OPPO BDP-93 BD Player

Αυτό μόνο λύση δεν είναι.. Τέτοιες (άθλιες από χρηστικότητα) λύσεις υπάρχουν εδώ και χρόνια.. αλλά δεν δουλεύουν on the fly. Δεν υπάρχει δηλαδή τρόπος αυτή τη στιγμή σε linux based σύστημα να βάλεις ένα BD σε ένα BD drive και πατώντας δυο κουμπιά να δεις την ταινία, με τα μενού της, τον HD ήχο της, κτλ.

Αυτά γίνονται μόνο σε Windows.
 

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,317
ΑΘΗΝΑ
Πω πω.....πως τόχασα το νηματάκι αυτό ? Μάλιστα....Αρα ...να ετοιμάσω το 83 μου για πούλημα? Εκείνο που δεν έχω κατανοήσει στα specs είναι το θέμα του δικτύου. Επικοινωνεί το μηχάνημα μέσω δικτύου επίσης?
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,145
Αθήνα
Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

Πω πω.....πως τόχασα το νηματάκι αυτό ? Μάλιστα....Αρα ...να ετοιμάσω το 83 μου για πούλημα? Εκείνο που δεν έχω κατανοήσει στα specs είναι το θέμα του δικτύου. Επικοινωνεί το μηχάνημα μέσω δικτύου επίσης?

Πού 'σαι... Μη τα βγάλουμε μαζί τα 83άρια γιατί θα μας πάρουν στο ψιλό και δεν βλέπω να πιάνουμε τιμή... :ROFLMAO::ROFLMAO:

Απ' ότι έχω διαβάσει δικτυώνεται κανονικά...
δεσ και εδώ (copy από την προδιαγραφή του):
Wireless & Ethernet – Using the included wireless-N adapter or the built-in RJ45 Ethernet port, users will be able to interact with BD-Live content, watch instant streaming programs from provides such as Netflix, Blockbuster etc., playback contents on their home network, and update firmware to keep up with new Blu-ray releases.

Mερικά ακόμα χρήσιμα στοιχεία για τους ενδιαφερόμενους
Unofficial BDP-93 FAQ

και τα σωθικά του (στο πάτο της σελίδας)... ακούγεται ότι για torodial power supply θα περιμένουμε το ΒD95 μέχρι το καλοκαίρι του 2010...

Πιστεύω πως σύντομα θα επισκεφτώ τον αντιπρόσωπο για να το δω/δοκιμάσω από κοντά! Ότι νέο έχω θα ενημερώσω...
Αν, εν τω μεταξύ, κάποιο καλό παιδί παραλάβει, ας μας κάνει μια ενημέρωση μόλις το ξετινάξει στις δοκιμές... :a0210:
 

dimkasta

AVClub Addicted Member
14 November 2006
2,246
Καμιά ευκολία να κανε μόνο χωρίς να το πληρώνεις καραβίσιο...

Το 95 πάντως συμφέρει δαγκωτό να έρθει από Αγγλία...
 

profion

New member
21 October 2007
19
Μιας κ εχω popcorn c200 αξιζει να παρω το oppo 93 ή να παω καλυτερα για το pana BD-310 ?
 

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
18,786
Μεσευρώπη
Ορίστε και οι δικές μου εντυπώσεις: το αγόρασα πριν από ένα μήνα περίπου μέσω Ιντερνετ από Καναδά. Αυτό ήταν λάθος, με δασμούς και μεταφορικα και πλήρωσα όσα θα πλήρωνα και αν το αγόραζα από Ελλάδα, και δεν έχω εγγύηση αν συμβεί κάτι. Το μηχάνημα έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και ντιζάιν. Οι λειτουργίες του είναι άψογες, δεν έχω ανακαλύψει ούτε ένα bug ή δυσλειτουργία. Παίζει τα πάντα, όλα τα φορμά δίσκων που υπάρχουν στο γνωστό σύμπαν(SACD, HDCD, DVD-AUDIO, VCD, τα πάντα), ακόμα και δισκάκια σε άθλια κατάσταση, γεμάτα γρατσουνιές και δαχτυλιές.
Για την εικόνα δε θα πω κάτι, δεδομένου ότι έχω μόνο μιά 21άρα CRT δεκαετίας και δεν είμαι σε θέση να κάνω συγκρίσεις. Είναι σαφώς καλύτερο από το PIONEER DV-300 που είχα μέχρι τώρα αλλά αυτό είναι νομίζω αναμενόμενο.
Ο ήχος του (σε δικάναλη διαμόρφωση, surround και τέτοια δε με ενδιαφέρουν) είναι εξαιρετικός, ακριβής, λεπτομερής, δυναμικός. Θα το έλεγα ισάξιο με το Marantz SA-7001 που έχω για πλέιερ, αν και το τελευταίο είναι λίγο πιό γλυκόηχο. Αλλά θέλει προσοχή στα καλώδια σύνδεσης: με ένα φτηνό no name interconnect που είχα αγοράσει από το ebay για το Pioneer ακουγόταν σκληρό, κουραστικό με επιθετικές υψηλές. Όταν του έβαλα ένα αξιοπρεπές καλώδιο ήρθε στα ίσια του. Επίσης χρειάστηκε δύο μέρες στο ρεύμα για να παίξει σωστά. Out of the box έπαιζε φλατ, χωρίς βάθος σκηνής και υπερβολικά προβολικό.
Σαν media player είναι επίσης εξαιρετικό. Παίζει τα περισσότερα φορμά εικόνας (όχι .FLV .MOV) και ήχου (όχι .aiff, .alac .aac) . Κοινώς, δεν είναι σχεδιασμένο για μακάκηδες όπως εγώ, αλλά πάντα υπάρχουν τρόποι να ακούσεις τη μουσική σου.

