Ζώα και άνθρωπος

Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

Η μονη γάτα σε πληροφορώ που δεν σέβεται το σκυλί μου στην γειτονιά και δεν τρέχει να κρυφτεί στο γάβγισμα του ( όσο μπόι του λείπει έχει φωνή ) ειναι ένας γάτος 9 κιλά της διπλανής που τον φοβάμαι και εγώ ο ίδιος καθώς μου έχει επιτεθεί και έφυγε από πάνω μου όταν του έριξε έναν κουβά νερό ή ιδιοκτήτρια του...
Γενικά οι μικρές ράτσες έχουν ενα κόμπλεξ . Δεν γνωρίζουν ποσο μικρές είναι και πουλάνε τσαμπουκά εκεί που δεν τους παίρνει και όταν τα βρούνε σκουρα είναι αρκετά γρήγορες να χωθούν κάτω από αυτοκίνητο

...μήπως μόνο όταν είσαι και εσύ παρών?... :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

...μήπως μόνο όταν είσαι και εσύ παρών?... :flipout:
Οχι . Το κάνει παντού . Και εσύ να την βγάλεις βόλτα . Ριχνει άδεια που λένε. Ψηλώνει και 2-3 πόντους. Η ουρά φουντα ψηλά και πουλάει τσαμπουκά. Αν πιάσει , γρίλιζει και κορδωμενη περπατάει μπροστά. Αν όχι, την ουρά στα σκέλια και μαζεύει σε μια μικρή μπαλίτσα σε καποια γωνία.
Είναι στα χαρακτηριστικά της ράτσας. Εκτραφηκε για να κυνηγάει ποντίκια σε ορυχεία. Ασχετα που έγινε της αγκαλιάς και του καναπέ.

Γνωρίζω τι ακριβώς λες, είχε συγγενής τέτοιο, εννοούσα όμως να είναι μόνο του εντελώς χωρίς κάποιον αρχηγό. Σε αυτή την περίπτωση έχω σοβαρές αμφιβολίες στο τι θα έκανε.

Έχω δει αρκετές φορές μικρόσωμα σκυλάκια διαφόρων ρατσών να ορμάνε σε μεγαλύτερα.

Πάντα ξεσηκώνοντας τον κόσμο με τις φωνές τους.

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Γνωρίζω τι ακριβώς λες, είχε συγγενής τέτοιο, εννοούσα όμως να είναι μόνο του εντελώς χωρίς κάποιον αρχηγό. Σε αυτή την περίπτωση έχω σοβαρές αμφιβολίες στο τι θα έκανε.
Μπορεί και να έχεις δίκιο. Όμως πολλά μικρόσωμα σκυλιά μου έχουν επιτεθεί όταν την βγάζω βόλτα, ασυνόδευτα, που προσπαθούν να κάνουν καυγά αδιαφορώντας ακομη και αν είμαι εγώ δίπλα. Δεν έχουν αίσθηση του μεγέθους τους. Νομίζουν ότι μπορούν να τα βάλουν με όλους. Έχω δει ευσωμα με λιγότερη αυτοπεποίθηση.

Re: Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Μπορεί και να έχεις δίκιο. Όμως πολλά μικρόσωμα σκυλιά μου έχουν επιτεθεί όταν την βγάζω βόλτα, ασυνόδευτα, που προσπαθούν να κάνουν καυγά αδιαφορώντας ακομη και αν είμαι εγώ δίπλα. Δεν έχουν αίσθηση του μεγέθους τους. Νομίζουν ότι μπορούν να τα βάλουν με όλους. Έχω δει ευσωμα με λιγότερη αυτοπεποίθηση.

Και τα Τζακ Ρασσελ το ιδιο... δεν καταλαβαινουν τιποτα με τα αλλα σκυλια.

Ειναι προληπτικα τσαμπουκαλεμενο ενα τοσο μικρο σκυλι.
Απο αγχος ...
Δεν νομίζω ότι είναι απο άγχος . Έχω βίντεο που είναι μερικών εβδομάδων και τα βάζει συνέχεια με τα αδέρφια της . Που ήταν αρσενικά και μεγαλύτερο μέγεθος. Όπως και μετά που κάνει το ίδιο με την μάνα της όταν έμεινε μονη . Προσπαθεί να επιβληθεί. Και φυσικά όταν πάρει την πρώτη φάπα, όπως όλα τα μικρά, μπαίνει στην θέση της.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Και τα Τζακ Ρασσελ το ιδιο... δεν καταλαβαινουν τιποτα με τα αλλα σκυλια.

H επιτομή του θράσους!
Φιλικό ζευγάρι με ένα jack russell έχει δεινοπαθήσει.
Μισή μερίδα σκυλάκι και έχει επιτεθεί σε rotweillers, λυκόσκυλα και πίτμπουλς.. Την έχει γλυτώσει φθηνά επειδή έχουν συνεχώς το νού τους και του φορούν πάντα ένα χοντρό λαιμοδέτη που έχει φανεί σωτήριος στα δαγκώματα.
Πριν δυο χρόνια επιτέθηκε στην δικιά μου τη λύκαινα (rip...) ...Ευτυχώς τα προλάβαμε και τα δύο γιατί η Άρια δεν συγχωρούσε το θράσος!!

Και πρεπει να εχεις πολυ κουραγιο και πολυυυ ενεργεια για να εχεις Τζακ Ρασσελ... Ολην την ωρα στην τσιτα, ολη την ωρα να τρεχει γυρω γυρω να γαυγιζει να θυμωνει να να να... διαβολια ολη την ωρα. Που την βρισκουν αυτη την ενεργεια συνεχεια ;
Και που να κανεις και ταξιδι σε θαλασσα με τετοιο μεσα στο σκαφος. Την εκατσες. Θα σε εξαντλησει.

Δεν ξερω απο ρατσες ,ολα τα μικρα τα λέω κανίς,αλλα οταν ενας τέτοιος " μπακαλιάρος " πήγε να γαυγισει στον γάτο μου και να πουλήσει μούρη, το μετάνιωσε πικρά.
Ακόμα τρέχει να σωθεί.
Βέβαια από τότε ο γατος δεν έχει ξανακατεβει στην παραλία ,γιατι ειναι γεματη σκυλάκια που εχουν μαζι τους οι τουριστες και ο δικός μας τα βλέπει και παθαίνει αμόκ!
Αυτά όλα συνέβησαν στην παραλία του εξοχικού,πρόπερσι.

Mάνε,μιλαμε ότι δεν μπορώ να σου περιγράψω την φάση.
Ο γατος μέσα στην τσάντα του (ανοιχτή φυσικά) ΚΑΙ δεμένος με το λουρι του, πανω στην ξαπλωστρα και τον χάιδευα γιατι ηταν λιγο ανήσυχος.
Ήρθε λοιπον αυτό το μ@λ@κιστιρι κοντά, ψιλομυριζε και έκανε το λάθος να γαυγισει.
Σε χρόνο...αρνητικό, ο γάτος είχε φύγει από την τσάντα, είχε ξεζαλωθεί το λουρι του, είχε όρμησει και θα τον έκοβε φέτες αν δεν τρέχαμε όλοι.
Κάτι ψιλά από αμυχες έφαγα και γω ,τον έβαλα στην τσάντα του και κατευθείαν σπίτι.

Η πλάκα ήταν ότι στην αρχή τον έβγαλα από την τσάντα του (πάντα με το λουρί του) να πατήσει πάνω σε άμμο.
Σημειωτέον οτι το γατί ,δεν ειχε πατήσει ΠΟΤΕ σε εξωτερικό χώρο, παρά μόνο στο μπαλκόνι.
Αφού λοιπόν έκανε κανα δυο τρία βήματα στην άμμο και την μύρισε κανα δυο φορές, λέει στον εαυτό του ο γάτος.
"Ρε ,ωραία είναι εδώ, σαν την αμμο που μου εχουν σπιτι ,αλλά στο πιο μεγαλο και πιο μυρωδατο,γιατι να μην αδράξω την ευκαιρία? "
Και κατοπιν αυτής της ώριμης σκέψης και χωρίς κανενα δισταγμό, 3χ3ζ3 κανα 5λεπτο στην παραλία. :BDGBGDB55:
Σε αυτό το σημείο ακριβώς τον ξαναεβαλα στην τσάντα του και τον ειχα στο πόδια μου στην ξαπλώστρα,γιατί η κόρη μου έτρεχε να βρει σακουλάκι να μαζέψει το ....κόπρισμα.
Και μετά ήρθαν...οι μέλισσες -bye-

Γατοι και σκυλοι εχουν ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικη ατζεντα.
Οι πρωτοι παρατηρουν ... οι δευτεροι πανε και χωνονται, σπερνονται, ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ.
ΜΟΙΡΑΙΟ λαθος (το πλησιασμα χωρις λογο) ... για τον γατο. Απλα ασυγχωρητο.

Σκυλος - "Σνιφ, σνιφ, σνιφ ... γαφ ...."
Γατος - "Κρατα αποσταση μαλακα ... ΚΡΑΤΑ ... ΑΠΟΣΤΑΣΗ"
Σκυλος - ".... ΑΡΦ ...."
Γατος - "Αρφ, ε ? ... Ελα δω τωρα να σε κανω την μουρη σερπαντινες ... "
Σκυλος - "Καϊ ... καϊ .... καϊ ... καϊ .... αουουου"

:laugh::flipout::laugh::flipout::laugh:

Ούτε αρφ δεν προλαβαίνει να κάνει καμιά φορά.

Είχε μια μικρή πόρτα στη δουλεία που από μέσα και δίπλα είχε γεννήσει η γάτα. Η πόρτα ανοιχτή συνέχεια και ένας σκύλος έκοβε βόλτες αμέριμνος από έξω.
Είδε την πόρτα ανοιχτή χώνει την μισή μούρη μέσα να ρίξει μια ματιά. Ε, δεν πρόλαβε, η μύτη του την πλήρωσε.

Από τότε δεν σταμάτησε το θύμα τις βόλτες, αλλά όταν περνούσε έξω από την πόρτα έκανε πως δεν υπήρχε και δεν έριχνε ούτε μια ματιά προς τα μέσα. :guitarist:

O Charlie *μου, ξαναήρθε σπίτι μετά από 20 περίπου μέρες!

Το έριξε πολύ έξω ο κερατάς.

Ελπίζω να το χόρτασε γιατί από εβδομάδα...