χώρος απελπισία

kiriak

Supreme Member
27 November 2006
3,948
σήμερα φύγανε τα γυναικόπαιδα για το "χωριό", και έχοντας ένα από τα λίγα ΣΚ πλήρως ελεύθερο είπα να κάνω δοκιμές για τη θέση των ηχείων.

Ο ενισχυτής είναι Yamaha as2000 και τα ηχεία δαπέδου Proac 140Mk2. Το σύστημα είναι σχετικά καινούριο, αναμένεται νέο DAC όπως έγραψα αλλού και δεν έχω ασχοληθεί ακόμη καθόλου με καλώδια κλπ.

Το σπίτι είναι δικό μου (άμα πληρώσω το δάνειο δηλαδή) οπότε μη μου πείτε να μετακομίσω !! :)

Τα ηχεία τοποθετηθήκανε πρόχειρα στη θέση των παλιών, που είχανε "κάτσει" όπου έτυχε με βάση τη διαρύθμιση των υπολοίπων επίπλων.
Δήλαδή μπκανε προσωρινά στη θέση που φαίνεται σε αυτή τη φωτό

IMGP3990b.JPG

αυτό που καταλάβαινα ήταν ότι σε λίγα κομμάτια υπήρχε κάποιο μππουμάρισμα, αλλά ίσως και θεωρητικά η θέση να μην είναι καλή, δεξιά υπάρχει τοίχος αριστερά μεγάλο σαλόνι και πίσω ανοιχτό πάσο και κουζίνα. Επίσης στη θέση ακρόασης δεν υπάρχει καναπές οπότε προσωρινά παίρνω μία καρέκλα
 

kiriak

Supreme Member
27 November 2006
3,948
Οπότε είπα να δοκιμάσω σήμερα που θα μπορούσε να είναι η τελική θέση των ηχείων

Δεν έχω και πολλές επιλογές, οπότε δοκίμασα απέναντι από τον καναπέ και εκατέρωθεν από το τζάκι όπως φαίνεται εδώ

IMG_0652b.jpgδοκίμασα διάφορες θέσεις (έκανα καλή γυμναστική σήμερα). Ο ήχος κάπως πιο ξεκάθαρος και ξεκούραστος, ΑΛΛΑ που είναι το μπάσο; Το μπάσο πολύ αδυνατισμένο σε σχέση με την προηγούμενη θέση και το αποτέλεσμα δε μου άρεσε.

Προσπαθώντας να αυξήσω το μπάσο πλησίαζα τα ηχεία προς τα πίσω μέχρι που τα έφτασα ακριβώς δίπλα στο τζάκι (σχεδόν ακουμπούσαν πλάι στο τζάκι και πίσω). Και τότε στη θέση ακρόασης (στον πίσω καναπέ , ισοσκελές τρίγωνο) μπάσο μηδέν λες και άκουγα φορητό. Φαντάζομαι στη θέση αυτή θα έπασχε γενικότερα ο ήχος όπως η στερεφωνική εικόνα κλπ μου φταίγανε διάφορα αλλά δεν μπορούσα να τα προσδιορίσω ακριβώς, είμαι και αρχάριος στα θέματα αυτά.

Κάνοντας βόλτες στο δωμάτιο , το μπάσο είχε παέι σε διάφορα σημεία και ήταν αρκετά έντονο μπροστά και αριστερά από το τραπέζι όπως κοιτάμε τη φωτό, μέχρι που σκέφτηκα να βάλω πολυθρόνα και να ακούω από εκεί.
 

kiriak

Supreme Member
27 November 2006
3,948
το σαλόνι επικοινωνεί με μεγάλο άνοιγμα με το ημιϋπαίθριο, και αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου και εκεί,
Τα ηχεία επ'ώμου λοιπόν και πάμε

IMG_0655b.jpgεπιτέλους το μπάσο βρέθηκε αλλά μαζί και ο κολλητός του το μπουμάρισμα. Όχι έντονο βέβαια και σχεδόν (επαναλαμβάνω σχεδόν) εξαφανίστηκε φαίρνοντας τα ηχεία λίγο πιο κεντρικά και μπροστά από τους τοίχους (σχεδόν εκεί που τα βλέπετε).
Μου άρεσε όμως, ο ήχος πρώτη φορά κατάλαβα ότι "γέμισε" το χώρο και περίσευε μάλιστα.

