Ιοί

Status
Not open for further replies.

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Re: Απάντηση: Γριπη

Ωραιότατο το Ρατσιστικό Κρούσμα στην Γαλλία.
Τελικά η Υστερία επηρεάζει τούς πάντες...
Ισως μερικοί θα πρέπει να αναθεωρήσουν τά περί Ελληναράδων και μόνον...
Αμα τόχει η κούτρα σου να κατεβάζεις ψείρες τίς κατεβάζει; απο οποιαδήποτε ´ευγενή ή μή Καταγωγή´και εάν προέρχεσαι.
http://www.antinews.gr/?p=9576

:BDGBGDB55:
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,306
Εκεί ψηλά.....
Re: Γριπη

Για να μην ανοιγω αλλο παρομοιο νημα υγειονομικου περιεχομενου.


Ο ΠΟΥ κήρυξε τον πλανήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον Έμπολα



Τρομακτικές διαστάσεις λαμβάνει η επιδημία στη Δυτική Αφρική - Ο ΠΟΥ συστήνει την αποφυγή μετακινήσεων για 21 ημέρες, όσων έχουν έρθει σε επαφή με πολίτες που έχουν μολυνθεί - Ο Ομπάμα δεν δίνει το πράσινο φως για την έγκριση ενός υποσχόμενου φαρμάκου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της δραματικής εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού Εμπολα πρόκειται να κηρυχθεί το σύνολο των χωρών της Δυτικής Αφρικής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ κάνουν λόγο για διεθνή κρίση, ύστερα από έκτακτη σύσκεψη στην έδρα του Οργανισμού στην Ελβετία, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη λήψης μέτρων.

«Καλώ τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τις χώρες που έχουν ''χτυπηθεί'' όσο πιο άμεσα γίνεται» τόνισε σε δραματικό τόνο η επικεφαλής του ΠΟΥ, δρ Μάργκαρετ Τσαν.



Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 932 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του ιού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN.

Ο ΠΟΥ συστήνει, μεταξύ άλλων, όσοι άνθρωποι έχουν έρθει κοντά σε πολίτες που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, να αποφύγουν τις μετακινήσεις για 21 ημέρες από την πρώτη επαφή.

Η σοβαρότερη επιδημία του ιού Έμπολα σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία έχει ήδη πλήξει τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής, ενδέχεται να επιδεινωθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Η πιθανότητα είναι η κατάσταση να επιδεινωθεί προτού βελτιωθεί. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι στο ενδεχόμενο η επιδημία να βρίσκεται σε έξαρση για αρκετούς μήνες», δήλωσε ο Κέιτζι Φουκούντα, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για την υγειονομική ασφάλεια.



Ο Οργανισμός Υγείας των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος εδρεύει στη Γενεύη, ανακοίνωσε ότι οι πιθανές συνέπειες από την περαιτέρω παγκόσμια εξάπλωση της επιδημίας--που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.000 ανθρώπους σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής--είναι «ιδιαίτερα σοβαρές» δεδομένης της μεταδοτικότητας του ιού.

Η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική είναι ένα "έκτακτο γεγονός", αναφέρει ο ΠΟΥ και προσθέτει ότι, ενώ όλες οι χώρες όπου έχει εμφανιστεί ο ιός--μέχρι στιγμής η Γουινέα, η Λιβερία, η Νιγηρία και η Σιέρα Λεόνε--θα πρέπει να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, δεν θα πρέπει να ισχύσει γενική απαγόρευση στις διεθνείς αεροπορικές μετακινήσεις ή στο εμπόριο.

Ο Κέιτζι Φουκούντα, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για την υγειονομική ασφάλεια, τόνισε ότι με τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του ιού, μπορεί να αναχαιτιστεί η εξάπλωσή του.

"Δεν πρόκειται για μία μυστηριώδη ασθένεια. Πρόκειται για μία μολυσματική νόσο που μπορεί να συγκρατηθεί. Δεν πρόκειται για ιό που μεταδίδεται από τον αέρα", είπε ο Φουκούντα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που έκανε τηλεφωνικώς από την έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη.

