Zundapp 200s restoration

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,639
Βέροια
O γιόκας μου το καμάρι μου, έμοιασε τον μπαμπά...
Ήτοι τα χέρια του πιάνουν και είναι μουσικόφιλος.
Βέβαια αυτός ως όφειλε... προχώρησε περαιτέρω και έγινε και μουζικάντης.
Ευτυχώς δεν μπλέχθηκε με κονσέρβες... και μηχανάκια...

Του αρέσουν όμως άλλα μηχανάκια.
Παλιά και όμορφα και ας είναι μόνο 16.
'Ετσι αποφάσισε να σιάξει την παλιά Ζούνταπ του παππού του.
Μονδέλλα του '55!
Δυστυχώς οι κοντινοί της πρόγονοι είχανε φάει πολύ κόσμο καθώς η Ζούνταπ ήταν άμεσος προμηθευτής της Βέρμαχτ...
Με έδρα τη Νυρεμβέργη και μετόχους από το KRUPPπέϊκο... που ως γνωστόν βγάλανε πολύ αιματοβαμμένο... χρήμα.
Έκλεισε το '84.

Ο παππούς την έφερε το '61 από την Ολλανδία όπου είχε πάει να γίνει τεχνικός τηλεόρασης!
Προχώ πολύ ο παππούς.
Βέβαια επειδής έπρεπε να βάζει και κάτι στην κοιλιά του... κατέληξε να δουλεύει σε εργαστάσιο παραγωγής μελαμίνης.
Βλέπετε ο πατήρ του και παππούς μου ήτουνε ξυλουργός και του ντάντη του φαινόταν η μπίζνα πης οβ κέικ.

Ο γιόκας λοιπόν έχει έναν καλό φίλο και γείτονα.
45 ετών!
Είναι απίστετη μια τέτοια φιλία αλλά λειτουργεί.
Εξ' άλλου ο 45άρης Γιώργος εκτός από ηλεκτρολόγος και μηχανουργός είναι και εξαίρετος ντράμμερ.
Ο μικρός κιθαρίστας, οπότε έδεσε το γλυκόν.
Έτσι αποφάσισαν απο κοινού να φτιασιδώσουν την κυρία.
Ουσιαστικά ο Γιώργος είναι ένα ανοιχτό σχολείο, ο γιόκας απορροφά με εξαιρετική ταχύτητα γνώσεις ενώ παράλληλα βοηθά όπου μπορεί.
Εγώ προσωπικά δεν έκανα τίποτα παρά μόνο μικρές χρηματοδοτήσεις για τα απαραίτητα.
Τολμώ να πω όμως πως κάτι έμαθε και μένα η γκλάβα μου από μηχανολογικά.

Η 200S είναι φυσικά δίχρονη, 200cc και 12 ίππων.
Νοτ μπαντ για την εποχή.

Πάρτε μερικές φωτό που θα εμπλουτίζονται στην πορεία

Attachments

• DSC02448_600.JPG
    DSC02448_600.JPG
    85.4 KB · Views: 449
  • DSC02459.jpg
    DSC02459.jpg
    87.9 KB · Views: 467
  • DSC02460.jpg
    DSC02460.jpg
    98.1 KB · Views: 468
  • DSC02463.jpg
    DSC02463.jpg
    80.2 KB · Views: 468
  • DSC02465.jpg
    DSC02465.jpg
    85.8 KB · Views: 466
  • DSC02466.jpg
    DSC02466.jpg
    75.9 KB · Views: 466
Re: Zundapp 200s restoration.

Cafe Racer θα την έκανα με κλειστά τα μάτια... :music-smiley-005:

Απάντηση: Zundapp 200s restoration.

Δύσκολη ιστορία μάστορα...

Κάτι σαν την αναστύλωση του Ερεχθείου.

Καλό κουράγιο και καλή επιτυχία.

Με συγκίνησες..Ήταν το μεταφορικό μέσο της οικογένειάς μου όταν ήμουν σπόρος...Πατέρας στο τιμόνι,εγω στη μέση,μάνα 25 χρονών απο πίσω..Εγώ κράταγα μιά σκαλίδα,ο πατέρας γκάζι-φρένο-συμπλέκτη,η μάνα μου έκλεινε τα αυτιά να μην παγώσουν καθ'ότι είχα πάντα ωτίτιδες...Καλή επιτυχία σας εύχομαι απο την ψυχή μου..

...πάντως με αυτά που είδα στο λινκ του παραπάνω ποστ #5 έπαθα πλάκα... αυτός ο Γιώργος φαίνεται για όχι απλός μάστορας αλλά κυριολεκτικά για καλλιτέχνης ... καταπληκτική δουλειά....

Απάντηση: Re: Zundapp 200s restoration.

Το ίδιο είναι.
Αν θέλετε το συνεχίζω καθώς για δούνε όλα τα μέλη μας τις φωτό θα πρέπει να εγγραφούν στο moto.

Aναμένω λοιπόν απάντηση της διαχείρισης.

Ax Γιαννη τι μας θυμισες. Αυτα και οι Φλορετες κυριαρχουσαν στην εποχη τους αφου δεν υπηρχαν αλλες εναλλακτικες λυσεις.Οταν εμφανισθηκαν τα πρωτα διχρονα yamaha,ολοι πηγαν σε κεινα.
Αν θυμαμαι καλα το zundapp ειχε προβληματικο κιβωτιο ταχυτητων,αλλα ηταν σαφως γρηγοροτερο απο την φλορετα.
Καλο κουραγιο στο εγχειρημα

Re: Απάντηση: Zundapp 200s restoration.

Ax Γιαννη τι μας θυμισες. Αυτα και οι Φλορετες κυριαρχουσαν στην εποχη τους αφου δεν υπηρχαν αλλες εναλλακτικες λυσεις.Οταν εμφανισθηκαν τα πρωτα διχρονα yamaha,ολοι πηγαν σε κεινα.
Αν θυμαμαι καλα το zundapp ειχε προβληματικο κιβωτιο ταχυτητων,αλλα ηταν σαφως γρηγοροτερο απο την φλορετα.

Τα zundapp δεν παθέναν τίποτα σκυλιά ήταν είχε ένα ο πατέρας μου (σ'αυτό έμαθα και εγώ) μονίμως φορτωμένο λόγο δουλειάς και δεν καταλάβαινε χριστό απλά ήταν ποιό αργά απο τις Φλορέτες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Zundapp 200s restoration.

Τα zundapp δεν παθέναν τίποτα σκυλιά ήταν είχε ένα ο πατέρας μου (σ'αυτό έμαθα και εγώ) μονίμως φορτωμένο λόγο δουλειάς και δεν καταλάβαινε χριστό απλά ήταν ποιό αργά απο τις Φλορέτες.

Πιθανον οσα ηρθαν στα χερια μου να ετυχε να εχουν το ιδιο προβλημα,που κοστιζε και ακριβα

Και μένα ο πατέρας μου είχε ένα Ζούνταπ... πολλές φορές πηγαίναμε στα αγγλικά, αυτός μπροστά, εγώ και ο αδελφός μου πίσω του και καπάκι η μάνα μας ... απορώ πως γινόταν αυτό ... αλλά γινόταν ....

Πριν κάμποσα χρόνια είχα δεί λυμένο κινητήρα Zundapp και είχα εντυπωσιαστεί από την μπιέλλα,που ήταν κατασκευασμένη από κράμα αλουμινίου,μιλάμε για βάρος γραμμαρίων!!

Ξέχασες τα Sachs Πέτρο... Ο δάσκαλος είχε ένα τέτοιο κι επειδή το πήρα για μια βόλτα γυρω-γυρω στο προαύλιο
με σακάτεψε στο ξύλο... :bigcry:
Και μετά εμφανίστηκαν και τα παπάκια... Ωραίες εποχές...

Ωραίος Γιάννη. Αν έχεις ακόμα εκείνα τα καλώδια της ΔΕΗ δώστους τα για μπουζοκαλώδιο. ;)

Η μοσοτυκλέτα δεν έτυχε καλής 30ετούς (!) αποθήκευσης από μια θειά.
Ενώ αρχικά ήταν σκεπασμένη σε "αδιάβροχο" χώρο, μετακινήθηκε σε μια παλιά αχυρώνα που έμπαζε νερά...
Το σκέπασμά της εξαφανίσθηκε και κατέληξε να βρίσκεται σε κακή κατάσταση.
Αρχικά λύθηκε από τον υο.

Attachments

• DSC02475.jpg
    DSC02475.jpg
    100.2 KB · Views: 254
  • DSC02480.jpg
    DSC02480.jpg
    98.6 KB · Views: 254

:SFGSFGSF: διάβασα εν τάχει το άλλο νήμα! Συγχαρητήρια :SFGSFGSF:

Ο γιόκας πορώθηκε...
Το ιντερνέ το 'φερε τούμπα 10 φορές ψάχνοντας ανταλλακτικά, τιμές, μεταφορικά κ.τ.λ
Η αλήθεια είναι πως είναι καλή ενασχόληση απλά λίγο βρώμικη.

Εγώ είχα ένα άγχος με τα δάχτυλά του, κιθαρίστας γαρ, καθώς τα εργαλεία ειδικά από άπειρους εγκυμονούν κινδύνους.
Υπήρξαν κάποιες αψιμαχίες ειδικά αν άκουγα τροχό... ή σέγα.
Αλλά οι νέοι είναι ορμητικοί, δύσκολα σταματιούνται...

Και μένα ο πατέρας μου είχε ένα Ζούνταπ... πολλές φορές πηγαίναμε στα αγγλικά, αυτός μπροστά, εγώ και ο αδελφός μου πίσω του και καπάκι η μάνα μας ... απορώ πως γινόταν αυτό ... αλλά γινόταν ....

ο Γκούσταβ πού ήταν ?

Εχω αναστυλώσει 2 μηχανάκια ως τώρα.
Το μόνο που έχω να πω είναι πολλά μπράβο.Μια τέτοια εργασία απαιτεί υπομονή και πειθαρχία μιας και οι ανταμοιβές δεν είναι άμεσες.
Αλλά μάλλον έχεις κάνει καλή δουλειά στην ανατροφή του γιατί για να γίνει μουσικός απαιτούνται ακριβώς τα ίδια.
Συγχαρητήρια και σε σένα λοιπόν...

Εχω αναστυλώσει 2 μηχανάκια ως τώρα.
Το μόνο που έχω να πω είναι πολλά μπράβο.Μια τέτοια εργασία απαιτεί υπομονή και πειθαρχία μιας και οι ανταμοιβές δεν είναι άμεσες.
Αλλά μάλλον έχεις κάνει καλή δουλειά στην ανατροφή του γιατί για να γίνει μουσικός απαιτούνται ακριβώς τα ίδια.
Συγχαρητήρια και σε σένα λοιπόν...

Ευχαριστώ sokmav.
Κάνω ότι μπορώ και η μέγιστη ανταμοιβή μου θα είναι να γίνει πολύ καλύτερος από μένα.