Άρχισα να σκέφτομαι ότι έκανα λαλακία που δεν πήρα μικρότερα ηχεία και μάλιστα βάσης.

Ο χώρος αυτός όμως δεν είναι πολύ βολικός, υπάρχει γραφείο με υπολογιστή στο βάθος, η οθόνη μπάινει μπροστά από το ένα ηχείο, για να το βλέπω πρέπει να κάθομαι έκκεντρα στο γραφείο, δεν υπάρχει χώρος να καθίσει και άλλος και επίσης δεν κάθεσαι άνετα αλλά σε κάθισμα γραφείου (όχι πάλι, όλη μέρα κάθομαι σε ένα τέτοιο λόγω δουλειάς)

IMG_0657b.jpgδιπίστωσα όμως και ένα μεγάλο υπέρ, το ότι ακούγεται πολύ ικανοποιητικά και σε χαμηλές σχετικά εντάσεις, σημαντικό στοιχείο για διαμέρισμα
 

kiriak

Supreme Member
27 November 2006
3,948
Ξανά λοιπόν πίσω στο σαλόνι, απογοητευμένος.

Τελικά βρήκα θέση λίγο πιο μπροστά από το τζάκι και δεξιά αριστερά από αυτό (λίγο πιο μπροστά και πιο έξω από την φωτογραφία στο ποστ Νο 2.
Ικανοποιητικό μπάσο στη θέση ακρόασης αλλά υπάρχει η άισθηση ότι δεν ακούγεται σωστά χωρίς να ξέρω ακριβώς τι. Ο ήχος δεν είναι γεμάτος όπως στο ημιϋπαίθριο, έχει περιθώρια να ανεβάσεις την ένταση και το πλησιάζει αλλά κάτι σα να λείπει.Τα σαλόνι είναι περίπου 40-45 τετραγωνικά, σχεδόν άδειο από έπιπλα και διακόσμηση, έχει σχήμα Γ, ένα μεγάλο άνοιγμα που επικοινωνεί με το ημιϋπαίθριο (άλλα 12 τετραγωνικά) και άλλο μεγάλο άνοιγμα με την κουζίνα (άλλα 10-15 τμ).

Το σχήμα είναι αυτό

hi_fi_plan_3.jpgΟι μπλε γραμμές είναι πόρτες που κλέινω όταν ακούω μουσική,

οι κίτρινοι κύκλοι η αρχική προσωρινή θέση των ηχείων
οι κόκκινοι κύκλοι ορισμένες θέσεις δοκιμών γύρω από το τζάκι
ο μπλε κύκλος η θέση που μαζεύτηκε όλο το μπάσο με τα ηχεία κολλητά στο τζάκι
οι πράσινοι κύκλοι η θέση των ηχείων στο ημιϋπαίθριο


οι αριθμοί είναι μήκη σε μέτρα κατά προσέγγιση


Έχει κανείς καμμία ιδέα;

Βοηθάτε γιατί μου'ρχεται να τα παρατήσω όλα και να αγοράσω ηχειάκια για near field ακρόαση στο γραφείο
 

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,258
Κατ' αρχήν καλοάκουστα.

Τα ηχεία σου είναι πολύ καλά και επιδέχονται καλύτερες παρέες.Εχω κάποιες επιφυλάξεις,κατά πόσο οδηγεί καλά ο ενισχυτής σου.Δεν το νομίζω,γι' αυτό προτίμησε μικρότερους χώρους-στησίματα-θέσεις ακρόασης...Οι θέσεις των ηχείων σου,δεν είναι τόσο χάλια.Πιστεύω,ότι πρέπει πρώτα να φροντίσεις κάποια άλλα σημαντικά θέματα και μετά τα ξαναλέμε με την αναζήτηση των βέλτιστων θέσεων για τα ηχεία.

