Ζώα και άνθρωπος

Ρε παιδιά δεν μπορώ να εξηγήσω την συμπεριφορά των αδέσποτων που ταϊζω.
Στην παρέα προστέθηκε και μια ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ κυρία η οποία είναι και έγκυος.
Να σας πω παρεμπιπτόντως, οτι τα γατιά γνωρίζουν πλέον τον ηχο του συναγερμού του αυτοκινήτου (στο πορτ-μπαγκάζ φυλάω την τροφή τους) και τρέχουν αμέσως στην θέση τους για μάσα.
Εκτός από τον "κολλητό μου" που πρώτα ζητάει χάδια και μετά τρώει, τα αλλά δύο έχουν μια ανεξήγητη συμπεριφορά.
Η εγκυμονούσα ενω έρχεται και τρίβεται στα πόδια μου με μανία, με αφήνει να την χαϊδέψω όταν τρώει, όταν τελειώσει το φαΐ δεν με αφήνει να την ακουμπήσω ούτε για αστείο.
Το άλλο το κουκλί που έχει ξεθαρεψει μαζί μου ,με αφηνει να το χαϊδέψω αυστηρα οταν τρώει.
Όταν τελειώσει μακρυά και αγαπημένοι.
Απορώ για το εξής.
Τα γατιά,το μόνο που δεν γουστάρουν είναι να τα πειράζεις όταν τρώνε.
Αυτά γιατί κάνουν το αντίθετο?

Ρε παιδιά δεν μπορώ να εξηγήσω την συμπεριφορά των αδέσποτων που ταϊζω.
Στην παρέα προστέθηκε και μια ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ κυρία η οποία είναι και έγκυος.
Να σας πω παρεμπιπτόντως, οτι τα γατιά γνωρίζουν πλέον τον ηχο του συναγερμού του αυτοκινήτου (στο πορτ-μπαγκάζ φυλάω την τροφή τους) και τρέχουν αμέσως στην θέση τους για μάσα.
Εκτός από τον "κολλητό μου" που πρώτα ζητάει χάδια και μετά τρώει, τα αλλά δύο έχουν μια ανεξήγητη συμπεριφορά.
Η εγκυμονούσα ενω έρχεται και τρίβεται στα πόδια μου με μανία, με αφήνει να την χαϊδέψω όταν τρώει, όταν τελειώσει το φαΐ δεν με αφήνει να την ακουμπήσω ούτε για αστείο.
Το άλλο το κουκλί που έχει ξεθαρεψει μαζί μου ,με αφηνει να το χαϊδέψω αυστηρα οταν τρώει.
Όταν τελειώσει μακρυά και αγαπημένοι.
Απορώ για το εξής.
Τα γατιά,το μόνο που δεν γουστάρουν είναι να τα πειράζεις όταν τρώνε.
Αυτά γιατί κάνουν το αντίθετο?

Έτσι γίνεται η "εξημέρωση" τους Μιχάλη.

Η επιστήμιονες λένε ότι ποτέ δεν τα εξημερώσαμε εμείς (έχουν ίδιο DNA με τις αγριόγατες).

Είναι μαζί μας από δική τους επιλογή.

Στην φάση αυτή ξέρουν τα ωφέλη που έχουν και επιτρέπουν την επαφή.
Μόλις χαθεί το όφελος, τέρμα και η επαφή.

Σιγά σιγά η οικειότητα θα τα κρατήσει όλο και πιο κοντά σου.

Τα μικρά της μαύρης κυρίας που θα σε βλέπουν από πολύ νωρίς στη ζωή τους θα είναι αλλιώς.

Οι γάτες που σου έρχονται τώρα έχουν μάθει να ζούν αυτόνομα και αυτό δύσκολα αλλάζει.
Θέλει χρόνο και επιμονή.

Μια χαρα ειναι η συμπεριφορα τους. Ειχα κι εγω μια τετοια στο χΟριο, που επειδη ηταν η μονη που το εκανε (αφηνε χαδια μονο οταν ταιζες) την εβγαλα "Ζβετλανα" (μη γελατε ρε...). Σιγα σιγα εξημερωθηκε το μαναρι μου. Καποια στιγμη, ενω ειχε 1 χρονο να με δει (καταραμενη ξενιτια) με το που εφτασα στο σπιτι απο Νεα Υορκη, ηταν η πρωτη γατα που ηρθε τρεχοντας κ νιαουριζοντας να τριφτει στα ποδια μου χουρχουριζοντας... Δυστυχως την χασαμε περσι απο καποια αρρωστια που δεν την προλαβαμε αφου δεν ειναι καποιος συνεχεια εκει.

EDIT: δεν θυμαμαι γατα που να θυμωνε αν την ταιζα οσο ετρωγε...Να φυγει ναι, αλλα να αγριεψει δεν θυμαμαι καμια, και πρεπει να εχουμε μεγαλωσει πολλες δεκαδες αδεσποτες και 7 μεσα στο σπιτι (οχι ολες μαζι...τα τελευταια 40 χρονια)

Ο γατούλης που μάζεψα το καλοκαίρι είναι άτυχος. Έχει λοιμώδη Περιτονίτιδα. Δεν έχει καλή εξέλιξη αυτή η αρρώστια στις γάτες.

Στάλθηκε από το SM-P600 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eγω εχω εναν Συλβεστρο (κατω) ο οποιος δεν εχει κλεισει χρονο.
Με το λευκο το ετουτο του (στο στηθακι) ειναι ΧΑΡΜΑ οφθαλμων και χαδιων.
Βρηκε ενα υπερηψωμενο κουτι παροχης φυσικου αεριου, και καθεται εκει πανω
... περιμενοντας χαδακια (οχι μονο απο μενα).

Ομως η αλλη η μεγαιρα (η σταχτοκαφετια η ασχημιω) τον εχει ταραξει στην σφαλιαρα.
Της εχει κλεψει τα χαδια. Η τουλαχιστον την αποκλειστικοτητα. Την ασχημιω δεν την χαιδευω πια.
Μετα απο δεκα-εικοσι χουτσου-χουτσου στα μαγουλακια .... με τσαφουνιζει. Απροειδοποιητα.
Ενω χαιρεται τα χαδια (λιωνει οταν της χαιδευω τα μαγουλακια) ... ΧΡΑΤΣ ... στο αψυχολογητο.
Ο Συλβεστρος ... ΚΥΡΙΟΣ ... οχι απλως δεν χορταινει χαδακια αλλα παιρνει και τουμπιτσα.
Κανει και πρρρ-πρρρ ...

Xε χε χε...νομίζετε πως θα περάσει το δικό σας.....μικρά ανόητα ανθρωπάκια!:flipout:

cat1.jpg

Φιλαράκια μου καλά, ξέρει κανείς αν είναι καμμία ράτσα, αυτό το κουκλί το φοβιτσιάρικο-bye-

Attachments

• 20210122_082230.jpg
    20210122_082230.jpg
    246.5 KB · Views: 177
  • 20210122_082228.jpg
    20210122_082228.jpg
    247.5 KB · Views: 177
  • 20210122_082220.jpg
    20210122_082220.jpg
    191.5 KB · Views: 178
  • 20210122_082159.jpg
    20210122_082159.jpg
    251.7 KB · Views: 176
  • 20210122_082158.jpg
    20210122_082158.jpg
    251.6 KB · Views: 174
  • 20210122_082152.jpg
    20210122_082152.jpg
    249.4 KB · Views: 174
Και το φιλαράκι μου....δεν έχω ξαναδεί τόσο καλόκαρδο γατί....πρώτα χάδι και μετα φαΐ !

Attachments

• 20210122_082143.jpg
    20210122_082143.jpg
    253.3 KB · Views: 169
Σήμερα ειχε κονσέρβα....εε ρε γλέντια ...το κουκλί όταν τρώει κονσέρβα κάνει κατι σαν γρυλισμα από τη χαρά του!
Το άλλο το αγαθιαρικο, ωσπου να πάρει τα χάδια που απαιτεί, του έχουν φάει το φαγητό.

Σήμερα θα έρθει για την εβδομάδα που μας αναλογεί και ο δικός μας (μια βδομάδα σε μας μια στην κόρη μου,που πλέον σχεδόν μετακόμισε! )
Χαμός θα γίνει.
Θα με μυρίζει και από την ζήλεια του, θα μας κατακατουρησει το σπίτι,ο κακιασμενος.
Δράματα θα έχουμε πάλι.:slapface:

Χεχεχε. Πραγματικά όντως τους αρέσει πιο πολύ η κονσέρβα απ τη σακούλα. Το παρατήρησα οτι τρώει με άλλη όρεξη!

Ξηρή vs υγρή τροφή. Λογικό είναι.

Η Μιμίκα μου τρώει ισορροπημένα και από τις δύο.

Ο Charlie έχει τόση μανία στις κονσέρβες που μόνο από ανάγκη (δική μου άρνηση στις φωνές του) θα φάει κροκέτα.

Πρέπει όμως να τρώνε κροκέτα για τα δόντια τους.

Αυτή την στιγμή στειρωνεται ο γάτος. Περιμένουμε να ξυπνήσει. Πήγα πήρα και την αντιβίωση που θα χρειαστεί. Μια που κοιμάται του κόψαμε και λίγο τα νύχια γιατί με έχει γδαρει. Ελπίζω να ξυπνήσει και να μην είναι εντελώς στραβωμενος.