Ασχετίδης θέλει να βελτιώσει την εμπειρία ήχου στο σπίτι του. Παρακαλώ βοήθεια :)

Looter

AVClub Enthusiast
20 July 2008
766
Καλησπέρα ,

Μου έχει μπει τώρα τελευταία η σκέψη να βελτιώσω τον ήχο στο σπίτι μου Ελλάδα. Στόχος μια καλύτερη εμπειρία από αυτή που λαμβάνω μέχρι τώρα.

Δεδομένα :

1. Παντελώς άσχετος με το θέμα ήχος πέρα από την ηχόμπαρα και τα άπειρα ακουστικά που έχω. Έχω πολλά ασύρματα ακουστικά όπως Sony 1000XM2 , 1000XM3 , Shure SE215 καθώς ταξιδεύω συχνά αλλά στο σπίτι δεν έχω ξοδέψει για ήχο :)

2. Δεν είμαι ο μερακλής που θα κάτσει να ασχοληθεί με τις ώρες.

3. Δε σκοπεύω να αγοράσω πικαπ ή κάτι αντίστοιχο για αναλογικό ήχο.

4. Δε θέλω να γεμίσω το σπίτι με καλώδια. Θέλω τα πάντα να είναι στο σημείο της τηλεόρασης.

Χρήση :

70% μουσική - 30% sports/ταινίες

Μουσική ακούω περισσότερο deep house και γενικότερα μου αρέσει η ηλεκτρονική μουσική και τα έντονα vocals. Αναπαραγωγή από Spotify Premium , YouTube, άντε να δοκιμάσω και κανένα ακόμα πρόγραμμα με υψηλότερη ποιότητα. Δίπλα στην ΤV υπάρχει πλήρες desktop στο οποίο θα μπορούσα στο μέλλον να βάλω μια κάρτα ήχου ή ένα DAC αν υπάρχει νόημα.

Sports/Ταινίες από Amazon / Netflix / CosmoteTV , Nova.

Υπάρχον εξοπλισμός

1. Samsung Qled 65Q8C
2. LG SH5 soundbar 2.1 (320W) συνδεδεμένη με optical με την ΤV.
https://www.lg.com/uk/speakers-sound-systems/lg-SH5

3. Nvidia shield 2017.
4.PS4 Pro
5. Xbox Series X

Με βάση τα παραπάνω και ξέροντας ότι βρισκόμαστε σε περίοδο εκπτώσεων θα ήθελα να βελτιώσω την ηχητική εμπειρία χωρίς να πετάξω λεφτά σε πράγματα που δε χρειάζομαι με βάση τις παραπάνω ανάγκες μου.

Στην αρχή σκέφτηκα να πάω στην μπάρα της JBL (9.1) σε περίπτωση που βγει ξανά στα 699 και να ξεμπερδεύω. Από τα 320W θα πω στα 800W , θα έχω και την επιλογή να βάλω τους 2 δορυφόρους πίσω από τον καναπέ και να έχω ένα ψεύτοsaround ενώ είναι και plug and play.

Από την άλλη δε θα είχα πρόβλημα να δώσω 700-1000 ευρώ για 2 ηχεία που θα αποδίδουν καλύτερα και πολύ ποιοτικότερα από τη JBL μπάρα στη μουσική. Αν έχω καταλάβει σωστά το sub δεν είναι απαραίτητο ενώ θα μπορούσα αργότερα να προσθέσω αυτό το ηχείο που είναι «σαν» ηχομπαρα ή και 2 βιβλία βιβλιοθήκης και να ολοκληρώσω το σύστημα.

Βέβαια δεν ξέρω αν είναι εφικτό να αγοράσεις ηχεία από διαφορετικές εταιρίες(πέρα από τα 2 αρχικά) ώστε να πετύχω τη καλύτερη δυνατή τιμή για το σύνολο καθώς δε θα έχω κάποια βιασύνη για να συμπληρώσω το σύστημα.

Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να πάρω και ενισχυτή από ότι έχω καταλάβει. Το hardware setup όσο κατάλαβα είναι καλώδια από τον ενισχυτή προς την πηγή και καλώδια από τον ενισχυτή προς τα ηχεία. Μετά θα μπλέξω με άπειρες ρυθμίσεις ή είναι κάτι σχετικά εύκολο;

Ο χώρος είναι σαλοκουζινα γύρω στα 35 τετραγωνικά.


