τους, η για την ακριβεια ... στην ατυχια τους.

Υπαρχουν μερικοι "servers" που δουλευουν ακομα .... και δουλευουν επαρκως ΚΑΛΑ.
Ε ... ο Τσιρωνης ηθελε low level format σ'αυτη την σχεση ...
Ευτυχως ... ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕ η ευκαιρια .... δεν του κατσε η αναλγησια (στα ορια μοχθηριας).

Last edited:

Και όμως τα 30.000 ευρώ πρόστιμο είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ.

Άντρας στην Καρδίτσα παγίδευσε γάτα σε κλουβί και την χτύπησε με ψαροντούφεκο

" Στην διαδικασία παρευρέθηκε ως μάρτυρας και η κ. Γιαννακού η οποία μας μεταφέρει πως ο δράστης δεν απολογήθηκε για την πράξη του, παρά μόνο δήλωσε πως δεν γνώριζε για το νόμο περί κακοποίησης.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε ως ελαφρυντικό αυτό του πρότερου έντιμου βίου, έκρινε ένοχο τον δράστη και τον καταδίκασε με ποινή φυλάκισης 1 έτους με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή μόλις 5.000 ευρώ.
Η κ. Γιαννάκου λέει πως η γάτα είναι περίπου 4 ετών, πολύ φιλικη και την φρόντιζε κάποιος από τη γειτονιά.

Εκτιμά πως ο δράστης την προσέλκυσε με τροφή, την έκλεισε στο κλουβί και στη συνέχεια τη χτύπησε με το ψαροντούφεκο και την άφησε εκεί σοβαρά τραυματισμένη να αργοπεθάινει"

:mad:

Δεν ήξερε ότι είναι παράνομο λέει, όχι ότι είχε πρόβλημα να παγιδέψει, να τραυματίσει και να αφήσει να αργπεθαίνει ένα αθώο, άκακο πλάσμα.

Του αναγνώρισαν και ελαφρυντικά και τον αμολύσαν στην κοινωνία!!!!!!

Μπράβο! Εύγε!

Ωχ βρε Χρήστο,μου έδωσες μπουνιά στα μούτρα με αυτήν την είδηση.!!

Μπορεί κάποιοι να καταδικάζουν την βία αλλά εγώ θα τον τσάκιζα τον μπάσταρδο που το έκανε...

Ωχ βρε Χρήστο,μου έδωσες μπουνιά στα μούτρα με αυτήν την είδηση.!!

Μπορεί κάποιοι να καταδικάζουν την βία αλλά εγώ θα τον τσάκιζα τον μπάσταρδο που το έκανε...

Και εγώ δεν ξέρω αν θα κρατιόμουνα.

Προσπαθώ να είμαι καλός Χριστιανός αλλά τείνω στον Μωσαικο νόμο περί οφθαλμού έναντι οφθαλμού

Μόνο έτσι καταλαβαίνουν κάποιοι..

Προσπαθώ να είμαι καλός Χριστιανός αλλά τείνω στον Μωσαικο νόμο περί οφθαλμού έναντι οφθαλμού

Μόνο έτσι καταλαβαίνουν κάποιοι..

Ελα στο νημα της Τουρκιας να νιωσεις πιο ανετα και οικεια με τον Μωσαικο νομο...

Συνετος δεν ειναι αυτος που πνιγει συνεχως την οργη του ...
... αλλα αυτος που γνωριζει ποτε να την αποδεσμευσει και σε ποιον.

Αλλιως να κατσουμε ολοι να μας πηδανε απο το πρωι μεχρι το βραδυ
αφου οι χριστιανικες μας καταβολες επιτασσουν ... προβατοποιηση.

Απάντηση: Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Δεν ήξερε ότι είναι παράνομο λέει, όχι ότι είχε πρόβλημα να παγιδέψει, να τραυματίσει και να αφήσει να αργπεθαίνει ένα αθώο, άκακο πλάσμα.

Του αναγνώρισαν και ελαφρυντικά και τον αμολύσαν στην κοινωνία!!!!!!

Μπράβο! Εύγε!

Χρήστο μου, το έχω ξαναγράψει αρκετές φορές νομίζω...όταν σε ένα κράτος δικαίου, το πρώτο που πεθαίνει είναι η δικαστική εξουσία, κλείσε το βιβλίο, μην διαβάζεις παρακάτω.