Μερικές πρώτες επισημάνσεις.

-Βάλε ταχέως αντικραδασμικά κάτω απο τα ηχεία και την πηγή σου.Ξεκίνα με απλές-φθηνές λύσεις(ελαστικομερές,ειδικά ποδαρικά,φελλό....),άκου διαφορές κι αναλόγως επέλεξε το τελικό υλικό-συνδυασμούς καθώς και την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις.Μπάσο,εικόνα,αέρας,μεσαία θα βελτιωθούν πάραυτα μόνο απ' αυτή την "περιποίηση".Δές σχετικά λίνκ.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/42914-Περί-ακίδων
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/17542-Οι-Υποτιμημένοι-Κραδασμοί

-Μακρυά τα ηχεία και τα μηχανήματα,απο τα επιπλάκια με τα τζάμια και τα μπουκάλια.

-Πάρε κανένα καλώδιο της προκοπής,χωρίς να δώσεις πολλά χρήματα.Ξεκίνα απο Supra,Belden,Kimber...Κάνε αυτά τα...ολίγα και τα ξαναλέμε.
 
Last edited:

kiriak

Supreme Member
27 November 2006
3,948
ευχαριστώ για τις ευχές και τις οδηγίες

τα ηχεία τα έχω ήδη 8 μήνες αν και έχουν παίξει μόνο 45-50 ώρες, είχα λείψει και ένα τρίμηνο εξωτερικό
ο ενισχυτής είναι ένα -δύο μηνών παλαιότερος


θα δοκιμάσω καλώδια αργότερα, δε θ'ελω να μπλέξω πολλές παραμέτρους, ήδη έχω χαθεί και μου'ρχεται να τα παρατήσω.

για τα αντικραδασμικά έχεις δίκιο, ειδικά στο έπιπλο με τα ποτήρια οι κραδασμοί είναι έντονοι. Επαναλαμβάνω όμως ότι η θέση αυτή είναι προσωρινή (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.....) και για αυτό άρχισα να ψάχνομαι για αλλαγή θέσης των ηχείων. Και αν τελικά αλλάξουν θέση θα αναζητηθεί κατάλληλο ρακ.Για τον ενισχυτή έχω και εγώ μερικές υπόνοιες, μήπως χρειάζομαι πιο δυνατό, αλλά νομίζω θα πρέπει να ανέβω πολύ σε χρήμα. Αν και καινούριος θα μπορούσα να τον αλλάξω χωρίς να χάσω πολλά μιας και αγοράστηκε σε τιμή ευκαιρίας.
Με τον Musical Fidelity M6 που άκουσα τα ηχεία στην αντιπροσωπεία τους δε μου έμεινε από μνήμης κάποια συγκλονιστική διαφορά.
Βέβαια αν τα ακούσω δίπλα δίπλα ίσως αυτό να αλλάξει και θα ήμουν πολύ περίεργος για τη σύγκριση.
 

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,236
Θεσσαλονίκη
τα άκουσα σήμερα με ένα καινούργιο primare i30 και με το roksan μου... άσε... Τα ηχεία μπορούν να παίξουν πολύ καλά... όσο καλύτερα τα ενισχυτικά τόσο καλύτερα παίζουν. Πιστεύω πως με ένα καλό υβριδικό θα δώσουν τα μέγιστα. ο yamaha πιστεύω πως τα κουνάει μια χαρά, αλλά μπορούν να δώσουν πολύ περισσότερα έτσι κ αλλιώς.
 

