E - smoke...

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Απάντηση: Re: E - smoke...

(προχθές είχε πάει η μάνα μου στο σπίτι ενώ ήμουν στη δουλειά...το βράδυ που πήγα από το σπίτι της μου λέει...Νίκο, να, πω στα στο πω, βρήκα κάτι σύριγγες και κάτι μπουκαλάκια μετρητές στο σπίτι σου, είναι κάτι που θέλεις να μου πεις? :flipout: )

Το πέρασα κι εγώ... Τρόμαξα να την συνεφέρω οταν είδε την σύριγγα, που η βελόνα ήταν για αγελάδες - σαν πρόκα...
 

qwerty1gr

Moderator
Staff member
23 February 2007
3,786
Γηραιά Αλβιώνα
(προχθές είχε πάει η μάνα μου στο σπίτι ενώ ήμουν στη δουλειά...το βράδυ που πήγα από το σπίτι της μου λέει...Νίκο, να, πω στα στο πω, βρήκα κάτι σύριγγες και κάτι μπουκαλάκια μετρητές στο σπίτι σου, είναι κάτι που θέλεις να μου πεις? :flipout: ) [/SPOILER]

Τι λαχταρα θα περασε η χριστιανη! :FSGSFGS4:
 

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,508
Κερατσίνι
Απάντηση: Re: E - smoke...

Μετά από σχεδόν 10 ημέρες αποφάσισα να γράψω για τον ατμοποιητή που έχω στα χέρια μου, τον taifun gt-2.

Η αλήθεια είναι ότι με μπριζωσε ο ρεμπελος αρχικά και την τελική ώθηση μου την έδωσε φίλος με τον οποίον έχω ταύτιση στο ατμιστικο γούστο.

Εν συντομία πρόκειται για έναν άσχημο, χοντρό, τεράστιο και ακριβό ατμοποιητή, ο οποίος παράλληλα είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής.

Δίνω τεράστια σημασία στον αέρα καθως και στην υφή του ντουμανιου. Ο αέρας του gt-2 είναι μάλλον ότι πιο σωστό κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωποι διδάσκουν κατασκευαστικα στο κομμάτι αυτό προσφέροντας παράλληλα πολυ ήσυχο άτμισμα. Το ντουμανι έχει μια βελουδινη υφή η οποία θυμίζει κάτι από mesh.

Θέλει λίγο παιχνίδι με το στήσιμο καθώς πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα με τα υγρά που κάνει ο καθένας, αλλά σε γενικές γραμμές δεν πρόκειται να παιδεψει τον κάτοχο.

Παραθέτω και μια πρόχειρη φώτο πάνω στο epetite DNA40 v5:

8a7ba23574ca950d4499f737ab82bce0.jpg


Από μέρα σε μέρα περιμένω και το Bell cap του mun, το οποίο τον ομορφαινει πάρα πολύ μειώνοντας όμως και πολύ τα 5 παρά ml που χωράει με το μαμά κουστούμι του.

Επόμενο βήμα ειναι ο hurricane. Δεν εχει το βελουδινο ατμισμα ούτε την τόσο αναλυτική τζουρα, κανει και λιγο φασαρία, αλλα γεύση..........
Επίσης ο gsl ειναι καλη περίπτωση.
 

tuxx

Supreme Member
3 January 2014
3,319
/dev/null
Hurricane δοκίμασα εκτενώς αλλά όταν ακούω αυτή τη τζούρα να κάνει τόσο θόρυβο κάτι παθαίνω !
 

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
παιδιά σας ειπα ότι αγόρασα τυφλά κάτι αρωματάκια που ονομάζονται capella. Λοιπόν, η μπανάνα και το παγωτό βανίλια είναι ότι καλύτερο σε γεύση έχει μπει στον ουρανίσκο μου από την μέρα που ατμίζω...είμαι ενθουσιασμένος!Τους έκανα αραίωση 10% και σκοτώνουν. Εφτιαξα και ένα μπανάνα, κρέμα παγωτό, φουντούκι, 5%-2.5%-2.5%, όλα capella και είναι εκπληκτικό και αυτό. Τα αρώματα ξεχωρίζουν και είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις.
Αντιθέτως είμαι απογοητευμένος από την favorart.

butterscotch - καμία σχέση με βούτυρο καραμέλα ή κάτι παρόμοιο
soho - ποιο αδιάφορο πεθαίνει
μπισκότο - αρκετά καλό, μάλλον το μόνο που αξίζει από αυτά που πήρα
vienna cream - πρέπει κατά λάθος να έβαλαν το χημικό που καθαρίζουν τα υπολοίματα στους δοκιμαστικούς σωλήνες, το ατμίζεις και πεθαίνεις. Καμία σχέση με άρωμα ατμίζματος...άσε που μυρίζει άζαξ..

από δω και πέρα cappella με κλειστά μάτια...3 στα 3 δεν μπορεί να είναι τυχαίο σε σχέση με το μισό στα 4 της flavorart..
 

tuxx

Supreme Member
3 January 2014
3,319
/dev/null
Soho προτείνουν ποσοστό 20% το οποίο από τη μια είναι παρανοϊκο, απο την άλλη κάτι θα ξέρουν απ ότι φαίνεται! Επίσης τέτοιου τύπου υγρά θέλουν τουλάχιστον 15 μέρες ωρίμανση.

Σε έτοιμο έχω πιει 40-50 ml και μου αρέσει πολύ.
 

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
κοίταξε, η αναλογία για εμένα είναι κάτι σχετικό, μόνο να προτείνουν μπορούν, από κει και πέρα όσο έντονο το θέλει ο καθένας. Η "κουκουρούκου" γεύση όμως δεν έχει να κάνει με το ποσοστό άλλα με το αν το άρωμα είναι αυτό που λέει ή όχι (για το soho φυσικά ισχύει το προσωπικό γούστο του καθένα...)
 

tuxx

Supreme Member
3 January 2014
3,319
/dev/null
Η αναλογία δεν έιναι κάτι το σχετικό.

Από τη στιγμή που το soho βγαίνει σε έτοιμο υγρό, υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Η flavourart μας λέει ότι για να βγει ίδιο με το έτοιμο θα πρέπει να βάλουμε 20%.

Εγώ 20% δε βάζω ούτε στον εχθρό μου, αλλά αν βάλω 5% που βάζω συνήθως σε όλα και μου βγει κουκουρούκου, δε θα λέω μετά ότι το άρωμα είναι αδιάφορο :D
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Έκλεισα κι εγω 2 μήνες ατμίσματος, πλέον μόνο σε αναγκη καπνίζω (το τσιγάρο υποκατάστατο του ατμίσματος δλδ).
Είναι η δέυτερη φορά που δοκιμάζω, πριν μια διετία δεν τα κατάφερα. Φαίνεται ότι έχουν εξελιχθεί αρκετά τα πράγματα από τότε (ή κάτι δεν έκανα καλά...).

Έχω τον ipv με nautilous aspire. Αντιστάσεις συνήθως 1.6. Υγρά 12 mg 6-7ml την ημέρα.
Απο τον apv είμαι αρκετά ευχαριστημένος, από το nautilus όχι και τόσο.
Θέλει πλύσιμο καθάρισμα κάθε 2-3 μέρες για να δουλέψει χωρίς να με προβληματίζει. Επίσης πρέπει να αλλάζω συχνότερα απ'ότι περίμενα αντιστάσεις (~3-4 μέρες!) αν θέλω να διατηρώ σε αξιοπρεπή επίπεδα τη γεύση και να αποφεύγω "γαργάρισμα" ή/και πρόσληψη υγρού στη τζούρα... αλλοιώνεται η γεύση και η αίσθηση σχετικά γρήγορα.

Από υγρά έχω δοκιμάσει μόνο έτοιμα προς το παρόν. Ψάχνομαι ακόμα.
Πρόσφατα πήρα και θα δοκιμάσω mix, βάση flavourtec και αρώματα της gold standard...
Διατηρώ και κάποια μπουκαλάκια τou i-liquid premioum βέβαια για παν ενδεχόμενο!

Έχουμε κάποια συμβουλή για τη χρήση του ναυτίλου ρε παιδιά? Είναι φυσιολογικό να αλλοιώνεται τόσο έντονα η γεύση μέσα σε 2-3 μέρες ή να μην λειτουργεί σωστά? Επίσης είναι νορμάλ η αλλαγή αντιστάσεων κάθε 3-4 μέρες αν θες να αποφεύγεις την αίσθηση καμμένου?
Καμια αναλογη εμπειρία κανείς?
 
19 June 2006
35,671
Νίκο, θα σου πουν οι πιο έμπειροι, αλλά, αν μου έβγαζε καμμένο σε 3-4 μέρες (πρακτικά δηλαδή μετά από 30ml υγρού όπως τα γράφεις...), θα είχε φάει σουτ.
 

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Νίκο πάρε ατμοποιητή subtank, βάτλου την επισκευάσιμη και θα ξεχάσεις κάθε πρόβλημα που σε απασχολεί...είναι κτήνος αντοχής, σταθερή γεύση και εύκολο καθάρισμα.
 

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,508
Κερατσίνι
Οι παλιές κεφαλές δεν ήταν και τόσο ανθεκτικές. Οι καινούργιες που ειναι και πιο μεγάλες αλλα φοράνε και πιο χόνδρο σύρμα ειναι καλύτερες. Το μειονέκτημα ότι στους περισσότερους ατμοποιητες που χωράνε νέες κεφαλές, οι ατμοποιητες ειναι πιο αερατοι και οι κεφαλές χαμηλές σε ohm. Θελει δοκιμή.
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Είμαι ασχετος με το άτμισμα και τις τεχνολογίες και για να είμαι ειλικρινής δεν θέλω να γίνω και σχετικός.
Το τσιγάρο μου έγινε συνήθεια γιατί ήταν εύκολο, αγόραζα τα τσιγάρα τα κάπνιζα οκ. Φυσικά καλό είναι να μην κάνεις τίποτα...
Δεν θέλω λοιπόν επουδενί να χάσω την ευκολία. Επισκευαζόμενα κτλ προς το παρόν δεν... Αν μπορούσα να πλένω τον ατμοποιητή αραιότερα (κάθε ΣΚ πχ) θα ήταν ιδανικό.

Επίσης θέλω να κάνω και μια σχετική οικονομία από τα 5-6 ευρώ / ημέρα που δαπανούσα στο τσιγάρο.
Αρα δεν διατίθεμαι να αγοράζω ατμοποιητές κάθε τρεις και λίγο. Μου κακοφαίνεται που πληρώνω και τόσες αντιστάσεις για να καταλάβατε.

Σε αυτή τη φάση ψάχνομαι μήπως κάνω κάτι λάθος.
Ήδη διαπίστωσα ότι έκανα λάθος να ατμίζω κοντά στα 4,1V. Aνέβαξζα την καταναλωση, πιο γρήγορη αλλοίωση στη γεύση από την αντίσταση, πιο γρήγορο βρώμισμα/καπνίλα.
Τώρα έίμαι στα 8-8,2 W (3,6-3,8V) και όλα είναι καλύτερα.

Αυτό που ψάχνω είναι αν η εμπειρία μου είναι φυσιολογική και η εξέταση του αν κάνω κάτι λάθος.
πχ
Σε κάθε αλλαγή αντίστασης ποτίζω με 3-4 σταγόνες την αντίσταση πριν την χρήση. Είναι σωστό αυτό?
Η συμπλήρωση που κάνω στο υγρό, είναι όταν αυτό φτάνει περί το 1ml στο τανκ. Kαι γεμίζω μέχρι ~5 ml. Παίζει ρόλο η ποσότητα στη δεξαμενή?
Η χρήση συνήθως γίνεται, για αρκετές ώρες της ημέρας "πιπίλα" και τριπλή τζούρα. Η πρώτη έξω και η δεύτερη και τριτη εισπνοή. Κουράζω την αντίσταση έτσι?
Στο καθαρισμό βγάζω και την αντίσταση και πλένω και τη βάση με ζεστό νερό (όχι καυτό... ~35-40βαθμούς από τη βρύση). Το στεγνώνω με τίναγμα και μπαντονέτα και το χρησιμοποιώ άμεσα. Παίζει κάποια υπολοιπα υγρασίας να χαλούν την αντίσταση?
Επίσης κάτι που ξέχασα να πω ότι όσο πιο συχνή χρήση κάνω, τόσο πιο εύκολα αλοιώνεται η γεύση. πχ στο τέλος έντονου ατμίσματος χάνεται μεγάλο μέρος αυτής και μετά 5-10 λ όταν ξαναατμίζω η γεύση είναι ξανα πλήρης. Είναι θέμα της αίσθησής μου (μπούκωμα) ή λόγω θερμοκρασιών επηρεάζεται ο μηχανισμός του ατμιστή?

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε. Ίσως μόνο αν σας τυχαίνει και εσάς. Η όποια εμπειρία / γνώση επι του θέματος θα με βοηθούσε.
 

qwerty1gr

Moderator
Staff member
23 February 2007
3,786
Γηραιά Αλβιώνα
Dalanic φαίνεται να ανεβαζεις ψηλά τη θερμοκρασία στην αντίσταση με την τριπλή τζουρα. Ή επιλογή βατ για 1.6ωμ εκεί γύρω στα 10-12 φαίνεται λογική.

Καλύτερα όταν πλενεις την αντίσταση να την αφήνεις να στεγνώνει.

Οι 4 σταγόνες πριν τη χρησιμοποίηση είναι σωστές. Αλλοιώς θα έβγαζε καμένο από την αρχή. Φρόντισε να την αφήνεις 3-4 λεπτά να βραχεί καλά το βαμβάκι όταν το κάνείς αυτό.
 

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Στον subtank mini αλλά και στον Lemo αλλάζω αντίσταση 1 φορά τον μήνα - και πάλι προληπτικά, όχι γιατί μου αλλάζει την γεύση. Ισα-ίσα που η χρησιμοποιημένη αντίσταση μετά απο dry-burn μου φαίνεται πιό "στρωμένη" σε σχέση με την καινούρια... Με την καινούργια αντίσταση δεν έχω άλλη γεύση - πέρα απο τον ψυχολογικό παράγοντα οτι "άλλαξα αντίσταση". Το φυτίλι θέλει πιό τακτικό άλλαγμα και πάει ανάλογα με τα υγρά και τα βατ. Καλώς-κακώς, το φυτίλι αρχίζει να καίγεται ουσιαστικά απο την πρώτη τζούρα.
Στην αντίσταση κάνω dry-burn σε κάθε αλλαγή φυτιλιού.

Βέβαια, μέχρι να βρω το σωστό πάχος βαμβακιού που έπρεπε να χρησιμοποιώ, έχω αλλάξει φθτίλι και μετά απο 2 τζούρες... Αν είναι πολύ σφιχτό το φυτίλι μέσα στην αντίσταση, η γεύση που έρχεται είναι απερίγραπτα αηδιαστική. Στην αρχή νόμιζα οτι δεν ήταν αρκετά καθαρά τα χέρια μου όταν το έστριβα, ή οτι έφταιγε το βαμβάκι κλπ... Ηταν τελικά το πόσο ζορισμένο/σφικτό ήταν το φυτίλι (δεν μουσκεύει καλά ο πυρήνας και η πίεση της ίνας πάνω στο μέταλλο της αντίστασης δεν αφήνει πολύ υγρό να μείνει εκεί - καπνίζεις ινα έτσι κι όχι υγρό)
 
Last edited:

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Ασε, αυτά είναι πυρηνική φυσική, δεν είναι για σένα, μείνε στην αστροφυσική εσύ... :)))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και έχω προσέξει οτι το τσιρτσίρισμα και τα σκασίματα έχουν να κάνουν μόνο με το νερό στο υγρό. Ενα φρέσκο υγρό έχει πολύ περισσότερο θόρυβο απο το ίδιο που έχει μείνει καιρό στο ντουλάπι και ομογενοποιηθεί καλά (τα μόρια του νερού - σε μικροσκοπικό επίπεδο - θέλουν κάμποσο καιρό να προσκοληθούν όλα στην γλυκερίνη και να μην σχηματίζουν μικροθύλακες). Επίσης όσο περισσότερο νερο χρησιμοποιείται στην αρχική αραίωση της βάσης, τόσο το χειρότερο για θορύβους.
 
Last edited:

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Απάντηση: Re: E - smoke...

Dalanic φαίνεται να ανεβαζεις ψηλά τη θερμοκρασία στην αντίσταση με την τριπλή τζουρα. Ή επιλογή βατ για 1.6ωμ εκεί γύρω στα 10-12 φαίνεται λογική.

Καλύτερα όταν πλενεις την αντίσταση να την αφήνεις να στεγνώνει.

Οι 4 σταγόνες πριν τη χρησιμοποίηση είναι σωστές. Αλλοιώς θα έβγαζε καμένο από την αρχή. Φρόντισε να την αφήνεις 3-4 λεπτά να βραχεί καλά το βαμβάκι όταν το κάνείς αυτό.

Aυτό σκέφτομαι και εγώ για την πολλαπλή τζούρα (καμια φορά βγάζω δύο έξω... και τρεις τζούρες μέσα σε 2-3 sec...
θα προσπαθήσω να το αλλάξω αλλά wtf? θα πρέπει να αποκτήσω τεχνική και σο άτμισμα?

την αντίσταση δεν την πλένω. Μόνο τη ξεχωριστή βάση της. Τη σκουπίζω δε καλά με χαρτοπετσέτα τα χοντρά και μπαντονέτα ώστε να μην κρατάει υγρασία, αλλα κάτι θα μένει. τώρα το χειμώνα για πραγματικά dry δεν γίνεται. Θέλι κανα μισάωρο περίμενε και με πιάνουν τα ψυχαναγκαστικά μου...

Χμμ... για το πότισμα δεν κάνω αυτό ακριβώς. Ατμίζω απευθείας μετά το κούμπωμα της αντίστασης. Μπορώ να το δοκιμάσω όμως εύκολα αυτό.

thanx

Αν υπάρχει καμια άλλη ιδέα να την ακούσω παιδιά, γιατί το τελευταίο καιρό αρχίζω και σιχτιρίζω...