Ασχετίδης θέλει να βελτιώσει την εμπειρία ήχου στο σπίτι του. Παρακαλώ βοήθεια :)

Ούτε έχουν σοβαρές δυνατότητες τα όλα σε ένα για να βάλεις σοβαρό ηχείο επάνω τους, ούτε έχουν εξόδους προενίσχυσης για να συνδέσεις κάποιο αυτοενισχυόμενο/ενεργό ηχείο.

Δυστυχώς τα συστήματα όλα σε ένα και οι ηχομπάρες το έχουν αυτό. Ό,τι πήρες, αυτό είναι.

Αυτό που με νοιάζει σε πρώτο χρόνο είναι να αντικαταστήσω την ηχομπαρα.Αν αντικαταστήσω και τα μπροστινά του 5.1 είναι εξτραδακι ευχάριστο.Οπως είπα δεν με νοιαζει αν παίζουν πολύ καλά.Ας παίζουν το ίδιο με τα τωρινά.Πιο πολύ είναι θέμα χωροταξίας,να μην έχω δηλαδή 4 ηχεία πάνω στο έπιπλο άλλα δύο.

Αν κάνω μια δοκιμή με ένα πιο οικονομικό σετάκι σαν αυτό θα κάνω τη δουλειά μου;Θα έχω αναβάθμιση στον ήχο σε σχέση με την ηχομπαρα;Επίσης βλέπω κάποια λίγο πιο ακριβά μοντέλα που έχουν έξοδο και για subwoofer.Ειναι για παθητικό η ενεργό;
https://www.skroutz.gr/s/11205538/Edifier-R1280DB-Brown.html?from=sku_color_variations.

Παρήγγειλα τελικώς τα edifier 1855 db.Θα ήθελα να κάνω μια μάλλον χαζή ερώτηση αλλά επειδή δεν γνωρίζω και πριν κάνω καμιά ζημιά θα ήθελα την επιείκεια και τη βοήθεια σας.Αν κόψω τα καλώδια των μπροστινών ηχείων του all on one ηχοσυστήματος, τους βάλω rca και τα συνδέσω στην είσοδο των νέων ενεργών ηχείων θα έχω πρόβλημα;Γνωρίζω τα πολύ απλά και λογικά,ότι δηλαδή το ένα σήμα είναι ενισχυμένο για να παίξει σε παθητικά ηχεία ενώ στην είσοδο rca θα πρέπει να πηγαίνει ένα απλο σημα χωρίς ενίσχυση.Εν τούτοις το άπειρο μυαλό μου ,μου λέει ότι αν έχω χαμηλά την ένταση στις συγκεκριμενες εξόδους και σε συνδιασμό με τα λίγα ohm των ηχείων που συνδέονται κανονικά σε αυτά(3) μπορεί να ελαχιστοποιησω τον κίνδυνο για ζημιά.Υπαρχει περίπτωση με αυτόν τον τρόπο να δουλέψει χωρίς να κάψω τα καινούργια ηχεία, την είσοδο τους η οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεαστεί;Δεν με νοιάζει η ποιότητα ήχου που θα βγει παρά μόνο να απαλλαγώ από τα παλιά.Παρακαλω πολύ τους φίλους για βοήθεια.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια συσκευή που να παίρνει το σήμα από τις εξόδους των μπροστινών ηχείων και να το κάνει απλο σημα για να το βάλω στις εισόδους των αυτοενισχυομενων.Επισης μια άλλη πιθανή λύση θα ήταν αν έπαιζα ταυτόχρονα από την ίδια πηγή(την android τηλεόραση μου) να ξηλωνα τα μπροστινά του 5.1 και με κάποιο android app τα στερεο αντί να παίζουν όλους τους ηχούς να έπαιζαν ως δεξί- αριστερό του 5.1Ξερει κάνεις κάποια τέτοια εφαρμογή;Βασικά θέλει κανείς να πει τη γνώμη του γενικώς η
οι ερωτήσεις μου είναι ανάξιες σχολιασμού;

Ωραιος.Ευχαριστω πολύ.Δεν θα το έβρισκα ποτέ.Επειδη δεν καταλαβαίνω τι λέει στη περιγραφή, πιστεύεις ότι θα κάνω τη δουλειά μου;

Προορίζεται για να παίρνει την έξοδο από εργοστασιακή πηγή αυτοκινήτου (που πάει για τα μεγάφωνα) και να κατεβάζει την τάση ώστε να συνδεθεί σε τελικό ενισχυτή. Πάρτους ένα τηλέφωνο, αλλά έχε πρόχειρα τα τεχνικά χαρακτηριστικά (ισχύ RMS του 5.1 και τα χαρακτηριστικά εισόδου των ηχείων) για να σου πουν αν αντέχει. Λογικά όμως θα κάνει, πόσο ισχυρό να είναι ένα όλα-σε-ένα 5.1;

Προορίζεται για να παίρνει την έξοδο από εργοστασιακή πηγή αυτοκινήτου (που πάει για τα μεγάφωνα) και να κατεβάζει την τάση ώστε να συνδεθεί σε τελικό ενισχυτή. Πάρτους ένα τηλέφωνο, αλλά έχε πρόχειρα τα τεχνικά χαρακτηριστικά (ισχύ RMS του 5.1 και τα χαρακτηριστικά εισόδου των ηχείων) για να σου πουν αν αντέχει. Λογικά όμως θα κάνει, πόσο ισχυρό να είναι ένα όλα-σε-ένα 5.1;

Ευχαριστώ και πάλι.Παρηγγειλα ένα άλλο που τουλάχιστον σε watt λογικά αντέχει και είναι και λίγο πιο φθηνό.Περιμενω τα ηχεία αύριο μεθαύριο και όταν έρθει και αυτό θα κάνω συνολική αναφορά. https://www.skroutz.gr/s/20191022/Hi-Low-Convert-CAR-AX-03.html

Παρέλαβα σήμερα τα ηχεία.Επιτελους ακούω πρίμα.Τα μπάσα είναι αρκετά δυνατά και δεν μπουκωνουν.Δυστυχως στις μεσαίες είναι κατώτερα από την ηχομπαρα μου που είναι φτιαγμένη γι'αυτες, υστερούν στην ομιλία και μάλλον δεν θα την αντικαταστήσουν για χρήση με τηλεόραση.Αυτο που με στεναχώρησε είναι ένταση.Τα ηχεία δεν έχουν την δύναμη που περίμενα και διάβαζα στις αξιολογήσεις σε Σκρουτζ Αμαζον κλπ.Στο τέρμα τα αντέχεις άνετα κάτι που με την ηχομπαρα δεν γινόταν.Δεν γεμίζουν το δωμάτιο για ένα πάρτι πχ με τίποτα.Κατα τα άλλα εξαιρετική ποιότητα κατασκευής με μόνο αρνητικο τη μυρωδιά μάλλον των συσκευασιών και όχι των ηχείων που μυρίζει κλασσικό κινεζικό φτηνοπραμα που έχει μείνει σε αμπάρι πλοίου και έχει μυρίσει μούχλα μαζί με αλμυρα.Ελπιζω να φύγει.

Να δηλώσω και εγώ ευχαριστημένος με τα Polk και πλέον βρίσκομαι στην αναζήτηση SUB.
Για καλή μου τύχη είδα ότι μόλις έβγαλε νέα μοντέλα SVS
https://audio-head.com/svs-introduces-the-new-1000-pro-series/
@Pleo , για μουσική λέω να πάω καρφωτός στο SB-1000 Pro στο οποίο έχει μείνει και ίδια η τιμή σε σύγκριση με το παλιό.