Δημοκηδής

Supreme Member
23 June 2006
9,542
Ο ενισχυτής αυτός είναι πολύ καλής ποιότητος ... μην τον αποχωρισθείς έτσι εύκολα ... είναι λογικό ο μικρός χώρος του ημιυπαιθρίου να φορτίζεται καλύτερα από τις χαμηλές, ενώ στην περίπτωση του σαλονιού υπάρχουν πολλά κυβικά αέρα αλλά και οι διαφυγές προς κουζίνα και γραφείο, ενώ είναι ύποπτο και το τζάκι ... επειδή σου αρέσει παντως το καναπεδάτο, πειραματίσου με κάτι απλό στις περί το τζάκι θέσεις ... κλείσε πρόχειρα την τρύπα του με κάποιο χονδρό κόντρα πλακέ ή κομμάτι γυψοσανίδας ή ότι τέλος πάντων σου βρίσκεται που να έχει όμως και ανακλαστικές ιδιότητες ... όχι δηλ. τίποτε μαξιλάρες .... παράλληλα (αν και δεν βλέπω αν έχεις πόρτα ή κούφωμα συρόμενο), προσπάθησε να κλείσεις τον χώρο του γραφείου ...δες αν έχεις διαφορές, που υποπτεύομαι ότι θα έχεις ...
 

Δημοκηδής

Supreme Member
23 June 2006
9,542
...α, προσπάθησε επίσης να απομακρύνεις όσο το δυνατόν τον καναπέ μπροστά από το δεξί ηχείο .... λειτουργεί ως μπασοπαγίδα σε βάρος αυτού ...
 

kiriak

Supreme Member
27 November 2006
3,948
ο ενισχυτής δεν πρόκειται να φύγει εύκολα, απλά θα είχα την περιέργεια να συγκρίνω, τώρα αν έβλεπα διαφορά και μπορούσα να προχωρήσω θα το σκεφτόμουνα.

Σαλόνι συν ημιϋπαίθριο συν κουζίνα που δεν έχουν χωρίσματα πάει γύρω στα 60-70 τμ, υπάρχει ελπίδα;

Επίσης ο καναπές δύσκολο να φύγει γιατί δεν έχει που να πάει, τα ηχεία θα το συζητούσαμε υπό προϋποθέσεις για οποιοδήποτε σημείο.

Τώρα το απόγευμα τα ξαναέβαλα την αρχική τους θέση (στο έπιπλο νεοσέτ με τα ποτήρια) αλλά λίγο πιο μπροστά. Μειωμένο το μπουμάρισμα και νομίζω καλύτερα από το τζάκι.
Αύριο θα ακούσω πιο εκτεταμένα στο ημιϋπαίθριο πάλι. Σκεφτόμουνα μήπως έφευγε το γραφείο και έβαζα τον (παλιό) καναπέ εκεί.
 

dapost

AVClub Enthusiast
28 August 2006
813
Αθήνα
Η δικη μου συμβουλη ειναι να παρεις με δυο τρια κατοσταρικα ενα μετρητικο συστημα. Θα σε βοηθησει σημαντικα στην τοποθετηση των ηχειων. Ειναι αδυνατο με το αυτι να βρεις την ιδανικη θεση των ηχειων.
 

kiriak

Supreme Member
27 November 2006
3,948
@panoramius

ποιο Roksan έχεις; O K2 ήταν από τα υποψήφια μηχανήματα προς αγορά αν και δεν το άκουσα τελικά πριν κάτσει η ευκαιρία του 2000. Τα άκουσες σε κατάστημα;
Εγώ είχα ακούσει διάφορα ηχεία τότε και ήταν αυτά που μόλις τα άκουσα είπα αυτός ο ήχος μου αρέσει
 

kiriak

Supreme Member
27 November 2006
3,948
Η δικη μου συμβουλη ειναι να παρεις με δυο τρια κατοσταρικα ενα μετρητικο συστημα. Θα σε βοηθησει σημαντικα στην τοποθετηση των ηχειων. Ειναι αδυνατο με το αυτι να βρεις την ιδανικη θεση των ηχειων.

θα ήξερα να το χρησιμοποιήσω; δεν έχω και πολύ χρόνο για διάβασμα.
Ψάχνω μια θέση που να ακούγεται ικανοποιητικά , ιδανική δεν ξέρω αν υπάρχει στο χώρο μου
 

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,258
Απάντηση: Re: χώρος απελπισία

ευχαριστώ για τις ευχές και τις οδηγίες

τα ηχεία τα έχω ήδη 8 μήνες αν και έχουν παίξει μόνο 45-50 ώρες, είχα λείψει και ένα τρίμηνο εξωτερικό
ο ενισχυτής είναι ένα -δύο μηνών παλαιότερος


θα δοκιμάσω καλώδια αργότερα, δε θ'ελω να μπλέξω πολλές παραμέτρους, ήδη έχω χαθεί και μου'ρχεται να τα παρατήσω.

για τα αντικραδασμικά έχεις δίκιο, ειδικά στο έπιπλο με τα ποτήρια οι κραδασμοί είναι έντονοι. Επαναλαμβάνω όμως ότι η θέση αυτή είναι προσωρινή (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.....) και για αυτό άρχισα να ψάχνομαι για αλλαγή θέσης των ηχείων. Και αν τελικά αλλάξουν θέση θα αναζητηθεί κατάλληλο ρακ.Για τον ενισχυτή έχω και εγώ μερικές υπόνοιες, μήπως χρειάζομαι πιο δυνατό, αλλά νομίζω θα πρέπει να ανέβω πολύ σε χρήμα. Αν και καινούριος θα μπορούσα να τον αλλάξω χωρίς να χάσω πολλά μιας και αγοράστηκε σε τιμή ευκαιρίας.
Με τον Musical Fidelity M6 που άκουσα τα ηχεία στην αντιπροσωπεία τους δε μου έμεινε από μνήμης κάποια συγκλονιστική διαφορά.
Βέβαια αν τα ακούσω δίπλα δίπλα ίσως αυτό να αλλάξει και θα ήμουν πολύ περίεργος για τη σύγκριση.

Ok...Πρώτα λοιπόν να στρώσουν.

Αν δεν γράψουν πάνω απο 150 ώρες μην κάνεις τίποτα...Δεν έχει έννοια να κάνεις οτιδήποτε μ' άστρωτα μηχανήματα...

Αστα ανοιχτά να παίζουν συνέχεια...Σπρώξτα και λίγο και σε υψηλές στάθμες...Προσοχή μόνο όχι πάνω απο τις "11 η ώρα" το volume του ενισχυτή.

Ο MF σίγουρα θα έχει διαφορά σημαντική...Εχει την διπλή ισχυ και τα διπλά χρήματα...
 
Last edited:

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,236
Θεσσαλονίκη
@panoramius

ποιο Roksan έχεις; O K2 ήταν από τα υποψήφια μηχανήματα προς αγορά αν και δεν το άκουσα τελικά πριν κάτσει η ευκαιρία του 2000. Τα άκουσες σε κατάστημα;
Εγώ είχα ακούσει διάφορα ηχεία τότε και ήταν αυτά που μόλις τα άκουσα είπα αυτός ο ήχος μου αρέσει
Τα άκουσα στον ορφέα θεσσαλονίκης και ψιλοερωτεύτηκα... βέβαια παίζουν και τα responce d15 σε μτχ... ναι τον Κ2 έχω, αλλά για να είμαι ειλικρινής, τα αδικεί. δυστυχώς άρχισα να ονειρεύομαι ενα υβριδικό unison research των 2000 ευρώ
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,060
Αθήνα, Ηλιούπολη
Ξανά λοιπόν πίσω στο σαλόνι, απογοητευμένος.

Τελικά βρήκα θέση λίγο πιο μπροστά από το τζάκι και δεξιά αριστερά από αυτό (λίγο πιο μπροστά και πιο έξω από την φωτογραφία στο ποστ Νο 2.
Ικανοποιητικό μπάσο στη θέση ακρόασης αλλά υπάρχει η άισθηση ότι δεν ακούγεται σωστά χωρίς να ξέρω ακριβώς τι. Ο ήχος δεν είναι γεμάτος όπως στο ημιϋπαίθριο, έχει περιθώρια να ανεβάσεις την ένταση και το πλησιάζει αλλά κάτι σα να λείπει.

