Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

katrisk: Μέσω του NAS και χωρίς να έχεις εγκαταστήσει το ffp δεν ξέρω να σου απαντήσω καθώς θα είναι δύσκολο φαντάζομαι γενικά αφού δεν μπορείς να πειράξεις και πολλά πράγματα (πχ το conf του apache) + ότι τρέχει σαν firmware στην μνήμη του μηχανήματος (δεν ξέρω λοιπόν το νόημα αυτού του official πακέτου)
Μέσω του ffp υπάρχει το lighttpd στον κατάλογο /ffp/sbin καθώς και το conf του στο /ffp/etc/lighttpd.conf
Νομίζω αν πας να το ξεκινήσεις δείχνει προς τον κατάλογο /mnt/HD_a2/www που φυσικά δεν υπάρχει και ή μπορείς να τον δημιουργήσεις και να βάλεις εκεί τα site σου ή να αλλάξεις το conf να δείχνει αλλού. Απ όσο ξέρω το coppermine που θες τρέχει μια χαρά στο lighttpd .. τώρα αν δεν έχεις πολλές γνώσεις προφανώς και αυτά θα σου φανούν κινέζικα και άστο καλύτερα :)
Για την δεύτερη ερώτηση σου δεν την κατάλαβα... σαν απόκριση του web gui είναι άψογη απ την δουλειά μου.. σαν download κτλ ε προφανώς και θα έχει άμεση σχέση με το πόσο upload έχει η adsl γραμμή σου δεν αφορά το nas αυτό. Μην περιμένεις να δεις live streaming με το 1mbps max upload των γραμμών adsl φυσικά... ούτε καν θα ξεκινήσει το video :P

Tην καλησπέρα μου σε όλοι την παρέα !
φίλε craven σε ευχαριστώ για την απάντηση σου ,υπάρχει ένας φάκελος /pkg όπου πάει εκεί και τα τρέχει τα scriptakia όσο και αν έψαξα όμως δεν τον βρήκα πουθενά ,εγώ δουλεύω πάνω σε XAMPP όπου είναι διαφορετικά τα πράγματα (πολύ PHP δεν ξέρω και όντως 中國郵報給你第 μου φαίνονται ), μπα δεν περίμενα να δω live streaming για την ταχύτητα του site (Gallery ,WordPress) αυτά που σου δίνει το ίδιο έστω ,για αυτά έλεγα αν τα έχει δοκιμάσει κανείς από ταχύτητα να μας πει .

και για να μην ξεχνιόμαστε :fahne90:

axikaras: Δεν νομίζω να γίνεται έτσι απλά αυτό που θες.. μπλέκει μέσα mounts χειροκίνητα (μιας και δεν βλέπω τρόπο να γίνεται κάτι τέτοιο απ το gui) οπότε κατά συνέπεια ffp telnet και όλα τα σχετικά... αλλά αν μιλάμε για ntfs ή fat32 δίσκους, έτσι κιαλλιός το NFS δεν υποστηρίζει νομίζω τέτοια file systems (για το fat32 ΔΕΝ είμαι σίγουρος καθώς επειδή είναι dummy ίσως παίξει)... μόνο με samba (τα οποία mounts και γίνονται αυτόματα απ ότι κατάλαβες...) αλλά και για όσα γίνονται (πχ ext partitions) νομίζω ότι πρέπει να γίνουν exclusively mounted σε nfs μόνο. Με λίγα λόγια... άστο :) (κανένας πιο γνώστης μπορεί να σου πει περισσότερα καθώς μπορεί να λέω απλά βλακείες)... Θα μπορούσες λοιπόν ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ να μπεις με telnet (backdoor αφού δεν έχεις ffp) να πας στο nfs share και να κάνεις mount αυτόν τον κατάλογο στον σκληρό (αρκεί να γίνεται mount το file system του σε nfs) και αυτό να το βάλεις να γίνεται στην εκκίνηση κτλ...

