Ζώα και άνθρωπος

Μπα, όχι, δεν μου αρέσει να βλέπω ταινίες με σπαθιά και μαχαίρια, μου αρέσει να τα χρησιμοποιώ.
Στο 99% των ταινιών δεν ξέρουν καν πως να κρατήσουν ένα μαχαίρι ή ένα σπαθί.

by the way, καλα σε θυμαμαι απο την κοπη της πιτας του '18.. σε αυτην του '19 δεν θυμαμαι να σε ειχα δει.
αλλά εκει η αληθεια ειναι οτι ειχαμε πιασει την κουβεντα με τον Μακη για τις βελτιωσεις στα technics και η εκδηλωση πηγε ετσι μεχρι τελους...

Μπα, όχι, δεν μου αρέσει να βλέπω ταινίες με σπαθιά και μαχαίρια, μου αρέσει να τα χρησιμοποιώ.
Στο 99% των ταινιών δεν ξέρουν καν πως να κρατήσουν ένα μαχαίρι ή ένα σπαθί.

τι εννοεις να τα χρησιμοποιεις;;;
μηπως γλιτωσα κατι χτες που δεν ειπα οχι;;;;;;;

Πολλά! Θα σου δείξω από κοντά όταν θα έρθει η ώρα. :flipout:

Άλλο που έμαθα με τον άσχημο τρόπο.
Τα πουλιά πρέπει να κοιμούνται 12 ώρες την ημέρα.
Αν δεν κοιμηθούν, γίνονται τζαναμπέτικα.
Και ένας τζαναμπέτης παπαγάλος πονάει! :D

Βασικό για όσους έχουν λοιπόν πτηνά, να προσέχουμε τον ύπνο τους για να μην μας δαγκώνουν.
Στις γάτες δεν πιάνει, σε κάνουν σερμπαντίνες κοιμηθούν δεν κοιμηθούν!

θελω την βοηθεια σας / την γνωμη σας για κατι..
σημερα το απογευμα κατα τις 17:45 πανω κατω, εξω απο τις εγκαταστασεις των ναυπηγειων Ελευσινας, βλεπω στην μεση της λωριδας μου ενα μαυρο μικρο πραγματακι. οταν τα φωτα του λεωφορειου το "πιασαν" καλα καταλαβα οτι ηταν γατι. και μαλιστα ζωντανο. ειχα καμια 50ρια χλμ ταχυτητα και 3-4 επιβατες μεσα στο Λ/Φ. το να πεσω σε φρενα πανικου δεν ειχε νοημα... το κεντραρω λοιπον στην μεση του οχηματος με σκοπο να περασω απλα απο πανω του. ετσι εγινε, σταματαω, κατεβαινω απο το Λ/Φ παω προς το μερος του να το μαζεψω χωρις να το πολυσκεφτω..
μολις με ειδε να'ρχομαι κοντα του, ηρθε αυτο προς τα εμενα. το παιρνω στα χερια και βλεπω ενα δραμα... (ενα μαυρουλι γατακι περιπου 2-2,5 μηνων στο μεγεθος του Ταμπυ οταν τον βρηκαμε και αυτον στον δρομο).
χτυπημενο ασχημα στο αριστερο του ματι με καταλοιπα απο τον οφθαλμο. φυσικα το ειχε χασει. η ουρα σαν να ηταν σπασμενη στην μεση και κομματια απο το τριχωμα να λειπουν. η βρωμια πανω του δεδομενη.
το βαζω δίπλα μου σε μια θηκη που εχουμε χαμηλα προς το πατωμα στην μεσα πορτα, για να μην χωθει κατω απο κανα πενταλ δλδ.... στο συγκεκριμενο Λ/Φ η θηκη ειχε και καπακι οπότε κινδυνος δεν υπηρχε.
ειχα ακομα 4 ωρες βαρδια μπροστα μου και στο διαλειμμα του εδωσα να φαει την μιση μπριζολα που ειχα για φαγητο για να αντεξει. την βουτηξε, την καταπιε...
φαινοταν οτι δεν ηταν αρρωστο, το ακουγα, μιαουριζε συχνα πυκνα. το παω σπιτι και βλεπουμε και τα υπολοιπα θεματα...
στην δεξια μπροστινη πατουσα το μεσαιο νυχι βγαλμενο απο την εντελως σπασμενη αρθρωση. κομμενο και το δερμα εκει.
η ουρα απο την μεση της οχι απλα σπασμενη (σε 3 κομματια), αλλά κρεμοταν σε λιγο δερμα πια.. ετοιμο να κοπει.
πιθανον και προβλημα σε αρθρωση σε πισω ποδι, γι'αυτο δεν ειμαι σιγουρος ακομα.. για το ματακι τα ειπαμε...
το καναμε ζεστο μπανιο σε λεκανη με σαπουνι φυσικα γιατι αλλιως δεν καθαριζε με τιποτα! το στεγνωσαμε και το βαλαμε να φαει κονσερβα με ψαρι και την ξηρη τροφη του μ@λάκ@ μας.
δεν εφαγε, η κοιλιτσα του ηταν μια χαρα με την μπριζολιτσα φανταζομαι και το βαλαμε για υπνο τυλιγμενο με ζεστο πλεκτο μαλλινο ζακετακι. μεχρι τωρα που το ειδα κοιμαται κουλουριασμενο.
και ερχομαι στο διλημμα... να το φροντισω εδω μεχρι να δυναμωσει και μετα να το παω κατω μαζι με τα άλλα, ή να το παω την Δευτερα στο ιατρειο να του κανουν την ενεση που θα το βγαλει απο την μιζερια του;;
λαβετε υποψιν σας οτι η γενικη οψη του ειναι τοσο κακη, που ο Ταμπυ δεν το πλησιαζει!
το ειδε και απομακρυνθηκε! κατι αναλογο θα κανουν και τα άλλα κατω. μην σκεφτειτε οτι θα το χτυπησουν, σκοτωσουν κλπ.. απλα θα το αποφευγουν.
οτι ακριβως κανουν και τα λιονταρια οταν αισθανθουν οτι κατι δεν παει καλα με καποιο. ξενο να ειναι, απο αντιπαλη αγελη δλδ, ουτε που το πλησιαζουν.
αν το ζητησετε μπορω να σας δειξω φωτο, αλλά το θεαμα ειναι κατι παραπανω απο αποκρουστικο και δεν θα το'θελα.
ειμαι σε διλημμα, πεστε μου ειλικρινα τι να κανω;;;;

Nα το πας στον κητνίατρο οπωσδήποτε.

Μπορεί και να γίνεται καλά. Το να ζήσει με ένα μάτι δεν είναι τίποτε φοβερό για μια γάτα.

Πρέπει να το δει κτηνίατρος όμως.

Είτε είναι να ζήσει, είτε όχι.

Έχω αντίστοιχη εμπειρία με γατί που έγινε μια χαρά μετά.

Ευθανασία γίνεται μόνο αν είναι να πεθάνει ότι και να κάνει κανείς.

Αυτός θα εκτιμήσει και θα σου πει τι πρέπει να γίνει: ανάρρωση ή ευθανασία.

τωρα που το ξανασκεφτομαι Χρηστο, γιατι να το δει κτηνιατρος;
το ματι παει χαθηκε. η ουρα, τελος η μιση.. το διαλυμενο πατουσακι θα του το φτιαξει;; δεν νομιζω.
και προβλημα υγειας δεν βλεπω να'χει, τρωει κανονικα.
απο τον τροπο που περπαταει δεν μπορω να καταλαβω ακομα αν εχει θεμα, αλλά και αν εχει ο κτηνιατρος θα του το λυσει;
το θεμα μου ειναι αν πρεπει να το αφησω να ζησει με ολες αυτες τις αναπηριες.

τωρα που το ξανασκεφτομαι Χρηστο, γιατι να το δει κτηνιατρος;
το ματι παει χαθηκε. η ουρα, τελος η μιση.. το διαλυμενο πατουσακι θα του το φτιαξει;; δεν νομιζω.
και προβλημα υγειας δεν βλεπω να'χει, τρωει κανονικα.
απο τον τροπο που περπαταει δεν μπορω να καταλαβω ακομα αν εχει θεμα, αλλά και αν εχει ο κτηνιατρος θα του το λυσει;
το θεμα μου ειναι αν πρεπει να το αφησω να ζησει με ολες αυτες τις αναπηριες.

Πρέπει να το δει κτηνίατρος.

Γιατί μπορεί να "πάει το μάτι του" αλλά πρέπει να το ελέγξει μην πάθει μόλυνση.

Το ίδιο και το πατουσάκι του.

Ως είναι μπορεί να πονάει. Ο κτηνίατρος θα σου πει.

Επίσης να το αποπαρασιτώσει. Κλπ. κλπ.

Είναι πολλοί οι λόγοι που πρέπει να το πας!

