Ζώα και άνθρωπος

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Μιχάλη κοπάνησε χάπια στο γουδί, και βάλε τη σκόνη σε γάλα. Κοινό μπωλ, όλα θα πιούν.Το μικρό που δεν τρώει δώσε του με σύριγγα. Πάντως να είσαι προετοιμασμένος πως αρκετά δε θα τη βγάλουν καθαρή, αυτός ο διάολος θερίζει.
Τι χάπια?

To βιμπραμισιν οντως δινεται και στα ζωακια.Δεν θυμαμαι γιατι το ειχαμε παρει αρκετες φορες κι ολας (νομιζω για μολυνσεις σε εξωτερικς πληγες) αλλα ηταν αρκετα καλη εναλλακτικη το κτηνιατρικου φαρμακου και πολυ πιο φτηνο.

Ομως πρεπει να το δινεις στην σωστη δοσολογια καθε ημερα. Αν δεν εχεις προσβαση στο ζωακι καθημερινα και τακτικα τοτε καλυτερη ειναι μια ενεση που κραταει 15 ημερες παρακαλω....(καμια 40αρα κοστιζε για γατουλα)

Παιδια , δυστυχως δεν μπορω να κανω και πολλα πραγματα.
Ας τα βοηθησει η μητερα Φυση.
Εναι αδυνατον να τους βαλω χαπια στην τροφη τους ,γιατι τρωνε σε random mode,οποτε μπορει ενα γατι να παρει δοσολογια που να το στειλει.
Εξ αλλου τα πιο πολλα, ετσι ειναι εδω και καιρο τωρα.
Εχω στεναχωριεθει μονο για το ενα ,που τωρα κολλησε και προχτες που πηγα να του καθαρισω τις μυξες αφενος με ξεσκισε αφετερου τωρα δεν θελει να το ακουμπησω.
Ασε που δεν τρωει σχεδον καθολου ,ουτε την κονσερβα που πριν την χλαπακωνε και μουκριζε απο ευχαριστηση.

@mdvq είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή. Αν κολλήσει μια γάτα κολλάνε όλες τελικά. Τη γλυτώνουν μόνο όσες γάτες έχουν εμβολιαστεί τη σωστή στιγμή. Και υπάρχουν και λοιμώδεις ασθένειες που δεν τις προλαμβάνουν τα εμβόλια.
Και θέλει και προσοχή στο τρόπο που καθαρίζεις τα μπωλ που τις ταΐζεις.

Πιο μπωλ βρε παιδια.
Αδεσποτα ειναι,αντε να βαλω κανα αλουμινοχαρτο.
Σε μια μαντρα πανω τους βαζω το φαϊ και το σκορπιζω για να τρων ολα.
Αν τους το βαλω σε κοινο μπωλ, θα κατασπαραξει το ενα το αλλο!

Στα αδεσποτα στο χωριο βαζουμε 1-2 κουταλιες Amoxil σιροπι στο φαι τους για 2-3 μερες. Γινονται καλα κ δε νομιζω να υπαρχει κινδυνος υπερδοσολογιας. Αυτα τα καημενα δεν εχουν παρει ποτε αντιβιωση οποτε τα πιανει κ γινονται καλα γρηγορα

Μιας και λετε για γατες, περιμενει χαδια καθε μερα ο αλητακος και δεν χαμπαριαζει απο σκυλια

20210209_094303.jpg

Αμα ειναι μπουνταλας ο σκυλος :laugh: .... φυσικα δεν χαμπαριαζει (o γατος). :laugh:
Oι σκυλοι γιναν μπουνταλαδες απο τοτε που μας αγαπησαν (περισσοτερο απ'τον εαυτο τους).
Αφησαν ΕΜΑΣ να γινουμε η προστασια τους (.... το οποιο ειναι κωμικο και τραγικο συναμα).

Στην φυση εχετε δει κανεναν λυγκα να πουλαει τσαμπουκα σε λυκο ?
Η εστω να κορδωνεται ως πριγκιπας σε εξωστη ..... αταραχος ....

Παιδια, πηγε η κορη μου τον γατο στο γιατρο και ο ανθρωπος επαθε πλακα.
"Ρε τι θηριο ειναι αυτο" της ειπε!
Του εκανε ΔΥΟ ηρεμιστικες ενεσεις για να του κανει εξετασεις κλπ.
Απο τα ποιο "κακα" γατια που περασαν απο το ιατρειο του.
Μπλεξαμε λεμεεεεεεε:laugh:

Νομιζω οτι ειναι περιττο να αναφερω οτι ο τυπος ,οταν τον βαλανε σε ενα κλουβακι για τα δεοντα......3χεσε ,κατουρησε και εκανε εμετο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ απο τα νευρα του:flipout:

Καλά το κατούρημα-χέσιμο τόχουμε και μεις συνηθισμένο...

Από άγχος/φόβο.

Και ο Charlie και η Μιμίκα.

Μόνο το Λενιώ μου δεν το είχε κάνει ποτέ.

Κι εμείς όταν πάμε την Αυγούστα στο γιατρό, μας ακούει όλη η γειτονιά. Μετά βάζει την ουρά κάτω από τα σκέλια όσο ειναι στο γιατρό, σαν σκύλος.

Μόλις γυρίσει σπίτι της είναι πολύ καλό γατί.

Ο ενας γατος μας ειχε σχεδον 3 ημερες που ειχε εξαφανιστει.

Δευτερη φορα που το κανει αυτο στα 4 χρονια που ναι μαζι μας (απο γατακι)

Πως στο διαολο τους πιανει τρελλα να ειναι εξω τωρα που ναι τα παθη στην στρατοσφαιρα οντας στειρωμενοι πραγματικα δεν το καταλαβαινω.

Θα μου πεις εδω εχεις γατο στειρωμενο που κατουρα/ψεκαζει σαν σκυλος παντου μεσα στο σπιτι.....αυτο σουκανε εντυπωση ?

απλα εγω ανησυχω (μην τον χτυπησε κανα αυτοκινητο μιας και ειμαστε ισογειο) τα παιδια κλαινε απο την αγωνια ......και αυτος δεν συνηθισε ποτε του κολαρο να του βαλω εναν εντοπιστη GPS....

Ξερετε κανενα τροπο να συλλεξουμε ουρα απο το γατο μας , για να του κανουμε κατι εξετασεις που χρειαζεται???