Το μηχανάκι συνιστάται ανεπιφύλακτα.
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,145
Αθήνα
Kαλορίζικο στους νέους κατόχους!

Όταν βρείτε χρόνο παιδιά γράψτε δυο λόγια όσον αφορά τα συμβατά αρχεία αναπαραγωγής εικόνας και ήχου (είδη-ευκολίες) καθώς και τις εντυπώσεις σας από την αναπαραγωγή σε σχέση με τα άλλα players που έχετε.

:ernaehrung004:
 

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
ξερω οτι δεν ειναι καθαροαιμο media player αλλα θελω να μαθω τα εξης:
με ενδιαφερει κυριως πως τα παει δικτυακα..μιας και παιζω τα παντα μεσω NAS

1) Παιζει ριπαρισμενο bluray με μενου σε μορφη folder (BDMV) μεσω δικτυου;
(για ριπαρισμενο Bluray ISO σε σκληρο απο οτι διαβασα δεν παιζει)
2) Δεiχνει ελληνικους εξωτερικους υποτιτλους srt μεσω δικτυου;
3) Παιζει εξωτερικους υποτιτλους srt μαζι με το μεγαλυτερο m2ts; πρεπει να εχουν το ιδιο ονομα;
4) Μπορεις να βαλεις εξωτερικους υποτιτλους srt σε ενα bluray μεσα απο το μενου του bluray οπως στα popcornhour;

επιγραμματικά ποιες οι διαφορες του 93 με το 95;

@ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ
Aν μπορεις δοκιμασε να κανεις τα παραπανω και να με ενημερωσεις, γιατι απο οσο ξερω εισαι ο μονος που το εχει.
ευχαριστω εκ των προτέρων
 
Last edited:

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,145
Αθήνα
Οι διαφορές με το 95 απ' ότι γνωρίζω είναι μόνο στον ήχο... (το μεγάλο διαθέτει sabre dac, τοροειδή και dedicated L/R out... Eπίσης έχει και ανεμιστηράκι, ενώ το 93 είναι με παθητική ψύξη.

Για τα υπόλοιπα πρέπει να σου πουν τα παιδιά που το έχουν, αφού δοκιμάσουν.
Aπλά να αναφέρω ότι τα πάντα περνάνε από το marvel (network, usb, esata...)
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,145
Αθήνα
Έλαβα ένα ευχάριστο νέο από τον αντιπρόσωπο της oppo για όσους αναζητούν τρόπο ακρόασης του oppo95!

Tο Σάββατο 17/9/2011 και ώρα 1100, θα γίνει ανοικτή εκδήλωση: ακρόαση/θέαση σε προβολέα και δοκιμες Α-Β, μεταξύ άλλων συσκευών και του oppo95 (επιτέλους)!!! Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν στις 1200.

Θα χρησιμοποιηθούν δισκάκια, αλλά και αρχεία ήχου και εικόνας σε αναλογική και ψηφιακή σύνδεση με τα μηχανήματα που διαθέτει η αντιπροσωπία.

Αν το κρίνεται ενδιαφέρον (θα φανεί από τα posts των μελών στο νήμα του 95) και δεν υπάρχει αντίρρηση από τους συντονιστές και το forum, θεωρώ σίγουρο ότι μπορεί να γίνει και δεύτερη παρόμοια εκδήλωση κάποιο από τα επόμενα Σάββατα ώστε να αποφευχθεί ο συντονισμός.
 
Last edited:

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Να κάνω και εγώ μερικές ερωτήσεις;

1) Παίζει ματρόσκες από εξωτερικό σκληρό δίσκο με ελλ. υπότιτλους εξωτερικούς, σε srt; Παίζει τα ίδια από δίκτυο μέσω DLNA;

2) Μπορεί να ορίσει κανείς καθυστέρηση στην ψηφιακή έξοδο SPDIF; Αν ναι, μπορεί αυτή να φτάσει τα 180 ms;