Ζώα και άνθρωπος

Έφτασε η εποχή που για μένα είναι η απόδειξη του πόσο βάρβαροι είμαστε,του πόσο υποκριτική είναι η Εκκλησία της Ελλάδος και το μέγεθος της πλάνης που έφερε ο σκοταδισμός του παπαδαριού.
Βαθιά θρησκευόμενος,όμως δεν μπορώ να καταλάβω,πως στο όνομα της θρησκείας γίνεται αυτό το βάρβαρο έθιμο της σφαγής και βασανισμού 2,5 εκατομμυρίων αμνοεριφίων με τον τρόπο που γίνεται.
Μεγάλο πράγμα να είναι υποκριτής και κοιλιόδουλος ...κατώτερο είδος πολιτισμού.
Εκεί που δούλευα ένα δεμένο μικρό αρνάκι βέλαζε από φόβο,από τους θορύβους,περιμένοντας την μοίρα του...
Δεν ξέρω αν αυτό το θέαμα να σφάζονται σε πρόχειρες στάνες στην ουρά αμνοί,και το επόμενο να βλέπει τη λεπίδα ,το κόψιμο του λαιμού του προηγούμενου,το βέλασμα απελπισίας,το κρέμασμα σε τσιγκέλι αφού πατηθεί στο λαιμό με τις γαλότσες,να μυρίζει τον επερχόμενο θάνατο,και να κατουρά πάνω του κλαίγοντας.
Ποια θρησκεία και ποιος Θεός είν αυτός που ευλογεί τέτοια κτηνωδία,τέτοια βαρβαρότητα,τέτοιο παγανιστικό έθιμο ,τέτοιον λάθος συμβολισμό,τέτοιο ξεφτίλισμα...
Γιατί οι Ιεράρχες δεν βλέπουν επιτέλους το δράμα αυτό,γιατί δεν προβληματίζονται στην θέα,τον πόνο και τον βασανισμό τόσου μεγάλου αριθμού πλασμάτων του ίδιου θεού,αλλά τα αποκαλούν κτήνη επίσημα...που σκοπός τους είναι να μας θρέψουν.
Απ το ξεχώρισμα των υποψηφίων για σφαγή αμνοεριφίων,απ την απομάκρυνση,απ την μεταφορά στο 'σφαγείο' τα πλάσματα αυτά διαισθάνονται την 'μοίρα' τους και υποφέρουν,αγχώνονται.....βασανίζονται!!!
Με όσους Ιεράρχες μίλησα,σε όσους θρησκευόμενους ανέφερα το θέμα,η απάντηση θύμιζε επιχειρήματα 'ξύλου απελέκητου'...
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι σκηνές σαν αυτές που βγάζουν σε λοταρία ζώα σε πανηγύρια,σφάξιμο με τον τρόπο αυτό....συμβαίνουν στο 2019...
Μακάρι να αφαιρεθεί η λέξη 'Χριστιανός' απ τις ταυτότητές μας,επειδή μικρή σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Το κρέας που τρως καθημερινά από που νομίζεις ότι προέρχεται όμως?

Μήπως η σφαγή γίνεται σε καλύτερες συνθήκες? Ευχαρίστως να σου δείξω αν θέλεις.

Επίσης η εκκλησία δεν έχει σχέση με το έθιμο σφαγής των αρνιών το Πάσχα.

Απλά είναι το τέλος της νηστείας και ο σοφός λαός μας το συνδύασε να τρώει αμνό.

Αλλά κατά τη διάρκεια της σαρακοστής που η εκκλησία όντως προτρέπει να μην τρως κρέας, πόσο έφαγες εσύ?

Την Τσικνοπέμπτη?

Και πάει παρακάτω το πράγμα άμα το ψάξεις... γαλακτοκομικά τρως?

Από που προέρχονται ξέρεις?

ΥΓ. Η εκκλησία στα πρώτα χρόνια πρότεινε μόνο χορτοφαγία.

Δεν τρώω κρέας για περίπου 2 μήνες και έχω καταφέρει να το κρατήσω κάποια 8μηνα.
Δεν μου λείπει,στο Εξωτερικά έχω πάει σε σφαγεία και πετούσαν αναισθητικό αέριο.
Συγκρίνεις την κατανάλωση γαλακτοκομικών με τα ντοκιμαντέρ που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο? (για παράδειγμα ένα απ τον Ευαγγελάτο,που έδιχνε μεσάνυχτα σε μια στάνη να σφαγιάζονται εκατοντάδες?)
Πάντως με το σχόλια εννοούσα περισσότερο την αποφυγή βασανισμού και την χρήση αερίου ή υπνωτικού για την σφαγή,όπως Ολλανδία και Σουηδία που πήγα.
Στα νησιά παλιότερα ο Παπάς περνούσε ,ευλογούσε το πρόβατο,που σφαζόταν σε κάθε αυλή για 100 Δραχμές και μετά την σφαγή μπροστά του,βουτούσε στο αίμα ένα πινέλο και έκανε ένα Σταυρό στην Εξώπορτα.
Αρνί έτρωγα μικρός από συνήθεια,δεν έχω βάλει στο σπίτι μου,ενώ προσπάθησα να απέχω ,τρώγοντας αλλαντικά,όπως ξανάγραψα.
Οι Ιερείς που μίλησα,είναι πολύ χαμηλού πνευματικού και Μορφωτικού Επιπέδου για να δώσουν έστω μια ερμηνεία που έχει σχέση με το Θρήσκευμα.

Δεν κατάλαβες αγαπητέ μου...

Το γάλα δεν το ανέφερα έτσι...

Το γάλα το δίνουν ζώα (μητέρες) που αφού γεννήσανε, σφάξανε τα μικρά τους.

Για αυτό συνεχίζουν και κατεβάζουν γάλα.

Το γάλα, το τυρί κ.λπ. κρύβουν σφαγή πίσω τους.

Είτε τρως το μοσχαράκι είτε τη μπουγάτσα, είτε πίνεις καφέ με γάλα η ίδια σφαγή έγινε.

Επίσης να πω ότι συμφωνώ με όσα λες για την αποφυγή βασανισμού. 1000%

Το πρόβλημα είναι πάντα το ίδιο: χαμηλό επίπεδο ευαισθητοποίησης.

Δυστυχώς είναι πολύ εκτεταμένο και μάλιστα στην ύπαιθρο πολύ χειρότερα από ότι στις πόλεις.

Να ξεκαθαρίσω πως ότι έγραψα δεν ήταν για αντιπαράθεση μαζί σου (σε καμία περίπτωση) αλλά ευκαιρία να δώσω πληροφορίες (όπως για το "αθώο" γάλα).

Το κρεας ΔΕΝ γινεται να το αποφυγουμε (οχι ακομα).
Ομως τον τροπο θανατωσης μπορουμε και ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ να τον κανουμε ελαχιστα οδυνηρο.
Εντελως ανωδυνος δεν προκειται να γινει ποτε.

Το γάλα δεν το ανέφερα έτσι...

Το γάλα το δίνουν ζώα (μητέρες) που αφού γεννήσανε, σφάξανε τα μικρά τους.

(όπως για το "αθώο" γάλα).

Να παραθέσω και εγώ τις εμπειρίες μου απ την γαλακτοπαραγωγή.
Σε πολλές πάνω από δέκα επισκέψεις μου σε φάρμες και φιλοξενία από φίλους,στην ευρύτερη περιοχή της Gouda (ίσως την μεγαλύτερη γαλακτο-αποθήκη της Ευρώπης με το γνωστό τυρί),είδα από πρώτο χέρι την διαδικασία παραγωγής γάλακτος ....
Ιδιοκτήτες οι γονείς οικογένειας πιλότων της KLM και πολύ γνωστή φίλη μου..οι αγελάδες γεννούσαν καθημερινά και τα μικρά απομακρύνονταν ,αυτό μου εξήγησαν και έτσι μάζευαν το γάλα σε τεράστια Ασημί καζάνια,που με εντυπωσίασαν με το μέγεθος τους...
Κατόπιν περνούσαν οι μεγαλέμποροι και αφού τέσταραν,το έπαιρναν ...
Τα μικρά μεγάλωναν ξεχωριστά,είχαν όλα τα ζώα τρομερή φαρμακευτική υποστήριξη,(εξέταση Ούρων,αίματος,κόψιμο νυχιών,τοποθέτηση Aloy Vera όπου είχαν πληγές) και φυσικά θανατώνονταν χωρίς βασανισμό κυρίως τα αρσενικά..η μοναδική μου ένσταση για την συμπεριφορά ήταν οι αγελαδο-δρομίες,που είχαν άσχημα πεσίματα ζώων και κτυπήματα με λάστιχο..αλλά ήταν λένε πανάρχαιο έθιμο και παρόλο που πηγαίνουν λιγότεροι θεατές,για τον ίδιο λόγο ,το διατηρούν ακόμα..με τα ανάλογα φυσικά ατυχήματα,όπως συνέβη τελικά στον πατέρα των φίλων μου,που έμεινε 'φυτό' από πέσιμο....

Τα μικρά απομακρύνονται... πως επιβιώνουν χωρίς το μητρικό γάλα?

Τα κάνουν κρέας.

Τουλάχιστον αυτό γνωρίζω εγώ.

Σίγουρα στις χώρες της Δ. Ευρώπης τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από ότι εδώ.

Δυστυχώς και εκεί όμως άρχισαν την κάτω βόλτα από όταν γίνανε σφαγεία haram.

Eκεί είναι χειρότερες οι συνθήκες (από ότι εδώ).

Τόσο άσχημες που κάποιες χώρες σκέφτονται απαγόρευση του haram (η Δανία αν θυμάμαι καλά) στα σχολεία τουλάχιστον.

.........................................

Σίγουρα στις χώρες της Δ. Ευρώπης τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από ότι εδώ.

Δυστυχώς και εκεί όμως άρχισαν την κάτω βόλτα από όταν γίνανε σφαγεία haram.

......

Halal...

Eδω μια πλυ πολυ γενναια γυναικα παλαιψε και παλευει εναντιον, Η Μπριζιτ Μπαρντο. Και την δεν ακουσε , και ποσο δεν την ριξανε στον βουρκο.
Μεχρι δικαστηριο την πηγανε με κατηγορια ρατσισμου.

Βεβαια αυτα παλιοτερα πριν 7-10 χρονια... Τωρα εχουν αλαξει οι νοοτροπιες και το θρασος της κορεκτιλας μπηκε στην τρυπα του.

Παντως εγω εχω περιορισει παρα πολυ το αρνισιο ( 3-4 φορες τον χρονο) και το κατσικισιο κρεας και εχω καταργησει τελειως τα κουνελια.

Halal...

Eδω μια πλυ πολυ γενναια γυναικα παλαιψε και παλευει εναντιον, Η Μπριζιτ Μπαρντο. Και την δεν ακουσε , και ποσο δεν την ριξανε στον βουρκο.
Μεχρι δικαστηριο την πηγανε με κατηγορια ρατσισμου.

Βεβαια αυτα παλιοτερα πριν 7-10 χρονια... Τωρα εχουν αλαξει οι νοοτροπιες και το θρασος της κορεκτιλας μπηκε στην τρυπα του.

Nαι σωστά σε Halal αναφερόμουνα.

Εστιάζω πάντως στο θέμα του πόνου,ψυχολογικού και σωματικού ,που βιώνει το κάθε ον και συγκεκριμένα το πιο πράο σύμφωνα με τον 'Καθοδηγητή' μας (που δεν έχει και αμυντικά όπλα)...έτσι και αλλιώς και μεις τροφή για σκουλήκια καταλήγουμε.
Αυτό που με εκνευρίζει είναι η στάση της Εκκλησίας,που δείχνει να ζει και να προτρέπει τη ζωή στον σκοταδισμό.
Πολύ λίγοι Ιεράρχες ,που αναφέρθηκαν στο θέμα,ενώ η γλωσσοδιάρροια τους στα ανώτερα ΑΙΣΘΉΜΑΤΑ ,είναι επίμονη κατήχηση.
Η υιοθέτηση για χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας ενός αρνιού ,το δέσιμο με τα παιδιά και η ..σφαγή με τον τρόπο που γίνεται στην επαρχία,για μένα είναι ντροπή.
Το πέρασα,το έζησα μικρός,το απέρριψα όμως και προσπαθώ να μεταδώσω στον γιο μου την πλάνη και κυρίως την υποκρισία που κρύβει το έθιμο αυτό καθαυτό.
Για τα νεογέννητα μοσχάρια θα επανέλθω,αφού ζήτησα πληροφορίες ..απ τους γνωστούς μου.

Βεβαιοτατα αν ειναι γονιμοποιημενα και ΟΧΙ αν δεν ειναι γονιμοποιημενα.
Τα αυγα κοτας ΝΟΜΙΖΩ οτι ειναι μη γονιμοποημενα (αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος).

Κοιτα Ντινο, μην νιωθεις τυψεις που τρως αλλα ζωα (η εμβρυα).
Αν το ριξεις αποκλειστικα σε φυτοφαγια ... προκυπτουν καποια θεματακια με τον εγκεφαλο.
Καλο ειναι η διαιτα σου να περιεχει και ζωικες ΚΑΙ φυτικες πρωτεινες. Ισορροπια/ποικιλια, δηλαδη.
Ο ανθρωπος ειναι ακομα παμφαγο ον. Που σημαινει οτι ΔΙΑΛΛΥΕΙ αλλες μορφες οργανικης ζωης
μεσα στο στομαχι του .... οχι απο βιτσιο ... αλλα για να ζησει. Οταν με το καλο εξελιχθει σε καποια
αλλη μορφη ζωης (και συνεχισει να διαλλυει ζωα στο στομαχι του) τοτε να εκτελεστει στα 6 μετρα
αλλα .... μερι τοτε ... ειναι ΑΘΩΟΣ εν τη κτηνωδια του. Οξυμωρο σχημα λογου αλλα αναποδραστο γεγονος.

Λίγο το έριξα το επίπεδο για να ευθυμήσουμε. Όμως σίγουρα οι προβληματισμοί που διαβάζω στο παρόν νήμα έχουν βάση και δίνουν τροφή για σκέψη.

https://www.youtube.com/watch?v=rIYKtdGZ0a8

...Πράγματι τέτοιες σκηνές δίνουν τροφή για 'νηστίσιμη' σκέψη...
Πως να πειραχτεί χειρότερα ένας εγκέφαλος αν απέχω απ αυτό το έθιμο και μειώσω στο ελάχιστο ..κρέας αμνών?
Τρέχω 3000 χλμ περίπου τον χρόνο, κάθε χρόνο επί 33 χρόνια,πάω σε 2 σχολές για αυτοάμυνα,παρακολουθώ και εξασκούμαι με πρακτικές ασκήσεις Αρχαίας Κινέζικης φιλοσοφίας για μείωση της αρνητικής ενέργειας...και ευεξία.
Και αν και κοιμάμαι ελάχιστα τα βράδια,πάντα πιστεύω ότι υπάρχουν εναλλακτικές...όπως η μουσική τροφή.
Πραγματικά πιστεύω αυτό που μου είπε Κινέζος Δάσκαλος, ότι ένα σοκ που περνάει ο άνθρωπος με κάποιο σοβαρό θέμα υγείας,τον κάνει να 'στροφάρει' αλλιώς ...
Ευαισθητοποιείται σε 'πτυχές' που δεν πήγαινε πριν το μυαλό του..
Όμως το όλο σκηνικό με το πατρονάρισμα της Εκκλησίας ,αυτό καθαυτό με θλίβει !!!!
Το Χριστιανικό Gaviskol .....για μια γιορτή ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ..για μια γιορτή που θυμίζει πόσο πεπερασμένοι είμαστε .....τι άλλο να πει κανείς?