Τα σαλόνι είναι περίπου 40-45 τετραγωνικά, σχεδόν άδειο από έπιπλα και διακόσμηση, έχει σχήμα Γ, ένα μεγάλο άνοιγμα που επικοινωνεί με το ημιϋπαίθριο (άλλα 12 τετραγωνικά) και άλλο μεγάλο άνοιγμα με την κουζίνα (άλλα 10-15 τμ).

Το σχήμα είναι αυτό

hi_fi_plan_3.jpg


Οι μπλε γραμμές είναι πόρτες που κλέινω όταν ακούω μουσική,

οι κίτρινοι κύκλοι η αρχική προσωρινή θέση των ηχείων
οι κόκκινοι κύκλοι ορισμένες θέσεις δοκιμών γύρω από το τζάκι
ο μπλε κύκλος η θέση που μαζεύτηκε όλο το μπάσο με τα ηχεία κολλητά στο τζάκι
οι πράσινοι κύκλοι η θέση των ηχείων στο ημιϋπαίθριο

οι αριθμοί είναι μήκη σε μέτρα κατά προσέγγιση

Έχει κανείς καμμία ιδέα;

Βοηθάτε γιατί μου'ρχεται να τα παρατήσω όλα και να αγοράσω ηχειάκια για near field ακρόαση στο γραφείο
@kiriak
Μερικές παρατηρήσεις κι' από εμένα:

- Καλύτερα μειωμένο μπάσο με φυσιολογική απόσβεση και αποκοπή, παρά μπουμάρισμα. Η θέση των ηχείων είναι σωστή, όταν μπορείς να πετύχεις τη βέλτιστη τονική ισορροπία και στερεοφωνική εικόνα. Εάν αυξάνοντας -λόγω θέσης- το μπάσο δημιουργείται κάποιο θόλωμα στα μεσαία ή μείωση στο πλάτος και στο βάθος της στερεοφωνικής εικόνας, να προτιμήσεις τη θέση που αυτά είναι στο βέλτιστο.

-Συμφωνώ με το DIPIE. Τα ηχεία θα βελτιωθούν πολύ ακόμα στρώνοντας. Οπότε τώρα που έχεις ευκαιρία και δεν ενοχλεί κανείς, βάλ'τα να κάνουν υπερωρίες!

-Κοιτάζοντας το σχεδιάγραμμά που έχεις ανεβάσει, καταλήγω στο συμπέρασμα πως μιά πολύ καλή θέση θα ήταν εκατέρωθεν του ανοίγματος προς τον υμιϋπαίθριο χώρο, μπροστά από τα χωρίσματα. (Υποθέτω ότι οι μαύρες γραμμές αντιπροσωπεύουν κάποια διαχωριστικά). Δεν είναι καθόλου κακό, εάν τα οπίσθια και πλάγια κύματα των ηχείων εκτονώνονται και εξασθενούν στον πίσω υμιϋπαίθριο χώρο. Μιλάω εκ πείρας. Τα δικά μου ηχεία επίσης εκτονώνονται σε ανοίγματα δεξιά, αριστερά και πίσω με ανύπαρκτο μπουμάρισμα και άριστα αποτελέσματα ως προς τη στερεοφωνική εικόνα.

-Όσο για τη Near Field ακρόαση δεν είναι καθόλου αστείο. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και μπορεί να δώσει κορυφαία αποτελέσματα, εάν ψάξει κανείς σε βάθος... -bye-
 

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,258
Σε κάθε περίπτωση,σωστή ακρόαση γίνεται σ' ένα νοητό σχεδόν ισόπλευρο τρίγωνο.Καλό θα είναι τα ηχεία να μην υπερβούν τα 2,5 μέτρα μεταξύ τους και κάπου στα 3 μέτρα απο την θέση ακρόασης.Δεν υπάρχει στερεοφωνική εικόνα,όταν τα στήσεις στα π.χ στα 2 μέτρα κι ακούς στα 6-7 μέτρα.Επίσης όχι δεν μπορείς να οδηγήσεις αυτά τα ηχεία σε 60-70 τμ,με τον ενισχυτή σου.Είναι καλός αλλά δεν έχει τέτοια αποθέματα,γι' αυτά τα ηχεία.Προτίμησε στήσιμο κι ακροάσεις σε μικρό χώρο-άν τον κρατήσεις(άν θυμάμαι καλά τα ηχεία μπορούν να δεχθούν ισχύ μέχρι 250 wrms σε σχέση με τα 80+ του ενισχυτή σου)...
 
