Για να μην απαντάω έναν προς έναν να γράψω κάποια πράγματα αυτά δηλαδή που διδάχθηκα σε γνωστό μαγαζί
στην Βάρκιζα πριν από 25 χρόνια ,εκεί δούλευα για 12 χρόνια παράλληλα με την κύρια δουλειά μου .
1)Δεν χρειάζεται επαγγελματική μηχανή στο σπίτι σου γιατί πρωτίστως ουδέποτε θα φτιάξεις 100,200,300 καφέδες την ημέρα αλλά και τον χρόνο που θα ζεσταθεί ,μεγάλο ορειχάλκινο μπόιλερ ,μεγάλη κατανάλωση ρεύματος .
2)Υπάρχουν πολλές ημιεπαγγελματικές μηχανές σήμερα στην αγορά για χρήση στο σπίτι που βγάζουν άψογο αποτέλεσμα ,αρκεί να τηρηθούν οι προβλεπόμενες προδιαγραφές στην κοπή ,απόσταξη ,dambing,νερό κτλ κτλ ανάλογα όμως τον καφέ ,αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι διοργανώνουν σεμινάρια για τον καφέ τους στους επαγγελματίες barista.Κάποιοι δε,δεν αποκαλύπτουν ποτέ την ποικιλία του καφέ τους και τηρούν αυστηρά συγκεκριμένες προδιαγραφές ,αυτό όμως δεν το κάνουν όλοι ,άλλωστε είναι γνωστά κάποια μαγαζιά καφέ που φημίζονται για τον καφέ τους ,αυτό όμως γινόταν και παλιότερα .
3)Φτηνές μηχανές ας πούμε των 150 ευρώ το πρόβλημα είναι ότι όντως δεν κρατάνε σταθερή θερμοκρασία και αυτό συμβαίνει διότι το κεντρικό group είναι από πλαστικό,φυσικά όλα έχουν την σημασία τους από την ποιότητα ακόμη των Portafilter τα φίλτρα κτλ κτλ φυσικά δεν είναι όλα τα ίδια ,υπάρχουν ποιότητες κάποιοι δε τα αναμειγνύουν με δυο τρία υλικά και κάποιοι άλλοι κάνουν χρήση της νανοτεχνολογίας στα φίλτρα κτλ και όλα αυτά για την σταθερή θερμοκρασία-απόσταξης είμαι από τους χρήστες που χρησιμοποιούν ακόμη ισοθερμικά ποτήρια .
4)Τα 15 bar στις μηχανές εσπρέσο τα χρησιμοποιούμε μόνο στις κάψουλες ,είμαι χρήστης των 9 bar .
5)Τις οδοντογλυφίδες της χρησιμοποιούσα την δεκαετία του 90 σήμερα υπάρχουν οι βελόνες και ένα σωρό άλλα αξεσουάρ που εύκολα και γρήγορα κάνεις την ζωή σου πιο εύκολα .Έχει όμως τεράστιο ενδιαφέρον Παλιά σχολή vs Νέα σχολή .
6)Υπάρχουν όξινοι καφέδες αλλά και γλυκοί στον ουρανίσκο του καθένα από εμάς δεν μπορώ να μπω .Το πρόβλημα είναι αν παίρνεις τα ίδια γευστικά αποτελέσματα με διαφορετικούς καφέδες που και αυτό αλλάζει …
7)Μύλος πολύ μεγάλη συζήτηση προτιμώ τους EUREKA – MIGNON ARTE 55 16CR για χρήση στο σπίτι (ημιεπαγγελματικός)περιορισμένης συλλεκτικής έκδοσης ,σύντομα θα έχω την φούσκα ,ίσως κάποιοι να μην γνωρίζουν την χρήση της και φυσικά την Gaggia Classic sb ss 2019 -pro για άλλους λόγους
Πιστεύω να βοήθησα .