Zoom Player Pro / Απορίες

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,323
Hi all,-bye-

έβαλα σήμερα το zoom player ακολουθώντας
τον οδηγό του Στράτου (thanks Στράτο:antlers: ).

Έχω τις εξής απορίες:

1. Ο οδηγός του Στράτου γράφει: ".....Επίσης επιλέγουμε ως audio decoder to dscaler. πατάμε το κουμπί “C” στη πάνω δεξιά γωνία και αλλάζουμε τις προεπιλογές για το Dynamic Range Control και το Use SPDIF for AC3 & DTS (Να είναι επιλεγμένο το δεύτερο και να μην είναι το πρώτο).."

Εγώ που έχω κάνει αναλογική σύνδεση του ήχου (7.1) τί ρυθμίσεις
πρέπει να κάνω, γιατί τώρα ακούω μόνο stereo?

2. Ο οδηγός του Στράτου γράφει: ".....Στη συνέχεια από το Configuration του FFDshow επιλεγουμε το "Resize & aspect". Προσέχουμε οι επιλογές να είναι όπως στην παρακάτω εικόνα εκτός αν ο επεξεργαστής μας είναι κάτω από 3,00-2,8 GHz όπου καλύτερα στην θέση του 1440Χ1152 να βάλουμε το 1280Χ720, μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλες αναλύσεις αλλά προσέξτε για τυχόν artifacts στις ταινίες… (Το Resize if το χρησιμοποιούμε για να μην επεμβαίνει σε αυτόν τον τομέα το ffsdhow στις ταινίες υψηλής ευκρίνειας)..."

Εγώ που έχω την 40Χ2000 που είναι 1080p, τί ρυθμίσεις πρέπει
να κάνω για σωστότερο αποτέλεσμα?

3. Ο οδηγός του Στράτου γράφει: " .... Οι ntsc ταινίες γυρίζονται στα 24 frame αλλά για να είναι εφικτή η αναπαραγωγή τους στις 60 Hz τηλεοράσεις μετατρέπονται στα 30 frame. Η διαδικασία αυτή λέγεται telecine. Εμείς προσπαθούμε να αντιστρέψουμε αυτη την διαδικασία με το inverse telecine για να φέρουμε το φιλμ στην αρχική του κατάσταση

Κατεβάστε το αντίστοιχο αρχείο απο το downloads και αντιγράψτε τα αρχεία GenDMOProp.dll και MpegVideo.dll στον φάκελο C:\Program Files\DScaler5 πατώντας ΟΚ στην ερώτηση εαν θέλετε να αντικαταστήσετε τα ήδη υπάρχον αρχεία στον φάκελο..."

Που βρίσκω τα αρχεία GenDMOProp.dll και MpegVideo.dll ?

Ευχαριστώ
-bye-

για το πρωτο πηγαινε στο speaker config του Dscaler (νομιζω)

για το δευτερο βαλε την αναλυση της TV σου ή δοκιμασε οτι σου αρεσει πιο πολυ σε τελικο αποτελεσμα

για το τριτο εδω http://www.avclub.gr/forum/downloads.php?do=file&id=28

Δημήτρη ευχαριστώ για τις ταχύτατες απαντήσεις.

Για το πρώτο αυτό έκανα,
αλλά δεν έβγαλα άκρη και για αυτό
εάν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει
βήμα/βήμα ή με κάποιο screenshot.

Για το δεύτερο αυτό έχω κάνει και θα πειραματιστώ λίγο ακόμα.

Για το τρίτο ευχραριστώ το Link.

δυστηχως δεν ξερω να σου απαντησω για το πρωτο, καθοτι εγω δεν παιζω ακομα με αναλογικες και δεν εχω ασχοληθει..

οι πιο ειδικοι σιγουρα θα σου πουν!

Last edited:
Aλέξη, για το δεύτερο βήμα, το resize δλδ. για dvd ενδιαφέρεσαι? Αν ναι, θα σου έλεγα να δοκιμάσεις, πέρα από το 1920χ1080 που έχεις ήδη, και το 3χ, που σημαίνει 2160χ1728 (για pal dvd). Επειδή θα γίνει scaling πολλαπλασιαζόμενο με ακέραιο αριθμό, μπορεί να σε ικανοποιήσει περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα. Κάνε τις συγκρίσεις και διάλεξε αυτό που σου αρέσει πιο πολύ.