Τι λες;

Κατά πως βλέπω τις τιμές, συμφέρει το PB-1000 από την τρέχουσα σειρά. Μέχρι να τελειώσει το στοκ, δηλαδή όποιος προλάβει.

Ναι το SB-1000 Pro τώρα με αυτά τα specs δείχνει επίσης πολύ καλό. Αλλά αυτά παρουσιάστηκαν χτες. Πρώτα θα πρέπει να ακούσω και μετά να πω. Ωστόσο, αν κρίνω από τη διαφορά μεταξύ 2000 και 2000 Pro, είμαι βέβαιος ότι το έχουν πάει ξανά το θέμα σε άλλο επίπεδο. ;)

Κατά πως βλέπω τις τιμές, συμφέρει το PB-1000 από την τρέχουσα σειρά. Μέχρι να τελειώσει το στοκ, δηλαδή όποιος προλάβει.

Ναι το SB-1000 Pro τώρα με αυτά τα specs δείχνει επίσης πολύ καλό. Αλλά αυτά παρουσιάστηκαν χτες. Πρώτα θα πρέπει να ακούσω και μετά να πω. Ωστόσο, αν κρίνω από τη διαφορά μεταξύ 2000 και 2000 Pro, είμαι βέβαιος ότι το έχουν πάει ξανά το θέμα σε άλλο επίπεδο. ;)

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Επειδή μάλλον σε SVS θα καταλήξω , από αυτά που έχω διαβάσει σε πολλά αναλυτικά και συγκριτικά reviews είναι ότι από την υπάρχουσα σειρά το SB είναι ένα κλικ καλύτερο σε μουσική ενώ το PB είναι 2 πιο καλύτερο για ταινίες.

Στη νέα σειρά το SB δείχνει να βελτιώνεται στα σημεία και να έρχεται πιο κοντά σε απόδοση στο υπάρχον PB χωρίς να αυξάνεται η τιμή του.

Δεν ξέρω αν υποστηρίζουν ή όχι τα υπάρχοντα μοντέλα ρύθμιση μέσω της εφαρμογής όπως τα νέα το οποίο είναι μεγάλο συν.

Επίσης ένα σοβαρό θέμα με το PB είναι ο χώρος που πιάνει , θα είναι δύσκολο ως αδύνατο να το δεχτεί η γυναίκα στο σαλόνι.

Αν κάνουν προσφορές στα υπάρχοντα μοντέλα που είναι σε στοκ τότε ίσως αξίζει να τα ξαναδεί κάποιος. Αλλά εδώ τα πουλάνε στη μαρκε τιμή και μάλιστα τα ανέβασαν και 50 ευρώ από τις αρχές του έτους. Όποτε χλωμό..

Εγώ θα ξαναγράψω ότι όποιος προλάβει θα πάρει το PB-1000 και δεν θα πω κάτι άλλο.

Όσο για προσφορές, δεν πρόκειται να βγουν. Είναι σαν να είναι σε προσφορά ήδη. Stock σε SVS δεν υφίσταται, δεν προλαβαίνει να αναπτυχθεί στοκ ποτέ.

Διαθεσιμότητα στην καινούργια σειρά 1000 Pro περί τα τέλη Μαρτίου.

Ευχαριστώ και πάλι.Παρηγγειλα ένα άλλο που τουλάχιστον σε watt λογικά αντέχει και είναι και λίγο πιο φθηνό.Περιμενω τα ηχεία αύριο μεθαύριο και όταν έρθει και αυτό θα κάνω συνολική αναφορά. https://www.skroutz.gr/s/20191022/Hi-Low-Convert-CAR-AX-03.html

Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου παρέλαβα τη συσκευή τη συνέδεσα και λειτουργεί άριστα.Εχω τον ήχο που ήθελα χωρίς προβλήματα και παραχωρήσεις.Να ευχαριστήσω και πάλι το φίλο In() που ήταν και μόνος που με βοήθησε.