Last edited:

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
H πιο λογικη διαταξε ειναι αυτη στο σαλονι σου και ειναι λογικο να εχεις ελλειψη χαμηλου μιας και μπροστα τους τα ηχεια εχουν πολλα μετρα κενο και το χαμηλο διαχεεται. Το λογικο ειναι να εχεις καλο μπασσο στα 2-3 μετρα απο τα ηχεια, οποτε εαν εκει ειναι η θεση ακροασης εισαι ΟΚ. Το Proac οδηγειται μια χαρα απο το Yamaha. Να υπενθυμισω οτι ειναι ο 2000 και οχι ο 1000, το wattage μπορει να ειναι το ιδιο αλλα ο δευτερος οδηγει πολυ καλυτερα. Τωρα σε καλυψη χωρου, εαν θες σταθμες ειναι θεμα ισχυος κ ισως να χρειαζεται να δουλευεις τον Yamaha πιο κοντα στα ορια του. Για ενα χωρο 30-40τμ ειναι μια χαρα ο ενισχυτης.

Στην πρωτη θεση πα τα ειχες, δεν θα ακουσεις ποτε ισορροπημενη εικονα και χαμηλο γιατι τα 2 ηχεια εχουν τραγικα διαφορετικη φορτιση, το ενα σε γωνια και το αλλο εντελως ελευθερο στο πλαι.

Στην τριτη περιπτωση αυτο το κενο της εισοδου πισω και αναμεσα στα ηχεια, κανει τη ζημια.
 
Last edited:

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,258
Α!....Το ξέχασα...Βλέπω ότι στήνεις τα ηχεία σου παράλληλα.

Η Proac συνιστά στο στήσιμο των ηχείων της,να στρέφονται με κλίση προς τα μέσα.Θα πρέπει να βλέπεις μόνο τις προσόψεις τους κι όχι τις πλαϊνές πλευρές,όταν κάνεις ακρόαση.Πράγματι έτσι ακούγονται πολύ καλύτερα.
 

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,258
Απάντηση: Re: χώρος απελπισία

H πιο λογικη διαταξε ειναι αυτη στο σαλονι σου και ειναι λογικο να εχεις ελλειψη χαμηλου μιας και μπροστα τους τα ηχεια εχουν πολλα μετρα κενο και το χαμηλο διαχεεται. Το λογικο ειναι να εχεις καλο μπασσο στα 2-3 μετρα απο τα ηχεια, οποτε εαν εκει ειναι η θεση ακροασης εισαι ΟΚ. Το Proac οδηγειται μια χαρα απο το Yamaha. Να υπενθυμισω οτι ειναι ο 2000 και οχι ο 1000, το wattage μπορει να ειναι το ιδιο αλλα ο δευτερος οδηγει πολυ καλυτερα. Τωρα σε καλυψη χωρου, εαν θες σταθμες ειναι θεμα ισχυος κ ισως να χρειαζεται να δουλευεις τον Yamaha πιο κοντα στα ορια του. Για ενα χωρο 30-40τμ ειναι μια χαρα ο ενισχυτης.

Στην πρωτη θεση πα τα ειχες, δεν θα ακουσεις ποτε ισορροπημενη εικονα και χαμηλο γιατι τα 2 ηχεια εχουν τραγικα διαφορετικη φορτιση, το ενα σε γωνια και το αλλο εντελως ελευθερο στο πλαι.

Στην τριτη περιπτωση αυτο το κενο της εισοδου πισω και αναμεσα στα ηχεια, κανει τη ζημια.


Δεν φαίνεται καμιά ουσιαστική διαφορά μεταξύ 1000 και 2000,πέρα απο το ότι ο 2000 είναι fully balanced+κάποιες "ευκολίες"...

http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/hifi-components/amps/?selected=29260_29259_&mode=compare