Ζώα και άνθρωπος

Θετικοί στον κορωνοϊο βρέθηκαν δύο εργαζόμενοι σε μονάδα εκτροφής γουνοφόρων ζώων (βιζόν) στην Καστοριά, ύστερα από rapid tests στα οποία υποβλήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για την ίδια μονάδα, όπου την περασμένη εβδομάδα είχαν εντοπιστεί θετικοί άλλοι δύο εργάτες.

Αν καταλαβα καλα ακουγοντας εναν ιδιοκτητη δεν ειναι το προβλημα οτι τα βιζον μεταδιδουν απλα την ασθενεια στον ανθρωπο αλλα και το στελεχος του κορωνοιου μεταλλασεται πανω τους.....Η χειροτερη εξελιξη δηλαδη που θα μπορουσαμε να εχουμε - ή και ευνοικοτερη αν το στελεχος μεταλλαχθει σε κατι πολυ ηπιο τελικα- με απροβλεπτες συνεπειες.

Re: Αστείες Εικόνες

Δεν είναι αστείο αλλά χαριτωμενιά:

Between a fluffy duvet and a fleece blanket or how to keep your kitty happy.
126947765_10218723232416334_7266634265709285893_o.jpg

:flipout:

Είναι πολύ ζουζούνα!

Θα ταιριάξει με την κόρη μου σου λέω, όποτε της το δείχνω παίρνει κι αυτή ανάλογη πόζα, βγάζει ένα ναζιάρικο ήχο κι εγώ λιώνω στο πάτωμα, ζημιά μας κάνεις λέμε.

Γιατί δεν της παίρνεις ένα γατάκι και εσύ?

Το κοριτσάκι* σου προφανώς θέλει ένα.

Τόσα αδεσποτάκια μικρούλια είναι.

* να μου την φιλήσεις! είναι υπέροχο τα παιδάκια να αγαπάνε τα ζωάκια. Η αθωότητα στο τετράγωνο! Πως να μη λειώσεις ο έρμος!

Γιατί δεν της παίρνεις ένα γατάκι και εσύ?

Το κοριτσάκι* σου προφανώς θέλει ένα.

Τόσα αδεσποτάκια μικρούλια είναι.

* να μου την φιλήσεις! είναι υπέροχο τα παιδάκια να αγαπάνε τα ζωάκια. Η αθωότητα στο τετράγωνο!

Τα χουμε ξανά πει Χρήστο, ενοίκιο, απαγορεύεται δια ροπάλου. Στο προηγούμενο που σπιτώσαμε για λίγο ένα αδέσποτο αναγκαστήκαμε να το αποχωριστούμε (απ το διαμέρισμα ευτυχώς όχι απ την αυλή), ο παρών ιδιοκτήτης ούτε να τ ακούσει και οι ανανεώσεις είναι ετήσιες που σημαίνει ότι μπορεί του χρόνου να ψάχνουμε γι άλλο σπίτι που κατά 99% δεν θέλουν ζώα, ό,τι αγγελία κοιτάω δυστυχώς δεν το δέχονται. Δεν πειράζει, χαζεύουμε τα δικά σας κι άλλα ωραία βιντεάκια στο youtube και χορταίνουμε, δεν μπορούν όλοι να χουν κατοικίδιο.

Challenge:

Ποιος μπορεί να μη λειώσει?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μάλιστα, λυπηρό, διάβασα και την ιστορία στο youtube, φαντάζομαι μετά το κλάμα απ το παιδάκι, είναι κι αυτό το πράγμα η στιγμή του αποχωρισμού που σε σκοτώνει.

Σας το έγραψα ότι μάζεψα ένα μικρό γατούλι το καλοκαίρι από την Πάρο. Το θηριάκι είχε κολλήσει λοιμώδη ρινοτραχειίτιδα και θα έβγαζε το χειμώνα στην εξοχή. Εμβολιάστηκε, στειρώθηκε και τώρα έχουμε ένα ακόμα πολύ δύσκολο task να τον δεχθεί στο σπίτι η γάτα που ήδη είχαμε.
Τεσπα, στο γατούλι κάνουμε κάθε 3 βδομάδες ένεση με αντιβίωση γιατί αυτή η ρινοτραχειίτιδα είναι πολύ επίμονη. Το γατί είναι σαν να έχει μόνιμο συνάχι που μερικές ημέρες γίνεται γρίππη με δυσκολία στο να ανασάνει κλπ. Φτερνίζεται δυστυχώς σαν άνθρωπος και δεν ξέρει να χρησιμοποιεί χαρτομάντηλο και ζούμε μια κατάσταση λίγο rock. Έχει κανένας κάποιο πρακτικό πως μπορούμε να μειώσουμε αυτό το φτέρνισμα? Με τόση αντιβίωση θα επιβαρυνθεί πολύ ο οργανισμός του. Η φαρμακοποιός μου είπε ότι υπάρχει θεραπεία ομοιοπαθητικής για αυτό (?).
Εδώ ο γατούλης στην αγαπημένη του δραστηριότητα όταν δεν κάνει το κασκόλ στο λαιμό μου.
https://i.imgur.com/vuHVD6R.jpg
Πάντα είχαμε γάτα στο σπίτι. Τόσο αγαπησιάρη γάτο σαν κι αυτόν δεν είχαμε ποτέ. Χουρχουρίζει με το που με βλέπει.