Ευχαριστώ για το χρόνο σου και την απάντηση, τουλάχιστον θα σταματήσω να προσπαθώ άδικα! Πάντως και το Samba είναι αρκετό σε δίκτυο 100Mbps για ταινίες 720p, απλά κάνει κολλήματα για κάποια δευτερόλεπτα όταν πηγαίνεις μπροστά ή πίσω την ταινία...

Το μηχανάκι κάνει πολλά πράγματα ακόμα και χωρίς να εντρυφήσεις στο Linux, μόνο με το Web interface.

Πέρα από τα torrents που κατεβαίνουν χωρίς να είναι συνέχεια ανοιχτός ο Η/Υ, έχω βάλει δύο δίσκους με ταινίες επάνω του, σέταρα κατάλληλα το YAMJ και πλέον το γηρασμένο Egreat Media Player έγινε δικτυακό Jukebox με κλειστό τον υπολογιστή!

Ευχαριστήρια και στους topic starters που μας επέστησαν την προσοχή στο συγκεκριμένο φθηνό μηχανάκι (πήρα στο λαιμό μου και τον αδερφό μου και παρήγγειλε και αυτός ένα να παιδεύεται!).

ΥΓ. Η προσφορά στο τρέχον Crazy Sundays του E-Shop αφορά το μηχάνημα NSA210 με επεξεργαστή στα 370 MHz (αντί για 1,2 GHz στο NSA310).

100 mbps (πραγματικά χωρίς προβλήματα) είναι αρκετά για τα πάντα όσον αφορά αναπαραγωγή και όχι μόνο 720p .. απλά το 1000ρι είναι σίγουρα καλύτερο ειδικά για μεταφορά αρχείων (αν και το 310 έχει όριο τα 37-40 MB/sec που είναι αρκετά χαμηλά για 1000ρι αλλά σίγουρα καλύτερα απ τα 10-12MB του 100ριού). Αυτό με το "κόλλημα" που λες σε samba δεν το έχω δει (ειδικά για 720p που αναφέρεις) είναι σχεδον άμεση η μεταφορά σε οποιοδήποτε σημείο της ταινίας ακόμα και μέσα απο powerlines... αυτά βέβαια με himedia που έχω εγώ, μήπως ο δικός σου Player έχει το θεματάκι? :)

Αγορασα προσφατα το νασ της zyxel nsa 221 και προσπαθω να το στησω για πρωτη φορα

θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να εγκαταστήσω τον σκληρό μου wd 1tb χωρίς να χάσω τα δεδομένα του

Ευχαριστω

ps θα ειναι μοναδικός εσωτερικός

Αν δεν είναι XFS (δεν ξέρω και για ext3) τότε όχι.. εσωτερικά δέχεται μόνο xfs (ίσως και ext3) σκληρούς... εξωτερικά σε usb2 μπορείς να τον βάλεις άφοβα... δυστυχώς νομίζω ο μόνος τρόπος είναι να περάσεις τα δεδομένα αλλού και μετά να τον κάνεις format μέσα απο το administration ώστε να τον φτιάξει.. επειδή είχα το ίδιο θέμα με έναν 1,5tb που ήθελα να βάλω πάνω και επειδή δεν έχω βρεί ακόμα χώρο να περάσω τα δεδομένα του, τον έχω σε θήκη σαν εξωτερικό μe usb..
Εδώ ξεκάθαρα http://www.zyxel.com/products_services/nsa221.shtml?t=p

Support File System
Internal HDD: XFS
External HDD: NTFS EXT2, EXT3, FAT32, ReiserFS, XFS

Αν δεν είναι XFS (δεν ξέρω και για ext3) τότε όχι.. εσωτερικά δέχεται μόνο xfs (ίσως και ext3) σκληρούς... εξωτερικά σε usb2 μπορείς να τον βάλεις άφοβα... δυστυχώς νομίζω ο μόνος τρόπος είναι να περάσεις τα δεδομένα αλλού και μετά να τον κάνεις format μέσα απο το administration ώστε να τον φτιάξει.. επειδή είχα το ίδιο θέμα με έναν 1,5tb που ήθελα να βάλω πάνω και επειδή δεν έχω βρεί ακόμα χώρο να περάσω τα δεδομένα του, τον έχω σε θήκη σαν εξωτερικό μe usb..
Εδώ ξεκάθαρα http://www.zyxel.com/products_services/nsa221.shtml?t=p

Support File System
Internal HDD: XFS
External HDD: NTFS EXT2, EXT3, FAT32, ReiserFS, XFS

Σε ευχαριστώ craven για τη άμεση απάντηση

ps αυτό θα κάνω δεν είναι εποχές για σκληρούς

Καλησπέρα παιδιά,
σκέφτομαι για αγορά του nsa-310 και επειδή δεν γνωρίζω πολλά για το θέμα θα κάνω μια - μαλλον- βλακώδη ερώτηση:
Θέλω να συνδέσω πάνω σε ένα media player (μάλλον το himedia 900a) 2 εξωτερικούς σκληρούς με usb για αποθήκευση δεδομένων μέσω δικτύου ethernet και για αναπαραγωγη ταινιών. Αν εξαιρέσουμε την δυνατότητα raid που παρέχει μια τέτοια συσκευή για ποιόν λόγο υπερέχει σε σχέση με εναν media player όπως πχ himedia 900a όσον αφορά το κομμάτι του δικτύου?
Ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Παρακαλώ τη βοήθεια σας γιατί τα έχω βρει "μπαστούνια"
Έχω σεταρει τον nsa 310 (αλλά με τα 500gb), και έχω τα εξής μεγάλα προβλήματα:
Όταν πάω να κάνω αντιγραφή αρχείων μέσα στο σκληρό του , τότε το ρουτερ (sagem) τρελαίνεται και κάνει συνεχής επανεκκινήσεις, χωρίς να τις ολοκληρώνει και ξανά-μανά..
Όταν το status είναι on line έτσι και πατήσω nas discovery τότε αυτό μου λέει ότι είναι unreachable!!!!! , και τότε πρέπει να πάω στο network settings και να τρέξω ξανά τη "ρουτίνα"
Το μόνο που έχω καταφέρει είναι να κατεβάσω τορρεντ
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ!

Re: Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Παρακαλώ τη βοήθεια σας γιατί τα έχω βρει "μπαστούνια"
Έχω σεταρει τον nsa 310 (αλλά με τα 500gb), και έχω τα εξής μεγάλα προβλήματα:
Όταν πάω να κάνω αντιγραφή αρχείων μέσα στο σκληρό του , τότε το ρουτερ (sagem) τρελαίνεται και κάνει συνεχής επανεκκινήσεις, χωρίς να τις ολοκληρώνει και ξανά-μανά..
Όταν το status είναι on line έτσι και πατήσω nas discovery τότε αυτό μου λέει ότι είναι unreachable!!!!! , και τότε πρέπει να πάω στο network settings και να τρέξω ξανά τη "ρουτίνα"
Το μόνο που έχω καταφέρει είναι να κατεβάσω τορρεντ
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ!
Πες μας μερικες λεπτομερεις ακομα... Το Zyxel το εχεις συνδεδεμενο απευθειας πανω στο ρουτερ, ή πανω σε καποιο switch? Την αντιγραφη αρχειων πώς την κανεις? μεσα απο το προγραμματακι που ειχε το CD?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Πες μας μερικες λεπτομερεις ακομα... Το Zyxel το εχεις συνδεδεμενο απευθειας πανω στο ρουτερ, ή πανω σε καποιο switch? Την αντιγραφη αρχειων πώς την κανεις? μεσα απο το προγραμματακι που ειχε το CD?

Το Zyxel το έχω συνδεδεμένο απευθείας πάνω στο ρουτερ και την αντιγραφή των αρχείων έχω επιχειρήσει και με το zpilot ,αλλά και από το "δένδρο" του δικτύου των windows (7)
Κάποια στιγμή με τα πολλά, κατάφερα να αντιγράψω 2 αρχεία των 3 GB έκαστο , χωρίς το ρουτερ να κάνει συνεχείς επανεκκινήσεις και αναθάρρησα. Είχα και την ευκαιρία να δω ότι η ταχύτητα μετάδοσης ήταν ~11mb/sec ,στα όρια της 100αρας LAN
Όμως σήμερα το πρωί κάνει πάλι τα ίδια...
Μηπως να δοκιμαζα με αλλο ρουτερ;

Καλησπέρα παιδιά,
σκέφτομαι για αγορά του nsa-310 και επειδή δεν γνωρίζω πολλά για το θέμα θα κάνω μια - μαλλον- βλακώδη ερώτηση:
Θέλω να συνδέσω πάνω σε ένα media player (μάλλον το himedia 900a) 2 εξωτερικούς σκληρούς με usb για αποθήκευση δεδομένων μέσω δικτύου ethernet και για αναπαραγωγη ταινιών. Αν εξαιρέσουμε την δυνατότητα raid που παρέχει μια τέτοια συσκευή για ποιόν λόγο υπερέχει σε σχέση με εναν media player όπως πχ himedia 900a όσον αφορά το κομμάτι του δικτύου?
Ευχαριστώ!

Χωρίς να ξέρω πολλά για NAS (ένα μήνα το έχω), το θέμα εάν το χρειάζεσαι έχει άμεση σχέση με τις ανάγκες σου.
Εάν θέλεις να παίζεις ταινίες μόνο από αυτούς τους 2 δίσκους σε 1 τηλεόραση μάλλον δεν σου χρειάζεται.

Πιθανές χρήσεις του NAS (δικές μου ανάγκες):
1. Χρήση για torrent download με κλειστό τον υπολογιστή (έχει ισχύ λειτουργίας 14W - σε 1 χρόνο λειτουργίας κάνεις απόσβεση!).
2. Κεντρικός κόμβος αρχείων για πρόσβαση από πολλούς χρήστες ταυτόχρονα με διαφορετικά δικαιώματα ο καθένας (read and/or write).
3. Ταυτόχρονο streaming ταινιών σε πολλούς αποδέκτες (μία ταινία στην TV στο σαλόνι, άλλη ταινία στην TV στην κρεβατοκάμαρα, άλλη ταινία στο PC των παιδιών), αυτό δεν το έχω δοκιμάσει αλλά είναι στα χαρακτηριστικά του.
4. Θέμα τοπολογίας δικτύου, πχ. εάν θέλεις μία από τις ταινίες να την δεις στην κρεβατοκάμαρα τι κάνεις; Ακόμα και εάν έχεις δεύτερο media player θα πρέπει να μεταφέρεις το δίσκο από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Περισσότερο θα σου συμβούλευα να σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις με το μηχάνημα σε συνδυασμό με τις ανάγκες σου (αυτά τα δύο πολλές φορές δεν συμπίπτουν).

Εάν το αγοράσεις θα πρέπει να αλλάξεις την συνδεσμολογία του δικτύου σου ώστε το NAS με τους δίσκους να είναι το κέντρο που θα στέλνει δεδομένα/ταινίες στην περιφέρεια (διάφορες δικτυακές TV ή media players), για το σκοπό αυτό υπάρχουν και οι λύσεις δικτύωσης μέσω δικτύου ρεύματος (powerline όπως το έχω εγώ).

Σε τελική φάση την ερώτηση εάν το χρειάζεσαι πραγματικά μπορείς να την απαντήσεις μόνο εσύ!

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Οντως το δουλευεις απροβληματιστα με powerline;
Ημουν και εγω στην φαση να το αγορασω αλλα επειδη δουλευω με powerline το φοβηθηκα.

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Σε κανένα από τα mkv 720p δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Στο Lord of the Rings 1080p σε "ήρεμες" σκηνές έπαιζε ΟΚ αλλά στις μάχες (με μεγαλύτερο bitrate προφανώς) κολλούσε χοντρά!

Το πρόγραμμα που δίνει πληροφορίες για το powerline (Devolo Cockpit - συσκευές AV Starter 200) μου εμφανίζει ταχύτητα σύνδεσης από 120 ~ 180 Mbits/sec, ανάλογα με την ώρα της ημέρας! Δεν έχω καταλάβει γιατί παίζει τόσο πολύ, αφού οι μετρήσεις γίνονται σχεδόν πάντα με τις ίδιες συσκευές αναμένες (παίζει από λεπτό σε λεπτό)!

Σε μεταφορά αρχείου από φορητό σε PC μέσω powerline (200άρι powerline σε ρούτερ 100άρι) μου έβγαλε ταχύτητα 60 Mbits/sec = 7,5 Mbytes/sec.
Αν σκεφτείς ότι τα mkv 720p έχουν συνολικό bitrate 6 ~ 7 Mbits/sec (0,9 Mbytes/sec) βλέπεις ότι το εύρος του powerline είναι 8πλάσιο του απαιτούμενου.

Όπως ανέφερε και ο χρήστης Craven, ακόμα και στα 1080p νομίζω ότι δεν φταίει το δίκτυο αλλά η αδυναμία του παλιού Egreat M34A να διαχειριστεί μεγαλύτερο bitrate μέσω δικτύου (με δίσκο USB δεν έχει πρόβλημα).

Όλα αυτά με περιορισμό ταχύτητας από το ρούτερ (100άρι) και από το Egreat (100άρι και αυτό), φαντάζομαι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με δίκτυο gigabit (τότε η maximum ταχύτητα θα είναι του powerline ~150 Mbits/sec που είναι τριπλάσια από τα bitrate των Bluray ~ 50 Mbits).

Εν κατακλείδι θεωρώ ότι αυτά που παίζεις τώρα από το δίκτυο θα μπορείς να τα παίζεις και με powerline 200άρα.

Last edited:

Ευχαριστώ για την λεπτομερέστατη απάντηση axikaras!!
Επάνω στα σημεία που τόνισες να κάνω μερικές ερωτήσεις και διευκρινήσεις:

Όταν λέμε πως ένα media player ,όπως το himedia 900a, υποστηρίζει torrent downloading δεν γίνεται να κατεβάζεις από αυτό τα torrent χωρίς να έχεις ανοιχτό τον Η/Υ σου με την προυπόθεση πως το έχεις συνδεδεμένο στο ιντερνετ?

Όσον αφορά την σύνδεση με τους 2 δίσκους μέσω usb και την αποθήκευση δεδομενων απο Η/Υ μέσω ethernet σε αυτούς θα μπορώ να το κάνω? Βασικά αυτό είναι το μεγάλο μου ερώτημα και το σημείο 1 που ανέφερες. Τα σημεία 2,3,4 δεν με ενδιαφέρουν. Οπότε το πιο πιθανό είναι να μην το χρειάζομαι αν με καλύπτει στο ερώτημα που έθεσα!

το 900a έχει torrent client (που ανα fw μια παίζει μια όχι) και στα custom fw του ollyp έχω δει μέχρι και transmission bt.
Έχει υποτυπώδεις λειτουργίες NAS που σημαίνει πως θα βλέπεις τους δίσκους που έχεις πάνω δικτυακά (πάλι με προβλήματα με το original fw πολλές φορές).
Γενικά το έχω (χωρίς δίσκους πάνω) και είναι ένα τίμιο player χωρίς πολλές φιγούρες. Αν λοιπόν θες απλά να ρίξεις έναν δίσκο πάνω στο player και να βλέπεις και τα αρχεία του δικτυακά με όποιους περιορισμούς (σε ταχύτητες κτλ) τότε μόνο το 900a σου κάνει μια χαρά. Τα πραγματικά NAS όπως είναι το zyxel ή και ακόμα καλύτερα τα ακριβότερα NAS, είναι επικεντρομένα στον κεντρικό διαμοιρασμό των αρχείων ψυχή τε και σώματι ... δηλαδή όχι μόνο σαν software αλλά και σαν hardware. Σκοπός τους λοιπόν είναι ο διαμοιρασμός των αρχείων σου με ταχύτητα, ευχρηστία, καλό administration με δυνατότητες RAID, backup, δικαιωμάτων, πολλαπλά πρωτόκολλα πρόσβασης στα αρχεία (file systems) κτλ κτλ. Συνήθως όλα αυτά σε έναν light user είναι λιγότερο σημαντικά οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις τα NAS services που δίνουν μερικοί players είναι αρκετά.

Όσον αφορά τα powerline.. καταρχήν η ταχύτητα είναι συνδυασμός 2 πραγμάτων 1) εγκατάστασης 2) τύχης
Αν η εγκατάσταση είναι σε πολύπριζα με αρκετές άλλες συσκευές, μακρινές πρίζες ή με κακή καλωδίωση ανάμεσα, διαφορετικές φάσεις κτλ κτλ όλα αυτά επηρεάζουν. Ακόμα και συσκευές σε άσχετα σημεία της οικείας επηρεάζουν (πχ βάλτε κάνα mixer και δείτε :P)
To καλύτερο είναι να μπουν σε δικές τους πρίζες ή έστω σε πρίζες με συσκευές που ανάβουν σπάνια χωρίς να είναι πάνω σε πολύπριζα και ειδικά προστασίας (ας μπουν πχ σε ένα T και να φεύγει μετά το πολύπριζο αν είναι τόσο ανάγκη) καθώς και να γίνει έτσι ο σχεδιασμός που θα μπουν ώστε οι πρίζες να έχουν την μικρότερη καλωδίωση μεταξύ τους.
Εγώ πχ έχω 2xgigabit powelines της belkin σε 2 διπλανα δωμάτια αλλά οι ταχύτητες είναι τραγικές επειδή είναι μαζί με άλλες συσκευές και το σπίτι παλιό. Δυστυχώς πολλές φορές είναι και θέμα τύχης καθώς σε άσχετη πρίζα πόυ δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω οι ταχύτητες είναι πολλαπλάσιες. Επίσης τα powelines έχουν το κακό όπως και το wifi N ότι δεν είναι σταθερά. Συνήθως και στο wifi N και στα powelines βλέπουμε την μέση ταχύτητα και μας φαίνεται αρκετή και απορούμε γιατί δεν παίζει το video των 1080p σωστά αλλά το πρόβλημα είναι πως στην πραγματικότητα υπάρχει τεράστιο σκαμπανέβασμα ενώ ένα τέτοιο αρχείο θέλει ΣΤΑΘΕΡΟ bitrate για να παίξει σωστά. Με λίγο σωστό σχεδιασμό και λίγη τύχη ίσως τα powelines (σίγουρα 200mbps και πάνω) παίξουν σωστά αν και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων συμβαίνει το αντίθετο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Το Zyxel το έχω συνδεδεμένο απευθείας πάνω στο ρουτερ και την αντιγραφή των αρχείων έχω επιχειρήσει και με το zpilot ,αλλά και από το "δένδρο" του δικτύου των windows (7)
Κάποια στιγμή με τα πολλά, κατάφερα να αντιγράψω 2 αρχεία των 3 GB έκαστο , χωρίς το ρουτερ να κάνει συνεχείς επανεκκινήσεις και αναθάρρησα. Είχα και την ευκαιρία να δω ότι η ταχύτητα μετάδοσης ήταν ~11mb/sec ,στα όρια της 100αρας LAN
Όμως σήμερα το πρωί κάνει πάλι τα ίδια...
Μηπως να δοκιμαζα με αλλο ρουτερ;

Έχω την εντύπωση πως απλά το router σου δεν αντέχει τέτοια κίνηση.. προτείνω αν δεν θέλεις να αλλάξεις router, να πάρεις ένα switch και να συνδέσεις τα πάντα εκεί (και το router σου) δηλαδή αν τα πάντα πέφτουν τώρα στις θύρες του router, να πέφτουν στις θύρες του switch και το ίδιο να κάνει και το router (ένα καλώδιο απ αυτό απο την πόρτα 1 σε μια πόρτα του switch). Ευκαιρία έτσι να πάρεις ένα 1000ρι switch 5πορτο ή 8πορτο που έχουν πλέον 20-25 ευρώ (tp-link πχ πήρα εγώ). Αν οι συσκευές σου (εκτός φυσικά του router) έχουν 1000ρες κάρτες έχεις μεγάλες πιθανότητες να πιάσεις μέχρι 37-38ΜΒ/sec πάντως σίγουρα θα είσαι πάνω απο 20-25 χωρίς τέτοια προβλήματα..
Πριν κάνεις όλα αυτά δοκίμασε με ένα άλλο router να σιγουρευτείς ότι όντως φταίει αυτό και όχι πχ καλωδίωση ή κάτι άλλο (που δεν μπορώ να φανταστώ όμως τι)

Thanks Craven! Όντως, απο την στιγμή που δεν χρειάζομαι όλα αυτά τα extra που δίνει ενα NAS, θα ξεκινήσω με το media player και βλέπω στην πορεία!

Οσον αφορά αυτά που είπες για περιορισμό στις ταχύτητες και το αν θα βλέπει τους δίσκους υπάρχει σε όλα τα media player ή μόνο στο himedia σε αυτή την κατηγορία τιμής?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Έχω την εντύπωση πως απλά το router σου δεν αντέχει τέτοια κίνηση.. προτείνω αν δεν θέλεις να αλλάξεις router, να πάρεις ένα switch και να συνδέσεις τα πάντα εκεί (και το router σου) δηλαδή αν τα πάντα πέφτουν τώρα στις θύρες του router, να πέφτουν στις θύρες του switch και το ίδιο να κάνει και το router (ένα καλώδιο απ αυτό απο την πόρτα 1 σε μια πόρτα του switch). Ευκαιρία έτσι να πάρεις ένα 1000ρι switch 5πορτο ή 8πορτο που έχουν πλέον 20-25 ευρώ (tp-link πχ πήρα εγώ). Αν οι συσκευές σου (εκτός φυσικά του router) έχουν 1000ρες κάρτες έχεις μεγάλες πιθανότητες να πιάσεις μέχρι 37-38ΜΒ/sec πάντως σίγουρα θα είσαι πάνω απο 20-25 χωρίς τέτοια προβλήματα..
Πριν κάνεις όλα αυτά δοκίμασε με ένα άλλο router να σιγουρευτείς ότι όντως φταίει αυτό και όχι πχ καλωδίωση ή κάτι άλλο (που δεν μπορώ να φανταστώ όμως τι)
Λοιπόν επανέρχομαι με νεώτερα:
Αντικατέστησα το ρουτερ με ένα άλλο ,το οποίο για κάποιους λόγους (χαμηλότερη ταχύτητα συγχρονισμού από το αναμενόμενο), είχα παροπλίσει, και η αντιγραφή αρχείων γίνεται απρόσκοπτα με ταχύτητες στα όρια της 100αρας LAN.
Οπότε είμαι για καινούργιο ρουτερ....
Το μονο που ακομα επιμενει ειναι οταν το status είναι on line έτσι και πατήσω nas discovery τότε αυτό μου λέει ότι είναι unreachable !!!
Μηπως το εχει και αλλος αυτο το προβλημα;

Last edited:
Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Και σύμφωνα με βαρύγδουπη δήλωση από τον εκπρόσωπο του ZyXEL Support Team στο γερμανικό φόρουμ της ZyXEL:

Twonky Server v6/v7 - Coming soon!
(μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2012)

Για όσους δε γνωρίζουν, ο Twonky μεταξύ άλλων υποστηρίζει εξωτερικούς υπότιτλους srt μέσω DLNA.