Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

αυτο περιμενω μηπως και υπαρχει καποια εξηγηση/λυση,αλλα απ`οτι βλεπω,μαλλον εχει καποιο θεμα ο controller του.

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Φίλε μου άψογος σε ευχαριστώ πολύ, τον έστησα και μπήκα και στο web interface του… λογικά θα κάνω δοκιμές το απόγευμα από την Samsung μια και έχω κατεβάσει το app του Plex και θα γράψω εντυπώσεις…

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

να συνοψισω μηπως και μπορει καποιος να βοηθησει και βγαλουμε ακρη.

εβγαλα τον σκληρο,τον εκανα delete στο desktop και τον ξαναεβαλα στο zyxel για τον φορμαρει το μηχανημα.
μου εδωσε μια ip 192.168.1.13.
εαν την αλλαξω σε 192.168.1.5(που το ειχα απο την ωρα που το πηρα)το χανω το μηχανημα.
αντε λεω να σου βαλω 192.168.1.20.οκ-τωρα μπηκε.
ζοριζεται ομως πολυ να μπει στο interface και γενικως στο σεταρισμα.
στο network στις συσκευες μου αλλα και στο interface του μοντεμ το βλεπω 2πλο...!!
στο network εχω 2 εικονιδια.το ενα NSA310(οπως ειναι η default ονομασια)και το δευτερο εικονιδιο ZYXEL(οπως το εχω μετονομασει εγω).
ανοιγει μονο το ZYXEL.το NSA310 βγαζει σφαλμα.
μπορει να βοηθησει καποιος ή να φυγει για service?
(στο οποιο service δεν ξερω εαν θα το δεκτουν απο την στιγμη που το εχω ανοιξει και εχω αλλαξει τον δισκο..).

πηρα απαντηση απο eshop τηλεφωνικα.

-οντως υπαρχει προβλημα,αλλα επειδη ειχε αγοραστει με τον 500gb ενσωματωμενο δισκο,αλλα στην πορεια αλλαχτηκε,ειστε εκτος εγγυησης..
-δηλαδη εαν το επαιρνα σκετο το nas θα ηταν εντος εγγυησης..?
-ναι απο την στιγμη που πωλειται σκετο.

τι κανω...?

Καλησπέρα Δημήτρη, διάβασα όσα έχεις γράψει και να σου πω τελικά δεν έχω καταλάβει πιο από τα προβλήματα που είχες είναι αυτό που υπάρχει ακόμα, όπως τα διάβασα θα έλεγα να εστιάσεις στο modem/router και όχι στο nas… μπες στη συσκευή που σου εμφανίζει σαν δεύτερη με τα μηδενικά στην mac και προσπάθησε να την διαγράψεις να δεις αν κάτι αλλάξει.

Ακόμα θα έλεγα να δοκιμάσεις να δεις αν όταν είναι εκτός δικτύου ο nas αν το ρούτερ τον εμφανίζει ακόμα.

το χω στο service και ειδαν(ετσι τουλαχιστον ειπαν στο τηλεφωνο)οτι οντως εχεις προβλημα.
να μην ισχυει και να θελουν να ξεμπλεξουν με την δικαιολογια της εγγυησης?
εαν δεν βγαλω ακρη,θα το παρω πισω και θα το δοκιμασω.παντως αυτη η λογικα του "χωρις δισκο οταν ανοιχτει δεν παραβιαζεται η εγγυηση,ενω οταν εχει δισκο παραβιαζεται η εγγυηση..."ειναι τουλαχιστον γελοια...
οτι ισχυει για την μια περιπτωση,θα επρεπε να ισχυει και για την αλλη,απο την στιγμη που μιλαμε για 2 ιδιες συσκευες,με την διαφορα οτι ο ενας εχει ετοιμο περασμενο τον σκληρο δισκο.
επισης δεν υπαρχει καμια ταινια ασφαλειας που να σε αποτρεπει απο το ανοιγμα.
εχω ξεκινησει τις πρωτες διαδικασιες καταγγελιας και εαν δεν παρω θετικη απαντηση(τους ειπα να τους παω και το μαμα δισκο)θα την ολοκληρωσω..

Χαιρετώ την παρέα.Σκέφτομαι να αγοράσω μια συσκευή NAS κυρίως για να την έχω σαν κατεβαστήρι αλλά και να μπορώ (αν αυτό είναι εφικτό) να βλέπω ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους στην KURO PDP-LX5090H και σε μία PHILIPS 32PFL9604H που έχω.Επίσης θα ήθελα να μπορώ να το χειρίζομαι από το ίντερνετ και από το smartphone μου όταν είμαι εκτός σπιτιού.Είμαι μεταξύ του NSA-310 και του NSA-325.Το πρώτο το βρήκα στα 60 ευρώ και το δεύτερο στα 90 (χωρίς σκληρό και τα δύο από το γερμανικό ebay).Πιο μου προτείνετε;Αξίζει τα παραπάνω 30 ευρώ το NSA-325;Θα μπορέσω να πετύχω αυτό που θέλω;

απο την pioneer δυστηχως δεν γινεται.στην καλυτερη να καταφερεις να δεις καποια αρχεια mpeg&avi.
ξεχνας mkv και γενικοτερα δυσκολα και βαρια αρχεια.
την αποκωδικ/ση και την επεξεργασια δεν την κανει το nas και ολο το βαρος πεφτει στον επεξεργαστη της τηλεορασης,
η οποια δεν εχει την δυναμη να δουλεψει τετοιου ειδους αρχεια.το νας απλα τα μοιραζει.
τα αρχεια σου θα μπορεις να τα βλεπεις και να εχεις προσβαση σε αυτα,με διαφορους τροπους.

Σ' ευχαριστώ πολύ Δημήτρη.Πιο από τα δύο μου προτείνεις;

οι διαφορα τους απ`οτι βλεπω,ειναι οτι το 320 παιρνει 2 σκληρους δισκους και εχει και καποιες συνδεσεις παραπανω.
σαν hardware,δεν νομιζω οτι εχει καποια διαφορα.
δεστο αναλογως τις αναγκες σου.

Οι διάφορες τους όπως είπες ΔΗΜΗΤΡΗ είναι ότι το δεύτερο παίρνει 2 σκληρούς,έχει usb3 έναντι του esata που έχει το πρώτο,πιο γρήγορο επεξεργαστή και πιο μεγάλη μνήμη.Αυτό που με προβληματίζει είναι αν θα μπορώ να βάλω στο NAS-310 να κατεβάζει όταν θα είμαι εκτός σπιτιού με την χρήση του κινητού ή του λάπτοπ.Η εφαρμογή zMedia που υπάρχει στο AppStore και όπως αναφέρει προορίζεται για το NAS-325 το κάνει αυτο;

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να παίζει τις ταινίες από το NAS,το σπασμένο ps3 που έχω;

Θα ενεργοποιησεις τον transmission torrent client και θα κατεβασεις την εφαρμογη "remote transmission" στο κινητο σου.
Τουλαχιστον ετσι λεγεται στο android.
Απο το laptop θα μπαινεις βαζοντας την wan ip με την πόρτα που θα έχεις ορισει.

Οι διάφορες τους όπως είπες ΔΗΜΗΤΡΗ είναι ότι το δεύτερο παίρνει 2 σκληρούς,έχει usb3 έναντι του esata που έχει το πρώτο,πιο γρήγορο επεξεργαστή και πιο μεγάλη μνήμη.Αυτό που με προβληματίζει είναι αν θα μπορώ να βάλω στο NAS-310 να κατεβάζει όταν θα είμαι εκτός σπιτιού με την χρήση του κινητού ή του λάπτοπ.Η εφαρμογή zMedia που υπάρχει στο AppStore και όπως αναφέρει προορίζεται για το NAS-325 το κάνει αυτο;

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να παίζει τις ταινίες από το NAS,το σπασμένο ps3 που έχω;

δεν ειδα καθολου τα χαρακτηριστικα επεξεργαστη/μνημης γιατι θεωρουσα οτι ειναι μικρη η διαφορα χρηματων ωστε να εχει κατι καλυτερο το 325.
εαν ειναι ετσι,σε συμφερει το 325 και ας μην χρησιμοπ/εις την 2 θεση.δεν ειναι απαραιτητο εαν δεν θελεις 2ρο σκληρο.βαζεις αργοτερα.

Το PS3 που έχω και είναι σπασμένο θα μπορεί να παίζει τις ταινίες από το NSA-325;

ανετα και χωρις κανενα προβλημα.
για να μην εχεις και προβλημα σε μεγαλα αρχεια,θα το συνδεσεις επιγεια και οχι wifi.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Μου παρουσιάζει θόρυβο κατά την εκκίνηση το ZYXEL NSA-310 NAS 2TB WD (green)
O (έντονος) θόρυβος παρουσιάζεται μόνο κατά την εκκίνηση του nas , δηλαδή για ένα περίπου λεπτό .
Δεν έχω καταφέρει ακόμα να εντοπίσω την πηγή του θορύβου , αν είναι δηλαδή ο ανεμιστήρας ή ο ίδιος ο δίσκος...
Πάντως υποψιάζομαι ότι είναι ο δίσκος γιατί υπάρχει και ένας σχετικός κραδασμός στο κουτί του ZYXEL.
Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι αντίστοιχο ;

Κι εγω το ιδιο θεμα εχω. Βασικα τον εχω συνεχεια ανοιχτο και ετυχε χθες να του κανω ενα restart. Μεχρι να μπουταρει εκανε ενα θορυβο σαν να βρισκει καπου ο ανεμιστήρας.
Μετα σταματησε. Δεν εδωσα σημασια γιατι οπως σου ειπα θα κανω παλι μηνες για να του κανω restart

ίσως στην αρχή ο ανεμιστήρας γυρίζει σε φουλ στροφές μέχρι να πάρεις ρυθμίσεις θερμοκρασίας από το nas. Κάτι τέτοιο γίνεται και στους υπόλογιστές, απλά το boot είναι πιο γρήγορο.