Cocktail Hour

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Το 1922 ήταν το έτος που βγήκε ο Νόμος 2963 που ρύθμιζε γενικώς τα θέματα της μπύρας. Αυτό που λέω ήταν απλώς ένα από τα εκτελεστικά του διατάγματα.
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Προσεχώς....SAZERAC....

INGREDIENTS
2 oz. Wild Turkey 101 Rye
1 tsp. simple syrup
1 tsp. absinthe
4 dashes Peychaud’s bitters
2 dashes Angostura bitters

DIRECTIONS
Swirl absinthe around rocks glass, then discard liquid. Combine remaining ingredients in shaker with ice and stir until cold. Strain into absinthe-rinsed glass and finish with squeeze of lemon peel.
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Όσο για το service....τα άτομα ήταν απίστευτα. Το πακέτο ήρθε σε 2 μέρες χωρίς εξτρά χρέωση και μέσα είχε και αυτό....
 

Attachments

  • 20181206_131859.jpg
    20181206_131859.jpg
    184.4 KB · Views: 82

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Τέτοιες δύσκολες μέρες ζητούν cocktails! Ποιος θέλει ένα Daiquiri....ή και δυο?

Ingredients

2 ounces light rum
1 ounce plus one teaspoon fresh lime juice
1/2 ounce simple syrup

Preparation

In cocktail shaker filled with ice, combine rum, lime juice, and simple syrup. Shake vigorously, then strain into cocktail glass.

https://www.cocktailsforyou.net/single-post/2019/04/01/the-history-of-the-daiquiri-cocktail
 

Attachments

  • 20201213_192724.jpg
    20201213_192724.jpg
    295 KB · Views: 54
  • 20201213_191713.jpg
    20201213_191713.jpg
    305.2 KB · Views: 54

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Βρήκα αυτά παρατημένα σε ένα σπίτι στην δουλειά σήμερα και συγκινήθηκα.....ομορφιές. Θα θελα να γνωρίσω τους παλιούς ιδιοκτήτες να τους σφίξω το χέρι. Στη Θεσσαλονίκη του 1960 για να έχει κάποιος στο μπαρ του σαλονιού του ειδικά Rose's lime juice cordial για να κανει cocktails πρέπει να ήταν πολύ μερακλής....θα υποθέσω πως η σύζυγος έπινε Gimlets που ήταν πολύ της μόδας τότε.....σεβασμός στους παλιούς!!!
 

Attachments

  • 20210225_094745.jpg
    20210225_094745.jpg
    302.1 KB · Views: 65
Last edited:

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Τα Lime cordials με τίποτα, χαλάνε μετά από λίγες μόνο βδομάδες από την ημερομηνία αγοράς αν θυμάμαι καλά.

Τα ανοιχτά σκληρά ποτά γενικά δεν χαλούν ....αλλά σε λογικά πλαίσια....εδώ μιλάμε για δεκαετίες....από πίσω να φανταστείς γράφουν ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Δεν παθαίνεις τίποτα αν πιεις τα σκληρά...απλά θα έχουν πέσει σημαντικά οι αλκοολικοί βαθμοί και θα έχουν αλλοιωμένη γεύση.

Τα βερμούτ αριστερά χαλούν συνήθως μετά από τρεις μήνες μετά το άνοιγμα ακόμα και καινούργια να τα αγοράσεις. Αν τα βάλεις στο ψυγείο αντέχουν λίγο παραπάνω.... ίσως και 6μηνο.

Εικάζω ότι το μόνο που θα πίνεται ακόμη είναι το κίτρινο Chartreuse ..πρώτον γιατί είναι σχεδόν γεμάτο και δεν έχει μπει πολύς αέρας μέσα και δεύτερον γιατί έχει 55% οινόπνευμα...αλλά και πάλι ποιος ξέρει...
 

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,755
Βόλος
To Lime φάινεται κι από το χρώμα. Τα βερμούτ επίσης θα έχουν χαλάσει. Το Chartreuse θα το κράταγα, όπως και το Johnny πίσω γιατί αν είναι τόσο παλιό θα είναι κλάσεις ανώτερο από το τωρινό. Πήρε το μάτι μου και αψέντι;
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Έχει ένα αψέντι αλλα δεν πρέπει να είναι κανονικό...ειμαι μια μυστήρια μιξη από peppermint liquor ανακατεμένο με αψέντι.
Δεν είναι δικά μου να τα κρατήσω. Θα κρίνει ο νέος ιδιοκτήτης τι θα απογίνουν. Καλά το αψέντι που τονπηρε το μάτι σου; Απίστευτος.
 

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,755
Βόλος
Πέρασα μερικά καλοκαίρια βοηθός μπάρμαν. Όχι σπουδαίος μπάρμαν, αλλά ήμουν ο πιο γρήγορος στο να πλένω τα ποτήρια (εποχές πριν τα πλυντήρια πιάτων). Και μέσα στα καθήκοντα ήταν να πετάω τα μπουκάλια για τα κοκταίηλ στον μπάρμαν.