Ευχαριστώ για την ανάγνωση.
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
16,023
Αθήνα
Δεν υπάρχει σύστημα που να μη χρειάζεται subwoofer. Μόνο πραγματικά τεράστια ηχεία δεν χρειάζονται βοήθεια από sub.

Την ηχομπάρα απόφυγέ την, ούτε κάνει για μουσική, ούτε μπορεί να φτάσει τις στάθμες, το διαχωρισμό των καναλιών και τις χαμηλές παραμορφώσεις ενός κανονικού συστήματος αποτελούμενο από ξεχωριστό ενισχυτή, ηχεία και sub.

Απλώς αν έχεις χαμηλό budget, είναι προτιμότερο να το χτίσεις σταδιακά το σύστημα και να προσθέτεις budget με βήματα κάθε φορά. Έτσι θα φτιάξεις κάτι πολύ καλό.

Στον ενισχυτή AV θα συνδέσεις επάνω τα πάντα και θα αναλάβει την επεξεργασία του ήχου και την ενίσχυση προς τα ηχεία. Στο Sub θα αναλάβει μόνο την επεξεργασία καθώς τα sub έχουν δικό τους ενισχυτή.

Τα καλώδια που θα χρειαστείς προφανώς είναι καλώδια ηχείων για τα ηχεία, καλώδια HDMI για τις πηγές και καλώδιο ομοαξονικό για subwoofer για το sub.
 

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,457
Βόλος
Ναι, αλλά δεν θέλει καλώδια! Και αν πάει σε ασύρματο σύστημα, ο προϋπολογισμός δεν φτάνει. Θα μου πεις βέβαια ότι ακόμα και τα ασύρματα θέλουν καλώδιο ρεύματος...
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
16,023
Αθήνα
Καλωδιάκι.

Τα ασύρματα ούτε οικονομικά είναι, αφορούν το πολύ δύο ηχεία και από απόδοση... πολλά τα λεφτά για αυτό που αποδίδουν.

Όλοι θα ήθελαν λιγότερα καλώδια, αλλά η πραγματικότητα διαφωνεί. Μέχρι τότε, καλωδιάκι.
 

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
10,928
Θεσσαλονίκη
ως προς το κόστος ενδεικτικά... Είναι καλή φάση, ειδικά τα ls50 τα αντίστοιχα αλλά το ασύρματο φουσκώνει τον προυπολογισμό δυσανάλογα όταν ψάχνει κανείς το VFM
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
16,023
Αθήνα
Μα αυτά δεν μπορούν να παίξουν ασύρματα surround. Δεν είναι το Module τους φτιαγμένο για ήχο Dolby/DTS και μάλιστα σε συγκεκριμένα κανάλια ήχου.

Σε ενισχυτές AV, μόνο η Yamaha έχει μέσω MusicCast surround δύο μοντέλα ηχείων (και ένα sub μικρό) και αφορούν τις θέσεις SR και SL. Στην εποχή του atmos εντωμεταξύ σε εισαγωγικό σύστημα 5.1.2 τα 5 θα είναι με καλώδιο και τα 2 χωρίς καλώδιο. Και πολύ ακριβή λύση και περιοριστική γενικότερα στις επιλογές.
Δηλαδή μια τρύπα στο νερό.
 

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
9,409
Αγιοι Αναργυροι
Mα υπάρχει κάτι πιο ωραίο από ένα μάτσο καλώδια μπερδεμένα μεταξύ τους;;;;;
πως θα ήταν η θάλασσα χωρίς φύκια;;;;
:flipout:
 

Looter

AVClub Enthusiast
20 July 2008
766
Παιδιά ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις!!
Ας τα πάρουμε λίγο ένα-ένα γιατί μάλλον τα έγραψα λάθος.

Δεν είπα ότι θέλω ασύρματα ηχεία , είπα ότι δε θέλω να γεμίσω το σπίτι με καλώδια.
Δηλαδή ότι καλώδιο υπάρχει να είναι δεξιά-αριστερά-δίπλα στην TV όπου υπάρχουν και όλα τα υπόλοιπα καλώδια των συσκευών που έγραψα.
Δηλαδή δε με ενδιαφέρει να βάλω ηχεία πίσω από τον καναπέ , στο ταβάνι , κλπ γεμίζοντας καλώδια.

Για αυτό και μιλάω για καλύτερη εμπειρία ήχου και όχι για surround , Atmos , etc.
Το μόνο που ανέφερα για ασύρματο είναι ότι αν πάω στην μπάρα της JBL θα έχω και τους 2 ασύρματους δορυφόρους αν θέλω να δω καμία ταινία με ξευτοsarround.

Γενικά ΔΕ θέλω να ξεφύγω από το 1000αρικο σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση και θέλω από την πρώτη μέρα να έχω καλύτερη εμπειρία ήχου από τη μπάρα της JBL.
Μη δώσω δηλαδή 800-900-1000 για κάτι που ΟΤΑΝ αγοράσω επιπλέον πράγματα ΘΑ αποδίδει καλύτερα από τη μπάρα.

Δε βιάζομαι , για αυτό και περίμενα την περίοδο των εκπτώσεων.
Και αν δε βρεθεί κιόλας κάτι , καλή καρδιά :)

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
16,023
Αθήνα
Εάν ακούσεις τι ήχος είναι εφικτός έστω και με ένα βασικό 5.1 αποτελούμενο από ενισχυτή ηχεία και sub, δεν θα θελήσεις να ξανακούσεις ηχομπάρα.

What's the catch? Το ότι στα ίδια χρήματα οι ηχομπάρες έχουν ένα τύπου atmos που λειτουργεί με ανάκλαση και άντε να πετύχεις τις σωστές γωνίες ειδικά με ηχομπάρα που έχει συγκεκριμένες κλίσεις το upfiring μαζί με τα front firing ηχεία.

Και πάλι καλύτερα να φτιάξεις ένα βασικό 5.1 δηλαδή.
 

Looter

AVClub Enthusiast
20 July 2008
766
Εάν ακούσεις τι ήχος είναι εφικτός έστω και με ένα βασικό 5.1 αποτελούμενο από ενισχυτή ηχεία και sub, δεν θα θελήσεις να ξανακούσεις ηχομπάρα.

What's the catch? Το ότι στα ίδια χρήματα οι ηχομπάρες έχουν ένα τύπου atmos που λειτουργεί με ανάκλαση και άντε να πετύχεις τις σωστές γωνίες ειδικά με ηχομπάρα που έχει συγκεκριμένες κλίσεις το upfiring μαζί με τα front firing ηχεία.

Και πάλι καλύτερα να φτιάξεις ένα βασικό 5.1 δηλαδή.

Φίλε δεν αντιλέγω ότι θα έχει πολύ καλύτερη απόδοση ένα σύστημα 5.1 αλλά όπως γράφω σήμερα θέλω να ξοδέψω μέχρι 1000(και πολλά βάζω) και θέλω να έχω καλύτερη απόδοση από τη JBL ΣΗΜΕΡΑ. Όχι μετά που μπορεί να αγοράσω επιπλέον ηχεία.

Γιατί αν κατάλαβα καλά , το 5.1 που αναφέρεις χρειάζεται αγορά 5 ηχείων , ενός sub , ενός ενισχυτή και καλωδίων. :)
 

Looter

AVClub Enthusiast
20 July 2008
766
Επίσης μην ξεχνάς ότι η πηγή θα είναι πάντα ψηφιακή και στο κομμάτι της μουσικής που με ενδιαφερθεί περισσότερο άντε να βάλω ένα Tidal Hi-Fi ή ένα Amazon Music HD στην καλύτερη των περιπτώσεων :)
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
16,023
Αθήνα
Δηλαδή με λίγα λόγια, ακόμα πιο σημαντικό να επιλέξεις ενισχυτή ηχεία και sub γιατί μιλάς για ήχο streaming υψηλής ανάλυσης. ;)
 

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
738
Ήμουν ακριβώς στην ίδια περίπτωση με την δικιά σου. Ήθελα δηλαδή ένα σύστημα μαζεμένο χωρίς πολλά καλώδια, στημένο γύρω απο την τιβί σε σχετικά μαζεμένο κουζινοσαλόνι. Να έχει καθαρό ήχο που να γεμίζει τον χώρο και ευκολία συνδέσεων. Για αρχή θα ξεφορτωθείς την soundbar. ΔΕΝ γίνεται να ακούσεις σωστή μουσική απο εκεί. Είναι λύση ανάγκης για να έχεις ενα ψευτοsurround στις ταινίες. Όσα watt και αν είναι, όσα κανάλια και να έχουν , όσο εντυπωσιακό 3D ήχο μπορεί να έχουν, στην μουσική δυστυχώς δεν μπορεί να αντικαταστήσουν κανονικά ηχεία

Θα σου πρότεινα λοιπόν την λύση που ακολούθησα. 2 αυτοενισχυόμενα ηχεία όπως αυτά εδώ στα700 περίπου ευρώ. Δεν μπλέκεις με ενισχυτές και καλώδια, τα συνδέεις όλα πάνω στο ένα ηχείο και ξεμπερδεύεις. Έχουν ενσωματωμένο dac, bluetooth, αναλογική, οπτική και ομοαξονική είσοδο καθώς και usb και κερασάκι στην τούρτα ότι είναι ασύρματα οπότε δεν χρειάζεται να τα ενώσεις με καλώδιο μεταξύ τους. Προσωπικά παρόλο που έχω συνδέσει dac πάνω τους την περισσότερη χρήση την κάνω μέσω οπτικής απο την τιβι. (και τις ταινίες πλέον απο κει της ακούω) Σε πληροφορώ πως ένα τέτοιο σύστημα θα γεμίσει μια χαρά το σαλόνι σου. Και ικανοποιητικότατες εντάσεις έχει και ευκολίες σύνδεσης.

Aν δεν τα έχεις υπόψιν σου τσέκαρε μερικά βιντεάκια όπως πχ:
https://www.youtube.com/watch?v=lxuYSqCgqTY&ab_channel=ZReviews
https://www.youtube.com/watch?v=XoC9sj2YBxc&t=76s&ab_channel=ZReviews

Και άλλο ένα που δεν είναι ακριβώς review αλλά περισσότερο πληρωμένη διαφήμιση και υπό (τραγικές) συνθήκες καθως παίζουν σε απόσταση μισό μέτρο μεταξύ τους πάνω σε γραφείο, αλλά πίστεψέ με το αποτέλεσμα είναι όπως τα λέει.
https://www.youtube.com/watch?v=aoBpuoaLEwI&ab_channel=Unboxholics
 

Looter

AVClub Enthusiast
20 July 2008
766
Αν επιμενεις να μεινεις αυστηρα στο χιλιαρικο μπορεις να πας εδω κι εδω. Ή και λιγο πιο φτηνα εδω
Εγω θα εκανα την υπερβαση για εδω και για sub σε επομενη φαση.

Καλησπέρα φίλε.
Σε ευχαριστώ θερμά για την απάντηση.

Το Polk 1700 που γράφεις αξίζουν;
Στο λέω γιατί Γερμανία βλέπω κοστίζουν τα μισά λεφτά και δεν με πειράζει να τα πάρω από EU ούτε με βιάζει να τα έχω αύριο σπίτι μου.
Σε σύγκριση με τα αυτοενισχιζόμενα που γράφει ο φίλος αξίζουν;
Ποιον ενισχυτή έχεις προτείνει; Ρωτάω γιατί στο link που έδωσες με πετάει απλά στη λίστα με τους ενισχυτές DENON.
Και αυτά τα Mission βλέπω είναι μοντέλο που έχει καταργηθεί από το 2019

Παιδιά από Hi-Fi δεν ξέρω τίποτα και δήλωσα εξ αρχής ασχετίδης :)
Από θέμα αναζήτησης τιμών/προσφορών όμως έχω PHD :flipout:
To λέω καθώς δεν έχω καμία διάθεση να πετάξω ούτε ένα ευρώ.

Γράφω ξεκάθαρα ότι βρήκα στο ψάξιμο καθαρά λόγω εκπτώσεων και όχι επειδή έχω άμεση ανάγκη αγοράς.
Αν δε μιλάμε δηλαδή για κάποιο καλό deal που θα κάνει το όποιο χιλιάρικο να αξίζει παραπάνω , θα το τρενάρω...
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
16,023
Αθήνα
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πια τα MX.

Το θέμα είναι όπως σου είπα με το budget, αν θέλεις να έχεις κατ' ευθείαν κάτι σε 5.1 ή να το χτίσεις βήμα βήμα για πιο καλά. Το οποίο σημαίνει ότι πάλι θα υπερβείς το budget αλλά θα γίνει σταδιακά αυτό, οπότε στο τέλος θα έχεις κάτι καλύτερο.

Έχεις δηλ. 1000 ευρώ και τα διαμοιράζεις σε features+ποιότητα κατ' ευθείαν και τι σου μένει να πάρεις; Μια JBL Bar 9.1. Δηλαδή τρίχες, όχι τίποτε το σπουδαίο. Για ηχομπάρα καλή είναι αλλά Home Cinema δεν είναι ούτε θα έχεις κάτι που θα μοιάζει με κινηματογραφικό ήχο εύκολα.

Η επόμενη περίπτωση είναι να πεις με τα 1000 ευρώ θα πάω σε κάτι πιο δυνατό αλλά θα θυσιάσω το "atmos" (upfiring, δηλαδή όχι το καλό) σαν feature αλλά θα κερδίσω σε στάθμες και μικρότερη παραμόρφωση και καλύτερο διαχωρισμό. Τα ηχεία ας πούμε θα έχουν όλα... μεγάφωνο υψηλών συχνοτήτων... :p

Τέλος, το πας σιγά σιγά με λιγότερα αλλά ποιοτικότερα κομμάτια, και τα έχεις όλα σε βάθος χρόνου όταν θα συμπληρώσεις τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ.

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις.
 

Looter

AVClub Enthusiast
20 July 2008
766
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πια τα MX.

Το θέμα είναι όπως σου είπα με το budget, αν θέλεις να έχεις κατ' ευθείαν κάτι σε 5.1 ή να το χτίσεις βήμα βήμα για πιο καλά. Το οποίο σημαίνει ότι πάλι θα υπερβείς το budget αλλά θα γίνει σταδιακά αυτό, οπότε στο τέλος θα έχεις κάτι καλύτερο.

Έχεις δηλ. 1000 ευρώ και τα διαμοιράζεις σε features+ποιότητα κατ' ευθείαν και τι σου μένει να πάρεις; Μια JBL Bar 9.1. Δηλαδή τρίχες, όχι τίποτε το σπουδαίο. Για ηχομπάρα καλή είναι αλλά Home Cinema δεν είναι ούτε θα έχεις κάτι που θα μοιάζει με κινηματογραφικό ήχο εύκολα.

Η επόμενη περίπτωση είναι να πεις με τα 1000 ευρώ θα πάω σε κάτι πιο δυνατό αλλά θα θυσιάσω το "atmos" (upfiring, δηλαδή όχι το καλό) σαν feature αλλά θα κερδίσω σε στάθμες και μικρότερη παραμόρφωση και καλύτερο διαχωρισμό. Τα ηχεία ας πούμε θα έχουν όλα... μεγάφωνο υψηλών συχνοτήτων... :p

Τέλος, το πας σιγά σιγά με λιγότερα αλλά ποιοτικότερα κομμάτια, και τα έχεις όλα σε βάθος χρόνου όταν θα συμπληρώσεις τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ.

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

Φίλε σε ευχαριστώ για την απάντηση.

- Δεν νομίζω είναι μικρό budget το χιλιάρικο για τις μικρές απαιτήσεις που έχω , εξαρτάται καθαρά ΠΩΣ θα το ξοδέψεις.
- Την μπάρα είπα θα περιμένω να πέσει ξανά στα 700 , αλλιώς δε θα την πάρω. Ούτε στα 900 ούτε στα 1000... Αν δεν ξαναπέσει , δε θα πάρω..
- Τα ηχεία που πρότεινε παραπάνω ο φίλος στα 500 έχουν Γερμανία 200-230 ευρώ τους τελευταίους μήνες που το τσέκαρα. Οπότε αν τα πάρω χάνω αυτόματα 270-300 ευρώ από το budget μου.
- Δεν έχω καμία αντίρρηση να πάρω κάτι αρχικά στο budget και να το επεκτείνω με τον καιρό όπως γράφεις. Θα πρέπει όμως να έχω καλύτερη απόδοση με αυτό που θα πάρω ΣΗΜΕΡΑ από τη μπάρα και να μην περιμένω πότε θα το επεκτείνω.
- Το θέμα home cinema ΔΕΝ είναι ο προτεραιότητά μου αλλά περισσότερο η ποιοτική ακρόαση μουσικής. Η όποια επέκταση αυτό θα πρέπει να έχει στόχο και όχι το Hi-Fi.

Και πάλι ευχαριστώ.
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
16,023
Αθήνα
Καλό είναι να ακούσεις στημένα συστήματα για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε. Αλλιώς ό,τι και να γράφει κάποιος... .

