Poddwatt: 5751 SRPP / Push-Pull EL84 (6BQ5) Tube Stereo Amplifier

dimitris1811

New member
17 March 2016
71
Αθήνα
Λοιπόν διόρθωσα κάποια πραγματάκια. Δεν είναι τόσο εμφανίσημο και καθαρό σαν την φωτογραφία που ανέβασε ο φίλος μας σε προηγούμενη απάντηση, όμως δεν υπάρχουν πλακέτες, ή χρησιμοποιούνται για βάσεις μόνο κια όχι βιδωτοί κονέκτορες. Πράγματι, η απόδοση είναι θαυμάσια για το αυτί μου, που οφείλω να ομολογήσω πως δεν είναι καθόλου εξασκημένο. Το καλό είναι πως δεν υπάρχει ίχνος βόμβου.

Το τροφοδοτικό είναι με κολλήσεις σημείων, και σταθερές βάσεις στήριξεις χωρίς σιλικόνες κτλ

Θα προχωρήσω σε μετρήσεις με ημιτονοειδές σήμα σε φάσμα συχνοτήτων 20 Hz - 20 KHz

Με το QA400 κάπου το χάνω γιατί διαβάζω πως το όργανο έχει κάποιους περιορισμούςimage.jpegimage.jpeg
 

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
Τι εννοείς περιορισμούς;
Από θέμα προδιαγραφών είναι πολύ καλύτερο από τον καλύτερο ενισχυτή της αγοράς.

Εκτός εάν εννοείς περιορισμό στην τάση εισόδου, το οποίο είναι φυσικό.
 

dimitris1811

New member
17 March 2016
71
Αθήνα
Διάβασα κάπου ότι δεν μπορεί να συνδεθεί απ´ευθείας στο μηχάνημα. Πίστευα πως θα συνδέσω την έξοδο του στην είσοδο του ενισχυτή και την έξοδο (ηχεια) του ενισχυτή στην είσοδο του qa400. Όμως διάβασα πως αυτό δεν γίνεται ετσι απλά. Χάθηκα!
 

dimitris1811

New member
17 March 2016
71
Αθήνα
Re: Απάντηση: Poddwatt: 5751 SRPP / Push-Pull EL84 (6BQ5) Tube Stereo Amplifier

Ο ενισχυτακος παιζει μια χαρα, αλλα θα ηθελα να χρησιμοποιησω το QA400 για να μετρησω παραμορφωση κτλ. Με τον παλμογραφο και τη γεννητρια θα κανω αρκετες δοκιμες, ομως θα ηθελα και το qa400.
 

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
Η έξοδος του ενισχυτή σου απευθείας πάνω στο Q400, ούτε για αστείο, θα κάψεις με τη μία τη βαθμίδα εισόδου του Q401.

Να έχεις στο νου σου το παρακάτω. Αυτές οι συσκευές έχουν ένα ADC που ψηφιοποιούν το αναλογικό σήμα που δέχονται. Όλοι οι ADC έχουν ένα όριο σήματος Vrms που δίνουν την ελάχιστη μέτρηση παραμόρφωσης δίχως να υπερφορτωθούν και να γεμίσουν από παραμόρφωση. Αυτό το όριο ποικίλει από συσκευή σε συκευή.
Θυμάμαι ότι το Q400 έχει κάπου στα 0,5Vrms αυτό το επίπεδο, ενώ με σήματα πάνω από το 1Vrms μάλλον καταστρέφεται το στάδιο εισόδου.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι μια άλλη συσκευή μεταξύ του ενισχυτή σου και του Q400 που θα υποβιβάζει την τάση και θα την κρατά πάντα στο όριο ασφαλείας ή ακόμη πιο σωστά στο "sweet spot" της μέτρησής του.
Υπάρχουν τέτοιες συσκευές έτοιμες, αλλά μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου με απλό διαιρέτη τάσης που πάντα όμως θα φροντίζεις να το θέτεις χ ε ι ρ ο κ ί ν η τ α στη σωστή θέση.

Διαφορετικά, μπορείς να μετρήσεις απευθείας όπως είπες (εννοείται ότι θα έχεις βάλει τεχνητό φορτίο), αλλά θα πρέπει να ορίσεις την έξοδο του ενισχυτή σου στο 0,5Vrms.

Προσωπικά, επειδή η είσοδος της emu0404 που χρησιμοποιώ είναι τεράστια (1Μ), χρησιμοποιώ ένα ladder pot 10Κ και πάντα φροντίζω η τάση εισόδου προς την emu0404 να είναι κοντά στο 1Vrms που είναι το sweet spot της emu.
Για τα SE που συνήθως χρησιμοποιώ, αυτού του είδους ενδιάμεσο μου είναι υπερ-αρκετό, εάν όμως είχα μηχανήματα (πηγές) με λαμπάτο στάδιο εξόδου, εδώ θα είχα πρόβλημα γιατί τα 10Κ δεν είναι σωστά ως προς την εμπέδηση.

Επίσης η Q400 περιλαμβάνει δική της γεννήτρια, η οποία παραμετροποιείται μέσω του ειδικού λογισμικού που συνοδεύεται. Η έξοδός της μπορεί να πάει στην είσοδο του ενισχυτή σου, αρκεί αυτός να έχει κατάλληλη ευαισθησία εισόδου και να μη θέλει πολύ δυνατό σήμα σε Vrms.
 

dimitris1811

New member
17 March 2016
71
Αθήνα
Δηλαδη στην εξοδο του ενισχυτη να βαλλω ενα ποτενσιομετρο 10Κ και να μετηρω ταση 0,5 mV ´η χρειαζεται καποιο κυκλωματακι; Μπορεις να μου στειλλεις ενα σχεδιακι;
Τωρα οσον αφορα την εισοδο, χρησιμοποιω την 5751
 

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
Το έχω ξαναγράψει οι λάμπες δεν μου είναι οικείες, οπότε ποιες είναι οι απαιτήσεις της 5751 μου είναι παντελώς άγνωστες.

Καλό είναι να μην προχωράς απλά με "μπούσουλες", αλλά να κατανοείς το τι και το πως έτσι ώστε η μάθηση να γίνεται ολοκληρωμένη και να μην "κινδυνεύεις" από κακοτοπιές.
Εάν βάλεις 10Κ ποτ, τότε η έξοδος του ενισχυτή σου θα βλέπει ένα φορτίο 8ωμ, στο οποίο θα πέφτει παράλληλα ένα άλλο φορτίο 10Κ...με ένα γρήγορο υπολογισμό πάει το συνολικό φορτίο στα 7,99ωμ δηλ. άψογα.
Αλλά μη ξεχνάς ότι αυτη η συνολική αντίσταση που βλέπει ο ενισχυτής σου γίνεται ταυτόγχρονα και αντίσταση εισόδου του Q400.
To ερώτημα είναι, έχει η Q400 αντίσταση εισόδου τεράστια έτσι ώστε μια αντίσταση 10Κ να μη της δημιουργήσει πρόβλημα εμπέδησης και να τη φορτώσει θόρυβο;

Σου έγραψα ότι στη δική μου περίπτωση (emu0404) στάθηκα τυχερός γιατί αυτή η αντίσταση εισόδου είναι 1Μ, στην Q400 όμως πόσο είναι;
Aπό εδώ https://www.quantasylum.com/content/Products/QA400/QA400Specs.aspx προκύπτει ότι έχει είσοδο 10Κ μόνο και το όριο του κλιπαρίσματος είναι +3 dBV = 1.41 Vrms = 4Vpp, οπότε καλά θυμόμουν ότι το sweet spot μέτρησης είναι κάπου στα 0,5-0,6Vrms εισόδου.

Οπότε άκυρο το ποτ, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα με ladder pot 10Κ.
Εάν θέλεις να έχεις μια γρήγορη μέτρηση και μόνο για έξοδο τάσης 0,6Vrms, θα πρέπει να βάλεις ένα τεχνητό φορτίο 8ωμ, να αυξήσεις την είσοδο τόσο ώστε η έξοδος να μην υπερβεί τα 0,6Vrms (προσεξέ το αυτό) και παράλληλα με το τεχνητό φορτίο σου να στείλεις το σήμα στην είσοδο της Q400.
Έτσι θα πάρεις μια πρώτη μέτρηση thd και θορύβου σε πολύ χαμηλή έξοδο. Εάν το γράφημα στο fft σου παρουσιάζει μεγάλες κορυφές στη συχνότητα των 50Hz και τα παράγωγά της, τότε έχεις gnd loop και θα πρέπει με κάποιο τρόπο να σηκώσεις τη γείωση του σήματος. H emu έχει gnd-lift για αυτό το σκοπό ανά κανάλι.

Εάν θέλεις πράγματι να μετράς τους ενισχυτές σου με το Q400, θα χρειαστείς σίγουρα μια ενδιάμεση συσκευή προστασίας της εισόδου της όπως είναι η http://www.pmillett.com/ATEST.htm
κάποιες συζητήσεις επί του συγκεκριμένου θέματος είχαμε παλιότερα αναπτύξει στο παρακάτω νήμα, ρίξε μια ματιά
http://avclub.gr/forum/showthread.php/52781-E-MU-0404-για-μετρήσεις/page7
μηνύματα 65-78
 

AUDIOLYTIC

Supreme Member
13 August 2010
9,761
Η 5751 ειναι στην ουσια μια 12ΑΧ7 με gain 70 αντι 100 της 12ΑΧ7.
Οπου το κυκλωμα το επιτρεπει ειναι εξαιρετικες,αλλα οχι ολες imo
 

dimitris1811

New member
17 March 2016
71
Αθήνα
Σχετικα με το τεστ, αντιλαμβανομαι πως μπορω να συνδεσω το load bank στα 8 Ω και να ρυθμισω την ενταση ωστε να παρω 0,6 mV σωστα; Οταν θα μετρησω την ενταση θα εχω συνδεση στην εισοδο του ενισχυτη την εξοδο του qa400 η θα μετρησω πρωτα την ταση και μετα θα ριξω το QA?
 

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
Απάντηση: Re: Poddwatt: 5751 SRPP / Push-Pull EL84 (6BQ5) Tube Stereo Amplifier

Σχετικα με το τεστ, αντιλαμβανομαι πως μπορω να συνδεσω το load bank στα 8 Ω και να ρυθμισω την ενταση ωστε να παρω 0,6 mV σωστα;

- Σωστά, η έξοδος να είναι 0.5-0.6Vrms, όχι mV

Οταν θα μετρησω την ενταση θα εχω συνδεση στην εισοδο του ενισχυτη την εξοδο του qa400 η θα μετρησω πρωτα την ταση και μετα θα ριξω το QA?

- Θα κάνεις πρώτα τις απαραίτητες συνδέσεις
1) γεννήτρια (στην περίπτωσή σου η έξοδος της Q400) στην είσοδο του ενισχυτή σου, στην αρχή στο ελάχιστο το Amp εξόδου της γεννήτριας από το λογισμικό.
2) τεχνητό φορτίο 8ωμ στην έξοδο του ενισχυτή σου.
3) παράλληλα καλώδια της εξόδου του ενισχυτή σου (πάρε καλύτερα παράλληλα από το τεχνητό φορτίο) στην είσοδο της Q400, αλλά σε πρώτη φάση μη τα συνδέσεις καλύτερα για ασφάλεια.
4) θέτεις το volume στον ενισχυτή σου, στο ελάχιστο και ανάβεις.
5) πάνω στο τεχνητό φορτίο βάζεις ένα πολύμετρο σε θέση Volt AC σε μια μικρή κλίμακα (εκεί μέχρι τα 2V), που καλό είναι να είναι true rms, εάν δεν έχεις τέτοιο πολύμετρο, υπολόγισε ότι κάπου στο 1,27Vac είσαι στο όριο κλιπαρίσματος της κάρτας σου...οπότε παίξε στο εύρος 0.5-0.6V (500-600mV) στο πολύμετρό σου
6) θέτεις τo volume του ενισχυτή κάπου στη μέση. Δεν έχεις ακόμη έξοδο γιατί η είσοδος δεν έχει ακόμη σήμα (είπαμε έχουμε πρωτύτερα στο ελάχιστο το Amp της γεννήτριας από το λογισμικό).
7) αρχίζεις και ανεβάζεις σταδιακά και αργά το Amp του Q400, ενώ βλέπεις παράλληλα την τιμή εξόδου που μετρά το πολύμετρό σου.

Όταν φθάσεις στα 0.5-0.6Vrms σταματάς και καταλαβαίνεις ότι πας σωστά, επανέλαβε τη διαδικασία τώρα με την έξοδο του τεχνητού φορτίου στην είσοδο της Q400 έχοντας ανοιχτό το λογισμικό παρατηρώντας το fft, πρόσεξε μη ξεχαστείς και ξεπεράσεις το όριο του κλιπαρίσματος...το καταλαβαίνεις γιατί όσο πλησιάζεις οι κορυφώσεις γίνονται έντονες και η thd ανεβαίνει στο θεό.

Κάνε αυτά τα βασικά και εάν τα καταφέρεις...μιλάμε για τις λεπτομέρειες.
Εάν το φοβάσαι...ψάξε για μια πηγή (cd player κάτι τέτοιο) με μεταβλητή έξοδο όπως των ακουστικών και ρίξτη με το ελάχιστο του ποτενσιόμετρου του στην Q400 και παίξε για να μάθεις το λογισμικό. Και εδώ μεγάλη προσοχή στην έξοδο του ποτενσιόμετρου...
Όταν αισθανθείς πιο σίγουρος, πήγαινε με τα βήματα που είπαμε στον ενισχυτή σου.
 

dinos

Moderator
Staff member
17 June 2006
811
Πάτρα
Να έχετε κατά νου πως με όριο τάσης τα 0,6 Vrms στην έξοδο του ενισχυτή, θα μετράτε πολύ μικρή ισχύ (μόλις 45 mWatt σε 8 Ohm), όπου ο θόρυβος (τουλάχιστον μετρητικά) έχει σημαντική παρουσία (μιλάμε για λυχνίες), επηρεάζοντας "επί τα χείρω" τη μέτρηση THD + N.
Για μετρήσεις τελικών ενισχυτών, δεδομένου του εξοπλισμού που έχετε και μένοντας σε παθητική λύση, θα χρειαστείτε ένα διαιρέτη με λόγο 1: 100.
Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση ενός συνδυασμού αντιστάσεων των 990 Ohm και 10 Ohm σε σειρά και όλες μαζί παράλληλα με το φορτίο των 8 Ohm.
Ο συνδυασμός δεν επηρεάζει το φορτίο, αλλά μεταβάλει ελάχιστα την ακρίβεια της μέτρησης. Επίσης θεωρητικά αυξάνει ο θόρυβος και μειώνεται το εύρος συχνοτήτων, όμως για το επίπεδο των μετρήσεων δεν υπάρχει πρόβλημα.
 

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
Αυτό που σου περιγράφει ο Ντίνος, λέγεται διαιρέτης τάσης και υπολογίζεται εύκολα με κατάλληλα υπολογιστήρια, βλέπε http://www.ohmslawcalculator.com/voltage-divider-calculator

voltagedivider.gif


Η πρόταση για μία 990ωμ εν σειρά και μία 10άρα παράλληλα, θέτει φορτίο στα 9,9R αν το υπολόγισα στα γρήγορα σωστά και για να θέσει έξοδο στα 0,6Vrms περίπου θέλει 60V είσοδο, μάλλον πάρα πολλά για την περίπτωσή μας.

Θα προτιμούσα κάτι πιο ρεαλιστικό, για παράδειγμα, για εξόδους 2,83Vrms όπου με φορτίο 8ωμ είναι στην ουσία 1Wrms. Και μία για έξοδο 8Wrms δηλ. για 8Vrms σε φορτίο και πάλι 8 ωμ.
Για παράδειγμα, νομίζω τότε ένας συνδυασμός 33R+9R δίνει 0.606Vrms για είσοδο 2.83V ενώ κρατά τη συνολική αντίσταση στα 7.5ωμ περίπου.

Δεν είναι ανάγκη να βάλεις μεγάλες σε watt αντιστάσεις, με 1W κατά ελάχιστο (και με 1/2 μια χαρά είσαι) νομίζω καλύπτεσαι μια χαρά. Απλά θα παιδευτείς λίγο να πλησιάσεις τις τιμές, θα χρειστείς να παίξεις και με άλλες εν σειρά ή παράλληλα για να πετύχεις το σύνολο.
 

dinos

Moderator
Staff member
17 June 2006
811
Πάτρα
Μια των 990 Ohm και μία των 10 Ohm είναι αρκετές (ισχύ περίπου 2Watt).
Πρέπει να γίνει με συνδυασμό αντιστάσεων που να προσεγγίζουν το λόγγο 99:1. Δυστυχώς δεν υπάρχουν έτοιμες τιμές στη σειρά Ε96 ούτε στην Ε192. Οπότε μένει ο πειραματισμός με κοντινές τιμές, όπως υποδεικνύει ο Μανόλης. Με τον διαιρετή που πρότεινα αποφεύγεται τυχόν καταστροφή της εισόδου (μέγιστο είναι τα 1,41 Vrms ή 4 Vp-p ο συνδυασμός είναι ανεκτικός σε τάσεις κουφής έως τα 60 V, χωρίς τη χρήση zener προστασίας). Σε άλλη περίπτωση θέλει προσοχή με τη ρύθμιση της εξόδου του ενισχυτή διότι έχουν αναφερθεί αρκετά καψίματα εισόδου της QΑ400.
 

dimitris1811

New member
17 March 2016
71
Αθήνα
Δύσκολο να βρω αντίσταση 990 Ω. Να χρησιμοποιήσω τρεις 330Ω στη σειρά, ή θα υπάρχει απόκλιση στις τιμές; 'Η είναι καλύτερα να βάλλω 1Κ και 10Ω ώστε να πάρω λόγο 1:100 ?

Λοιπόν, συνοψίζω. Συνδέω την έξοδο του QA400, παίζω με τις ρυθμίςεις και μετράω την τάση στην έξοδο του ενισχυτή μετά τον διαιρέτη ώστε να πάρω την ασφαλή τάση. Τότε συνδέω την είσοδο του QA400 κι ο Θεός βοηθός... Αστειεύομαι, θα το προσπαθήσω, αφού πρώτα μετρήσω με γεννήτρια και παλμογράφο.

Επίσης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις συμβουλές σχετικά με τις διάτρητες πλακέτες. Αναβάθμισα τα τροφοδοτικά όπου τις είχα χρησιμοποιήσει, αν και στους μεγάλους ενισχυτές έχω ανόρθωση λυχνίας και συνδέσεις σημείων.Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλά νομίζω πως υπήρξε βελτίωση. Άλλαξα και το τροφοδοτικό στον προενισχυτή για το CD και το τελικό αποτέλεσμα στον 300Β SE είναι καταπληκτικό (πάντα για τα πρότυπά μου)
 

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
Βεβαίως και μπορείς να χρησιμοποιήσεις εν σειρά τρεις 330ωμ.

Όπως γνωρίζεις οι αντιστάσεις έχουν κάποια τιμή απόκλισης από την ονομαστική τιμή. Εάν έχεις καλό όργανο μέτρησης ωμικής αντίστασης το χρησιμοποιείς κάθε φορά στο σύνολο για να βλέπεις που είσαι, διαφορετικά με τα υπολογιστήρια.

Η πρόταση του Ντίνου είναι απολύτως ασφαλής, ότι δεν πρόκειται, ότι και να κάνεις, να κάψεις την είσοδο της Q400. Αλλά σε χαμηλές τάσεις εξόδου του ενισχυτή σου, θα βλέπεις πολύ χαμηλά το fft.

Συνήθως τα τεστ των ενισχυτών ως προς την παραμόρφωση, έχουν υποχρεωτικά μία μέτρηση στο 1Watt (rms) δηλ. μέτρηση για έξοδο 2,83V σε φορτίο 8ωμ και μία μέτρηση στο υπομέγιστο που ποικίλει από ενισχυτή σε ενισχυτή. Ακόμη συνηθίζεται μία μέτρηση στα 8-10Watt (rms) για φορτίο 8ωμ (δηλ. γύρω στα 8Vrms).

Εσύ για να έχεις την ιδανική κατά περίπτωση συνθήκη μέτρησης, χρειάζεται για κάθε έξοδο του ενισχυτή σου να έχεις στην άκρη και μερικούς διαιρέτες τάσης και να εφαρμόζεις με μεγάλη φειδώ τα σχετικά έτσι ώστε να δουλεύει πάντα το Q400 σε μια ζώνη εισερχόμενης τάσης 0,5-0,6Vrms.

Να προσέχεις στους διαιρέτες τάσης που θα φτιάξεις, έτσι ώστε όχι μόνο να δίνουν στην έξοδο το πολυπόθητο 0,5-0,6Vrms, αλλά και η συνολική αντίσταση εξόδου να μη ξεφεύγει κατά πολύ από το ζητούμενο των 8ωμ που είναι το τεχνητό φορτίο σου.
Για το λόγο αυτό κατέβασε το Electronics Assistant
http://electronics-assistant.findmysoft.com/
ένα λογισμικό που θα σου είναι ποιλιλοτρόπως χρήσιμο και μέσω αυτού θα υπολογίζεις γρήγορα τις τελικές τιμές της ωμικής αντίστασης.

Να θυμάσαι ότι έχεις πάντα εν σειρά με τα 8ωμ του τεχνικού σου φορτίου την πρώτη αντίσταση του διαιρέτη τάσης και στο αποτέλεσμα αυτού θα έχεις στο τέλος παράλληλα την δεύτερη αντίσταση του διαιρέτη τάσης (και εάν θέλεις να είσαι ακόμη πιο ακριβής στο αποτέλεσμα αυτό πέφτει στο τέλος παράλληλα και η αντίσταση εισόδου της Q400 δηλ. τα 10Κ).

Κάνε μια αρχή, παίξε με ασφάλεια με λίγα λόγια και εάν η ενασχόληση σου αρέσει, θα αρχίσεις να το βλέπεις με περισσότερη λεπτομέρεια, γιατί οι μετρήσεις είναι ένας νέος κόσμος και για εμάς μαγευτικός...
 

dimitris1811

New member
17 March 2016
71
Αθήνα
Καλησπέρα. Επισυνάπτω μετρήσεις ημιτονοειδούς σήματος 20 ΗΖ-20ΚΗΖ. Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο.

Το μηχάνημα το πήρε φίλος κι ελπίζω πραγματικά να το ευχαριστηθεί.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις πολύτιμες υποδείξεις και συμβουλές. Θα επανέλθω με μετρήσεις του QA400 .... Οταν τα καταφέρω να το μάθω....

View attachment 20 Hz.pdf
View attachment 200 Hz.pdf
View attachment 1KHz.pdf
View attachment 20KHz.bin max.pdf
View attachment 20KHz.pdf
 
Last edited by a moderator:

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
Δημήτρη, σου έκανα μια διόρθωση στις παραθέσεις των μετρήσεων σου.

Σε παρακαλώ δώσε λίγο προσοχή στο παρακάτω που θα σου γράψω για να έχουμε μια άψογη συνεργασία και έναν εποικοδομητικό διάλογο στη μεταξύ μας επικοινωνία μέσω του φόρουμ.

Η ενότητα DIY στο AVClub, είναι καθαρά ερασιτεχνική και δεν επιδιώκουμε την εμπορικότητα μέσω αυτής. Διαφορετικά πρέπει να δηλωθεί η ιδιότητά μας προς τη ΔΟ και αναλόγως να τροποποιηθεί η υπογραφή μας.
Για να μην παρεξηγηθείς ότι προσπαθείς να "εκμαιεύσεις" πελατεία μέσω του AVClub, καλό θα ήταν να μη γίνονται αναφορές για ποιον φτιάχτηκε το μηχάνημα σε κάθε νήμα.
Σίγουρα όλοι μας έχουμε φίλους και ως ντιούηδες πολλές φορές τους φτιάχνουμε κατασκευές, αλλά συνήθως αυτή η φιλική σχέση παραμένει μεταξύ φίλων και δεν δημοσιοποιείται.

Είναι λίγο λεπτό το σημείο και εύκολα μπορούμε να παρεξηγηθούμε από τρίτους ή και από επαγγελματίες του χώρου που βρίσκονται ως μέλη και δημοσιοποιούν μέσω της υπογραφής τους την ιδιότητά τους.
Σε εμάς τους ντιούηδες, παραμένει μόνο η αγάπη με την ενασχόληση και μόνο αυτή.

Κάποιες προσπάθειες σε πρότζεκτ που έχουν γίνει τον τελευταίο κυρίως χρόνο, όπως θα δεις η όποια παραγωγή πλακετών και όχι έτοιμης λύσης δίνονται σε τιμές κόστους ή πλησίον του κόστους, σε τιμές που δεν χαρακτηρίζονται με τίποτα εμπορικές ή με περιθώριο κέρδους.

Περιμένουμε και τις μετρήσεις σου μέσω FFT, όπου θα δεις και ο ίδιος ότι θα αποτελέσει εργαλείο για τις μετέπειτα κατασκευές σου.