Ζώα και άνθρωπος

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Στελιο πως τα πανε με τις γατες ?

εριστικα και νευρικα ?
Εξαρτάται από το ποιο ζώο μπήκε πρώτο στο σπίτι. Η δική μας ή σκυλίτσα ήταν πρώτη. Μετά ήρθε το γατάκι. Την ανεχόταν τη γάτα, αρκεί να μην την πείραζε (της έριχνε χαστούκια στα καλά καθούμενα, την πείραζε την ώρα που κοιμόταν κοκ).
Τα σκυλιά με τις γάτες έχουν τελείως αντίθετες συμπεριφορές. Τα σκυλιά κυνηγιούνται για να παίξουν. Η γάτα έτρεχε από πανικό και η σκυλίτσα για να παίξει.
Τις ξένες γάτες τις κυνήγαγε.

οι δικοί μου που κυνηγιούνται σαν σκυλιά και τα κάνουνε όλα γης Μαδιάμ;;;
να κοιμάσαι και να σκάει γάτος 5 κιλά στο κεφάλι σου ή στα ..σκέλια...

οι δικοί μου που κυνηγιούνται σαν σκυλιά και τα κάνουνε όλα γης Μαδιάμ;;;
να κοιμάσαι και να σκάει γάτος 5 κιλά στο κεφάλι σου ή στα ..σκέλια...

Δεν χαίρεσαι που τα βρίσκουν και κουτρουβαλιάζονται παρέα?

Εύχομαι αυτή η συνύπαρξη να μην τελειώσει ποτέ και να ξέρεις οτι είσαι τυχερός!

Και εγώ αν ξαναπάρω γατιά θα πάρω δύο αρσενικά για να έχουν παρέα το ένα το άλλο όταν θα λείπουμε απ το σπίτι.

αρα θα σταματησει η πωληση απο τα petshop που τα εχουν και λιωνουν στις βιτρινες και στην ζεστη και τον ηλιο και αν θες κατι ρατσας θα πηγαινεις μονο σε breeder.

Ακριβώς!
Το κυριότερο είναι ότι οι breeders θα έχουν όριο 6 γέννες/ζώο και περιορισμό στο να μην ζευγαρώνουν συγγενικά ζώα.

Αυτό ενννοείται ότι θα στρέψει πολλούς στην υιοθέτηση αδέσποτων.

|"Το νομοσχέδιο θα απαγορεύει ρητά την πώληση σκυλιών και γατιών από pet shop, την αναπαραγωγή γεννητόρων με συγγένεια α’ βαθμού, τις αγγελίες για ζευγάρωμα αλλά και τις αγγελίες για πώληση από μη εγκεκριμένους επαγγελματίες ή αδειοδοτημένους εκτροφείς και ιδιοκτήτες."

Θα δούμε αύριο που ψηφίζεται.

Ελπίζω όμως γιατί είναι πολύ συγκεκριμένα και βασικά πράγματα.

Ελπίζω.

Απο το 2013 εχω να δω γατες και σκυλους σε pet shop.
Εχετε δει εσεις ?

Ναι δυστυχώς υπάρχουν όχι στην βιτρίνα αλλά με παράνομα breedings...
Ειμαι πολυ περίεργος να δω τι θα γίνει με το breeding των κυνηγόσκυλων γιατί εκεί εχει πολλα λεφτά το χόμπι

Για τους επαγγελματίες κουταβέμπορους δεν βλέπω κάτι στο νομοσχέδιο,αν μου διαφεύγει κάτι ας με διορθώσει κάποιος,κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους πάλι!!!Ελλάς το μεγαλείο σου!!!!

Re: Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Για τους επαγγελματίες κουταβέμπορους δεν βλέπω κάτι στο νομοσχέδιο,αν μου διαφεύγει κάτι ας με διορθώσει κάποιος,κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους πάλι!!!Ελλάς το μεγαλείο σου!!!!

Έχει:

"Το νομοσχέδιο τολμά να βάλει τέλος στις ανεξέλεγκτες γέννες επιβάλλοντας υποχρεωτική στείρωση, μιας και σχεδόν καθημερινά εντοπίζονται εγκαταλελειμμένα σε δρόμους και κάδους σκουπιδιών γατάκια και κουταβάκια. Στους ιδιώτες θα επιτρέπεται μόνο με άδεια και μία μόνο γέννα ανά δεσποζόμενο ζώο με προϋπόθεση ότι πριν από την γέννα θα γίνεται δήλωση των υποψηφίων αναδόχων για τα νεογέννητα. Έξι θα είναι ο ανώτατος αριθμός γεννών ανά ζώο σε όλη του τη ζωή για τους επαγγελματίες εκτροφείς. Μόνο με άδεια θα μπορούν να προχωρούν σε αναπαραγωγή και οι ερασιτέχνες εκτροφείς με έως 2 γέννες, από έως 2 ζώα, ανά έτος. Η μοναδική περίπτωση εξαίρεσης από την υποχρεωτική στείρωση θα είναι η ιατρική γνωμάτευση. Το μέτρο θα επανεξεταστεί σε ορίζοντα πενταετίας.