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι η σημερινή επιδημία είναι η σοβαρότερη των τελευταίων σχεδόν 40 ετών από τότε δηλαδή που εντοπίστηκε ο Έμπολα για πρώτη φορά στους ανθρώπους.

Αυτό οφείλεται εν μέρει σε αδυναμίες των χωρών που έχουν πληγεί μέχρι τώρα, αναφέρει ο ΠΟΥ, με τα συστήματα υγείας τους να είναι ανεπαρκή και με ελλείψεις σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους και υλικοτεχνική υποδομή.

Οι χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία απλώς δεν διαθέτουν τη δυνατότητα να χειριστούν από μόνες τους μία κρίση τέτοιων διαστάσεων και τόσο πολύπλοκη, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν.

Η Τσαν τόνισε ότι δεν θα σημειωθούν κρούσματα του ιού σε όλες τις χώρες ή ακόμη στις περισσότερες χώρες, αλλά η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα είναι "μία ανοιχτή έκκληση αλληλεγγύης προς τη διεθνή κοινότητα".

Η ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρει επίσης ότι η έλλειψη εμπειρίας ως προς την αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα και παρερμηνείες αναφορικά με την ασθένεια, περιλαμβανομένου του τρόπου μετάδοσής της, "συνεχίζουν να αποτελούν σημαντική πρόκληση για κάποιες κοινότητες".

Παρότι τα περισσότερα κρούσματα του Έμπολα έχουν καταγραφεί σε απομακρυσμένη περιοχή στα σύνορα της Γουινέας με τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, τον περασμένο μήνα αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού για την εξάπλωση της νόσου ύστερα από τον θάνατο στη Νιγηρία ενός αμερικανού πολίτη, ο οποίος είχε μεταβεί εκεί αεροπορικώς από τη Λιβερία.

Ύστερα από την αγωγή με πειραματικό φάρμακο που χορηγήθηκε σε δύο αμερικανούς εργαζόμενους σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που μολύνθηκαν με τον ιό στη Λιβερία, οι ειδικοί στον Έμπολα κάλεσαν τον ΠΟΥ να χορηγήσει τέτοια φάρμακα στις πληγείσες αφρικανικές χώρες.

Ο ΠΟΥ με τη σειρά του ζήτησε από επιστήμονες στο χώρο της βιοηθικής να διερευνήσουν αυτό το ενδεχόμενο την ερχόμενη εβδομάδα.




«Θεωρείται απαραίτητη μία συντονισμένη διεθνής αντίδραση για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του Έμπολα παγκοσμίως», αναφέρει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του ύστερα από διήμερη σύσκεψη της επιτροπής έκτακτης ανάγκης του Οργανισμού για τον Έμπολα.



Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε δίνουν «μάχη» για να περιορίσουν τον θανατηφόρο ιό, ενώ σύμφωνα με το CNN, ο ιός έχει εξαπλωθεί και στη Νιγηρία.

Ο «κόκκινος» συναγερμός του ΠΟΥ έρχεται καθώς η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τροποποίησε το νόμιμο στάδιο για την πειραματική θεραπεία του Έμπολα, ώστε να επιτραπεί στην εταιρεία να κάνει πιθανή χορήγηση του φαρμάκου σε ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ο FDA ανακοίνωσε στην εταιρεία ότι έχει τροποποιήσει το νομικό στάδιο από πλήρη κλινική αναμονή σε μερική κλινική αναμονή, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της Tekmira.



Ομπάμα: Δεν μπορούμε να εγκρίνουμε το φάρμακο για τον Έμπολα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι δεν έχει τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να δώσει το πράσινο φως για την έγκριση ενός υποσχόμενου φαρμάκου που προορίζεται για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού Εμπολα. Παράλληλα δήλωσε ότι η αρχική αντίδραση θα πρέπει να είναι η θέσπιση μέτρων που θα αφορούν στη δημόσια υγεία ώστε να περιοριστεί η επιδημία.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, δήλωσε ότι δεν έχει τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να δώσει το πράσινο φως για την έγκριση ενός υποσχόμενου φαρμάκου που προορίζεται για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού Εμπολα



«Πρέπει να επιτρέψουμε στην επιστήμη να μας καθοδηγήσει και δεν νομίζω πως έχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το αν το φάρμακο αυτό είναι χρήσιμο», δήλωσε ο πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου. «Ο ιός Εμπολα, τόσο σήμερα όσο και στο παρελθόν, μπορεί να περιοριστεί εφόσον υπάρχουν κατάλληλες υποδομές για τη δημόσια υγεία».

Οι αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να περιορίσουν το ξέσπασμα του ιού και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας οι αρχές μπορούν να αξιολογούν εάν τα νέα φάρμακα ή οι θεραπείες είναι αποτελεσματικά, είπε.

«Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στον τομέα της δημόσιας υγείας, αλλά θα συνεχίσω να αναζητώ πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη αυτών των φαρμάκων», δήλωσε.


Το ποσοστό θνησιμότητας από Έμπολα μπορεί να φτάσει το 90%










Η μεγαλυτερη εξαρση του αιμοραγικου πυρετου θεωρειται η παρουσα.

Ο Θεος να τους βοηθησει τους ανθρωπους....
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,306
Εκεί ψηλά.....
Έμπολα: γιατί είναι η ασθένεια που φοβόμαστε τόσο πολύ;

«Για ποιο λόγο ο ιός αυτός είναι στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων και μονοπωλεί το χρόνο από τα παγκόσμια ΜΜΕ;

Είναι μήπως επειδή πεθαίνουν ξαφνικά τόσοι πολλοί άνθρωποι στην Αφρική; Το σενάριο αυτό είναι απίθανο, καθώς άλλες ασθένειες, όπως ο δάγκειος πυρετός εξακολουθεί να σκοτώνει πάνω από 20.000 από το περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους που μολύνει ετησίως, ένας αριθμός που είναι περισσότερο τρομακτικός», αναρωτιέται ο Μπάρκλεϊ, και συνεχίζει «μήπως είναι επειδή ο Εμπολα μεταδίδεται τόσο εύκολα; Μα κι άλλες αρρώστιες μεταδίδονται εξίσου ή περισσότερο εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο, όπως η ιλαρά και η ηπατίτιδα Β. Ίσως τότε ο φόβος μας να εδράζεται στο ότι δεν υπάρχει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο που να υπόσχεται θεραπεία από τον ιό κι ότι ένα ποσοστό κάπου ανάμεσα στο 50%-90% όλων όσοι μολυνθούν, στην πορεία θα πεθάνουν».

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο βιολόγος, «και για τη λυσσά δεν υπάρχει εμβόλιο κι αν κάποιος εμφανίσει τα συμπτώματα, και δεν έχει εμβολιαστεί, τότε είναι σχεδόν σίγουρο 100% πως θα βιώσει έναν αργό και επώδυνο θάνατο. Κι εδώ ακριβώς είναι όλο το «ζουμί» της κουβέντας μας: πως, εκτός του Εμπολα, υπάρχουν κι άλλες ασθένειες που είναι εξίσου τρομακτικές με τον Εμπολα και που κι αυτές χρήζουν την προσοχής και του σεβασμού μας. Αρρώστιες που, όπως κι ο Εμπολα, είναι κοινές στη Δυτική Αφρική και που σκοτώνουν χιλιάδες ανθρώπους ετησίως, οι οποίοι, λόγω φτώχειας κι ανέχειας, δεν έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και τακτικό εμβολιασμό».

Τέλος, στο άρθρο του, ο διευθύνων σύμβουλος της GAVI καταλήγει πως «παρόλο που ο Εμπολα αποτελεί όντως μια απειλή εξάπλωσης στην Αφρική, η πιθανότητα να φτάσει μέχρι την Ευρώπη ή την Βόρεια Αμερική είναι μικρή για δυο σημαντικούς λόγους: κατά πρώτον, η ιατρική επιτήρηση στις περιοχές αυτές είναι εξαιρετικά αυστηρή και δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο και κατά δεύτερον, ο ιός σκοτώνει και «ακινητοποιεί» τον ξενιστή του, προτού εκείνος έχει χρόνο στη διάθεση του προκειμένου να τον εξαπλώσει».

Θυμίζουμε πως πριν μερικές ώρες οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανέβασαν το επίπεδο υγειονομικού συναγερμού στο 1, το υψηλότερο που υπάρχει, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα.

Είναι η πρώτη φορά από το 2009 που κηρύσσεται τέτοιος συναγερμός. Την εποχή εκείνη είχε κηρυχθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας της γρίπης Η1Ν1.


Ελονοσιες ηταν και τα δυο πιθανα κρουσματα Εμπολα που φοβομασταν επι Ελληνικου εδαφους τελικα .
 

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά
Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι η σημερινή επιδημία είναι η σοβαρότερη των τελευταίων σχεδόν 40 ετών από τότε δηλαδή που εντοπίστηκε ο Έμπολα για πρώτη φορά στους ανθρώπους.

Αυτό οφείλεται εν μέρει σε αδυναμίες των χωρών που έχουν πληγεί μέχρι τώρα, αναφέρει ο ΠΟΥ, με τα συστήματα υγείας τους να είναι ανεπαρκή και με ελλείψεις σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους και υλικοτεχνική υποδομή.

Αντί να καταπολεμούν τους ιούς με πανάκριβα φάρμακα, ας καταπολεμήσουν τις αιτίες που αυτοί γεννιούνται και εξαπλώνονται, κυρίως δηλαδή τη φτώχεια και τη μιζέρια στις χώρες της Αφρικής. Αλλά γι αυτό το σκοπό δεν υπάρχουν χρήματα (παρά μόνο των διάφορων ΔΝΤ)...
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,306
Εκεί ψηλά.....
H επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στη Δυτική Αφρική «εξαπλώνεται και (η κατάσταση) επιδεινώνεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με την ικανότητά μας να τον αντιμετωπίσουμε» προειδοποίησε σήμερα η Τζοάν Λιου, διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έπειτα από μια επίσκεψη 10 ημερών στην πληγείσα περιοχή.

«Έχουμε μια πλήρη ανεπάρκεια των υποδομών» επισήμανε η ίδια ενώ έκρινε ότι «εάν δεν σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στη Λιβερία, δεν θα σταθεροποιήσουμε ποτέ την περιοχή».

«Και δεν πρόκειται παρά για την κορυφή του παγόβουνου» υποστήριξε η υπεύθυνη της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

H Tζοάν Λιου απηύθυνε έκκληση για μια διεθνή συνεργασία υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να κινητοποιηθούν. Πρέπει να το κάνουμε τώρα εάν θέλουμε να περιορίσουμε αυτήν την επιδημία» υπογράμμισε.

«Μια μεσοπρόθεσμη δέσμευση είναι απαραίτητη, εμείς μιλάμε για πολλούς μήνες, τουλάχιστον για 6 μήνες, και εγώ είμαι πολύ αισιόδοξη» διαβεβαίωσε η διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Πρέπει να χαράξουμε μια νέα στρατηγική, ο Έμπολα δεν περιορίζεται μόνο σε κάποια χωριά, εξαπλώνεται σε μια πόλη 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων, τη Μονρόβια» εξήγησε η ίδια.

Η αξιωματούχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην παρούσα φάση επικρατεί ένα «κλίμα γενικευμένου φόβου, όπως σε εποχές πολέμου» στην πληγείσα περιοχή στα σύνορα της Γουϊνέας, Σιέρα Λεόνε και Λιβερίας.

«Ο φόβος δεν είναι η καλύτερη αντιμετώπιση» τόνισε.

«Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη αυτή τη στιγμή τα κέντρα υγείας. Οι ικανότητες να παρακολουθήσουν τις επαφές των ασθενών είναι ανεπαρκείς» δήλωσε.

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Καϊλάχουν, στη Σιέρα Λεόνε όπου χρειάστηκε να παρακολουθήσουν 2000 ανθρώπους που ήλθαν σε επαφή με ασθενείς του Έμπολα καθώς το προσωπικό δεν επαρκούσε παρά να παρακολουθήσει 250.

Εντωμεταξύ το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (PAM) θα επεκτείνει τις δραστηριότητές του προς ένα εκατομμύριο ανθρώπους στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουϊνέα προκειμένου να αποτρέψει μία επισιτιστική κρίση στις χώρες που πλήττονται από τον ιό Έμπολα ανακοίνωσε σήμερα το περιφερειακό γραφείο του Προγράμματος στο Ντακάρ της Σενεγάλης.

«Έπειτα από αίτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των εμπλεκόμενων κυβερνήσεων, θα προσφέρουμε βοήθεια σε περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους στις ζώνες υγειονομικού ελέγχου στις 3 πληγείσες χώρες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Φαμπιέν Πομπεϊ, εκπρόσωπος τύπου του Προγράμματος για τη Δυτική Αφρική.

Την ίδια ώρα, ο απολογισμός των νεκρών από τη χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα στην Ιστορία αυξήθηκε σε 1.145 στη δυτική Αφρική, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ. Μάλιστα, μέσα σε δύο ημέρες, ως την 13η Αυγούστου, αναφέρθηκαν 76 νέοι θάνατοι στις τέσσερις αφρικανικές χώρες οι οποίες πλήττονται από αυτήν.

Ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ ανέφερε ότι συνολικά 152 επιβεβαιωμένα, πιθανά και ύποπτα νέα κρούσματα του θανατηφόρου αιμορραγικού πυρετού αναφέρθηκαν μέσα σε δύο ημέρες στη Γουινέα, στη Λιβερία, στη Νιγηρία και στη Σιέρα Λεόνε, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των κρουσμάτων σε 2.127.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε Έρνεστ Μπάι Κορόμα κάλεσε σήμερα τον ΠΟΥ να δραστηριοποιηθεί πιο ενεργά για να συμβάλει στην αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 348 ανθρώπους στη δική του χώρα.

«Μόλις τους κάλεσα [τα στελέχη του ΠΟΥ] να εντείνουν την αντίδρασή τους λόγω του σημείου στο οποίο έχουμε βρεθεί. Χρειαζόμαστε μια πιο ρωμαλέα αντίδραση λόγω της φύσης της ασθένειας και του τρόπου που μας πλήττει», είπε ο πρόεδρος της χώρας αυτής κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
 

centra

New member
2 June 2014
18
Κρίμα όμως. Οι λαοί της Αφρικής έχουν τραβήξει όλα τα πάνδηνα...
 

chrisssb

Μέλος Σωματείου
26 August 2008
29,790
Kingdom of Rain
Κρίμα όμως. Οι λαοί της Αφρικής έχουν τραβήξει όλα τα πάνδηνα...

Είναι θέμα λειτουργίας της φύσης.
Οι περιοχές αυτές με την καταπληκτική βιοποικιλότητα και το θερμό κλίμα είναι ιδανικές για την εμφάνιση/μετάλλαξη νέων ιών.
Στην περίπτωση του Ebola οι νυχτερίδες της περιοχής θεωρούνται οι φυσικοί ξενιστές για τον συγκεκριμένο ιό.
Αυτές μολύνουν άγρια ζώα τα οποία αποτελούν τροφή για τους ανθρώπους και ο κύκλος κλείνει.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι καινούριοι ιοί εμφανίζονται σε τροπικές-επιτροπικές περιοχές.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,306
Εκεί ψηλά.....
Last edited:

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά
Για λάθος λόγο είναι ο σάλος στην Ισπανία: αντί να αφήσουν τους ασθενείς από ebola εκεί που βρίσκονταν, και να διαθέσουν όσο καλύτερο εξοπλισμό μπορούν εκεί, τους μετέφεραν στην Ευρώπη και στην Αμερική, υποτίθεται για ανθρωπιστικούς λόγους, μάλλον όμως για πολιτικούς λόγους και εκμετάλλευση "γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε τους συμπατριώτες μας μόνους τους". Φέρανε τον ιό στις χώρες τους, και τώρα φοβούνται την εξάπλωση του. Πιο μλκς δεν γίνεται...
 
  • Like
Reactions: mikemtb

chrisssb

Μέλος Σωματείου
26 August 2008
29,790
Kingdom of Rain
Δεν ξέρω αν είναι έτσι τελικά...
Με την έννοια, ότι τα σύνορα έτσι και αλλιώς δεν μπορούν να κλείσουν.
Αργά ή γρήγορα ή ταξιδιώτης ή λαθρομετανάστης θα φτάσει με τον ιό, οπότε...

Ebola outbreak: Spread of deadly disease across Europe is 'unavoidable', warns WHO chief

http://www.independent.co.uk/news/w...antine-as-22-contacts-identified-9779682.html
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,306
Εκεί ψηλά.....
Κι εγω ετσι πιστευω.

Το να προσπαθησεις να αντιμετωπισεις το ξεσπασμα στον τοπο του ειναι σωστο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πισω μενεις ξεβρακωτος.

Γιατι οντως ολο και καποιος θα περασει μεσα στην απελπισια του ή στην αγνοια του .
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Πάντως ούτε ταξιδιώτες ούτε λαθρομετανάστες ήταν... παρά ιεραπόστολοι, δραστηριότητα με τον ύψιστο δυνατό κίνδυνο έκθεσης. Συμφωνώ ότι ήταν απίστευτη επίδειξη ηλιθιότητας ο επαναπατρισμός τους στην Ισπανία, και ακόμη μεγαλύτερη η μη τήρηση τουλάχιστον των προδιαγραφών του WHO
 

chrisssb

Μέλος Σωματείου
26 August 2008
29,790
Kingdom of Rain
H φάση του να αντιμετωπίσουν τον ιό στον τόπο του, πέρασε ήδη ανεπιστρεπτί.
Με ένα εκατομμύριο κρούσματα που περιμένουν μέχρι τον Ιανουάριο...
Το θέμα είναι να βρουν εμβόλιο-θεραπεία πριν μεταλλαχθεί και αρχίσει να μεταδίδεται με τον αέρα (airborne)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Desperate demand for Ebola treatment in Sierra Leone as 5 people are infected every hour

- See more at: http://www.savethechildren.org.uk/2...re-infected-every-hour-0#sthash.Q6LEUEWW.dpuf

Αυτό την 1η Οκτωβρίου. Ο ρυθμός έχει ανέβει ήδη.
 

vforvendetta85

Supreme Member
29 December 2012
3,190
Όσο κι αν δεν πιστεύω σε συνομωσίες και άλλα συναφή, άντε να με πείσουν πως όλο αυτό δεν είναι ηλιθιότητα παρά μόνο τρόπος οι φαρμακοβιομηχανίες να βγάλουν λεφτά από την "τυχαία" εξάπλωση, εις βάρος όλων μας φυσικά, όπως με κάποιες άλλες νόσους ( πουλερικών, άφριων αγελάδων κ.ά).
 

chrisssb

Μέλος Σωματείου
26 August 2008
29,790
Kingdom of Rain
Δεν πιστεύεις σε συνωμοσιολογίες αλλά δεν γίνεται να σε πείσει κανείς ότι δεν πρόκειται περί συνωμοσίας!

Sticky please!
 

vforvendetta85

Supreme Member
29 December 2012
3,190
Δε λέω πως δεν πρόκειται να πειστώ, μα με ποιον τρόπο θα πειστώ.
[Δυστυχώς ο γραπτός λόγος δε σου δίνει την δυνατότητα να "τονίσεις, χρωματίσεις" την φράση σου].
 

ecodrifter

Supreme Member
27 January 2009
3,012
Στην περιπτωση του ebola ισχυει το ..."και τωρα τρεχουμε". Τοσα χρονια που ηταν ενας ιος που μολυνει τους αφρικανους δεν εδωσαν σημασια να φτιαξουν κανενα εμβολιο. Δεν συνεφερε. Τωρα με δυο-τρεις νεκρους στο δυτικο κοσμο ξυπνησαν.
Αλλα και παλι δεν πιστευω οτι οι φαρμακοβιομηχανιες εχουν πειστει οτι αξιζει να κανουν σοβαρες δαπανες για την αντιμετωπιση του ιου.
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Κοίτα να δεις που οι Αμερικάνοι το προέβλεψαν και το γύρισαν και σήριαλ με τον Έμπολα (καλά αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε, απλά συνέπεσε στη σεζόν της σειράς), σε κάτι πιο φονικό βέβαια και με γερή δόση αμερικανιάς
 
Status
Not open for further replies.