OM System OM-1 & OM-1 (II)

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,721
Εκεί ψηλά.....
Ετσι ειναι .

Οι περισσοτεροι που ασχολουνται με φωτογραφια πτηνων (σιχαινομαι τον ορο πουλαδες που στην ουσια σημαινει κοτες δηλαδη ειναι και λιγο αγραμματοσυνη και βλαχια να αναφερομαστε στην φωτογραφια πτηνων ως "πουλαδες" , δεν το λεω για εσενα Νικο απλα ακαδημαικα το αναφερω) και φωτογραφηση σπορ τις Μ43 μαλλον τελευταιες στην λιστα επιλογης τις εχουν μετα τις FF/Apsc (δεν ειμαι βεβαιος ποιες θα εχουν τα πρωτεια θεωρω οι apsc)
 

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
10,808
Προφανώς έτσι είναι, έχετε δει πουθενά σπορ φωτογράφους να έχουν κάτι άλλο πέρα από FF?? Σε γήπεδο αν πας μόνο FF βλέπεις...τέλος πάντων ότι αρέσει στον καθένα, απλά για μένα η μηχανή αυτή είναι για πάρα πολύ συγκεκριμένο κοινό, οι περισσότεροι ή θα πάνε αλλού ή θα επιλέξουν/μείνουν με κάτι πιο φτηνό σε σώμα m43.
 

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,548
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Aν μπείτε στα φόρουμ με Μ43 εξοπλισμό ως επι των πλείστον νήματα με ερωτήσεις , φωτό κλπ. κινούνται γύρω από τα συγκεκριμένα είδη φωτογραφισης , δεν μετράει εδώ υποχρεωτικά τι αρέσει αλλά τι βολεύει (δεν είναι ολα τα σπορ σε γήπεδα όπου εχεις την άνεση του μονοποδου)

και μένα μου αρέσουν οι medium format αλλά δεν με βολεύουν για αυτά που κάνω (ασχέτως του κόστους) :cool:

η αβάντα να κινείσαι πολλές ώρες χωρίς τριποδι εχοντας τρομερή σταθεροποίηση με σημαντικά ελαφρύτερο εξοπλισμό (λόγω τηλεφακων) σε συνδιασμό με πρόσβαση σε μεγαλύτερα εστιακα μεγέθη (λόγω διπλάσιου crop) από FF έχουν φέρει στο Μ43 χρήστες που ασχολούνται αποκλειστικα με αυτά τα είδη φωτογράφησης και οι οποίοι συνήθως το κρατούν δίπορτο και έχουν διπλό σύστημα

Mελετημενες μετά από έρευνα ειναι οι κινήσεις των εταιριών για τα ακριβά τους high pro προϊόντα , αλλίμονο αν περίμεναν π.χ. τον κάθε cacau :( που θέλει μηχανή τσέπης να πάρει την ΟΜ1 ή τον 150-400/4.5 pro (10χιλιαρικα σχεδόν εξοπλισμο), άσχετως αν είχε την οικονομική δυνατότητα να το κάνει.
 
  • Haha
  • Like
Reactions: cacau and agg70s

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,548
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ως μια έμμεση απόδειξη σε αυτό που έγραψα οτι ο παλιός 20αρης αισθητήρας της ΕΜ1.3 δεν είναι για πέταμα βλέπουμε το παρακάτω διάγραμμα σύγκρισης του DR της EM1X (που φοράει τον ίδιο αισθητήρα με την ΕΜ1.3) με την νέα Ζ9 όπου έως και ΙSO 400 πάνε μαζί. Στην Χ αν θες κάτι παραπάνω σε δυναμικό εύρος υποχρεωτικά ανοίγεις το χεράτο HHHR με ότι περιορισμούς σου δίνει αυτό βέβαια.

1649218245725.png

Και γιατί συμβαίνει αυτό με την Ζ9 ?

υπάρχει εξήγηση , η Ζ9 έχει όπως η ΟΜ-1 στακαρισμενο αισθητήρα κάτι που της αφαιρεί DR από άλλα σύγχρονα FF μοντέλα που είναι σχεδιασμένα για αλλου είδους φωτογραφικα σενάρια. Π.χ. Δείτε τη Z9 δίπλα στην SONY a7c

1649219181613.png


Στην πράξη αυτό θα περίμεναν πολλοι να συμβαίνει και με την ΟΜ-1 βάση τεχνολογίας stacked αισθητήρα , δηλ. να έδινε χαμηλότερο DR από άλλες m43 με ίδιας γενιάς αισθητήρα. Δεν συμβαίνει αυτό απλά γιατί ο αισθητήρας της ΟΜ-1 είναι πιο σύγχρονος με αποτέλεσμα οι επιδόσεις του να είναι εφάμιλλες και λίγο καλύτερες από του παλιού 20αρη
 
Last edited:
  • Like
Reactions: isin

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,548
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μια φωτό χιλιες λέξεις

1649784191725.jpeg

τα υπόλοιπα τα διαβάζετε εδώ

Γυρω στις 12000 μηχανές βρηκαν νέο κάτοχο στην Ευρωπη, πλέον τις στέλνουν με το σταγονόμετρο , εκείνη η δηλωση που είχε γίνει οτι η έλλειψη των chip δεν θα τους επηρεάσει δεν βλέπω να βγαίνει αληθινή γιατί η ζήτηση της μηχανής έχει χτυπήσει κοκκινο (και δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα)
 
  • Wow
Reactions: cacau

isin

Senior Member
19 October 2011
464
Κώστα το νούμερο 12.000 είναι έγκυρο; Και Ελλάδα βλέπω από ομάδες ότι κινήθηκε καλά για τα δεδομένα της εποχής και της χώρας και 2 καταστήματα μου ανέφεραν στην για αρκετά καλές προ-πωλήσεις.
 

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,548
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Για Ελλάδα πρέπει να έτρεξαν προπαραγγελίες γύρω στα 80 σωματα , δεν ξέρω βέβαια αν όλες παραδόθηκαν , για προπαραγγελίες εν μέσω κρίσης ειναι καλό νούμερο, τώρα ΟΜ1 δεν έχουν να παραδώσουν

το νούμερο των περίπου 12000 κομματιων μας το μετεφεραν off the record ραδιοαρβυλα στην εκθεση , ήταν και ο Δημήτρης μπροστά , αν ειναι έγκυρο δεν μπορώ να ξέρω , δεν είναι κάτι επίσημο από ανακοίνωση της εταιρίας και δεν ξέρω αν αφορά προπαραγγελίες από τις οποίες αρκετες δεν έχουν παραδοθεί ακόμα

Με την ΟΜ1 να πηγαίνει σφαίΡα για φέτος ο ισολογισμός της εταιρίας θα είναι σίγουρα θετικός αφού περυσι ξεκίνησαν με μηδέν έξοδα από προηγούμενα χρόνια, καβάτζα όλο το στοκ της Olympus, έτοιμο αλεσμένο RD και μόνο τα τρέχοντα λειτουργικά που είναι και απομειωμενα.

Για το επόμενο εξάμηνο θα τρέξουν δυνατά οι προσφορές της ΕΜ5.3 να φυγει το στοκ , πιθανόν και της ΕΜ1X και μετά αγνωστο τι θα δούμε , ίσως μια νέα ΕΜ5.4.
 

CorfuS

Established Member
17 November 2017
253
Εγώ είχα κάνει προπαραγγελία για σώμα OM-1.
Όταν έλαβα το πακέτο με την κάμερα (με μεγάλη καθυστέρηση λόγω ΕΛΤΑ), ανακάλυψα οτι είχε γίνει λάθος και αντί για πακέτο Body, μου έστειλαν Kit, ΟΜ-1 & 12-40mm II.
Επικοινώνησα στη συνέχεια με το κατάστημα και τους ανέφερα το λάθος που είχε γίνει.
Εκείνοι μου είπαν οτι αν επιστρέψω το πακέτο προκειμένου να μου το αντικαταστήσουν με σκέτο Βody, είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να γίνει αυτό και το πιθανότερο είναι να υπάρξει πολύ μεγάλη καθυστέρηση.
Προφανώς και δεν επιθυμούσα να μπω σε τέτοια διαδικασία και τελικά συμφωνήσαμε να τους στείλω μόνο το φακό και να κρατήσω το σώμα.
Φαίνεται ότι έχουν εξαντληθεί οι πρώτες παρτίδες και ότι θα συνεχίσει να πουλάει πολύ καλά η κάμερα. Πέρα από αυτά που αναφέρει ο Κώστας για Ευρώπη, διάβασα οτι και στην Αυστραλία έχει σπάσει ταμεία .
 
Last edited:

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
20,413
Αθήνα
...το νούμερο των περίπου 12000 κομματιων μας το μετεφεραν off the record ραδιοαρβυλα στην εκθεση , ήταν και ο Δημήτρης μπροστά , αν ειναι έγκυρο δεν μπορώ να ξέρω , δεν είναι κάτι επίσημο από ανακοίνωση της εταιρίας και δεν ξέρω αν αφορά προπαραγγελίες από τις οποίες αρκετες δεν έχουν παραδοθεί ακόμα...
Εγώ άκουσα... 72.000 κομμάτια, αλλά τα αυτιά μου δεν δουλεύουν τόσο καλά όσο τα μάτια μου, οπότε...
 
  • Haha
Reactions: kbouk

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,548
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Aσε θα ξαναρωτησω για να ειμαι σιγουρος γιατι μπορει και εγω να μην ακουσα πολύ καλά, τα 72000 ειναι πολυ μεγαλο νουμερο παντως !

μεσο ορο 2400μηχανες για 30 χωρες Ευρωπης αποκλειεται
 

isin

Senior Member
19 October 2011
464
Σχετική πληροφορία έχει δώσει ο Andreas Pizzini Ιταλός φωτογράφος και youtuber που έχει κάποια σχέση με το 43rumors και λέει ότι συνεργάζεται με πολλά καταστήματα και λέει ότι η ΟΜ-1 πουλάει διπλάσια από την GH6 μέχρι στιγμής.
Τα νούμερα όμως δεν είναι τόσο υψηλά όσο θα ήθελαν και ίσως οφείλεται στην δυσπιστία για το σύστημα που έχουν δημιουργήσει οι φήμες για εγκατάλειψη του συστήματος. Και τέλος δίνει πληροφορία ότι έρχονται νέες m43 κάμερες μέσα στο 2022 (πιθανότατα από panasonic)

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,548
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μου δόθηκε δανεική για ενα τριήμερο μια ΟΜ1 για τέστ. Σημερα αν προλαβω θα ριξω μια βουτιά στα μενου να βάλω καποιες ρυθμισεις.

Απο αυριο το απογευμα πιστευω θα ασχοληθω πιο πολυ και φυσικά το ΣΚ παρότι τρεχουν υποχρεώσεις ,

Αν ενδιαφέρει να την δείτε απο κοντά με την κάρτα σας για δείγματα σε φωτο και βίντεο το κανονίζουμε ειτε απόγευμα Σάββατο ειτε Κυριακή πρωί.
 

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,548
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εξοικειώθηκα λίγο με το νέο μενού εχθές, ο πιο γρήγορος τρόπος κίνησης στις επιλογές είναι οι ροδέλες, έβαλα και την επιλογή να θυμάται σε κάθε κάθετο μενού που μπηκα τελευταία , πέρασα και τις πιο συνήθεις επιλογές στο <Μy menu> και από σήμερα θα την έχω μαζί με ενα ζουμ και τον 75/1.8 και θα αρχίσω τα τεστ.

Εχθες πάντως που την είχα δίπλα δίπλα με την ΕΜ1.3 και φορεμένο εναλλάξ τον 100-400 και στις δυο μηχανές είδα οτι το μελετημένο νέο γκριπ της ΟΜ1 παρότι διαφέρει ελάχιστα ειναι σαφώς πιο εργονομικό και καταφέρνω να ζυγίζω πολύ καλύτερα τον μεγάλο φακό. Τα δυο έξτρα προγραμματιζομενα κουμπιά στο πάνω μέρος απομακρύνθηκαν προς την πλάτη της μηχανής μακριά από το κλείστρο και πλέον είναι πολύ πιο εύκολα να τα πατήσεις με τον δεικτη . Το νέο κουμπί AF-ON είναι πανεύκολο σε χρήση οτι και να του αναθέσεις. Το μικρότερο μέγεθος του Lever δεν με ενοχλεί καθόλου. Ο μεγαλύτερος διακοπτης στο ΟΝ-OFF μου αρέσει γιατι δινει την αίσθηση σκληρής χρήσης. Το trackpad επίσης το βρίσκω πιο εύκολα. Γενικά έχουν γίνει πολλές μικρές βελτιώσεις που δεν είναι εύκολα ορατές αλλά βοηθούν πολύ , εγώ δεν τις κατάλαβα την πρώτη φορά που έπιασα την μηχανή πριν 2 βδομαδες.

Δεν έχω συνηθισει ακόμη τη νέα θέση του κλείστρου και τις κρυφές ροδέλες. Σε αυτό βοηθάει τον πρώτο καιρό να κλείσεις τα μάτια και να ψάξεις με την αφή το ανάγλυφο της μηχανής ώστε να αποτυπωθεί στην μνήμη, είναι απαραίτητο για να μην ψάχνεσαι στο πεδίο που είναι τι με την όραση.

Το EVF είναι πλέον σύγχρονο, διαυγές και γρήγορο ακόμη και σε σχετικά χαμηλό φωτισμό. Βοηθάει τρομερά στο καδράρισμα η επιλογή να κρύβει όλες τις ρυθμίσεις όταν πατάς το κλείστρο μέχρι την μέση. Αυτη η επιλογή όπως και η άμεση εναλλαγή απο οθόνη σε LCD ακόμα και σε preview κάνουν την χρήση της πιο ευχάριστη και απλή. Πήρα στα γρήγορα φωτό έως ISO 10000 και στην LCD οθόνη ήταν μια χαρά , αλλά το IQ της μηχανής θα τo δω αναλυτικά προσεχώς, δεν περιμένω αλλωστε εκπλήξεις εκεί.

Εχθες εντυπωσιάστηκα από την σταθεροποίηση της μηχανής χωρίς να το περιμένω, αυτό ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Την έχουν βελτιώσει κιαλλο στον τομέα αυτό οι αθεόφοβοι , αν μπορεί κανεις να το υποστηρίξει αυτό μιας και οι ίδιοι λέγανε πριν 2-3 χρόνια οτι το έχουν τερματίσει. ΚΙ όμως την βελτίωσαν εκεί που ποναγε δηλ. στο τελε με τηλεφακούς όπου ήταν απαραίτητο και το συνδιαστικό OIS του τηλεφακού για να εχεις σταθερά και επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα σε χαμηλές ταχύτητες.

Είχα επάνω χθες βραδυ τον Lumix 100-300 , με την ΕΜ1.3 στο τελε στα 300mm μου δίνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα το πολύ καλό OIS του φακού, αυτό στην ΟΜ1 αντιστράφηκε. Με ανοιχτό το ΟIS στην ΟΜ1 στα 300mm δεν καταφερα να περάσω το 1/10 δευτερόλεπτο , μόλις έβαλα το σκέτο ibis της μηχανής (του φακού βγαίνει εκτός στους Lumix) συνέχιζα να τραβώ καθαρές φωτό και κάτω από 1/2 sec και έφτασα σε 1/6 του δευτερολέπτου. Απίστευτα νούμερα.

Η εστίαση είναι όλα τα λ7 , θέλει βέβαια τον Γερμανό της , θα γράψω αναλυτικά μόλις εξοικειωθώ με το νέο σύστημα εστίασης

to be continued…..
 
Last edited:

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,548
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εχθές με ένα φίλο που ήρθε να την δει από κοντά, δοκίμασα να δω αν έχει το πρόβλημα του SAF που αναφερθηκα σε προηγουμενες σελίδες και έχει παρουσιαστει σε μερικούς χρήστες δηλ. να δώσει επιβεβαίωση εστίασης σε χαμηλό φωτισμό και να μην έχει εστιασει καθόλου.

Δεν ειδαμε κάτι περίεργο , όσο και να την πιέσαμε με τον 75/1.8 επάνω δεν την είδαμε ούτε να κρεμαει ούτε να μας δίνει false focus. Έχει διαρρεύσει από Γερμανία οτι τέλος Απρίλη θα κυκλοφορήσει firmware που θα στρώσει ακόμη καλύτερα το AF στην μηχανή.

Σήμερα το πρωί δοκίμασα το ΑΙ tracking με ένα ελαφρύ τηλεφακο τον Lumix 100-300, δεν έβαλα ριπή ήθελα με 1-2 καρέ να βρισκω στόχο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος , η μηχανή πραγματι πιάνει πουλιά στον αέρα χωρίς μεγάλη προσπαθεια ακόμη και ασχετος να είσαι στο σπορ αρκεί να τηρήσεις κάποιους βασικούς κανόνες.

Απαιτεί μια εξοικείωση πως το κάνει σε CAF με ανοιχτό το ΑΙ tracking, καταρχην ακόμα και να αναγνωρίσει τον στόχο αυτόματα στο κάδρο δεν κλειδώνει πάνω του αν δεν πατήσεις το κλείστρο μέχρι την μέση. Όταν κλειδώσει αλλάζει χρωμα το κουτί και τοτε πατάς το κλείστρο μέχρι κάτω. Το δεύτερο που πρέπει να προσέξεις είναι να εχεις επιλέξει το κατάλληλο σε μέγεθος κουτί με τα σημεία εστίασης γιατί αν ο στόχος είναι έξω από αυτό δεν είναι σίγουρο οτι θα κλειδώσει πάνω του.

Αν δηλαδή περιμένεις με μόνο σημείο να πετύχεις πουλί στον αέρα σε ΑΙ tracking δυσκολα θα εστιασεις να μην πω είναι αδύνατον. Επίσης σημαντικό είνας για να βρει γρήγορα στόχο να έχει ο φακός κατάλληλη εστιακή, αν ο στόχος είναι μια ψειρα στο όλο κάδρο μην περιμένεις θαύματα.

Το κουτί εστίασης αλλάζει πολύ γρήγορα σε οτι υπάρχει διαθέσιμο στα προφίλ (έτοιμα και custom) με το trackpad και την ροδέλα (εκεί τo περασα εγω). Αν κλειδώσει στον στόχο δυσκολα τον χάνει αλλά υπάρχει και η δυνατότητα στο μενού να μειώσεις ή να αυξησεις αυτή την ευαισθησία αν κινείται ο στόχος ανάμεσα σε αντικείμενα , κλαδιά , συρματοπλέγματα κλπ. . Δεν δοκίμασα καθόλου το CAF TR που τον έχω βαλει στο Lever

Μολις βρω χρόνο θα ανεβάσω και δειγματακια.


 
Last edited:
  • Like
Reactions: aragorn and cacau

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,548
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σημερα βροχερή μέρα εδώ στον Πειραιά , δεν μπορω να κανω και πολλά εξω, οχι οτι θα ειχε κάποιο θέμα η μηχανη αλλά δεν ειναι δική μου να την ταλαιπωρήσω , ουτε και demo να της αλλάξω τα φώτα,

ισως να προλάβω μια δρομισια επισκεψη στο παζάρι του Πειραιά γιατι μετα ειμαι σε τραπεζι

ειχα την τρελή σκέψη να την πάω βραδάκι γήπεδο στο ντερμπυ σήμερα , δεν το ρισκάρω ομως , θα ηταν ενα ωραιο τεστ με το mzuiko 75/1.8 μιας και ειναι κοντα ο αγωνιστικός χωρος.

Προβλέπεται όμως να γινουμε μουσκεμα (στεγαστρο γιοκ) , ο 75/18 δεν ειναι καν στεγανός , άσε που αν ανεβουν τα αιματα κινδυνευει να βγαζει φωτό μονη της στο χορτάρι μεσα στον αγωνιστικό χωρο :)

Πριν λίγο δοκίμασα με την βοήθεια ενος MMF3 και ενος αντίστοιχου Viltrox την εστίαση με δυο παλιους legacy 4/3 φακους μου , τον pancake 25/2.8 που ειναι και CDAF optimized και τον all time classic 12-60/2.8-4. Πολυ γρηγορη -για τα επίπεδα των φακων αυτων - και ακριβης εστίαση ειδικά σε CAF. Εστίαζαν χωρίς δισταγμό σε εναλλαγες κοντα μακρια, χωρίς μπρος πισω , με λίγο θόρυβο μονο στο μοτέρ. Eβαλα ριπή με μηχανικό κλειστρο , εκλεισα το διαφραγμα εως το f9 στο 12-60 και η ριπή δεν μειωθηκε. Κανονικά δουλευει το FD, eye detection και Subject AI tracking , το τελευταιο ισως εχει ενα δισταγμό παραπάνω να σου εμφανισει το κουτί αναγνωρισης

Γενικά βλέπω ότι οποιος έχει ποιοτικό 4/3 γυαλί δεν θα εχει κανενα πρόβλημα να χρησιμοποιησει την ΟΜ-1 και τα προτερηματα της με εξαιρεση την ταχυτατη ριπή L / SH2 σε ολα τα mode , δηλαδη οι φακοι δεν υποστηριζουν τιις ταχυτητες ριπης 25/50fps με συνεχη εστιαση σε CAF αλλά μονο το mode H , εστίαση - εκθεση στο πρωτο καρέ και ριπή εως 120fps (και στο procapture το ίδιο). Επισης ξεχνας το αυτοματο focus stacking αλλά αυτο δεν το υποστηρίζουν και ολοι οι mzuiko.
 
Last edited:

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,548
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
να βαλω και μερικά δείγματα που υποσχέθηκα σιγα σιγα

Απογευματάκι Παρασκευής , μόλις είχα τελειώσει με ρυθμίσεις στο μενού και είπα να δοκιμάσω μερικες εσωτερικές φωτό σε υψηλά ISO δοκιμάζοντας τη σταθεροποίηση της μηχανής και ξέχωρα του Lumix 100-300mm φακού

στο σαλόνι ISO 10000, δοκιμασα αρχικά τον συνδιασμό στα 100mm και μετά στα 300mm καθισμένος στον καναπέ στα 3μ απεναντι

στα 100mm , s=0.1sec, f=4.5 , στο μπρατσο του καναπέ αράζει η κυρία του σπιτιού .... 😻;)


P4140029resize.JPG

στα 300mm για να το ζορισω καπως


P4140031resize.JPG
screenshot οσο εκλεινα το διαφραγμα στα 300 mm για να μικρυνουν οι χρόνοι κλειστρου , στο exif βλεπετε τους χρονους

Screenshot 2022-04-18 16.36.17.png


Screenshot 2022-04-18 16.37.35.png

Αύριο θα λείπω σε επαγγελματικό ταξίδι, απο μεθαύριο θα ανεβάσω εξωτερικά δείγματα του ΣΚ (με μουντό καιρό που είχε και διαστηματα λασποβροχής ) , είναι πιο αντιπροσωπευτικά πιστευω στο ποσο μπορεί να βοηθήσει το νέο σύστημα εστίασης της μηχανής ακομη και άσχετο χρήστη
 

isin

Senior Member
19 October 2011
464
Ευχαριστούμε Kώστα για τις εικόνες. Στο σαλόνι είχε αρκετό φως; Και πάλι φαίνονται πολύ καλές για ISO 10.000
 

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
20,413
Αθήνα
Τι? Καθιστός τράβηξες στα 300 (=600 FF) με μισό δευτερόλεπτο? Δεν λέει... Να σηκωθείς όρθιος φίλε! :ROFLMAO:

Στα σοβαρά τώρα, δείχνουν πολύ καλά τα δείγματα... Έχουμε ξεφύγει, το 2009 η E-P1 δεν είχε καν τέτοια ευαισθησία, τερμάτιζε στα 6400, και πρακτικά στα 800 είχες ενοχλητικά πολύ θόρυβο...
 
  • Like
Reactions: isin and agg70s