Εκεί θα μπορέσεις να κατανοήσεις τη διαφορά. It all adds up που λένε. Εγώ στη θέση σου θα ξεκινούσα ακροάσεις ρεαλιστικών προτάσεων σε πολυκάναλα συστήματα και έτσι θα πορευόμουν μέχρι να φτιάξω κάτι που να αξίζει πραγματικά.
Έτσι ας πούμε θα μπορέσεις να καταλάβεις τι διαφορά έχει ένα σύστημα με ένα άλλο και πόσο διαφορετικά εκλαμβάνεται ο ήχος από ένα καλύτερο σύστημα. Προτάσεις δηλαδή συστημάτων πολυκάναλων στημένα στον ίδιο χώρο από 5.1 έως atmos με ηχεία οροφής.

Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες.

To budget στο χιλιάρικο είναι οριακό. Θα το ξεπεράσεις λίγο για κάτι με πραγματικά ηχεία, να ξέρεις.

Τέλος, η μουσική είναι συνιφασμένη με αυτό που λέμε Hi-Fi, δηλαδή υψηλή πιστότητα. Είναι δεδομένο ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο με ηχομπάρες. Όπως επίσης δεν υφίσταται surround ή πολύ περισσότερο immersive εμπειρία ήχου χωρίς τον απαιτούμενο αριθμό ηχείων.
 

Looter

AVClub Enthusiast
20 July 2008
766
Καλό είναι να ακούσεις στημένα συστήματα για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε. Αλλιώς ό,τι και να γράφει κάποιος... .

Εκεί θα μπορέσεις να κατανοήσεις τη διαφορά. It all adds up που λένε. Εγώ στη θέση σου θα ξεκινούσα ακροάσεις ρεαλιστικών προτάσεων σε πολυκάναλα συστήματα και έτσι θα πορευόμουν μέχρι να φτιάξω κάτι που να αξίζει πραγματικά.
Έτσι ας πούμε θα μπορέσεις να καταλάβεις τι διαφορά έχει ένα σύστημα με ένα άλλο και πόσο διαφορετικά εκλαμβάνεται ο ήχος από ένα καλύτερο σύστημα. Προτάσεις δηλαδή συστημάτων πολυκάναλων στημένα στον ίδιο χώρο από 5.1 έως atmos με ηχεία οροφής.

Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες.

To budget στο χιλιάρικο είναι οριακό. Θα το ξεπεράσεις λίγο για κάτι με πραγματικά ηχεία, να ξέρεις.

Τέλος, η μουσική είναι συνιφασμένη με αυτό που λέμε Hi-Fi, δηλαδή υψηλή πιστότητα. Είναι δεδομένο ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο με ηχομπάρες. Όπως επίσης δεν υφίσταται surround ή πολύ περισσότερο immersive εμπειρία ήχου χωρίς τον απαιτούμενο αριθμό ηχείων.

Φίλε μου σε εύχαριστώ θερμά για το χρόνο σου.
Δυστυχώς ΔΕΝ έχω το χρόνο τα τρέχω εκτός σπιτιού και να ακούω ηχεία σε καταστήματα.
Για αυτό και θέλω να πάω σε σίγουρες λύσεις.
Εξάλλου η σύγκριση γίνεται με την ηχόμπαρα οπότε θα μιλάμε για διαστημική βελτίωση.

Λοιπόν :
Βρήκα ένα σετ Polk S50 στα 340 ευρώ.
Μια Polk S35e στα 200.

Είναι καλό σετάκι για να βάλω και έναν ενισχυτή και να ξεκινήσω;
Το sub το βάζω αργότερα.
 

petpas

Senior Member
19 December 2010
365
katerini
Φίλε μου σε εύχαριστώ θερμά για το χρόνο σου.
Δυστυχώς ΔΕΝ έχω το χρόνο τα τρέχω εκτός σπιτιού και να ακούω ηχεία σε καταστήματα.
Για αυτό και θέλω να πάω σε σίγουρες λύσεις.
Εξάλλου η σύγκριση γίνεται με την ηχόμπαρα οπότε θα μιλάμε για διαστημική βελτίωση.

Λοιπόν :
Βρήκα ένα σετ Polk S50 στα 340 ευρώ.
Μια Polk S35e στα 200.

Είναι καλό σετάκι για να βάλω και έναν ενισχυτή και να ξεκινήσω;
Το sub το βάζω αργότερα.
Μια χαρά είναι πάρε και ένα ενισχυτή πχ
Denon AVR-X2600H


Και είσαι ωραίος..

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk