Ζώα και άνθρωπος

ναι μια χαρά την βλέπω σήμερα.
και από τσιμπούρια γιοκ.. τα ξεπάστρεψα.
αύριο ίσως της κάνω ένα μπανάκι για να ομορφύνει όπως πρέπει....

Χωρίς αστεία προσοχή μην κρυώσει. Κρυώνουν πολύ εύκολα.
Καλύτερα να το αναβάλεις για όταν θα έχει γίνει καλά στα ματάκια της.

Το γνωρίζεις ότι ΔΕΝ πρέπει να την πλύνεις με σαμπουάν/σαπούνια για ανθρώπους έτσι?
Υπάρχουν ειδικά σαμπουάν για γάτες.

• Like
Reactions: Kosh
Χωρίς αστεία προσοχή μην κρυώσει. Κρυώνουν πολύ εύκολα.
Καλύτερα να το αναβάλεις για όταν θα έχει γίνει καλά στα ματάκια της.
Ναι το ξέρω ότι κρυολογούν πολύ εύκολα.. ίσως να το αναβάλλω όπως λες γιατί έχουν πέσει και πολλές δουλειές μαζεμένες.
Το γνωρίζεις ότι ΔΕΝ πρέπει να την πλύνεις με σαμπουάν/σαπούνια για ανθρώπους έτσι?
Υπάρχουν ειδικά σαμπουάν για γάτες.

Ναι, έχω ειδικό σαμπουάν από τότε που βρήκα τον Σπότυ στα χάλια που είχε κοντά 3 χρόνια πριν.. δεν πιστεύω να χάλασε, σαμπουάν είναι.. όχι τυρί..

• Like
Reactions: chrisssb
μου λείπουν 2 αντιστάσεις για να τελειώσω την δουλίτσα στον ενισχυτή μου και βγήκα λίγο έξω..
να'σου ο Ερμής (πρώην αδέσποτος μικρό γατάκι που τον βρήκε στον δρόμο η κοπέλα από κάτω) , να κάνει μπούλινγκ σε κάτι άλλα νεαρά γατιά..
έχει βγεί στην βεράντα η μάνα της κοπέλας και τον φωνάζει να μαζευτεί.. που ο Ερμής... από κει παν και οι άλλοι....
έλα δω βρέ!! του φωνάζω εγώ.. σφαίρα περνάει δίπλα από τα πόδια μου, σαν να μου λέει, -πιάσε με αν μπορείς..!
αδύνατον φυσικά..
να'σου ο Τάμπυ μου.. με βλέπει, έρχεται με την ουρά κάγκελο κοντά μου.
"Ταμπάκο, φέρε εδώ τον χαζούλι"
σαν να ήταν μες το μυαλό μου ο Τάμπυ, πάει με τουπέ στον μικρότερο Ερμή και με ένα βλέμμα τον έκανε και χέστηκε πάνω του..
HSSSSssshhhh ο Ερμής από τον φόβο του, τρέχει κοντά μου και τον τσακώνω.
λέω στην κ. Φρόσω ..άστον μου λίγο να τον πάω πάνω να τον ζουλήξω λίγο... (συχνά τον ανεβάζω, όπως ανεβαίνει και η μεγάλη πανέμορφη Μπέλλα που δεν τον γουστάρει καθόλου.. φυσικά ούτε τους δικούς μου γουστάρει, βασικά ούτε τα έντερά της δεν γουστάρει) και τον πήρα μαζί μου....

και έχουμε "γατοκατάσταση" παίδες με τον Ερμή να κοιτάει την μικρούλα σαν να του τρώει το φαϊ.. που ο παπάρας έφαγε του σκασμού μόλις μπήκε!
η πλάκα είναι ότι η μικρούλα "ξύπνησε" σαν να ήπιε red bull !

Attachments

• IMG_20221002_204019[1].jpg
    IMG_20221002_204019[1].jpg
    2.4 MB · Views: 24
  • IMG_20221002_204026[1].jpg
    IMG_20221002_204026[1].jpg
    2.8 MB · Views: 23
  • IMG_20221002_204032[1].jpg
    IMG_20221002_204032[1].jpg
    2.7 MB · Views: 23
  • IMG_20221002_204035[1].jpg
    IMG_20221002_204035[1].jpg
    2.6 MB · Views: 24
  • IMG_20221002_204040[1].jpg
    IMG_20221002_204040[1].jpg
    2.1 MB · Views: 24
ευκαιρία για λίγο κοτοπουλάκι ακόμα (και στους 2) και μετά παιχνίδι με ένα κορδόνι η μικρούλα, με τον Ερμή να την κοιτάει από ..ψηλά

Attachments

• IMG_20221002_204046[1].jpg
    IMG_20221002_204046[1].jpg
    2.1 MB · Views: 19
  • IMG_20221002_204053[1].jpg
    IMG_20221002_204053[1].jpg
    2.5 MB · Views: 18
  • IMG_20221002_204110[1].jpg
    IMG_20221002_204110[1].jpg
    2.4 MB · Views: 20
  • IMG_20221002_204212[1].jpg
    IMG_20221002_204212[1].jpg
    3.1 MB · Views: 20
  • IMG_20221002_204738[1].jpg
    IMG_20221002_204738[1].jpg
    3.9 MB · Views: 19
  • IMG_20221002_204823[1].jpg
    IMG_20221002_204823[1].jpg
    3.7 MB · Views: 19
  • IMG_20221002_204825[1].jpg
    IMG_20221002_204825[1].jpg
    3.6 MB · Views: 20
το παιχνίδι πήγαινε καλά, -χώρια που η όραση της μικρής φαίνεται σε πολύ καλά κατάσταση- μέχρι που ο Ερμής κατέβηκε να παίξει με την μικρή..
όχι ότι πήγε να της κάνει κακό, αλλά όπως και τα νεαρά λιοντάρια όταν παίζουν με μικρότερα και δεν καταλαβαίνουν τι είναι επικίνδυνο και τι όχι, έτσι και αυτός..

Attachments

• IMG_20221002_204951[1].jpg
    IMG_20221002_204951[1].jpg
    4.2 MB · Views: 16
  • IMG_20221002_204953[1].jpg
    IMG_20221002_204953[1].jpg
    4.3 MB · Views: 16
  • IMG_20221002_205054[1].jpg
    IMG_20221002_205054[1].jpg
    4.1 MB · Views: 15
  • IMG_20221002_205057[1].jpg
    IMG_20221002_205057[1].jpg
    3.8 MB · Views: 15
  • IMG_20221002_205058[1].jpg
    IMG_20221002_205058[1].jpg
    3.7 MB · Views: 16
Σ΄ εμας πεθανε και το 4ο γατακι απο τα εξι που εκανε η "κουρελου"🥲
Το βρηκα σημερα εξω απο την πορτα του γκαραζ,χωρις τιποτα το εμφανες.
Η μανα του ....δεν τρεχει καστανο.
Ρε τι ειναι η φυση!

• Sad
Reactions: vlad66
Σ΄ εμας πεθανε και το 4ο γατακι απο τα εξι που εκανε η "κουρελου"🥲
Το βρηκα σημερα εξω απο την πορτα του γκαραζ,χωρις τιποτα το εμφανες.
Η μανα του ....δεν τρεχει καστανο.
Ρε τι ειναι η φυση!
1η της γέννα ήταν;;

Δεν νομιζω, αλλά οταν ηταν εγκυος, ηταν πολυ αδυνατη για να εχει μεσα της 6 γατακια.
Μαλιστα απο τα δυο που μεινανε το ενα εχει προβλημα στα ματια και το αλλο ειναι τοσο καχεκτικο , που νομιζω οτι και αυτο θα το χασω.
Τρωει βεβαια αλλα δεν λεει να μεγαλωσει....το μισο απο τα αδερφια του ειναι.

Δεν νομιζω, αλλά οταν ηταν εγκυος, ηταν πολυ αδυνατη για να εχει μεσα της 6 γατακια.
Μαλιστα απο τα δυο που μεινανε το ενα εχει προβλημα στα ματια και το αλλο ειναι τοσο καχεκτικο , που νομιζω οτι και αυτο θα το χασω.
Τρωει βεβαια αλλα δεν λεει να μεγαλωσει....το μισο απο τα αδερφια του ειναι.
μάλλον δεν φτάνει το γάλα.. πιθανόν να είναι φτωχό λόγω κακής διατροφής της μάνας.
ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά αν δεν βοηθήσεις τα μικρά , θα χαθούν και όσα έμειναν.

Εχω δυο μεγαλα προβληματα με τα αδεσποτακια της γειτονιας.
1) Δεν πολυβλεπουν με καλο ματι (δικαιολογημενα κατα καποιο τροπο) ,την μαζωξη 11 γατιων στην αυλη τους οι γειτονες και
2) Με μυριζει ο δικος μας και τρελαινεται ....με δαγκωνει ,μου χυμαει και το κυριοτερο ....κατουραει ολο τα σπιτι απο τα νευρα του.

Οτι μπορω κανω,φαϊ και νερο εχουν αφθονο ...για τα υπολοιπα ,δυστυχως, φροντιζει η φυση😞

😢

Εχω δυο μεγαλα προβληματα με τα αδεσποτακια της γειτονιας.
1) Δεν πολυβλεπουν με καλο ματι (δικαιολογημενα κατα καποιο τροπο) ,την μαζωξη 11 γατιων στην αυλη τους οι γειτονες και
2) Με μυριζει ο δικος μας και τρελαινεται ....με δαγκωνει ,μου χυμαει και το κυριοτερο ....κατουραει ολο τα σπιτι απο τα νευρα του.

Οτι μπορω κανω,φαϊ και νερο εχουν αφθονο ...για τα υπολοιπα ,δυστυχως, φροντιζει η φυση😞

😢
για το 1) , όποιος σου κάνει παράπονα για τις αδέσποτες γάτες, να του λες ότι -όσο περισσότερες είναι , τόσο λιγότερες κατσαρίδες και ποντίκια.
αν σου πει ότι δεν τρώνε κατσαρίδες, να του πεις ότι ούτε ποντίκια τρώνε όταν δεν πεινάνε.. αλλά τα ξεπαστρεύουν όλα στο παιχνίδι που είναι στην φύση τους.
όμως γάτα που πεινάει, δεν "ξοδεύει" ενέργεια για παιχνίδι και αγνοεί τις κατσαρίδες.. άρα γεμίζουμε από αυτές.

για το 2), δεν υπάρχει λύση.... είναι καθαρά λόγω χαρακτήρα του δικού σου.
οι δικοί μου (εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους) αγνοούν την μικρούλα όπως και τους επισκέπτες (γάτες).
ο Τάμπυ φεύγει και πάει τις βόλτες του, ενώ ο Σπότυ (που δεν μπορεί να πηδήξει στο δίπλα μπαλκόνι αφού είναι κάπως ανάπηρος), το ρίχνει στο φαϊ.. και χοντραίνει φυσικά. (6kg έφτασε και τι θα κάνω...)

για το 1) , όποιος σου κάνει παράπονα για τις αδέσποτες γάτες, να του λες ότι -όσο περισσότερες είναι , τόσο λιγότερες κατσαρίδες και ποντίκια.
αν σου πει ότι δεν τρώνε κατσαρίδες, να του πεις ότι ούτε ποντίκια τρώνε όταν δεν πεινάνε.. αλλά τα ξεπαστρεύουν όλα στο παιχνίδι που είναι στην φύση τους.
όμως γάτα που πεινάει, δεν "ξοδεύει" ενέργεια για παιχνίδι και αγνοεί τις κατσαρίδες.. άρα γεμίζουμε από αυτές.
Ειναι το πιο αδυναμο επιχειρημα ,που μπορω να θεσω.
Δυστυχως, ειμαστε τιγκα στην κατσαριδα και στο κουνουπι. 😞

Πιθανα δεν εχεις βιωσει καταστασεις που βιωνει ενας φιλος μου στο εξοχικο του, που ο διπλανος του με 35 γατες του εχει κανει την ζωη κολαση.
Μεχρι και γω ,τον δικαιολογω απολυτα που δεν θελει να βλεπει στα ματια του γατες.
Υποψην οτι μικρος, ειχε ΜΕΣΑ στο σπιτι του, 2 γατια.
Οταν ο ογδονταχρονος αρρωστος καλος μου γειτονας, δεν μπορει να βγει ουτε στην αυλη του απο την μποχα, την ανακατοσουρα και τα σκουξηματα απο τα γατια, αντε να βρεις δικαιολογιες!!!!

Ειναι το πιο αδυναμο επιχειρημα ,που μπορω να θεσω.
Δυστυχως, ειμαστε τιγκα στην κατσαριδα και στο κουνουπι. 😞
άρα δεν έχετε αρκετές γάτες... :ROFLMAO:

Πιθανα δεν εχεις βιωσει καταστασεις που βιωνει ενας φιλος μου στο εξοχικο του, που ο διπλανος του με 35 γατες του εχει κανει την ζωη κολαση.
Μεχρι και γω ,τον δικαιολογω απολυτα που δεν θελει να βλεπει στα ματια του γατες.
Υποψην οτι μικρος, ειχε ΜΕΣΑ στο σπιτι του, 2 γατια.
Οταν ο ογδονταχρονος αρρωστος καλος μου γειτονας, δεν μπορει να βγει ουτε στην αυλη του απο την μποχα, την ανακατοσουρα και τα σκουξηματα απο τα γατια, αντε να βρεις δικαιολογιες!!!!
εδώ πρέπει να πέσει στείρωση γιατί οι υπερβολές πάντα βλάπτουν...

Βλαντ το καλοκαιρι ο δικος μας μας εφερνε γεματος περιφανεια , σκοτωμενα δυστυχα τζιτζικακια.
14 τον αριθμο.
Μαλιστα επεσε το γελιο της αρκουδας οταν γυρνουσε μεσα στο σπιτι με ενα τζιτζικακι μεσα στο στομα του (εμεις δεν το ειχαμε παρει χαμπαρι οτι το ειχε ΜΕΣΑ στο στομα του), που εσκουζε το δυστυχο και μεις ακουγαμε το γατο να 'τζιτζικαει"
Μιλαμε για απιστευτα κωμικη σκηνη.
Αλλα οταν εχεις 1 εκατομμυρια τζιτζικια, τι να πρωτοκανει ο φουκαρας ο γατος:)

Καπως ετσι παει με τις κατσαριδες....ειναι ΠΟΟΟΟΟΟΟΛΥ περισσοτερες απο τα γατια:mad:

Δεν έχει τύχη η κατσαρίδα. Το ίδιο παιχνίδι γίνεται με το στόμα και με τα νύχια και τα δόντια μέχρι να ψοφήσει. Εδώ δεν αφήνουν καν μύγες. Άμα ήταν και αντικουνουπικές θα ήταν τέλεια. Δεν το πιάνει όμως το άτιμο το κουνούπι το ραντάρ τους. :p
Με λίγες γάτες ειδικά σε σπίτια μονοκατοικίες στην επαρχία, πέφτουν τίτλοι τέλους για τρωκτικά, φίδια κατσαρίδες κλπ. Βέβαια έχει και το τίμημά του, μπορεί να ξεπαστρεύουν και μικρά πουλιά και επίσης μικρές σαύρες όπως τα σαμιαμίδια που δεν ενοχλούν. Ειδικά εκεί γίνεται... ακρωτηριασμός... .

• Like
Reactions: vlad66
...
Μαλιστα επεσε το γελιο της αρκουδας οταν γυρνουσε μεσα στο σπιτι με ενα τζιτζικακι μεσα στο στομα του (εμεις δεν το ειχαμε παρει χαμπαρι οτι το ειχε ΜΕΣΑ στο στομα του), που εσκουζε το δυστυχο και μεις ακουγαμε το γατο να 'τζιτζικαει"
Μιλαμε για απιστευτα κωμικη σκηνη.
...

Tι εννοείς?

Θέλει ήχο!

Μ'αρέσει που όταν του μιλάει κάνει τον άσχετο! :ROFLMAO:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.