zone 2 σε avr , τι ειναι σε τι χρησιμευει?

minaspit

Senior Member
23 April 2009
571
Ηρακλειο Κρητης
εδειχνα τους pioneer 821 k 826 σε ενα φιλο,εγω σκεφτομαι να παρω τον pioneer vsx821 αλλα μου ειπε ο φιλος οτι ειναι προτιμοτερο να παρω τον 826 επειδη εχει 2 καναλια παραπανω κ αν εχει zone 2 θα μπορω να το χρησιμοποιω και σαν μουσικο ενισχυτη.εγω θα χρησιμοποιω το ηχοσυστημα για ταινειες 40% για games ps3 40% k για μουσικη 20%.Πειτε μου λοιπον τι ειναi αυτο το zone2 κ που χρησιμευει?

Είναι η δυνατότητα που έχουν ορισμένοι ενισχυτές να δίνουν ήχο εκτός του κυρίως 5.1 setup και σε 2 άλλα συνδεδεμένα ηχεία τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο (ζώνη). Υπάρχουν όμως ανάλογα με το μοντέλο και αρκετοί περιορισμοί όσον αφορά τις πηγές που μπορούν να αναπαραχθούν, καθώς και τις ρυθμίσεις οι οποίες μπορούν να γίνουν.

To καλό με το zone2 είναι πως την ίδια στιγμή που στην κυρίως ζώνη μπορεί κάποιος να έχει ήχο 5.1, την ίδια στιγμή σε έναν άλλο χώρο μπορεί να ακούει από τον ίδιο AV ραδιόφωνο για παράδειγμα.
Έναν περιορισμό που έχω δει πολλάκις στο zone2 από τους AV, είναι πως λειτουργεί με πηγές που είναι συνδεδεμένες αναλογικά επάνω στον AV. Επίσης αναλόγως του AV μπορείς να στείλεις ανεξάρτητα και εικόνα.

Χρειάζεται μελέτη του manual για τις δυνατότητες της έξτρα ζώνης στον κάθε AV. Υπάρχουν και πολλαπλές ζώνες σε κάποιους.

Απάντηση: Re: zone 2 σε avr , τι ειναι σε τι χρησιμευει?

δλδ μπορω πχ να εχω στο 5.1 τα ηχεια του home theater κ στη δευτερη ζωνη 2 ηχεια για μουσικη!!!???

Ναι, με ταυτοχρονη αναπαραγωγη εννοειται.

Οχι απαραίτητα. Πολλοί A/V ενισχυτές υποστηρίζουν αναπαραγωγή πολυκάναλου 5.1 ήχου στην κύρια ζώνη, με αναπαραγωγή stereo ήχου από άλλη συνδεδεμένη πηγή π.χ. cd player στην 2η ζώνη.

Απάντηση: Re: zone 2 σε avr , τι ειναι σε τι χρησιμευει?

Οχι απαραίτητα. Πολλοί A/V ενισχυτές υποστηρίζουν αναπαραγωγή πολυκάναλου 5.1 ήχου στην κύρια ζώνη, με αναπαραγωγή stereo ήχου από άλλη συνδεδεμένη πηγή π.χ. cd player στην 2η ζώνη.

Αυτο εννοουσα. Η δευτερη ζωνη θα παιζει απο αλλη πηγη. Ραδιοφωνο, cd, κοκ

minasplit, σαφως και μπορεις να ακουσεις και μπορεις να ακουσεις δικαναλη μουσικη σε δυο ηχεια σου, ή ακομη και με προσομειωση 5.1 να παιζουν ταυτοχρονα ολα τα ηχεια σου.

Απλα σου εξηγουσαμε οτι με 2 ζωνες, μπορεις π.χ. ταυτοχρονα στο ενα δωματιο να ακους ραδιοφωνο και στο αλλο δωματιο να ακους ενα cd μουσικης.

δλδ οποιος εχει 5.1 ενισχυτη δε μπορει να ακουσει στερεοφωνικα μουσικη απο τα 5.1 ηχεια του?

Φυσικά και μπορεί.

Το Zone 2, 3, κτλ εξυπηρετεί την "παροχή" ήχου σε άλλους χώρους και είναι χρήσιμο σε ελάχιστες περιπτώσεις. Θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς εκτός αν έχεις όντως ειδικές ανάγκες.