Αν δεν πονάει και αν αυτά που έχει δεν είναι βέβαιο ότι θα το οδηγήσουν στο θάνατο, τότε πρέπει να ζήσει.
Μια ευκαιρία έχει και αυτό.

Εγώ πάντως θα το υιοθετούσα ακριβώς γιατί έχει αναπηρίες.

Και η μικρούλα που υιοθέτησα έχει προβλήματα. Αυτό είναι ένα παραπάνω κίνητρο.
Έξω μόνη της, δεν θα είχε επιζήσει.

Τώρα είναι μια χαρούμενη και γλυκύτατη γατούλα που δεν χορταίνει να μου δείχνει αγάπη.

Αλλά ακόμη και για ευθανασία αν χρειάζεται, θα σου το πει ο γιατρός.

Άσε που αν χρειαστεί, αυτός θα της την κάνει.

Last edited:
ακυρο οτι σκεφτομαι τον γιατρο.. εκανε κακα του με λιγο αιμα..
αυριο γιατρος οπωσδηποτε!!!!
Χρηστο, το διαμερισμα που μενουμε ειναι πολυ μικρο για νεο μελος!! αληθεια λεω, ακομα και πανεμορφο, υγιεστατο να'ταν θα το χαριζα!!!!

ακυρο οτι σκεφτομαι τον γιατρο.. εκανε κακα του με λιγο αιμα..
αυριο γιατρος οπωσδηποτε!!!!
Χρηστο, το διαμερισμα που μενουμε ειναι πολυ μικρο για νεο μελος!! αληθεια λεω, ακομα και πανεμορφο, υγιεστατο να'ταν θα το χαριζα!!!!

Μπορεί να βρεθεί άλλος να το υιοθετήσει. Πες και στον γιατρό μπορεί να ξέρει. Μπορεί κάποιος γνωστός σου. Ή απλά να το ταΐζεις με τις άλλες.

Επίσης υπάρχουν site που μπορεις να βαλεις ανακοινωση.

Αλλά τεσπα δες πώτα αν μπορεί να συνερθει

να σου πω κατι Δημητρη;; και να μου πει ο γιατρος να το κοιμησουμε μαλλον δεν θα συμφωνησω. ειδα την συμβια πως το ακουμπαγε με το χερι της εχοντας το κρεβατακι που κοιμαται κολλητα στο δικο μας.
υπνο βαθυ και οι δυο..
ε αμα γυριζεις απο την δουλεια και βλεπεις αυτο το θεαμα...
ειχε κλεισει και την πορτα της κρεβατοκαμαρας εχοντας τον ταμπυ εξω απο αυτη. κατι πρωτογνωρο γι'αυτον, αλλά σημερα απο το μεσημερι και μετα ο ατιμος αρχισε να το ενοχλει και ισως γι'αυτο να τον αφησε απ'εξω.
με ακουσε που ηρθα και βγηκε στο μπαλκονι κοιτωντας με απο πανω. με το που ανεβαινω ηταν πισω απο την εξωπορτα και με πηγε μιαουριζοντας στην κλειστη πορτα! ανοιγω, μπαινει και παει κατευθειαν στο κρεβατακι του γατιου μυριζοντας το. με κοιταγε σαν να ελεγε, δες εδω...
μετα σου λενε οτι μόνο τα σκυλακια ειναι εξυπνα...

Βλαδίμηρε, το ένα γατί που είχα το είχα βρει με σπασμένη ουρά και νυχάκι.
Και έζησε μέχρι τα 15 του χρόνια ευτυχισμένο.
Ok, ίσως το θέμα με το ματάκι του να του δημιουργήσει πρόβλημα στο κυνήγι, αλλά είναι ένας παραπάνω λόγος για να δεθεί αυτό μαζί σας.
Αν δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα, όπως εσωτερική αιμορραγία από κάποιο χτύπημα (και για αυτό το αίμα στα κόπρανα), δεν υπάρχει κανένας λόγος για ευθανασία!
Ok, αυτό το νυχάκι θα δημιουργεί κάποιες παραπανήσιες γρατζουνιές στο αφεντικό του (κατά λάθος) και θα θέλει περισσότερο κόψιμο, αλλά ως εκεί.

μολις ηρθα απο το ιατρειο παιδια. μια χαρα γατουλης λεει θα γινει, ηδη εχω αγορασει ενα σωρο, φαρμακα, σαμπουαν, κολλυριο, ενα χαπι κλπ..
θα μπουμε σε σειρα και με αυτον..
ολα καλα!