Zoom Player Pro & "Σπασίματα Κίνησης"

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,819
ATHENS
Για ποιους λόγους θα μπορούσε να «σπάει» η κίνηση κατά την αναπαραγωγή DVD στο Zoom Player Pro?

Η εγκατάσταση έχει γίνει με ευλάβεια και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Σταύρου στους ανάλογους οδηγούς…

Το σύστημα είναι XP, Core2 6750, και Gigabyte HD2600XT.

Οι θερμοκρασίες στους πυρήνες είναι κάτω από 34 σε κάθε περίπτωση, και η υπολογιστική ισχύς που καταναλώνεται την ώρα της αναπαραγωγής (σε full Screen mode) δεν ξεπερνάει το 25%.

Η μόνη ρύθμιση που δεν έκανα είναι αυτή για την αναπαραγωγή NTSC στις ρυθμίσεις του Dscaler.

Αν εξαιρέσουμε τα «σπασίματα» η ποιότητα εικόνας σε λεπτομέρεια και χρώμα είναι εξαιρετική…

Αρχικα, τι υλικο επαιζες (παλ?) και σε τι συχνοτητα ηταν το μεσο προβολης?

Σχόλιο του κ. Δημητρακούδη από άλλο ανάλογο topic:

"Το πρόβλημα που αναφέρεις είναι γνωστό ως "tearing". Συνήθως φτιάχνει αλλάζοντας renderer, ή refresh rate. Είναι λίγο μυστήριο.. Μπορείς να δοκιμάσεις και διαφορετική version driver. Επίσης ίσως βοηθήσει το να ενεργοποιήσεις το v-sync στην κάρτα γραφικών σου."

Μάλλον κουμπώνει και εδώ...

Επειδή το HTPC ακόμα το δοκιμάζω, δεν έχει πάρει τη θέση του στην samsung m40 που θα συνοδεύσει τελικά, αλλά στήνεται πάνω σε μια tft lcd της HP, 17άρα για υπολογιστή...

Μήπως πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις??? Αν ναι ποιές?

Re: Απάντηση: Zoom Player Pro & "Σπασίματα Κίνησης"

Αρχικα, τι υλικο επαιζες (παλ?) και σε τι συχνοτητα ηταν το μεσο προβολης?

Το υλικό είναι pal (πειρατές 3 σε dvd)

99% η οθονη που χρησιμοποιεις ειναι "κλειδωμενη" στα 60hz και δεν κατεβαινει παρακατω που ειναι λογικο.
Θα σου προτεινα να κουμπωσεις το μηχανακι στην τηλεοραση που θα καταλληξει και να ασχοληθεις λιγο να διαβασεις το powerstrip. Νομιζω στους "οδηγους" υπαρχει αντιστοιχο θρεντ.

...στην παρούσα φάση μας χωρίζουν 2 μέτρα (απαιτείται επίσκεψη σε media markt άμεσα)!

Καντο και δεν θα χασεις. Ειναι και κριμα να παιδευεσαι να κλειδωσεις κατι που ουσιαστηκα δεν ειναι το ζητουμενο !

αυτο με το clone ειναι πολυ σημαντικο.

Οποτε το ξεχνω αρχιζω και αναρωτιεμαι αν πρεπει να το σπασω η οχι αλλα μετα θυμαμαι...(ναι ναι ,μου συμβαινει και αυτο καμμια φορα)

Παντα σε single display.

Εμ…πώς να παίξει καλά στην οθόνη του pc???

Αφού έχω ρυθμίσει και το reclock για αναπαραγωγή στα 50hz…μονόδρομος η σύνδεση με την LCD…

AN όμως ΘΕΛΩ να παίξω σε pc-monitor (αναφέρομαι στον 2ο υπολογιστή και το 24άρι dell του γραφείου) τι ρυθμίσεις κάνω?

βρε παιδια χρησιμοποιω τον ζουμ πολυ καιρο τωρα και εχει αρχισει να βγαινει τελευταια ενα σημα που μου ζηταει καποια εγγραφη και αργει να παρει μπρος.Τον εβγαλα ,τον ξανακατεβασα και παλι μου βγαινει αυτο το σημα.ξερει κανεις τι πρεπει να κανω για να μη βγαινει αυτο το σημα?:violent-smiley-008: