Όλα όσα πρέπει να γνωρίζω για το burn-in και τις OLED...

songless_bird

AVClub Fanatic
8 May 2013
11,127
Νότια Μακεδονία
Απάντηση: Re: Burn-In

Kαι πάλι, μεγάλο φάουλ των καναλιών, πέναλτυ θα έλεγα...

Νικο τα καναλια δεν μπρουν να προβαλουν κατι επειδη μια απειροελαχιστη μεριδα τηλεθεατων μπορει να εχει προβλημα. Δεν μπορουν να σκεφτούν ολες τις παραμετρους , Αυτο ειναι υποχρεωση του αγοραστη . Το τι θεωρει η LG στατικη εικονα για πολυ ωρα ειναι τα ορια τις δικης της τεχνολογιας που θετουν το "πολυ ωρα". Αν οι OLED εχουν θεμα μετα απο 4 ωρες στατικης προβολης τοτε η LG θα σου πει οι 4 ωρες ειναι υπερβολη και προβλημα. Οπως θα σου ελεγε οτι ειναι οι 2 ωρες ή οι 10 αναλογα με την αντοχη της τεχνολογιας της.
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Απάντηση: Re: Burn-In

Εχω την παλια Oled που δεν εχει καμια δικλειδα προστασιας για burn in. Εχω κλεισει 12000 ωρες με μεσο ορο 11 ωρες τη μερα.
Θα μου πειτε...μα την νταντευεις ρε φιλε.

Ναι οντως, προσπαθω να την κλεινω καθε 4-5 ωρες (αφου δεν εχει εξτρα συστηματα προστασιας) και το κυριοτερο, δεν παιζω ποτέ σε υψηλη φωτεινοτητα οταν βλεπω στατικα λογοτυπα κλπ.

Ναι αλλα εμεις δεν το θελουμε αυτο θα πειτε, ειναι νταντεμα, ψυχαναγκασμος, καταπιεση, σκλαβια...!


Οκ καποια προιοντα αν και ακριβα και Premium απαιτουν απο εμας μια ιδιαιτερη προσοχη.

Οι δισκοι βινυλιου θελουν σκουπισματα/πλυσιματα απο σκονες, οι κεφαλες απαλες κινησεις, τα δισκακια προσοχη μην γρατζουνιστουν, ακριβα ηχεια οχι τερμα μονιμα για να μην καουν, το μεταξωτο πουκαμισο οχι στην οικοδομη ή στους 60 βαθμους, δευτερα παπουτσια, αυτοκινητα κλπ να μην φθειρουμε τα "καλα" και ο καταλογος ατελειωτος σε αυτη τη ζωη στα καταναλωτικα αγαθα.

Αυτος που επαιρνε 3LCD προβολεα δεν ηξερε οτι για καλυτερο μαυρο, θυσιαζε την ζωη των οργανικων φιλτρων. ?
Αυτος που παιρνει ενα σουπερ καρ, δεν ξερει οτι θα βαζει οτι υπαρχει απο κερι στο χρωμα του, δεν θα το πηγαινει σε λακουβες κλπ. ?
Ολη μας η ζωη ετσι δεν ειναι. ? Premium δεν σημαινει αυτοματως και αντοχες κατερπιλαρ, εκτος κι αν μιλαμε για μαντεμενιο τηγανι.

Καποιος λοιπον που θελει να παρει κατι που θα του αποδωσει κατι παραπανω σε επιδοσεις, θα κανει τους συμβιβασμους του μερικες φορες.
Ας μην μιλαμε για "νταντεμα" σε μια Oled, γιατι υπαρχουν συνθηκες και συμπεριφορες σε συσκευες σε υψηλων επιδοσεων προιοντα, που αγγιζουν επιπεδα ιεροτελεστιας που θα ζηλευε και μασωνικη στοα.
:silly:

Συνηθως για τις oled "γκρινιαζουν"οσοι εχουν προθεση να την χρησιμοποιησουν ως ενα all around μονιτορ για ολη την οικογενεια, οπου δεν θελουν ή δεν μπορουν να τιθασευσουν ή να μπουν στην διαδικασια να αλλαξουν συνηθειες θεασης. (ναι, θελουμε την Tv να παιζει ολη μερα τηλεοπτικα σερι χωρις κλεισιμο και με τερμα φωτεινοτητα)

Τοτε με το ιδιο σκεπτικο μπορεις να παρεις μια επωνυμη tv 65" με 600 ευρω και να κανεις την δουλεια σου ανετα. Δεν χρειαζεσαι premium προιον για αυτο. Ουτε καν και μια Q90.

Οταν δεν θελουμε να κανουμε τους οποιους συμβιβασμους γιατι οι απαιτησεις μας ειναι γενικα τυπικες ( η γυναικα τηλεοπτικα, τα παιδια καρτουν κλπ και δεν χρειαζομαστε μαυρο/κοντραστ κλπ επιπεδου Oled) τοτε αυτο ισχυει για ολα τα καταναλωτικα αγαθα.

Αν κι εγω ηθελα να παρω ενα οργανο για να παιζει το παιδι μου ετσι απλα, γιατι να παω να του αγορασω ενα πιανο steinway, θα του αγοραζα ενα αρμονιο casio.


Στον αντιποδα, αφου ποτε δεν με κερδισε η μαγεια του βινυλιου, δεν θα αγορασω ποτέ ΚΑΛΟ πικαπ να ψαχνομαι για κεφαλες και βελονες, να φροντιζω δισκους να τους πλενω και ολα αυτα που χρειαζεται να κανει καποιος.
Αυτο δεν σημαινει οτι οσοι τα κανουν αυτα γκρινιαζουν. Τα εχουν αποδεχτει γιατι αποζημιωνονται απο αυτο που εισπραττουν.

Στα παντα ολα μετραει η ψυχικη ευχαριστηση που παιρνεις απο κατι. Το τι συμβιβασμους εισαι διατεθειμενος να κανεις, ζυγιζεις και πραττεις.

Προτιμω να εχω το απολυτο μαυρο και σουπερ κοντραστ γιατι σιχαινομαι το γκρι πεπλο και να φαω τον "ψυχαναγκασμο" να μην παιζω με τερματισμενο φως στο πανελ, παρα να βλεπω γκρι, υποτιτλους να μπλουμαρουν, να πρεπει να καθομαι απεναντι για να μην χαλασει η εικονα. Γιατι και αυτοι ψυχαναγκασμοι ειναι και μαλιστα για μενα, πιο σπαστικοι.
Μπορει οι oled να μην βολευουν καποιους λογω συμπεριφορας χρησης, αλλα και καποιοι δεν βολευονται με την εικονα μιας LCD και με τους περιορισμους αυτης.
Ο καθενας λοιπον οπως βολευεται. :smile:
 
17 June 2006
23,849
Αθήνα
Απάντηση: Burn-In

Παιδιά κι εμένα Μ αρέσει το μαύρο και η ποιότητα (σαν κάτοχος kuro που είμαι) αλλά το να καθόμαστε με το χρονόμετρο να κλείνουμε την τηλεόραση στις 4 ώρες ,το θεωρώ όχι απλά αστείο αλλά τραγικό.

Όταν μια τεχνολογία έχει κουσούρια ας μην το συγκρίνουμε ούτε με χρήση βινυλίου ούτε με super cars.

Για τηλεόραση μιλάμε. Και μια τηλεόραση πρέπει να δουλευει οποτε θέλουμε εμείς κι όχι οποτε θέλει αυτή.

Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγαν ότι ένα κορυφαίο μοντέλο κινητό τηλέφωνο δεν πρέπει να το έχεις συνέχεια ανοιχτό; Θα το αγοραζατε;

Όλο λέω να αλλαξω την kuro ( η οποία ξεχνάει να κλείσει) αλλά μ' αυτά που διαβάζω να μου λείπει το βύσσινο.
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Re: Burn-In

Έλα βρε Τάσο, με την ίδια λογική δεν ήταν ακόμα πιο τραγικό στις Plasma το να παίζεις βίντεο με χιόνια-χρώματα ή full screen όση ώρα χρειαζόταν για να σβήσει το image retention (που συνέβαινε μετά από 1-3 ώρες στατικής εικόνας). Το έκανες ποτέ;

Αν με τις συνήθειες θέασής σου δεν έχεις πάθει burn-in στην Plasma σου, δεν πρόκειται να πάθεις ούτε στην OLED, κι ας μην τηρείς το 4ωρο...
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Απάντηση: Burn-In

...το να καθόμαστε με το χρονόμετρο να κλείνουμε την τηλεόραση στις 4 ώρες ,το θεωρώ όχι απλά αστείο αλλά τραγικό.

Που ειδες ή διαβασες οτι οι Oled ΠΡΕΠΕΙ να κλεινουν καθε 4 ωρες. ?
Γιατι να μην κλεισουν σε 6 ας πουμε. ?
Εγω οσους reviewers εχω διαβασει, οσα βιντεο στο youtube, οσα manual κατασκευαστων, πουθενα δεν αναφερεται χρηση μεχρι 4 ωρων και οτι τοτε πρεπει να κλεινει.
 

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Απάντηση: Burn-In

Και η δικη μου αποψη σαν κατοχος της a8f οπως και της 46pz85 η οποια παιζε απο το 2008 εως και τωρα.

Τα μηχανακια μου τα σκιζω, μου αρεσει το φυσικο χρωμα και οχι τα πουσαρισμενα πανελ.

Η Pany παιζει ακομα μιας και την εχω στο γραφειο μου και παιζει κανα 4ωρο την ημερα.
Η sony παιζει αμετρητες ωρες εδω και ενα χρονο, δεν εχω ασχοληθει καν με καθαρισμα το οποιο στον ενα χρονο μια φορα το εκανε βγαζοντας μνμ οταν την εκλεισα ενα βραδυ.

Μπορει να ειμαι και τυχερος, θα δειξει.

Αλλα plasma και oled την sony εν προκειμενω δεν τα αλλαζω και εχω τεσταρει αρκετες τηλεορασεις..

Burn in δεν.... και στις δυο

Antonis F
 
17 June 2006
23,849
Αθήνα
Απάντηση: Burn-In

Που ειδες ή διαβασες οτι οι Oled ΠΡΕΠΕΙ να κλεινουν καθε 4 ωρες. ?
Γιατι να μην κλεισουν σε 6 ας πουμε. ?
Εγω οσους reviewers εχω διαβασει, οσα βιντεο στο youtube, οσα manual κατασκευαστων, πουθενα δεν αναφερεται χρηση μεχρι 4 ωρων και οτι τοτε πρεπει να κλεινει.

Εσύ το αναφέρεις παραπάνω.

Μπορεί να μην το αναφέρει ο κατασκευαστής αλλά αν ισχύει με βάση την χρήση να το βράσω.

Η δική μου η συμβουλή είναι η εξής:
Όταν δίνει κάποιος 2+ χιλιάρικα ΠΡΕΠΕΙ να κανει με ευλάβεια ένα calibration από επαγγελματία και να μην παίζει με τα brightness/contrast με βάση τα γούστα.

Εννοείται το έχω κάνει από την πρώτη μέρα στην pioneer (isf-night) και ίσως γι αυτό σώθηκε.
Σας ξαναλέω δεν κλείνει η τηλεόραση. Και σε εποχές με το σήμα του MEGA καραμπινατο όπως θα θυμάστε.
 
17 June 2006
23,849
Αθήνα
Απάντηση: Burn-In

Έλα βρε Τάσο, με την ίδια λογική δεν ήταν ακόμα πιο τραγικό στις Plasma το να παίζεις βίντεο με χιόνια-χρώματα ή full screen όση ώρα χρειαζόταν για να σβήσει το image retention (που συνέβαινε μετά από 1-3 ώρες στατικής εικόνας). Το έκανες ποτέ;

Όχι δεν το έκανα ποτέ. Αλλά εκανα αυτό που έγραψα παραπάνω.
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Απάντηση: Burn-In

Εσύ το αναφέρεις παραπάνω.

.

Εγω τασο δεν ειμαι ο κατασκευαστης.
Οταν ο αλλος με ρωταει τι ειναι το cc και φοβαται για burn in τι του λεω. ? Τι ειναι το burn in και τι κανει η ιδια η τηλεοραση για να προστατευθει.

Επανω σε αυτο ανακαλυψαμε καποτε πως η tv πραγματοποιει καθε 4 ωρες cc. Αναφερω λοιπον τι μπορει να κανει καποιος που φοβαται.
Να κλεινει με τη μεγαλυτερη συχνοτητα την tv ωστε να πραγματοποιει πιο πολλα cc.
Δεν ειναι ορος και κανονας, ειναι συσταση.
Και ειδικα στα παλαιοτερα μοντελα οπου δεν ειχαν τις ιδιες προστασιες, τραντζιστορ και πανελ οπως τα νεοτερα.
Οταν ο αλλος παιζει μονιμα με την φωτεινοτητα στο 100, ο καλυτερος τροπος να προφυλαχθει η tv, ειναι να κανει η tv συχνα cc.
Aν παιζει σε σωστες σταθμες ας παιξει και 6 ωρες σερι.
Εδω τους λες βαλτε το πανελ στο 60 για ταινια (στο 45 χρειαζεται) και στο πανε στο 90-100. Και σερι.

Αλλο πραγμα λοιπον η αντοχη της τηλεορασης και αλλο πραγμα η συσταση μεταξυ των χρηστων, οι οποιοι χωρις καμια ενημερωση απο τις εταιριες, ψαχνουν να βρουν τι ειναι το cc, πως δουλευει, καθε ποτε κλπ κλπ

Οταν βλεπω τον κλασικο σαμσουνακια που εχει μαθει στα τερμα ολα, η πρωτη ερωτηση που θα μου κανει να ειναι: "με ποση φωτεινοτητα να παιζω" ? Τι θες να του πω. ?

Μου θυμιζει φαση φυλακισμενου 20 χρονια που αποφυλακιζεται και ρωταει πως να μεταχειριστει την κυρια ελαφρων ηθων που θα συναντησει.
Απλα μην την σκισεις βρε φιλε. Οχι καφριλες οπως αλλος που ρωτουσε αν μπορει να παιζει 15 ωρες σερι παιχνιδι.

Μα βρε παιδια, η τηλεοραση εχει ενα συστημα αυτοπροστασιας το οποιο πρεπει να δουλεψει. Αν δεν την κλεινεις ανα καποιες ωρες πως θα το κανει. ?

Αυτο το copy paste "θελει νταντεμα" ή "δεν μπορω να την κλεινω καθε 4 ωρες με χρονομετρο" πρεπει να το εχω ακουσει 100 φορες.

Θεωρω οτι εχουν γραφτει τοσο αναλυτικα τα πραγματα που ολοι οι ενδιαφερομενοι εχουν καταλαβει τι ακριβως γινεται.

Και ο καθενας αναλογως της παλαιοτητας του μοντελου προσεχει λιγοτερο ή περισσοτερο.

Η δικη μου παλια oled στις 2 ωρες με σχεδον τερμα φωτεινοτητα, εμφανιζει IR οπου το cc εξαφανιζει.
Ετσι, προσεχω να παιζω τηλεοπτικα με χαμηλωμενο φως και το ir δεν εμφανιζεται π.χ. στο 5 ωρο που θα παιξει σερι.

Στις νεες C9 που εχουν δοκιμασαν με αρκετη φωτεινοτητα επαιξαν καπου 12 ωρες σερι χωρις να εμφανισουν ir. (Μπορει και παραπανω ισως)
Που σημαινει οτι ειναι πολυ βελτιωμενες.

Αλλα εγω που δεν ειμαι κατοχος της και δεν εχω δοκιμασει τις αντοχες της, δεν μπορω να προτεινω ποσες ωρες να την εχεις σερι ανοιχτη. Αστη δυο ωρες, αστη και δεκα.

Αυτο που θα σου πω, ειναι οτι cc θα κανει καθε 4 ωρες. Ξεκινα να κανεις καθε 4 ωρες και ανεβαζε. Αν δεις ir ριξε γκαζια. Βρες εσυ τις νεες αντοχες.

Ουτε χρονομετρα, ουτε 4 ωρες ουτε τιποτα. Η τηλεοραση ΕΚΤΕΛΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ των pixel στην αρχικη κατασταση.
Ε κλειστε τη να την κανει εστω και σε 6-7 ωρες. Αν φοβαστε ομως σε περιπτωση τσιτας φωτεινοτητας κλειστε τη στις 4 ωρες. Αυτο λεω εξ αρχης, οχι οτι η τηλεοραση ειναι κατασκευασμενη να κλεινει ανα 4 ωρες και πρεπει να πηγαινετε με χρονομετρο.
Οποιος αγορασει τωρα τηλεοραση, θα παρει απο τα νεα μοντελα C9-CX

Εν κατακλειδι, με σωστες σταθμες φωτεινοτητας το burn in ειναι πολυ δυσκολο να συμβει. Και αν την κλεισεις και για 5 λεπτσκια οταν βαλει διαφημισεις να κανει το cc της, εχει καμια σημασια αν θα την κλεισεις στις 6 ή στις 5 ωρες. ?
Κλειστη ομως να το κανει.

Οσοι επαθαν burn in στην πλειοψηφια, επαιζαν με τερματισμενο πανελ μονιμα και πολλες ωρες σερι τηλεοραση με λογοτυπο.
Αν παρ'ολα αυτα καποιος θελει να παιζει η tv τερματισμενη λογω πολυ φωτεινου χωρου και χωρις κλεισιμο γιατι ετσι του αρεσει, ας στραφει σε μια lcd.
Ετσι κι αλλιως τηλεοραση να παιζει απο το πρωι μεχρι το βραδυ τηλεοπτικο προγραμμα...ε ας βαλει και μια entry level lcd. Μια χαρα θα τον καλυψει.
 
  • Like
Reactions: wasteland

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Απάντηση: Burn-In

Το μεγαλο κακο με τις oled συνεβηκε στα πρωτα μοντελα.
Λιγοτερες προστασιες, μικροτερες αντοχες σε συνδυασμο με την αγνοια των χρηστων οπου κανενας δεν τους ενημερωσε για τα τι και πως.
Καποιος με την δικη μου tv επαθε burn in σε εναμιση περιπου χρονι γιατι. ? Γιατι ανοιγε και εβλεπε μονιμα Αnt1 καπου 6-9 ωρες σερι μονιμα και με φωτεινοτητα....oled light 100/contrast 100. Επαιζε στο eco mode οπου διαολικα αυτο το preset παιζει τερματισμενο. (γιατι το βαφτισαν eco και αυτοι ?)

Υπηρξαν και τα μοντελα του 2017 οπου καποιες παρτιδες εβγαλαν αστοχια (της επισκευαζαν ή αλλαζαν βεβαι) και ετσι εβγαλαν το κακο ονομα.

Τωρα που μιλαμε, το logo luminance, pixel shift, manual cc σε συνδυασμο με καλυτερα τρανζιστορ, μεγαλυτερο κοκκινο subpixel, μεγαλυτερο apperture ratio, εχουν βελτιωσει παρα πολυ την αντοχη και προστασια της.
Για αυτο αν και αυτα δεν τα ανακοινωνουν, εγω απο περισυ προτεινα την C9 αντι της c8 κι ας ηταν ακριβοτερη.

Τωρα αν φτασαμε να λεμε οτι δεν μπορουμε να κλεινουμε την tv δυο φορες μεσα στο 15ωρο για 5 λεπτα, γιατι η τηλεοραση υπαρχει για να μας υπηρετει και αυτο ειναι απαραδεκτο απο μια ολεντ...παω πασο.
Αλλα εξακολουθει να μου ακουγεται παραξενο και υπερβολικο.
 
  • Like
Reactions: wasteland
22 June 2006
34,864
NEO HRAKLEIO
Re: Burn-In

παιδια κι εγω οπαδος του μαυρου ειμαι και ειχα pioneer kuro και τωρα εχω αλλαξει 2 oled tv.

δυστυχως εχω κι εγω burn in, κι ας μην επαιζα τερμα τη φωτεινοτητα.
Στο σπιτι εχουμε μονο μια τηλεοραση κι ετσι η γυναικα μου κι εγω εκει βλεπουμε τα παντα.

Εχει αποτυπωθει ηδη το Logo καναλιου και καποια αλλη μπαρα κατω αριστερα (απο lower thirds ) ...αν ξαναπαιρνα τωρα τηλεοραση ΔΕΝ θα επαιρνα OLED.

Δεν ημουν ολη μερα στο σπιτι για να την ανοιγωκλεινω , ουτε κι εγω δεχομαι οτι πρεπει να προσεχω τοσο σχολαστικα το πως παιζει .
Το ηξερα βεβαια απο την αρχη, δεν μετανοιωνω αφου η εικονα της ειναι υπεροχη...αλλα οπως ειπα αν ξαναπερνα τωρα, θα πηγαινα σε αλλη λυση (και μαλιστα με τα ιδια χρηματα θα επαιρνα 65" αντι 55 )
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Απάντηση: Re: Burn-In

παιδια κι εγω οπαδος του μαυρου ειμαι και ειχα pioneer kuro και τωρα εχω αλλαξει 2 oled tv.

δυστυχως εχω κι εγω burn in, κι ας μην επαιζα τερμα τη φωτεινοτητα.
Στο σπιτι εχουμε μονο μια τηλεοραση κι ετσι η γυναικα μου κι εγω εκει βλεπουμε τα παντα.

Εχει αποτυπωθει ηδη το Logo καναλιου και καποια αλλη μπαρα κατω αριστερα (απο lower thirds ) ...αν ξαναπαιρνα τωρα τηλεοραση ΔΕΝ θα επαιρνα OLED.

Δεν ημουν ολη μερα στο σπιτι για να την ανοιγωκλεινω , ουτε κι εγω δεχομαι οτι πρεπει να προσεχω τοσο σχολαστικα το πως παιζει .
Το ηξερα βεβαια απο την αρχη, δεν μετανοιωνω αφου η εικονα της ειναι υπεροχη...αλλα οπως ειπα αν ξαναπερνα τωρα, θα πηγαινα σε αλλη λυση (και μαλιστα με τα ιδια χρηματα θα επαιρνα 65" αντι 55 )

Σου ειναι ευκολο να βαλεις ενα screenshot απο τη σερβις μενου για να δουμε τις ωρες και τον μεσο ορο CC που εχει επιτελεσει. ? Ειχες μοντελο απο b/c7 και πισω ή νεοτερο. ?
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Απάντηση: Re: Burn-In

δεν ξερω πως μπαινεις στο serviced menu.... lg oled c7 εχω.

απο οσο μπορουμε να γνωριζουμε τωρα πλεον, οι νεες σειρες (ειδικα απο την c9 ) ειναι αρκετα βελτιωμενες. Τοσο το μεγαλυτερο κοκκινο υποπιξελ, το μεγαλυτερο apperture ratio στο πανελ, εκαναν απο θεμα hardware μια tv ακομα πιο ανθεκτικη. Αν προσθεσουμε και την υποστηριξη software οπου η προσθηκη απο το 2018 του logo luminance οπου παει και κοβει 20% φως απο τα λογοτυπα αυτοματα, εχουν κανει τα πραγματα δραστικα καλυερα. Αυτος ειναι και ο λογος που ηδη παγκοσμιως, οι αναφορες περι Burn in ειναι πολυ λιγες συγκριτικα με τα προηγουμενα μοντελα.

Τωρα για το σερβις μενου.

1. Πας στο google play και κατεβαζεις το δωρεαν app "AnyMote smart remote", σε ενα smartphone που διαθετει υπερυθρες ωστε να χρησιμοποιηθει σαν τηλεχειριστηριο. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.remotefairy4&hl=el

2. Τρεχεις το app και στην αρχικη οθονη/μενου που θα εμφανιστει πατας το κουμπι " IN-START" στοχευοντας με το κινητο τον δεκτη του τηλεκοντρολ της tv.
Τοτε η τηλεοραση εκεινη τη στιγμη θα σου εμφανισει μια εικονα με κουτακια για να εισαγεις το pass για να μπεις στο σερβις μενου.

3. Πληκτρολογεις τον κωδικο 0413 απο το τηλεκοντρολ της τηλεορασης αυτη τη φορα και θα βρεθεις στην βασικη καρτελα του σερβις μενου.

4. φωτογραφιζεις καπου κατω κι αριστερα το σημειο που αναγραφει τον αριθμο UTT: (ειναι οι ωρες λειτουργιας της Tv)
Δυο σειρες πιο κατω πρεπει να αναγραφει "Oled compensation count: (ειναι τα συνολικα CC που εχουν γινει)
Φωτογραφιζεις ολο το καδρο ή τουλαχιστον το προαναφερθεν συγκεκριμενο τμημα.

5. Μολις το φωτογραφισεις, πατας απο το τηλεκοντρολ της τηλεορασης το exit, ωστε να βγεις απο το μενου.

6. Για καποιο λογο η εφαρμογη "AnyMote" ακομη κι αν την κλεισεις, επανεμφανιζεται στην κουρτινα κινητου ως shortcut τηλεκοντρολ.
Θα πας στις τυθμισεις "εφαρμογες" του κινητου, θα βρεις την εφαρμογη "ανυμοτε" και θα την κανεις "υποχρεωτικη διακοπη", ετσι δεν θα σε ξανα ενοχλησει.

Με αυτον τροπο θα εχουμε ενα feedback για το μοντελο του 17, κατω υπο ποιες συνθηκες επαθε Burn in ωστε να προσεξουν οι πολοιποι κατοχοι. Αν και οπως προανεφερα, πλεον τα συγκεκριμενα συμπερασματα θα αφορουν μονο αυτο το μοντελο και οχι καθολικα ολες τις Oled. Απο το 18 και υστερα τα πραγματα βελτιωθηκαν.
 

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Απάντηση: Burn-In

Λύκε δώσε τον κωδικό για την a8f να το τσεκαρω και εγώ έτσι απο περιέργεια !!

Antonis F
 
22 June 2006
34,864
NEO HRAKLEIO
Re: Απάντηση: Re: Burn-In

δεν εχω κινητο με υπερυθρες, αλλα δεν πειραζει.

ετσι κι αλλιως δεν αλλαζει τιποτα γα μενα πια.
το κακο εχει γινει, απλα κοιταω να μη χειροτερεψει.
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Απάντηση: Burn-In

Λύκε δώσε τον κωδικό για την a8f να το τσεκαρω και εγώ έτσι απο περιέργεια !!

Antonis F

Εσενα με 18 ωρες σερι θα σε μουντζωσει. :flipout:

Mε την Tv σε stand by ξεκινα απο το τηλεκοντρολ να εισαγεις γρηγορα τους παρακατω συνδυασμους:

ξεκινας με το Display (or i+) + 5 + Volume Up + Power
και αν δεν πιασει, συνεχιζεις με τα παρακατω.

Info + Settings + Mute + Power
Mute + 1 + 8 + 2 + Power
Mute + 1 + 1 + 9 + Power
Display/Info + Menu + Mute + Power
Display/Info + P.STD + Mute + Power
P.STD + Help + Sleep + Power
P.STD + Menu + Sleep + Power
Sleep + P.STD + Mute + Power

Αν δεν πιασει κανενας απο αυτους, επανερχομαι. Δεν ξερω κι αν θα βρεις στην αρχικη καρτελα την πληροφορια που θες.
Με το πληκτρο των καναλιων (up/down) περιηγεισαι νομιζω στο σερβις μενου. Μην αλλαξεις καμια τιμη
 

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Απάντηση: Burn-In

Εμενα με αγαπανε τα μηχανακια μου, ολο γουτσου γουτσου μου κανουν !!!
Thanks

Antonis F
 

SoCiaL

AVClub Enthusiast
26 September 2007
1,174
Re: Burn-In

παιδια κι εγω οπαδος του μαυρου ειμαι και ειχα pioneer kuro και τωρα εχω αλλαξει 2 oled tv.

δυστυχως εχω κι εγω burn in, κι ας μην επαιζα τερμα τη φωτεινοτητα.
Στο σπιτι εχουμε μονο μια τηλεοραση κι ετσι η γυναικα μου κι εγω εκει βλεπουμε τα παντα.

Εχει αποτυπωθει ηδη το Logo καναλιου και καποια αλλη μπαρα κατω αριστερα (απο lower thirds ) ...αν ξαναπαιρνα τωρα τηλεοραση ΔΕΝ θα επαιρνα OLED.

Δεν ημουν ολη μερα στο σπιτι για να την ανοιγωκλεινω , ουτε κι εγω δεχομαι οτι πρεπει να προσεχω τοσο σχολαστικα το πως παιζει .
Το ηξερα βεβαια απο την αρχη, δεν μετανοιωνω αφου η εικονα της ειναι υπεροχη...αλλα οπως ειπα αν ξαναπερνα τωρα, θα πηγαινα σε αλλη λυση (και μαλιστα με τα ιδια χρηματα θα επαιρνα 65" αντι 55 )

Γιάννη ποια θα ήταν η επιλογή σου αν πήγαινες τώρα σε 65αρα lcd που να πλησιάζει σ αυτή που έχεις;


Sent from my iPad using Tapatalk
 

SWISSTEC

AVClub Addicted Member
26 July 2007
1,375
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Burn-In

:twoguns::twoguns:Η τεχνολογία αυτή για εμένα δεν είναι όριμη ακόμα. Όταν οι εταιρείες δεν έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα δεν θα έπρεπε να τις κυκλοφορούν ως ώριμη για όλους τους καταναλωτές. Κάποιος ο οποίος δεν έχει σχέση με όλα αυτά πως θα προφυλαχθεί όταν του την πουλήσουν κάποιοι πωλητές ως νέα τεχνολογία? Μήπως θα έπρεπε να το βάλουν στην εγγύηση όπως το έχει κάνει η samsung (10 χρόνια εγγύηση burn inn)? Και εμπάς περιπτώση παίρνεις την tv για να ευχαριστηθείς όχι να έχεις το άγχος μην περάσει το 4ωρο και δεν την κλείσεις.