Ζώα και άνθρωπος

Καλά, εμένα μου μυρίζει μπουγάδα. Υποπτεύομαι πως τη σακουλεύτηκαν οι γουναράδες πως το (ματωμένο) προϊόν τους θα πάει άπατο φέτος και βρήκαν τρόπο να ξεφορτωθούν τα δύσμοιρα ζώα ώστε να μην τα ταϊζουν.. Έναντι και αποζημίωσης προφανώς...

Αυτό δεν ισχύει με τίποτα. Έχω ξαναγράψει για το χρήμα.
Τα φυλάν σαν τα μάτια τους, πχ μην τυχόν και δεν έχουν φρέσκο νερό για μιά ώρα και φρικάρουν οι μάνες και δεν έχουν γάλα και πεθάνουν τα μικρά και και και και...
Με τίποτα δεν θα πάρουν επιδότηση (αν) που να προσεγγίζει το κέρδος που μπορούν να έχουν.

Δεν υπαρχει τροπος να βρουμε χρονο επωασης (του ιου) στα μινκ ?
Εαν τα αφησουμε (με τροφη για 2 βδομαδες) .... ισως επανακαμψουν.
(ποιος ασχολειται με 2μισυ χιλιαδες ψωρομινκ, ε ? ... :icon15:)

Όσα έγιναν με τα μίνκ, γιά μένα βάζουν ένα γενικότερο ερώτημα : σ' όλη τη Γή με τα χιλιάδες είδη ζώων κλπ, τελικά, από τον Covid-19 προσβάλλονται μόνο ο άνθρωπος και το μίνκ και η μετάδοση είναι αμφίδρομη; Απίστευτο γιά να είναι αληθινό! Φαντασθήτε στην "αλυσίδα" της αλληλομετάδοσης να περιλαμβάνονται και άλλα ζωντανά, πιό κοντινά στον άνθρωπο...μπρρρ!

Αυτός ο κορωνιός όλο εκπλήξεις είναι! Πόσο λίγα είν' αυτά που ξέρουμε γι' αυτόν...:speechless-smiley-0

Τα DNA ειναι σαν κλειδαριες !
Δεκα strands να αλλαξεις ... και ΔΕΝ ανοιγει η κλειδαρια.
Ασχετα αν ΟΛΑ εχουν μια εγγυτητα και αλληλεπιδραση (μεσα στο ιδιο οικοσυστημα και βιοσφαιρα).
Η μεγαλη ατυχια ειναι για τα μινκ (οχι για τον ανθρωπο). Ο ιος εκανε καποια μεταλλαξη που
ξεκλειδωσε την κλειδαρια τους (στο DNA). Πολυ μεγαλη ατυχια ! :nounder:

Τοσα αλλα ζωα βρισκονται σε εγγυτητα με τον ανθρωπο. Σ'αυτα γιατι δεν βρεθηκε κλειδι "συμφορας"?
Βεβαια το αντιστροφο ισχυσε με την νοσο των πουλερικων (οπου εκει βρεθηκε ροζετα μεταφρασης ...
ΚΑΙ για τον ανθρωπο).

Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

......................................................
Τοσα αλλα ζωα βρισκονται σε εγγυτητα με τον ανθρωπο. Σ'αυτα γιατι δεν βρεθηκε κλειδι "συμφορας"?
............................................

Πώς το γνωρίζουμε αυτό; Έχεις υπόψη σου να έγινε τεστ σε καναρίνια (....λέμε τώρα) και να βγήκε αρνητικό ή για να πάμε σε θηλαστικά σε ζώα του τσίρκου, άγρια μεν που δεν συχνάζουν στο σπίτι μας, αλλά όλο και κάποιοι έρχονται κοντά τους.....

Το μήνυμα για τα μελλούμενα δεινά με αφετηρία τη μαζική κτηνοτροφία δόθηκε χρόνια πριν με τη νόσο creutzfeldt jacobs, δεν ελήφθη όμως.Αν εμφανιστεί ας πούμε στα αμνοερίφια και τους χοίρους (με τους οποίους είμαστε και εξαιρετικά ιστοσυμβατοί) θα ανοίξει διάπλατα το κουτί της Πανδώρας.

Ελπιζω να μην επακαμψουν αυτες οι επιχειρησεις γδαρσιματος ζωων παντως.

Οκ ισως να μην μπορω ακομα ( η γενια μου) να ζησω χωρις κρεας αλλα χωρις βιζον του κερατα....

Οι μικροί και κυρίως ανοργάνωτοι μπορεί να κλείσουν.
Η ζήτηση όμως είναι μεγάλη. Εξ ανατολών για τη μεγάλη μάζα αλλά και κοντύτερα σε εμάς για τα ακριβά κομμάτια.
Κλείνοντας λοιπόν μερικοί, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως θα ανέβει η τιμή και στην αρχή θα οικονομήσουν όσοι αντέξουν.

Βλέποντας την εκτόξευση των τιμών σε ένα τέτοιο σενάριο, θα ξαναμπούν στον κύκλο οι ίδιοι ή άλλοι μικροί να πάρουν και αυτοί ότι μπορέσουν από την πίτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

Πώς το γνωρίζουμε αυτό;

Μονο για σκυλους μπορω να μιλησω :

".....
Μέχρι στιγμής έχουν γνωστοποιηθεί δύο κρούσματα κορωνοϊού σε σκύλους από το Χονγκ Κονγκ,
κατά τα οποία ο ιός ανιχνεύθηκε στη μύτη και στο στόμα των σκύλων. Και τα δύο κρούσματα ήταν ωστόσο ασυμπτωματικά.
Οι ειδικοί υποθέτουν ότι ο κορωνοϊός μεταφέρθηκε στους σκύλους μέσω στενής σωματικής επαφής με τον ιδιοκτήτη τους,
ο οποίος είχε ήδη προσβληθεί από κορωνοϊό. Και στους δύο σκύλους δεν παρατηρήθηκαν αυξημένοι τίτλοι αντισωμάτων,
γεγονός που θα υποδήλωνε μόλυνση από SARS-CoV-2. Οι ερευνητές επομένως αποκλείουν ότι οι σκύλοι μπορούν
να νοσήσουν από Covid-19.
....."

Αν και ελπίζω ο Νέλσον να γλίτωσε, έχω την εντύπωση πως όχι απλά δεν είναι γεννημένο τσοπανόσκυλο, αλλά κατάφερε να εκνευρίσει τα πρόβατα που δεν πιστεύω πως τον ακολουθούν αλλά μάλλον τον κυνηγούν.
https://www.youtube.com/watch?v=p-9-3DtUzug

Εγω παντως δεν εχω ξαναδει κοπαδι προβατων να ακολουθει τοσο αμεσα ενα σκυλο.

Απο αυτην την αποψη κανει την δουλεια ΠΕΡΙΦΗΜΑ.

Μην πω τελεια γιατι το να τρεχουν τα προβατα τωρα.....εκει που θελει ο σκυλος ειναι σπανιο.

υγ

Μηπως τον περασαν για κουνουπιδι με ποδια ? :flipout:

Jean-leon-gerome-qui-que-tu-sois-voici-ton-maitre.Jpg

Qui que tu sois voici ton maitre _ Jean-Leon Gerome