ζορικος πελάτης - καλό HC με πλούσιο ήχο σε χαμηλές εντάσεις

Σέργιο, πως θα γίνει το ματσάρισμα τώρα?
να αρχίσω τις αρμένικες επισκέψεις σε συμφορουμίτες? :)

Επειδη απο κατω ειπες πως σκεφτεσαι να βαλεις αλλης σειρας, ειπα μηπως το ακουσες και απογοητευτηκες...

Παντως εχω διαβασει σε reviews πως το κεντρικο BX δεν ειναι το καλυτερο. Προσωπικα δεν το εχω ακουσει..

1.Μπακάλικη αθάνατη λογική Αν και δηλώνουν ίδια watt θα εμπιστευόμουνα τον βαρύτερο

Με την παραδοχη οτι οι ενισχυτες ειναι ιδιας κλασης..Πχ ενας class D (ψηφιακος) λογω καλυτερης αποδοσης μπορει να ειναι ποιο ισχυρος και παραλληλα πιο ελαφρυς λογω μικροτερου τροφοδοτικου απο εναν class AB..

Παιδια εγω δεν θα εβαζα κεντρικο απο αλλη σειρα εκτος και αν το ειχα ακουσει μαζι με τα front και μου αρεσε. Χωρις δοκιμη ειναι ρισκο. Επισης για Monitor Audio θα προτιμουσα Denon.

γιατί Chrpep? τα άκουσες με τον Yamaha? εχουν κάποιες ειδικές απαιτήσεις ?

εκτος απο Μ.Α, τί άλλες επιλογές έχουμε για την μπροστινή τριάδα για τον Yami με budget 500-600e ?

Οχι φιλε Sokos δεν τα εχω ακουσει με κανεναν απο τους δυο, αλλα οι Denon θεωρουνται πιο μουσικοι και με ενα ισορροπημενο ηχειο οπως το Monitor Audio θεωρω οτι θα παιξει καλυτερα μουσικη. Επισης και εγω οταν εψαχνα για τα δικα μου ενισχυτη, Denon ηταν η πρωτη λυση που μου προταθηκε απο τον αντιπροσωπο. Τελος, ειτε σε ελληνικα, ειτε σε ξενα φορουμ αναφερεται οτι τα Monitor Audio παιζουν πολυ καλα με Denon και γενικα τους προτιμουν.

Σέργιο, πως θα γίνει το ματσάρισμα τώρα?
να αρχίσω τις αρμένικες επισκέψεις σε συμφορουμίτες? :)

Δεν είναι κακή ιδέα :D
Πάντως αν θές να ακούσεις τις προηγούμενες σειρές (Monitor Audio BR+Denon 2310) τα έχω στο σαλόνι έλα όποτε θές

Στην Αγγλία πολλοί έχουν MA+Yamaha
Θεωρώ ότι και να πάρεις θα σε ικανοποιήσει απόλυτα
Το κεντρικό θέλει προσοχή πάντως...

Sergio εισαι πολύ ευγενικος και σε ευχαριστώ αλλα δεν με πρόλαβες.
Πηγα στην Ηχοέκφραση και έκλεισα M.A RX1 ζευγάρι + κεντρικό και τίναξα την μπάνκα στον αέρα.

Ελπίζω να είναι καλή επιλογή και να τα σηκώσει & ταιριάξει ο "επιδοξος" ενισχυτής!

Sokos καλοριζικα και καλοακουστα! Εκανες πολυ καλη επιλογη! Πηρες τετραδα RX1 η ολο το πακετο 5.1 (RX1 AV12)? Τα ακουσες? Αφου εφτασες τελικα στη σειρα RX πως και δεν εβαλες μπροστα τα RX2 τα οποια θα παιζανε απο πιο χαμηλα, χωρις την αναγκη του sub? Θα μου πεις καπου πρεπει να μπει ενα (οικονομικο) οριο, συμφωνω, αλλα για 100 σιγουρα αξιζει..Οπως και να'χει θα τα ευχαριστηθεις και με το παραπανω, και παλι καλοριζικα!

Ευχαριστώ! Βασικά τα rx2 είναι πολυ μεγάλα και δεν χωράνε εκει που θέλω να μπούνε. Πήρα μόνο την μπροστινό τριάδα. Το sub έφευγε πολυ σε τιμη οπότε αργότερα θα βάλουμε κάτι άλλο .

Είναι 6 ohm είδα, είναι εύκολο-οδηγητα;

Sergio εισαι πολύ ευγενικος και σε ευχαριστώ αλλα δεν με πρόλαβες.
Πηγα στην Ηχοέκφραση και έκλεισα M.A RX1 ζευγάρι + κεντρικό και τίναξα την μπάνκα στον αέρα.

Ελπίζω να είναι καλή επιλογή και να τα σηκώσει & ταιριάξει ο "επιδοξος" ενισχυτής!

Καλορίζικα Πολύ καλή επιλογή

Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια σας.

Άψογοι οι κύριοι στην ηχοεκφραση μου έδωσαν και cd στρωσιματος της monitor audio, το έχω βάλει απο χθες, τα rx1 σε λευκά είναι έργα τέχνης, ΠΑΝΈΜΟΡΦΑ! Ακούσαμε και τα rx2 είχαν λίγο καλύτερο μπάσο αλλα θέλουν και παραπάνω ρεύματα και ήταν αρκετά ογκώδη οπότε αποκλείστηκαν.

Απο sub , τι να βάλουμε με budget top τα 350e; Το μαμά rx είναι πανάκριβο δυστυχώς ..

Το cd μου το είχαν δώσει και μένα, θα δεις μεγάλη διαφορά όταν στρώσουν! Τα ηχεία είναι όντως πανέμορφα σε λευκό (το φινίρισμά τους είναι άξιο λόγου), εγώ τα πήρα σε μαύρη λάκα για να ταιριάζουν καλύτερα στο χώρο μου, αλλά και σε λευκό είναι πολύ εντυπωσιακά! Όντως, με τα RX2 ίσως χρειαζόσουν μεγάλύτερο ενισχυτή..

Όσον αφορά το sub, τουλάχιστον με τα δικά μου ηχεία (RX6) παρατήρησα το εξής. Όταν το έχω στο 30% της μέγιστης έντασής του (απο το κουμπί ρύθμισης της έντασης του sub) και κάνω ισοστάθμιση με το MCACC, ο ενισχυτής ρυθμίζει τα front-center στα -1...-1,2db. Όταν αυξάνω την ένταση του sub περίπου στο μισό τότε αναγκάζεται να ρυθμίσει τα ηχεία στα +3...+4db ίσως και παραπάνω-δε θυμάμαι πολύ καλά-ώστε να παίξουν στην σωστά σε σχέση με το sub. Αυτό αν καταλαβαίνω καλά σημαίνει οτι ο ενισχυτής του sub είναι πολύ μεγάλος οπότε τα front ρυθμίζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να φτάσουν το sub δυσκολεύοντας το έργο του Pioneer σε μεγάλες εντάσεις. Οπότε περιορίζομαι στο 25-30% της μέγιστης έντασης που μπορεί να δώσει. Μήπως για τα RX1 αυτή η διαφορά είναι ακόμα πιο μεγάλη? Μήπως ένα μικρότερο (σε ενισχυτή πάντα) sub ταίριαζε καλύτερα? Ίσως κάποιος που ξέρει περισσότερα μπορεί να σε καθοδηγήσει καλύτερα, εγώ απλά ήθελα να στο πώ αφού έχουμε παρόμοια ηχεία. Στα λεφτά που θές πάντως νομίζω το Velodyne CHT-8Q είναι καλό αν και δε ξέρω μήπως πέφτει μικρό για το χώρο σου. Πόσα τετραγωνικά είναι?

το σαλόνι ειναι περίπου 55τμ αλλα το πλασματικό "τετράγωνο" που εχω κάνει με τα ηχεία ειναι περίπου 25τμ.. (φαντάσου το μισο σαλόνι περιπου)..
δεν ξέρω αν γινομαι κατανοητός..

βασικά το μέλημα μου ειναι να έχω πολύ "πληροφορια" απο τον ήχο χωρίς να χρειάζεται να ανεβάζω πολύ την ένταση..