Περί DxO OpticsPro επεξεργαστής Raw όλες οι εκδόσεις και ο... διάδοχος DxO PhotoLab

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
14,389
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Re: Περί DxO OpticsPro όλες οι εκδόσεις και ο... διάδοχος DxO PhotoLab

Ένα review του προγράμματος στο Dpreview που περικλείει και αρκετά συγκριτικά δείγματα με το LR με έμφαση στη σύγκριση ως διαφορετικών επιλογών Denoise των δυο προγραμμάτων.
 

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
17,170
Αθήνα
...Όπου είναι ξεκάθαρη η συντριπτική υπεροχή της αποθορυβοποίησης του DxO, ειδικά στην επιλογή "prime" που αργεί βέβαια αρκετά, και "deep prime" που ααααργειειει πααααρααα ποοολυυυυυυυυ...
 

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
17,170
Αθήνα
Λοιπόν αυτοί εκεί στην DxO πρέπει να με διαβάζουν... Αντιγράφοντας την διαδικασία που ακολουθώ, έβγαλαν το DxO PureRAW, ένα plugin (ουτε καν για την ακρίβεια), που κάνει μια προεργασία πάνω στα raw αρχεία σας, εφαρμόζοντας όλες τις τυπικές διορθώσεις στο "πακέτο" φακός+μηχανή, αποθορυβοποίηση κ.λπ., και ύστερα τα "σερβίρει" στο LR ή στο PS. Δεν έχει τις δυνατότητες του πλήρους προγράμματος - αλλά είναι κατά πολύ φθηνότερο, και δεν χρειάζεαται καμία εκμάθηση: απλά ανοίγεις τις φωτογραφίες, πατάς "process" και μόλις τελειώσει "export". Μετά συνεχίζεις την επεξεργασία στο LR ή στο PS.
 
  • Like
Reactions: tiniakos

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
14,389
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αν το είχαν βγάλει παλιότερα θα το σκεφτόμουν γιατί δεν ήθελε να μάθω και άλλο προγραμμα εκτος από το LR.

Το κοίταξα λίγο αλλά δεν το βλέπω ακόμη ώριμο και δεν εχεις έλεγχο τι πειραζει και ποσο. Αφορά αποκλειστικά τα Raw και ως είσοδο και ως έξοδο. Δεν με έπεισαν και τα τεστ που είδα. Το έχω στο ραντάρ όμως.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
71,718
Εκεί ψηλά.....
30% εκπτωση στο DxO PureRAW


Και νεα εκδοση