Ομοιοπαθητική δεν πρόκειται να δουλέψει σε ζωάκι.

Μην παίρνεις απόφαση για την αντιβίωση μόνος σου.
Σε τι θα επιβαρυνθεί ο οργανισμός του?

Ο Charlie μου έκανε ένεση αντιβίωσης (μέρα παράμερα) για διάστημα 28 ημερών για να κλείσει η πληγή του.

Μια χαρά είναι τώρα.

Ότι σου πει ο κτηνίατρος.

Ειχα μαζεψει ενα ψιψινι πριν χρονια απο το δρομο με ρινοτραχειτιδα. Θεραπευτηκε με αντιβιωση, αλλα πηρε εβδομαδες. ΜΕτα ξανακυλησε και ξανακαναμε θεραπεια. Τοτε (2001) δεν θεραπευονταν πληρως και ηθελε επαναληψεις. Μετα το χαρισαμε και μετακομισε σε μεζονετα στα ΒΠ. Ειμαι σιγουρος πως η νεα του μαμα του συνεχισε την θεραπεια, αφου την προειδοποιησα πως θα χρειαζοταν επναληψεις (περασε κανονικοτατο face control η κοπελα μεχρι να αποφασισουμε να της το δωσουμε).

Περιττο να πω πως το μετανοιωσα που την εδωσα, αλλα σιγουρα θα εζησε σαν πριγκιπισσα

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Ομοιοπαθητική δεν πρόκειται να δουλέψει σε ζωάκι.

Μην παίρνεις απόφαση για την αντιβίωση μόνος σου.
Σε τι θα επιβαρυνθεί ο οργανισμός του?

Ο Charlie μου έκανε ένεση αντιβίωσης (μέρα παράμερα) για διάστημα 28 ημερών για να κλείσει η πληγή του.

Μια χαρά είναι τώρα.

Ότι σου πει ο κτηνίατρος.
Μήπως κάνει κακό στο συκώτι του τόση αντιβίωση ?
Εννοείται ότι τις κάνει κτηνίατρος τις ενέσεις. Είναι πολύ καλός γιατρός. Είμαστε 14+ χρόνια πελάτες του εξαιτίας της σκυλίτσας και μετά της γάτας.
Αυτός μας είπε ότι θα κάνει τέτοιες ενέσεις όλη του τη ζωή. Το ελάχιστο είναι κάθε 1 μήνα, αν υποχωρούν τα συμπτώματα. Διαφορετικά κάθε 15.
Τι τραβάνε οι γατούλες στο δρόμο... Είναι θαύμα πως επιβιώνουν. Αυτή η ασθένεια προλαμβάνεται αν κάνει το εμβόλιο στο 2 μήνα της ζωής του. Είναι κι εξαιρετικά κολλητική. Μπορεί να αφανίσει ολόκληρη γειτονιά από γάτες.

Ποιος ειπε οτι επιβιωνουν, Στελλιο ?

Καθε αδεσποτη γατουλα (η γατο) στην γειτονια μου, ΔΕΝ θυμαμαι να κυκλοφορει πανω απο ΤΡΙΑ χρονια.
Και τα 3 χρόνια που ζουν είναι σχεδόν θαύμα.

Re: Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Μήπως κάνει κακό στο συκώτι του τόση αντιβίωση ?
Εννοείται ότι τις κάνει κτηνίατρος τις ενέσεις. Είναι πολύ καλός γιατρός. Είμαστε 14+ χρόνια πελάτες του εξαιτίας της σκυλίτσας και μετά της γάτας.
Αυτός μας είπε ότι θα κάνει τέτοιες ενέσεις όλη του τη ζωή. Το ελάχιστο είναι κάθε 1 μήνα, αν υποχωρούν τα συμπτώματα. Διαφορετικά κάθε 15.
Τι τραβάνε οι γατούλες στο δρόμο... Είναι θαύμα πως επιβιώνουν. Αυτή η ασθένεια προλαμβάνεται αν κάνει το εμβόλιο στο 2 μήνα της ζωής του. Είναι κι εξαιρετικά κολλητική. Μπορεί να αφανίσει ολόκληρη γειτονιά από γάτες.

Δυστυχώς φίλε μου είσαι στη θέση να διαλέξεις αυτό που είναι λιγότερο κακό για το γατάκι.

Για αυτό σου είπα, ότι πει ο γιατρός.

Πάντως αυτό που κάνεις (να φροντίζεις άρρωστο ζωάκι) είναι η σημαντικότερη ζωοφιλία.

Και εγώ έτσι μάζεψα την Μιμίκα (ήταν στα πρόθυρα να "φύγει) και τον charlie (είχε πληγή που δεν έκλεινε από μόνη της, θα ψόφαγε σίγουρα).

Eδώ η πληγή του μετά από ένα μήνα θεραπεία με 10 ημέρες μέσα στο κτηνιατρείο (κλινική)

Χρειάστηκαν άλλοι 2 μήνες θεραπεία από τους οποίους οι 18 ημέρες ήταν μέσα στην κλινική (συνολικά 28 ημέρες δηλαδή)

Το άσπρο δέρμα που βλέπεις ήταν και αυτό πληγή πριν. Αυτό που φαίνεται ότι είναι πληγή ήταν πολύ βαθύ κόψιμο ακανόστιστο στις άκρες με αποτέλεσμα να ανοίγει συνεχώς και να αιμορραγεί.

Ήταν τόσο μεγάλο που ο γιατρός δεν μπορούσε να βάλει ράμματα γιατί το δέρμα έπρεπε να τεντωθεί πάρα πολύ.
Έτσι πήραμε τον μακρύ δρόμο.
charlie.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Δυστυχώς φίλε μου είσαι στη θέση να διαλέξεις αυτό που είναι λιγότερο κακό για το γατάκι.

Για αυτό σου είπα, ότι πει ο γιατρός.

Πάντως αυτό που κάνεις (να φροντίζεις άρρωστο ζωάκι) είναι η σημαντικότερη ζωοφιλία.

Και εγώ έτσι μάζεψα την Μιμίκα (ήταν στα πρόθυρα να "φύγει) και τον charlie (είχε πληγή που δεν έκλεινε από μόνη της, θα ψόφαγε σίγουρα).

Eδώ η πληγή του μετά από ένα μήνα θεραπεία με 10 ημέρες μέσα στο κτηνιατρείο (κλινική)

Χρειάστηκαν άλλοι 2 μήνες θεραπεία από τους οποίους οι 18 ημέρες ήταν μέσα στην κλινική (συνολικά 28 ημέρες δηλαδή)

Το άσπρο δέρμα που βλέπεις ήταν και αυτό πληγή πριν. Αυτό που φαίνεται ότι είναι πληγή ήταν πολύ βαθύ κόψιμο ακανόστιστο στις άκρες με αποτέλεσμα να ανοίγει συνεχώς και να αιμορραγεί.

Ήταν τόσο μεγάλο που ο γιατρός δεν μπορούσε να βάλει ράμματα γιατί το δέρμα έπρεπε να τεντωθεί πάρα πολύ.
Έτσι πήραμε τον μακρύ δρόμο.
Ωραίος ο Charlie, να τον χαίρεστε.
Τα ξέρεις πως είναι με τα ζωντανά: Αν μπουν στο σπίτι γίνονται μέλη της οικογένειας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να συνηθίσει η Μπρούκα τον μικρό. Δεν δείχνει τις καλύτερες διαθέσεις απέναντί του. Ο μικρός έχει ζήσει στο δρόμο 1 χρόνο, φέρεται όπως πρέπει -με σεβασμό- στη μεγαλύτερη γάτα. Η Μπρούκα μπήκε στο σπίτι δύο μηνών και για χρόνια δεν είχε παρε δώσε με άλλες γάτες, μόνο με τη σκυλίτσα. Είναι ακοινώνητη γάτα :lol:
Δεν ξέρει πως να φερθεί. Τον φοβάται, παρόλο που είναι 3 φορές το μέγεθός του. Τεσπα για το καλό τους, θα μάθουν να συνυπάρχουν στο σπίτι.