Ευχαριστώ Αντώνη. Θα το δοκιμάσω και αυτό.

Υπάρχει κανένας που να παίζει με Zoom Player
και αναλογική σύνδεση του ήχου για να με
βοηθήσει με το παραπάνω?

-bye-

Αλεξη κι εγω που το ειχα προσπαθησει δεν καταφερα να παρω ηχο απο τις αναλογικες εξοδους με το zp κι εμεινα με την spdif.
Για να δουμε ποιος θα μας ξεστραβωσεί; :chinscratch:

Εγώ σε setup ξαδέλφου μου παίρνω κανονικά ήχο 5.1 από τις αναλογικές. Αλλά πρωτοτύπησα, δουλεύοντας τα nvidia codecs για ήχο, που έχουν εξαιρετικά εύχρηστο sound setup. Μου φαίνεται όμως ότι και το dscaler που είχα δοκιμάσει μου έβγαλε ήχο. Τί κάρτα ήχου έχετε? Ο ξάδερφός μου μια απλή onboard, μου φαίνεται soundmax hd 7.1

Ο οδηγός του Στράτου γράφει: ".....Επίσης επιλέγουμε ως audio decoder to dscaler. πατάμε το κουμπί “C” στη πάνω δεξιά γωνία και αλλάζουμε τις προεπιλογές για το Dynamic Range Control και το Use SPDIF for AC3 & DTS (Να είναι επιλεγμένο το δεύτερο και να μην είναι το πρώτο).."

Αλέξη, νομίζω ότι πρέπει να ξε-τικάρεις το use spdif για να πάρεις πολυκάναλο από τις αναλογικές σου

Aλέξη, στις ιδιότητες του audio dscaler Spaaker config:5.1 , Use spdif :χωρις τσέκ , Mpeg audio: χωρίς τσέκ και είσαι έτοιμος. Αν δεν δουλεψει έτσι καπου αλλού ειναι το πρόβλημα.

Πες μας τι κάρτα ήχου έχεις, στείλε και κανένα screenshot με τις ρυθμίσεις σου. Δοκίμασες το μενού της κάρτας σου? Λογικά στο tray θα είναι (κάτω δεξιά).

Onboard καρτα ηχου soundmax ADI AD1986A 5,1.
Στο powerdvd βγαινει μια χαρα ο ηχος απο τις αναλογικες. Στο zp με τον dscaler δεν βγαζει ηχο. Αν ανεβασω την ενταση ακουγονται καποιοι κοφτοι πνιγμενοι ηχοι.

Aλέξη, στις ιδιότητες του audio dscaler Spaaker config:5.1 , Use spdif :χωρις τσέκ , Mpeg audio: χωρίς τσέκ και είσαι έτοιμος. Αν δεν δουλεψει έτσι καπου αλλού ειναι το πρόβλημα.

Κυριάκο δυστυχώς και με αυτά τζίφος.
Συνεχίζω να ακούω stereo.
Δοκίμασα και αλλάγή στο Speaker Config σε 5.1
και έχασα τελείως τον ήχο.

Τώρα?

Καθως παιζει αν μπω options/setup-->Dvd και παω να πατησω το "c" στο audio decoder δεν με αφηνει να αλλαξω τιποτα. Λεει οτι πρεπει να μην εχει φορτωμενο video για να αλλαξω κατι.
Oμως με δεξι κλικ-->filters propertieς-->Dscaler audio decoder μου ανοιγει το μενου οπου φαινονται οι επιλογες οπως τις αναφερεις παραπανω ομως ηχο δεν βγαινει. Τις αλλαξα απο εκει (τα τσεκαρα) βγηκα απο το zp ξαναμπηκα τα ξετσεκαρα αλλα παλι τιποτα.

Αν έχετε το reclock για renderer, δοκιμάστε και χωρίς να δουμε μήπως φταίει κατι σ'αυτο.

BINGO Κυριάκο:grinning-smiley-043

Έβαλα στη θέση του reclock το Cyberlink Audio Renderer
και παίζει κανονικά.

Χάνω όμως κάτι τώρα σε σχέση με το Reclock που πρότεινε
ο Στράτος στον οδηγό του?

Μπινγκο!
Χωρις reclock εχω ηχο. Τι γινεται τωρα? Αλλαζω εκδοση? Πρεπει να εχω την 1,7b4

edit: Προλαβε αλλος κι εκανε πρωτος μπινγκο :flipout:

Last edited: