Απάντηση: Καλοκαίρι με Ψησταρίες Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?
Τοσα χρονια μαθημενος, στο πατρικο χτιστο BBQ, στο κτημα ψησταρια μεγαλη, τζακια παντου ολα στα καρβουνα.
Στο σπιτι μου δεν μου αρεσει οπτικα ενα χτιστο BBQ και ετσι μου αρκει μια μικρη καρβουνου με καπακι για μια σχαρα και μια εφεδρικη μεγαλη του αρνιου, που οταν δεν χρησιμοποιουνται τις μεταφερω και τις κρυβω.
Απο περσι ψαχνω για μια νεα ψησταρια, και ειχα καταληξει σε υγραεριου, αλλα συζητωντας με φιλους που εχουν, ολοι συμφωνησαν πως εαν ψηνεις σε σχαρα (την πλακα την απεκλεισαν) αρνι ή προβατινα, μετα θελουν ολα τα εξαρτηματα γενικο καθαρισμα, για να συμπληρωσουν πως οι υγραεριου ειναι ευκολια για λαχανικα και κανενα ψαρι.
Ετσι κατεληξα προς την αγορα ή και κατασκευη μιας μεγαλης καρβουνου με καπακι, τυπου βαρελι.
Το καλο καρβουνο αλλα και το σωστο αναμμα του καρβουνου δεν ενεχουν κινδυνους για την υγεια, ποσο μαλλον εαν χρησιμοποιεις κλαδια ελιας! Το καρβουνο που δεν εχει αναψει καλα ειναι το προβλημα.