Το νομοσχέδιο θα απαγορεύει ρητά την πώληση σκυλιών και γατιών από pet shop, την αναπαραγωγή γεννητόρων με συγγένεια α’ βαθμού, τις αγγελίες για ζευγάρωμα αλλά και τις αγγελίες για πώληση από μη εγκεκριμένους επαγγελματίες ή αδειοδοτημένους εκτροφείς και ιδιοκτήτες."

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Έχει:

"Το νομοσχέδιο τολμά να βάλει τέλος στις ανεξέλεγκτες γέννες επιβάλλοντας υποχρεωτική στείρωση, μιας και σχεδόν καθημερινά εντοπίζονται εγκαταλελειμμένα σε δρόμους και κάδους σκουπιδιών γατάκια και κουταβάκια. Στους ιδιώτες θα επιτρέπεται μόνο με άδεια και μία μόνο γέννα ανά δεσποζόμενο ζώο με προϋπόθεση ότι πριν από την γέννα θα γίνεται δήλωση των υποψηφίων αναδόχων για τα νεογέννητα. Έξι θα είναι ο ανώτατος αριθμός γεννών ανά ζώο σε όλη του τη ζωή για τους επαγγελματίες εκτροφείς. Μόνο με άδεια θα μπορούν να προχωρούν σε αναπαραγωγή και οι ερασιτέχνες εκτροφείς με έως 2 γέννες, από έως 2 ζώα, ανά έτος. Η μοναδική περίπτωση εξαίρεσης από την υποχρεωτική στείρωση θα είναι η ιατρική γνωμάτευση. Το μέτρο θα επανεξεταστεί σε ορίζοντα πενταετίας.

Το νομοσχέδιο θα απαγορεύει ρητά την πώληση σκυλιών και γατιών από pet shop, την αναπαραγωγή γεννητόρων με συγγένεια α’ βαθμού, τις αγγελίες για ζευγάρωμα αλλά και τις αγγελίες για πώληση από μη εγκεκριμένους επαγγελματίες ή αδειοδοτημένους εκτροφείς και ιδιοκτήτες."

Αυτό το είδα,αναφέρεται αν καταλαβαίνω καλά σε κουταβοπαραγωγούς,εγω λέω για κουταβέμπορους !!!

Define "κουταβέμπορους". Εννοείς μεσάζοντες? τι ακριβώς?

Καθε ζώο θα μπαίνει σε μητρώο. Και θα απαιτείται άδεια για την γεννα? Που θα τα βρίσκουν?

Παιδιά ο χιονιάς τα αφάνισε τα γατάκια:furious3:
Κάνα δυο μείνανε και αυτά άρρωστα τα δόλια.
Πήγαμε και το κουκλάκι στον κτηνίατρο, αφού το πιάσαμε και από την αδυναμία δεν έφερε καμμία αντίσταση .
Νέα από την κοπέλα που το πήγε δεν έχω ακόμα, αλλά και αυτο άφαντο είναι.
Τι κριμα ρε γ@μωτο για τις ψυχουλες :bawling:

H κοπέλα που το πήγε στον κτηνίατρο, θα το κρατήσει ή θα το ξαναβγάλει στο δρόμο?

Μαζέψτε το κάποιος βρε παιδιά...

Παιδιά ο χιονιάς τα αφάνισε τα γατάκια:furious3:
Κάνα δυο μείνανε και αυτά άρρωστα τα δόλια.
Πήγαμε και το κουκλάκι στον κτηνίατρο, αφού το πιάσαμε και από την αδυναμία δεν έφερε καμμία αντίσταση .
Νέα από την κοπέλα που το πήγε δεν έχω ακόμα, αλλά και αυτο άφαντο είναι.
Τι κριμα ρε γ@μωτο για τις ψυχουλες :bawling:
Αν υπάρχει λοιμώδης ασθένεια φεύγουν ολα. Είναι πολύ δύσκολη η ζωή για τα ζωντανά στο δρόμο. Δυστυχώς μόνο με οργανωμένο φιλοζωικό σωματείο μπορεί να γίνει κάτι. Να βγει ο κτηνίατρος στο δρόμο να εμβολιάζει τα μωρά και να στειρώνει τα λίγο μεγαλύτερα. Το κάνανε μέχρι πρόσφατα στην Πάρο αυτό. Πέρυσι που αρρώστησε η πρόεδρος του σωματείου και δε βγήκε στα χωριά, σε ολόκληρα χωριά δεν έμεινε γάτα ζωντανή. Έφυγαν όλα τα ζωντανά από επιδημία.

Last edited: