Zu Audio Ηχεια

Dr Pan K

Supreme Member
18 December 2010
9,067
Μου εχουν μπει κατι περιεργες ιδεες. Λεω να αφιερωσω ενα ζευγαρι ευαισθητων ηχειων (95+dB) στον μεγαλο (2x6.5W) λαμπατο μου και θα ηθελα γνωμες για τα ηχεια της Zu.

Υπαρχει κανεις που τα εχει δοκιμασει η ακομα καλυτερα τα εχει ?

Επιπλεον, ποιος ειναι σημερα ο αντιπροσωπος? Νομιζω οτι ο Κεκεμενης την εδωσε.

Κάπου εδώ μέσα είχα διαβάσει ότι η Zu πουλάει πλέον απευθείας η ίδια...

Δεν ειμαι σιγουρος, στην επισημη σελιδα εχει στοκατζιδες για αλλες χωρες πλην Ελλαδας.. http://www.zuaudio.com/stockists

αλλα παραμενει το θεμα της ακροασης. αν δεν ακουσω, δεν...

Καλυτερα μεσω ευρωπαιων dealers ομως.Παιζουν Αγγλια Γερμανια.

Για ποια σκεφτεσαι αληθεια?

Δεν τα εχω ακουσει αλλα αφεντικο πολυ καλου μου φιλου τα εχει σπιτι του Ουαλλια.
Μιλαω για τα Druid αυτα που ειχαν και μια βαση απο κατω.
Δυστυχως δε θυμαμαι με τι τα οδηγει αλλα του ειχε πεσει το στομα απ οτι μου ειπε.

καποιο απο τα εισαγωγικα. δεν εχω καταληξει ακομα. Omen, Union, Soul.. εχουν ολα την ιδια λογικη, δλδ μεγαλη ευαισθησια

Είχα ακούσει τα Druid στον τότε αντιπρόσωπο λίγο πρίν αρχίσει η εταιρία να τα πουλάει απευθείας. Ήταν ο χειρότερος ήχος που έχω ακούσει ποτέ ανεξαρτήτου τιμής.. Ακόμα και η προσπάθεια με έναν τριοδικό Air Tight δεν απέδωσε καρπούς ούτε κατα προσέγγιση. Όσο για την ποιότητα κατασκευής άστο καλύτερα.. φτηνή κατασκευή "φτιάξτο μόνος σου" θύμιζε η καμπίνα.

Άν ανοίξει ποτέ νήμα με το χειρότερο σύστημα που έχουμε ακούσει θα βάλω αυτό χωρίς κανένα δισταγμό.

Απο τότε η εταιρία έχει αλάξει μοντέλα αλλα όχι φιλοσοφία και μεγάφωνα.

Τί να πώ.. χωρίς ακρόαση καλή σου τύχη..

Υ.Γ. Υπάρχει και μάρτυρας της τραγικής μου εμπειρίας ενεργό μέλος του forum αλλα αν θέλει ας εμφανισεί μόνος του (είναιλίγο ντροπαλός..)

Last edited:
ΟΚ. σημαντικο input. η Zu ξεκινησε απο καλωδια, μετα εκανε μοντες και τελικα εβγαλε ηχεια για λαμπατους ενισχυτες. πιστευω πως το fit n finish εχουν βελτιωθει αλλα αυτο δεν αποτελει εγγυηση για τπτ.

ιδανικα καποιο μελος που τα εχει θα μπορουσε να βοηθησει αρκετα

Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται μ τον κατασκευαστή αλλα δεν ρίχνεις μια αυτιά στα Spicom που είναι και ελληνικά και κλάσεις ανώτερα;

Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται μ τον κατασκευαστή αλλα δεν ρίχνεις μια αυτιά στα Spicom που είναι και ελληνικά και κλάσεις ανώτερα;

+1. Και γιατί όχι και Klipsch, αν δεν θέλεις να επιμείνεις ελληνικά. Αυτά τουλάχιστον μπορείς να τα ακούσεις.

EΠισης μπορεις να τσεκαρεις και τα της Omega, δεν ξερω αν
υπαρχει εδω βεβαια αντιπροσωπος.
Καποια στιγμη βεβαια τα ειχε ριβιου ο Ηχος(SuperHemp,ΜαxHemp καπως ετσι)
οποτε λογικα καποιος θα τα φερνει

edit

Last edited:
είμαι ο υπαίτιος για την τραγωδία που βίωσε ο φίλος μου Totsipaki.

Οι Δρουίδες που ακούσαμε είναι αναμφίβολα ένα πολύ κομψό ηχείο το οποίο στέκεται με περίσσια άνεση μέσα σε ένα μοντέρνο σαλόνι. Σε αυτό του βγάζω το καπέλο.
Εξ ορισμού δεν περιμένεις από ένα τέτοιο ηχείο να σου κατεβάσει τα ντουβάρια. Παρόλα αυτά, αυτό που περιμένει να ακούσει κάποιος από ένα 15ίντσο fullrange μεγάφωνο εμείς τουλάχιστον δεν το ακούσαμε. Ίσως να ήταν άστρωτο, αν και δεν μας ειπώθηκε κάτι τέτοιο.
Θα συμβούλευα τον οποιοδήποτε να ακούσει το οποιοδήποτε ηχείο πριν το αγοράσει. Για το Zu τον συμβουλεύω δις. Δεν κοιτάς κάτι σε tannoy μεριά ή γιατί όχι και σε spicom?

Η ίσως το εξαιρετικό "μικρό" του δικού μας Μορφέα.

Ηχείο επένδυση με τον κατασκευαστή αυτοπροσώπως παρόντα...δια πάσαν νόσον...

Παναγιώτη κι εγώ έχω ακούσει τα druid και απεκόμισα την εντύπωση πως είναι μια ακόμη κλασσική περίπτωση εταιρείας, που την φήμη της ''δημιούργησαν'' ο τύπος και το κουτουρού hype, αλλά επ' ουδενί ο ήχος της ...

Παιδες ευχαριστω για το feedback. Καταλαβαινει κανεις γιατι υπαρχει το φορουμ, ετοιμη γνωση και ειλικρινεια.

Για τα Klipsch, τα κοιταω αλλα τα μεγαλα ξεφευγουν για δευτερο συστημα ενω απο τα μικρα ισως τα Heresy αλλα και εκει οι γνωμες διιστανται και πρεπει να τα ακουσω live και με το 2χ6.5W ζωο μου..

Τα spicom δεν μου ειχαν περασει απο το μυαλο, εριξα μια ματια στην σελιδα του κατασκευαστη και ειναι ενδιαφεροντα αλλα... μονοδρομο χοανης.

Ta Tannoy παλι εχουν αρκετη ευαισθησια σε σχεση με τα περισοτερα εμπορικα ηχεια αλλα μονο κανα δυο μοντελα πιανουν 95+ και αυτα ειναι πολυ μακρυα απο το budget μου. μιλαμε για ενα συστημα που δεν θα παρει ποτε την θεση του βασικου και κινδυνευω να φαω εξωση απο το σπιτι μου μετατρεποντας το σε αποθηκη μηχανηματων...

To site της Omega αυτη την στιγμη ξεφορτωνει ενα payload με trojan και σας συμβουλευω να μην προσπαθησετε να συνδεθητε μαζι του.

Ακουω ιδεες..

Άν και το ομλογώ οτι δεν είμαι καθόλου fan της μονόδρομης φιλισοφίας λόγω των εγγενών της περιορισμών σε σχέση με τον τρόπο που μου αρέσει να ακούω, ομολογώ οτι είχα μείνει άφωνος με την αμεσότητα και αληθοφάνεια των Spicom, στοιχεία σήματα κατατεθέντα τέτοιων υλοποιήσεων. Πραγματικά νόμιζες οτι απέναντί σου έπαιζε αληθινό σαξόφωνο, τί νόμιζες δηλαδή αν κάποιος είχε δεμένα τα μάτια θα έκοβε το κεφάλι του οτι είναι αληθινό.

Οκ αν τα πράγματα ζορίζαμε με πιό πολύπλοκο πρόγραμμα ή άπειρα άκρα τότε κάποιοι αναπόφευκτοι περιορισμοί θα γινόντουσαν άμεσα ακουστοί, αλλα πέρα απο οτι ήταν ότι πιό σωστό και "αληθινό" έχω ακούσει απο προσιτά μονόδρομμα ηχεία ακόμα και εκεί που πάσχουν αυτές οι υλοποιήσεις το παλεύανε πραγματικά ηρωικά.

Προσωπικά "Μαι χάιεστ ρεκομεντέισιον"

Τώρα θα πώ κάτι και εσείς πετροβολήστε με...

Ένας απο τους καλύτερους ήχους που έχω ακούσει απο συνδυασμό ηχείων ενισχυτή και εννοώ απο τους καλύτερους δηλαδή:

-Aμεσότητα, ομοιογένεια και ρεαλισμός fullrange
-Δυναμικά και άκρα μεγάλου τρίδρομου ηχείου
-Ανάγλυφη τρισδιάστατη σκηνή μεγάλων διαστάσεων

Ήταν....

Ο συνδυασμός Tannoy Glenair 10" με τον διακοπτικό ενισχυτή ΑΙ-10 της Εsoteric...

To ξέρω.. ο συνδυασμός είναι άκραία αιρετικός αλλα ήταν συναρπαστικός και απολαυστικός σαν απαγορευμένη αμαρτία..
Προέκυψε εντελώς τυχαία όταν ο φίλος μου ο Kostas K. είχε τον ενισχυτή για λίγες μέρες στα χέρια του και δακρύσαμε..

Ξεκινάτε :slapface::rifle: αλλα μην ξεχνάτε "Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέττω.."

Last edited:
Οι Δρουίδες που ακούσαμε είναι αναμφίβολα ένα πολύ κομψό ηχείο το οποίο στέκεται με περίσσια άνεση μέσα σε ένα μοντέρνο σαλόνι. Σε αυτό του βγάζω το καπέλο.

Ξέχασες να γράψεις φιλαράκι για την είδική μπογιά* που είναι βαμμένα τα Druid όπως και για τον όχι ψεύτικο χαιφιντελάδικο αλλα "μουσικό" τους ήχο...
Το τι ακούσαμε εκείνο το απόγευμα εκτός απο χάλια ήχο δεν περιγράφεται.. πραγματική εμπειρία ζωής..

*Που βελτιώνει τον ήχο ντέ!!!

Last edited:
Τον ηχο της zu audio τον "μελεταω" αρκετο καιρο τωρα. Στην αρχη ξεκινησα βλεποντας τον Srajan Ebaen του 6moons να πηγαινει στα Zu μετά τα Avantgarde, που εχω και εγω.
Λογικα εφ' οσον του αρεσαν τα Avantgarde, και τα Zu θα ειναι κοντα σε φιλοσοφια.
Εχει αλλαξει 3 ή 4 διαφορετικα μοντελα της zu με τελευταιο αυτο...... http://www.6moons.com/audioreviews/zu20/1.html
Δεν τα εχω ακουσει αν και θα το ηθελα.
Για το παλιο Druid εχω διαβασει απο πολλους οτι δεν αρεσε, και για να πω την αληθεια εχω διαβασει απο τα καλυτερα μεχρι τα χειροτερα.
Aν θα πηγαινα σε Zu θα κοιτουσα το απλο Soul το superFly ή το Omen boockshelf.
Εχω μιλησει και με τον Ανεστη της Audio Soul, οπου ηταν σε διαπραγμ/σεις για να τα φερει στην Ελλαδα.
Επισης ......... http://thenexusacoustics.blogspot.gr/2013/01/zu-druid.html
Γνωμη μου ειναι να προσπαθησεις να ακουσεις καποιο μοντελο και να πεις και σε μας τη γνωμη σου.
Στο σαιτ της η zu, γραφει οτι θελει μια εβδομαδα για να "ερθει" το ηχειο της οπως πρεπει. Δεν ξερω αν στεκει αυτο που λεει η οχι.
Ειμαι σιγουρος οτι ο ηχος του θα ειναι ιδιαιτερος, αν αρεσει ή οχι ειναι αλλη ιστορια.........

http://www.stereophile.com/floorloudspeakers/zu_essence_loudspeaker/index.html

p.s. το μεγαφωνο της ειναι 10ιντσο και οχι 15ιντσο.

Ναι Πλατωνα (υποθετω), οι γνωμες ειναι τοσο αμφιροπες που αν πριν ηθελα ακροαση, τωρα μετα το input του Πετρου, Κωστα και Σπυρου απλα επιβαλεται.

Η αληθεια ειναι οτι για δευτερο συστημα δεν εχω σκοπο να διαθεσω πολλα, και η Ζου εχει καποια "λογικα" μοντελα. Το βασικο μου σεταπ ειναι αυτο που θελω, ειδικα για τα πολυ απαιτητικα συμφωνικα εργα που τοσο μου αρεσουν, και ειναι αντιδιαμετρικα αντιθετο απο αυτο που εχω στο μυαλο μου. Αρκετα βατ + γαιδουρακια ηχεια.

Αλλα ελα που η λαμπιτσα αυτη ακουγεται τοσο καλα και την εχω να μαραζωνει σε ενα παγκο. κατι πρεπει να της βρω. αν ηταν στο χερι μου (διαβαζε: τσεπη μου) θα επερνα κατι απο εδω, Αθηνα (του νικου Μπουλ η του Μανωλη Μορφεα).

Παιδιά, εγώ ξέρω πως το 90% αυτών που ο διαδικτυακός τύπος της νέας γενιάς προώθησε τα τελευταία δέκα χρόνια, στο αντίστοιχο στυλ (μονόδρομα, οπίσθιες φορτίσεις, αναδιπλούμενες, κλπ. όπως πχ κάτι ανεκδιήγητα πανύψηλα αδυνατούλια τριγωνικής διατομής (βαριέμαι και να τα γκουγκλάρω) ), κλπ κλπ. ήταν κλάψε με μάνα κλάψε με, εφόσον τους έδινες να αναπαραγάγουν πάνω από 4 όργανα και φωνή ... θολούρα, χάσιμο μπάλλας στην εικόνα, γελοίες δυναμικές, κλπ κλπ ...άπαξ βέβαια και έβαζες ένα τζαζ τρίο, ή μια φωνή με κιθάρα, η σχετική αμεσότητα σε κέρδιζε ... πλην όμως έχω, αιώνες τώρα, εγκαταλείψει τα μηχανήματα ειδικών αποστολών και εκτιμώ τους all-rounders ποιότητος ...
Παναγιώτη, με τον προϋπολογισμό που κατάλαβα ότι διαθέτεις νομίζω πως ο Μπουλ μπορεί να φτιάξει κάτι πολύ καλό στα μέτρα σου ... επίσης κάπου εδώ γύρω έχω δει και αγγελία για ένα Ζιγκάλι βάσεως άσπρο ...