Cocktail Hour

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Υποσχέθηκα φώτο από νεγκρονι....δεν έχω πειραματιστεί καθόλου με την συνταγή....απλά και όμορφα 1/1/1 Gin, Vermouth Rosso, Campari...
 

Attachments

  • 20180301_141240.jpg
    20180301_141240.jpg
    159.8 KB · Views: 136

Βασίλης Α.

Supreme Member
10 September 2007
3,492
Βέλγιο
Δείχνει εξαιρετικό, γαρνίρισε το με μια λεπτή φλούδα από το πορτοκάλι, αφού όμως πρώτα την κάψεις ελαφρώς εξωτερικά με ένα αναπτήρα.

Θα γεμίσει άρωμα όλη η κουζίνα :)


Αν και δεν είναι εύκολο να το κάνεις στο σπίτι, αν μπορέσεις να βάζεις στο ποτήρι 1 κομμάτι πάγο και όχι πολλά μικρά, θα αποφεύγεις το νέρωμα του ποτού με το πέρασμα της ώρας.
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Εισαι μερακλης και ωραίος! Το κόλπο που κρατας το σπιρτο αναμμένο και ζουλας την πορτοκαλοφλουδα για blowtorch effect φανταζομαι το ξέρεις...

Εχω μπάλες σιλικόνης αλλα μια φορα μου γυρισε το νυχι ανάποδα προσπαθοντας να τις ανοιξω (εχω αυτες http://www.muji.us/store/silicon-ice-ball-maker.html )

...αλλα και να μην τις ειχα...που να προλαβει να λιώσει ο παγος...:flipout:
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Υπάρχει κατακερματισμός στα θέματα και δε ξέρω που να σας τα γράψω :D
Τα τελευταία χρόνια μαζί με τις κλασικές μου αγάπες (τεκίλα κανείς?) εξερευνώ τον απίθανο κόσμο των Ρούμι
Συζητάμε για ποιότητα ποτών εκεί γύρω στα 50 ευρώ που σε ουίσκι θα τα πλήρωνες από διπλάσια ως δεκαπλάσια τιμή
Τεσπα θα αναφερθώ σε αυτά σε άλλη στιγμή
Αλλά μιας και εδώ είναι ο χώρος του κοκτέιλ
Θα σας προτείνω να αγοράσετε αυτό

http://www.kenwoodworld.com/en-int/products/blenders/smoothie-makers/sb327-smoothie-maker

SmoothieMakers-SB327-800x600-1.jpg



Hands down ότι καλύτερο για κοκτέιλ - smoothies
βάζεις μαζί φρούτα (λ.χ. μανγκο όπως παραπάνω) και πάγο και το ποτάκι σου
και βγάζεις από την τέλεια μαργαρίτα ως το πιο παράξενο κοκτέιλ που μπορεί κανείς να φανταστεί
Νωρίς είναι ακόμα , αγοράστε το πριν μπει το καλοκαίρι να έχετε ολόκληρη τη σεζόν μπροστά σας.
 

Βασίλης Α.

Supreme Member
10 September 2007
3,492
Βέλγιο
Εισαι μερακλης και ωραίος! Το κόλπο που κρατας το σπιρτο αναμμένο και ζουλας την πορτοκαλοφλουδα για blowtorch effect φανταζομαι το ξέρεις...

Εχω μπάλες σιλικόνης αλλα μια φορα μου γυρισε το νυχι ανάποδα προσπαθοντας να τις ανοιξω (εχω αυτες http://www.muji.us/store/silicon-ice-ball-maker.html )

...αλλα και να μην τις ειχα...που να προλαβει να λιώσει ο παγος...:flipout:

Aυτός από το βίντεο είναι ακόμα πιο μερακλής :)

Το νεγκρόνι μου αρέσει γιατί σαν cocktail σε φρενάρει, δεν είναι όπως τα δροσερά coctail με φρούτα, τα οποία αν δεν προσέξεις σε 5 λεπτά μπορείς να τα τελειώσεις.

Άσε που με κανά δυο, φτιάχνεις κεφάλι εύκολα!
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: Cocktail Hour

Υπάρχει κατακερματισμός στα θέματα και δε ξέρω που να σας τα γράψω :D
Τα τελευταία χρόνια μαζί με τις κλασικές μου αγάπες (τεκίλα κανείς?) εξερευνώ τον απίθανο κόσμο των Ρούμι
Συζητάμε για ποιότητα ποτών εκεί γύρω στα 50 ευρώ που σε ουίσκι θα τα πλήρωνες από διπλάσια ως δεκαπλάσια τιμή
Τεσπα θα αναφερθώ σε αυτά σε άλλη στιγμή
Αλλά μιας και εδώ είναι ο χώρος του κοκτέιλ
Θα σας προτείνω να αγοράσετε αυτό

http://www.kenwoodworld.com/en-int/products/blenders/smoothie-makers/sb327-smoothie-maker

SmoothieMakers-SB327-800x600-1.jpg



Hands down ότι καλύτερο για κοκτέιλ - smoothies
βάζεις μαζί φρούτα (λ.χ. μανγκο όπως παραπάνω) και πάγο και το ποτάκι σου
και βγάζεις από την τέλεια μαργαρίτα ως το πιο παράξενο κοκτέιλ που μπορεί κανείς να φανταστεί
Νωρίς είναι ακόμα , αγοράστε το πριν μπει το καλοκαίρι να έχετε ολόκληρη τη σεζόν μπροστά σας.

Εχεις ενα λινκ? Κοστος? Πραγματικα θα με ενδιεφερε ενα τετοιο μηχανημα! Οσο για Τεκιλα και Ρουμι (και gin γιατι οχι) θα ανοιξω νημα μολις πληρωθω...ελπιζω απο εβδομαδα (δεν εχω τιποτα να ανεβασω φωτο....:flipout:)

Με την Τεκιλα εχω περιορισμενες γνωσεις, απο τις ελαχιστες που εχω πιει ηταν η Olmeca Anejo, Sierra Anejo, Jose quervo Anejo, Don Julio Anejo και 1800 Anejo, απο τις οποιες μου αρεσε παραπανω η 1800. Έχεις δοκιμάσει την θρυλική Patron? Ειναι τοσο διαφορετικη οπως λενε;

Ρούμια εχω πιει καμποσα και μου άρεσε αρκετά το Ron Zacapa 21 (αυτό με την ψάθα) και το Bacardi 8 Anos ειναι πολυ καλο στα χρήματά του....Μην ασχοληθεις με εκείνα τα μυστηρια που ολοι τρελενονται απο την κλασσικη σειρα Barbados, Trinidad κτλ πολυ χαμος για το τίποτα.
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Aυτός από το βίντεο είναι ακόμα πιο μερακλής :)

Το νεγκρόνι μου αρέσει γιατί σαν cocktail σε φρενάρει, δεν είναι όπως τα δροσερά coctail με φρούτα, τα οποία αν δεν προσέξεις σε 5 λεπτά μπορείς να τα τελειώσεις.

Άσε που με κανά δυο, φτιάχνεις κεφάλι εύκολα!

Έχεις δίκιο για το νεγκρονι, είναι ετσι ακριβώς. Τώρα για τον Robert Hess....το παλικάρι το λατρεύω (και δεν ηταν ποτε επαγγελματιας μπαρμαν....υπαλληλος της Microsoft ηταν..μεχρι που μπουχτισε και ειπε να το ριξει στα ποτα) . Μου εμαθε να αγαπω τα κοκτειλς στα 30 μου χρονια. Μεχρι τότε νόμιζα οτι είναι για κορίτσια. Απο το καναλι του στο Small Screen Network εχω φτιάξει με τα χεράκια μου το 90% της λίστας...έφαγα πολύ χρόνο και χρήμα σε ποτά εξοπλισμό και ένα κάρο συστατικά και μυστήρια bitter που δεν έβρισκα εδω έπρεπε να τα πάρω από εξωτερικό...κτλ

Λίγα για τον Hess: Robert B. Hess is a cocktail expert, a co-founder of the Museum of the American Cocktail, and a technology evangelist for Microsoft. Hess is the author of The Essential Bartender's Guide: How to Make Truly Great Cocktails published by Mud Puddle Books in 2008. He is also the host of "The Cocktail Spirit," an online video series published by the Small Screen Network. In late 2008, Hess, along with several other well-known cocktail personalities, founded The Chanticleer Society, a "Worldwide Organization of Cocktail Enthusiasts." Hess also writes a column entitled "Classic Cocktails" for the bi-monthly fine beverage publication, Mutineer Magazine.

Όσο φασαρία και να μοιάζει όμως.....θα έτρωγα τα 10πλασια αν τα πλήρωνα σε μπαρ. Δεν θα είχα την χαρά της δημιουργίας και το βασικότερο.....τα περισσότερα κλασικά κοκτειλ δεν τα έχουν ακούσει καν ακόμα και οι καλύτεροι bartenders γιατί πολύ απλά δεν τα ζητά ο κόσμος. Οι περισσότεροι θελουν να αφήσουν το "Mark" τους φτιάχνοντας κάτι δικο τους και γενικά φτιάχνοντας εξωτικές υπερπαραγωγές παραγκωνίζοντας φανταστικές συνταγές από 100 και 150 χρονια πριν που είναι κρίμα.
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Εδώ και πολλές μέρες θέλω να φτιάξω ένα από τα αγαπημένα μου Cocktails και πάντα μου λείπει ή μου έχει τελειώσει κάποιο από τα απαραίτητα υλικά.

Την συνταγή την βρήκα τυχαία σε ένα site online πριν χρόνια και θυμάμαι όταν διάβασα τα υλικά είπα από μέσα μου "αυτό με τίποτα δεν θα είναι νόστιμο" . Ωστόσο καθαρά εξ αίτιας της περιέργειας μου το δοκίμασα και πιστέψτε με δεν έχασα καθώς ήταν ίσως το καλύτερο και ταυτόχρονα πιο ιδιαίτερο ποτό που εχω πιει στην ζωή μου χωρίς υπερβολή.

Για όποιον δεν βαριέται και ψήνεται να το δοκιμάσει γράφω τα υλικά.

Θα χρειαστείτε:

2 ounces Plymouth Gin (αν και υπάρχει το Plymouth στην κάβα μου επειδή είναι πολυ ακριβό προσπάθησα να το δοκιμάσω με διάφορα gin που ταιριάζουν στην συνταγή. Μέτα από πειραματισμούς με Beafeter, Tanquaray, και Bombay κατέληξα στο τελευταίο γιατί δεν έχει έντονη juniper γεύση και άρωμα. Αντίστοιχο προφίλ έχει και το Plymouth)
1/2 ounce lemon juice (freshly squeezed)
1/2 ounce 1:1 simple syrup.......................για όποιον δεν ασχολείται με το άθλημα αυτό είναι μια X ποσότητα βρασμένου νερού στην οποία προσθέτουμε Χ ποσότητα ζάχαρης, ανακατεύουμαι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για μερικές ώρες...εννοείται υπάρχει και έτοιμο αλλά είναι πιο γλυκό για κάποιον ανεξήγητο λόγο και δεν κάνει)
1/2 ounce St Germain Elderflower Liqueur
4 large basil leaves (αυτόν που βάζουμε στο πέστο ή ακόμα και αγιορείτικο)
1 dash Regan’s Orange Bitters (αυτό καθώς και το επόμενο πρέπει να τα παραγγείλετε από εξωτερικό γιατί εδώ δεν τα έχει...αλλά σχεδόν ίδια είναι τα Angostura Orange Bitters και τα Bitter Truth Creole Bitters αντίστοιχα οπότε no worries)
1 dash Peychaud’s Bitters
Garnish: basil leaf and long orange twist.

Οδηγιες παρασκευής:



Muddle basil with the lemon juice and simple syrup in the bottom of a mixing glass.
Add gin, elderflower liqueur, and the bitters.
Add ice and cap the mixing glass with a Boston shaker.
Shake for 10-12 seconds, the strain into a chilled cocktail glass.
To garnish, roll up the basil leaf then wrap the orange twist around and place inside the glass.

Recipe courtesy Chris Milligan, The Santa Fe Barman and New Mexico bartender.

Θα ακολουθήσουν φωτο...
 

anderm

Γενικός Διαχειριστής
Staff member
1 August 2009
10,332
Αθήνα...
Πολύ ωραίο φαίνεται, θα το δοκιμάσω! Δεν θέλει και νερό :D

Εν τω μεταξύ έχει κάνει και ολόκληρη μιζαπλαζ, πειτε ένα μπράβο.
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Απάντηση: Re: Απάντηση: Cocktail Hour

Εχεις ενα λινκ? Κοστος? Πραγματικα θα με ενδιεφερε ενα τετοιο μηχανημα! Οσο για Τεκιλα και Ρουμι (και gin γιατι οχι) θα ανοιξω νημα μολις πληρωθω...ελπιζω απο εβδομαδα (δεν εχω τιποτα να ανεβασω φωτο....:flipout:)

Με την Τεκιλα εχω περιορισμενες γνωσεις, απο τις ελαχιστες που εχω πιει ηταν η Olmeca Anejo, Sierra Anejo, Jose quervo Anejo, Don Julio Anejo και 1800 Anejo, απο τις οποιες μου αρεσε παραπανω η 1800. Έχεις δοκιμάσει την θρυλική Patron? Ειναι τοσο διαφορετικη οπως λενε;

Ρούμια εχω πιει καμποσα και μου άρεσε αρκετά το Ron Zacapa 21 (αυτό με την ψάθα) και το Bacardi 8 Anos ειναι πολυ καλο στα χρήματά του....Μην ασχοληθεις με εκείνα τα μυστηρια που ολοι τρελενονται απο την κλασσικη σειρα Barbados, Trinidad κτλ πολυ χαμος για το τίποτα.

https://www.skroutz.gr/s/260649/Kenwood-Smoothie-Cocktail-SB327.html
Θες το μεγάλο με τα 2 λίτρα , μη πάρεις το μικρό. Η ιδέα είναι να φτιάχνεις φρουτοκοκτέιλ για όλη την παρέα με τη μια.
Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε και η σεζόν των παγωμένων… Μέσα στις μέρες έκανα milk shake φράουλα , ακτινίδιο , ανανά. Ναι αυτή τη φορά δεν έβαλα αλκοολ, δε συνδυάζω γάλα με αλκοόλ ποτέ :D
Με μπόλικο πάγο βγαίνει σχεδόν γρανίτα.
Υπόψη το kenwood, έχει και μικρή βοηθητική ταχύτητα για να σε βοηθά να ‛σπρώχνει’ τη γρανίτα να κατέβει από το στόμιο της κανάτας. Γιατί πραγματικά μπορεί να φτιάξει πολύ πηχτή γρανίτα.
Όπως και να έχει μόνο πάγο και αχλάδι να βάλεις μέσα, βγαίνει ένα εξαιρετικό άρωμα. Το αχλάδι θα έλεγα ότι είναι το πιο εντυπωσιακό απλό ανακάτεμα για να εκτιμήσεις το smoothie maker. Γενικά είναι πολλές οι χρήσεις του πέραν του κοκτέιλ, θα το εκτιμήσει όλη η οικογένεια και όχι μόνο ο μπαμπάς δηλαδή το συγκεκριμένο μηχάνημα.



To 8αρι Bacardi είναι όντως καλό, είχαν βγάλει και συλλεκτικό, και καλό για την τιμή του.
Το zacapa 21 θα το έλεγα υπερκοστολογημένο
Ενώ για τα Plantation που λες, αξίζει τόσο το μπλε Μπαρμπέιντος, αλλά αυτό που είναι αποκάλυψη είναι το 20αρι τους https://www.plantationrum.com/plantation-xo-20st-anniversary , αποψή μου ένα από τα καλύτερα ρούμια εκεί έξω. Κυκλοφορεί καμια φορά και με δώρο δύο ποτήρια λικέρ.

Yπάρχουν πολλά ρούμια, υπάρχει και η κατηγορία spiced. Με το κλασικό Sailor Jerry και το απίθανο για την τιμή του Kraken, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Sailor θα βρείτε σε αρκετά μπαρ, ενώ που και που θα βρείτε και Kraken.

Γενικά ένα καλό κόλπο για όποιον είναι Αθήνα, είναι να κάνει μια μπαρότσαρκα στο κέντρο. Το σφηνάκι ρούμι έχει από 3 ως 5 ευρώ εκεί έξω. Κάνεις τη βόλτα σου και δοκιμάζεις ότι βρεις μπροστά σου, εάν θες να μάθεις για την ποικιλία που κυκλοφορεί.

Agnostura, το 7αρι, εξαιρετικό για τα λεφτά του. Το 5αρι τους φθηνό μεν και καλό αλλα το 7αρι είναι άλλο επίπεδο.
Τα apleton, εμένα δε μου έκατσε κανένα καλά.
Companie des ingles κατά την άποψή μου χάλι

Τα diplomatico , εξαιρετικά αλλά ακριβά τα άτιμα.

Pampero, άλλη μια καταπληκτική άποψη για το ρούμι. Από τα φθηνά που είναι πολύ καλή τιμή / απόδοση στα ~20 ευρώ, ως το πουγκί το οποίο τα αξίζει τα λεφτά του.

Guest Star, ελληνικό ρουμο- μελο , μικρή εταιρία, θα βρείτε και μικρές μποτίλιες για δοκιμή. Κάποια κορίτσια θα το αγαπήσουν, και γενικά μια ιδιαίτερη διαφορετική πρόταση, παρτε ένα μικρό φλασκί εάν το βρείτε και γρατίστε το παγωμένο για την παραλία!
Αυτά για σήμερα ;-)
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Αυτα ειναι!!!:SFGSFGSF::grinning-smiley-043

Δεν ειμαι σε καμμια περίπτωση τοσο ενημερωμένος! Απο αυτα που εγραψες εχω δοκιασει το pampero στο aniversario, το appleton estate το δοκιμασα σε σφηνακι και οντως δεν τρελαθηκα. Απο spiced εχω δοκιμασει μονο το sailor jerry το οποιο εχει την ομορφοτερη ετικέτα που εχω δει! Εχω επισης ενα myers's αλλα το χω για τα brownies...:flipout:

Εννοείται θα δοκιμασω οτι προτείνεις! Θα παραγγείλω και το kenwood. Δεν ανοιγεις και το νημα "ωρα για ρουμι" εσυ, να μεταφερθουν τα τελευταια ποστς και να μας ενημερώνεις που και που για τις δοκιμές σου ωστε να μην πεταμε χρηματα σε σαχλαμαρες;