OPPO BDP-93 BD Player

Re: Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

Υπάρχει υποστήριξη από πλευράς software??

Τις αναπαράγω με το built in player που έχει. Στην αρχή ψάχνει τα κατάλληλα codecs, τα κατεβάζει και τέλος.

Λογικά δεν θα πρέπει να τα παίζει........?:chinscratch:

Και έχω εγκαταστήσεις και το VLC media player για τα video cd μου οπότε έχω και ψοδεψσ από κει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

Τις αναπαράγω με το built in player που έχει. Στην αρχή ψάχνει τα κατάλληλα codecs, τα κατεβάζει και τέλος.

Λογικά δεν θα πρέπει να τα παίζει........?:chinscratch:

Και έχω εγκαταστήσεις και το VLC media player για τα video cd μου οπότε έχω και ψοδεψσ από κει...

Για BD μιλάμε, έτσι?? Όχι για ματρόσκες...

Πάντως, μιας και το έχεις, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.-bye-

Δεν θα δουλέψει γιατί το BD είναι προστατευμένο και δεν έχουν εκδοθεί άδειες σε Linux players. Επίσης, δεν υπάρχει εργαλείο για on the fly "σπάσιμο" σε περιβάλλον linux, όπως π.χ. το AnyDVD HD στα Windows.

Επίσης για bitstream έξοδο και για 3D BD επίσης δεν υπάρχουν λύσεις σε linux.

sorry δεν παρακολούθησα όλο το νήμα.
άντε παίζει dvd-a sasd....

πως τα βγαζει στην ψηφιακή?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

βρε Νικο,μπορω να καταλαβω το κολημα σου με την εν λογω εταιρεια,το χουμε παθει ολοι φανταζομαι κατα καιρους με καποια μηχανακια ή εταιρειες,αλλα ο δικος σου ερωτας κινειται στα ορια της υπερβολης.:love:
Και γω θελω να εχω οσο το δυνατον λιγοτερα μηχανηματα στο ρακ μου,αλλα δεν θα πεθανω κι ολας αν δεν το καταφερω.
Αλλωστε οι περισσοτεροι απο μας,οπως και συ,τα εχουμε ηδη τα μηχανηματα που λειτουργουν επικουρικα,δεν χρειαζεται να τα ξαναγορασουμε.
Να μου πεις οτι θελεις να το παρεις γιατι θα εχεις βελτιωση σε εικονα ή ηχο,θα σου πω ο.κ,αλλα μη μου λες οτι θες να γλυτωσεις απο τα πολλα κουτακια,αφου τα εχεις ηδη :tongue:

Λάκη μου δεν υπάρχει αυτό που λες... καλώς ή κακώς δεν έχω κολήσει ακόμα με συσκευή... τουλάχιστον από αυτές που έχω...
Έχουν όλες προτερήματα και μειονεκτήματα και μόλις βρω κάτι καλύτερο... έφυγαν...

Αντίθετα, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ουδέποτε έκανα προτροπή για αγορά του ΒD93, χωρίς να γνωρίζω τις επιδόσεις του, τις ανάγκες των συνομιλητών μου και το πορτοφόλι τους... έχω την υποψία ότι εσύ έχεις κάποιο κόλλημα με την συσκευή... ή κάτι άλλο... δεν ξέρω...

Και να σου πω το γιατί βγάζω αυτό το συμπέρασμα...

Το νήμα λέγεται "OPPO BDP-93 BD Player", μιας συσκευής η οποία αξίζει την προσοχή όλων (πέραν κάθε αμφιβολίας αυτό) και ειδικά την δική μου ως θιασώτης του "δόγματος" καλή ποιότητα εικόνας και ήχου - από το δυνατόν λιγότερες συσκευές... με τον πιο απλό τρόπο... γι αυτό και το άνοιξα... Δεν έπρεπε?

Ως ενδιαφερόμενος το ψάχνω (και συνεχίζω...), όσο μπορώ περισσότερο... Δεν θα έπρεπε?

Αυτά που βρίσκω τα δημοσιοποιώ στη κατηγορία ΗΤ του forum AVClub... Δεν θα έπρεπε?

Στη συζήτηση περί τιμολογιακής πολιτικής έχω άποψη, την έχω εκφράσει ειλικρινώς και δημοσίως και την υπερασπίζομαι...:
Δεν με απασχολεί!!! Αν είναι καλύτερο και φθηνότερο από τις άλλες επιλογές θα το πάρω ακόμα και αν το μοιράζουν δώρο με το cosmopolitan στην καζαμπούμπου ή όπου αλλού... Δεν θα έπρεπε?

Αντίθετα Λάκη μου, δεν έχει γραφτεί ούτε μια κουβέντα για τις πιθανές ελλείψεις (πιθανώς θα υπάρχουν και αυτές...) τις συσκευής, ώστε να ενημερωθώ και εγώ και οι όποιοι άλλοι ενδιαφερόμενοι...

Όσον αφορά την υπερβολή, επίσης θα ήθελα να καταλάβω σε τι είμαι υπερβολικός... Έχω γράψει καμιά δεκαριά "ΑΝ"... η συσκευή ανταποκρίνεται στα Specs ΚΑΙ την παράδοση της oppo...

Όσον αφορά τα κουτάκια... Ναι ζω και με αυτά, από ανάγκη και μόνον... αλλά το παλεύω...
Επικουρικά? Όχι! Τα χρειάζομαι... Χωρίς αυτά δεν θα βλέπω κάπου 100 ταινίες και εκατοντάδες επεισόδια τηλεοπτικών σειρών...

Επί της ουσίας να πω ότι τα κουτάκια μόνο περιστασιακά ζουν στο σαλόνι μου... Μόνο το DAC και αυτό δεν το βλέπω για πολύ με τα νέα CDplayer με ενσωματωμένα και αξιόλογα DACs.
Εξωτερικοί ΗDDs και Media Player έχουν περιοριστεί στο δεύτερο σύστημα στο υπνοδωμάτιο και με την άφιξη του C8200 χλωμή την βλέπω την παρουσία τους για πολύ, επίσης καλύφθηκε και ο DVB-T δέκτης (πήγε στη Μαμά)...

Το ίδιο θα επιδιώκω όταν με το καλό είμαι έτοιμος και για το σαλόνι με το oppo... ή κάθε άλλη ισάξια συσκευή... κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη... (να την κάνεις όμως αλλιώς δεν δικαιολογείται η επιμονή σου...)

Αν γίνει το θαύμα και εμφανιστεί η εταιρεία "Χ" που θα ενσωματώσει όλα όσα ζητάω σε μία συσκευή, δεν θα το σκεφτώ καθόλου για την τιμή στην Αμερική... το αντιλαμβάνεσαι πλέον νομίζω...

-bye-

Κοίταξε, στα 700 δεν θα βγει με τις σημερινές τεχνολογίες (π.χ. οι κάρτες που υποστηρίζουν 3D είναι για την ώρα πολύ ακριβές και ενεργοβόρες), και SACD δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει, αλλά σε 3 μήνες πιστεύω ότι ένα μέσο HTPC θα είναι πολύ κοντά.. και θα είναι PC, που σημαίνει ότι θα παίζει πραγματικά τα πάντα, θα είναι αναβαθμίσιμο, κτλ κτλ.

Άρα Δημήτρη σε τρείς μήνες πρέπει να αρχίσω τα πειράματα με κάτι καινούριο, με νέα δεδομένα, αψηφώντας τις δεκάδες αναφορές σε όλο το διαδύκτιο γι προβλήματα που δεν λύνονται... από ανθρώπους τουλάχιστον περισσότερο ικανούς και γνώστες από μένα... Και η ποιότητα εικόνας θα είναι παραπλήσια? Ο θόρυβος?

Πραγματικά και ειλικρινά απάντησέ μου...
Αν ήσουν στη θέση μου (ή του όποιου άσχετου με τροφοδοτικά, motherboards, επεξεργαστές, ψύξη, κουτιά, κάρτες, codecs, software και ότι αλλο διαβολικό χρειάζεται...:BDGBGDB55:)...
... τι θα έκανες?
Θα πίστευες ότι όλα αυτά γίνονται και επιπλέον θα τα καταφέρεις???
-bye-

Ναι για BD μιλάμε.

Checking and reverting.....

Αντε με το καλό... και μετά θα το δοκιμάσουμε...
Και αν κοστίζει λιγότερο από 700-800Ε, είναι αθόρυβο, παίζει το ίδιο καλά εικόνα και ήχο, οι ανεμιστήρες δεν ακούγονται καθόλου (το οppo δεν έχει πλέον ανεμιστήρες...) και είναι plug & play (ανοίγω pc, βάζω δισκάκι ή επιλέγω αρχείο, διπλό κλικ και έπαιξε...)... θα μου φτιάξεις και μένα ένα...:love:

(ελπίζω τα υλικά να μην κοστίζουν τα μισά λεφτά στη Σιγκαπούρη, έτσι? Να είμαστε ξηγημένοι...:BDGBGDB55:)

:ernaehrung004:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

Άρα Δημήτρη σε τρείς μήνες πρέπει να αρχίσω τα πειράματα με κάτι καινούριο, με νέα δεδομένα, αψηφώντας τις δεκάδες αναφορές σε όλο το διαδύκτιο γι προβλήματα που δεν λύνονται... από ανθρώπους τουλάχιστον περισσότερο ικανούς και γνώστες από μένα... Και η ποιότητα εικόνας θα είναι παραπλήσια? Ο θόρυβος?

Σε 3 μήνες θα έχουν λυθεί όλα τα πιθανά προβλήματα.. :D

Η ποιότητα εικόνας θα είναι παραπλήσια ή και καλύτερη (HTPC είναι αυτό.. no contest) αρκεί να ξέρεις τι κάνεις.

Θόρυβος δεν θα υπάρχει, πάλι αν ξέρεις τι κάνεις..

Πραγματικά και ειλικρινά απάντησέ μου...
Αν ήσουν στη θέση μου (ή του όποιου άσχετου με τροφοδοτικά, motherboards, επεξεργαστές, ψύξη, κουτιά, κάρτες, codecs, software και ότι αλλο διαβολικό χρειάζεται...:BDGBGDB55:)...
... τι θα έκανες?
Θα πίστευες ότι όλα αυτά γίνονται και επιπλέον θα τα καταφέρεις???
-bye-

Έχω ήδη γράψει δύο φορές την φράση "αν ξέρεις τι κάνεις".

Οπότε, όχι, η λύση του HTPC σαφώς και δεν είναι για όλους.. γιαυτό και δεν σου είπα "πάρε HTPC".

Αυτά όμως δεν αλλάζουν το ότι το 93 θα πωλείται στην Ευρώπη σε διπλάσια τιμή απ' ότι στην Αμερική. Οπότε, για εμένα δεν αποτελεί καν επιλογή. :D

:a0210:
Απόλυτα κατανοητό και σεβαστό!

Για τα υπόλοιπα, μιας και δεν βιάζομαι, θα περιμένω και όταν αυτό το "μαγικό" ΗTPC είναι διαθέσιμο στη πιάτσα θα σε ξαναενοχλήσω, έστω για να μου προτείνεις κάποιον που να ξέρει τι κάνει και να αμειφθεί φυσικά για τη δουλειά του!

Δεν αμφιβάλω καθόλου ότι ένα HTPC θα έχει ανώτερη συμβατότητα και επιδόσεις από μια stand alone συσκευή σαν το οppo... τα άλλα είναι που με προβληματίζουν...

Μια τελευταία ερώτηση...
Όλα αυτά τα καλά, το μαγικό κουτί των 700-800Ε, θα τα κάνει με free software ή αυτό είναι έξτρα?

δηλ τι δειγματοληψία?

Το σήμα DSD δεν έχει δειγματοληψία με την κλασική έννοια της. Είναι άλλο πράγμα..

ένας χριστιανός που έχει dac τι κάνει?

Ανάλογα το DAC.. Ας πούμε το δικό σου (Buffalo) λέει ότι δέχεται και σήμα DSD.

Μια πληροφορία για το Οppo 93, για να επανέρθουμε.

Το Qdeo, μάλλον, θα παίζει μόνο μέσω της HDMI 1 ενώ ηχητικά θα χρησιμοποιεί τα ίδια DAC με το 83...

Νεότερα το βραδάκι με λίστα όλων των video files που θα αναπαράγει και άλλα χρήσιμα...

edit: ή διαβάζεται μόνοι σας τους Beta Testers στο ΑVSForum!

Last edited:
Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

Μια τελευταία ερώτηση...
Όλα αυτά τα καλά, το μαγικό κουτί των 700-800Ε, θα τα κάνει με free software ή αυτό είναι έξτρα?

Free δεν είναι.. Ίσως όμως μέχρι τότε καταφέρουμε και το στριμώξουμε στην τιμή. :D

:nounder:τι να πω βρε Νικο,ειλικρινα σηκωνω τα χερια ψηλα,παραδινομαι.
Ξερεις τι μου θυμιζει ολο το σεντονι που εγραψες παραπανω?
οποιος εχει τη μυγα...
Νομιζεις οτι οσα γραφω ειναι μομφη προς τον Ελληνα αντιπροσωπο ή οτι εσυ προμοταρεις την εταιρεια ή τον αντιπροσωπο?
Λαθος!
Απλα δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως εχει το συγκεκριμενο,που ειναι και υπερκοστολογημενο(μην αρχισουμε παλι τη συζητηση,φταιει ο καιρος,τα συννεφα,τα πουλια στον ουρανο και γω δεν ξερω τι αλλο,για να δικαιολογηθει ο διπλασιασμος της τιμης),που δεν το εχουν τα αλλα και ειναι ουσιαστικα και οχι απλο γαρνιρισμα.
Θες να σου πω εγω τι επρεπε να εχει το συγκεκριμενο για να δικαιολογει τη τιμη του?
εκτος απ'αυτα που ηδη εχει,ψηφιακο δεκτη και σκληρο δισκο,τοτε ναι πραγματι θα τα ειχε ολα και θα το επαιρνα και γω.

Τελος παντων,σου ευχομαι να το εχεις συντομα και να το ευχαριστηθεις οπως και το προηγουμενο.

Υ.Γ και πλιζ,μη σταματας τα ριβιου που κανεις για τα μηχανηματα που αγοραζεις :grinning-smiley-043

-bye-

Last edited:

Το νήμα λέγεται "OPPO BDP-93 BD Player", μιας συσκευής η οποία αξίζει την προσοχή όλων (πέραν κάθε αμφιβολίας αυτό) και ειδικά την δική μου ως θιασώτης του "δόγματος" καλή ποιότητα εικόνας και ήχου - από το δυνατόν λιγότερες συσκευές... με τον πιο απλό τρόπο... γι αυτό και το άνοιξα... Δεν έπρεπε? Ποιος είπε ότι κακώς το άνοιξες?

Ως ενδιαφερόμενος το ψάχνω (και συνεχίζω...), όσο μπορώ περισσότερο... Δεν θα έπρεπε? Ποιος είπε ότι κακώς το ψάχνεις??

Αυτά που βρίσκω τα δημοσιοποιώ στη κατηγορία ΗΤ του forum AVClub... Δεν θα έπρεπε? Ποιος έγραψε ότι κακώς το δημοσιοποιείς??

Στη συζήτηση περί τιμολογιακής πολιτικής έχω άποψη, την έχω εκφράσει ειλικρινώς και δημοσίως και την υπερασπίζομαι...:
Δεν με απασχολεί!!! Αν είναι καλύτερο και φθηνότερο από τις άλλες επιλογές θα το πάρω ακόμα και αν το μοιράζουν δώρο με το cosmopolitan στην καζαμπούμπου ή όπου αλλού... Δεν θα έπρεπε? Ποιος σου είπε να μην το πάρεις?? Πειράζει που εμάς τους υπόλοιπους μας ενδιαφέρουν πολύ τα ζητήματα τιμολογιακής πολιτικής??

Αντίθετα Λάκη μου, δεν έχει γραφτεί ούτε μια κουβέντα για τις πιθανές ελλείψεις (πιθανώς θα υπάρχουν και αυτές...) τις συσκευής, ώστε να ενημερωθώ και εγώ και οι όποιοι άλλοι ενδιαφερόμενοι... Όταν το θεωρούμε υπερκοστολογημένο τι παραπάνω συζήτηση να κάνουμε??

Όσον αφορά την υπερβολή, επίσης θα ήθελα να καταλάβω σε τι είμαι υπερβολικός... Έχω γράψει καμιά δεκαριά "ΑΝ"... η συσκευή ανταποκρίνεται στα Specs ΚΑΙ την παράδοση της oppo...

Είμαι πεπεισμένος ότι το εργαλείο θα φυσάει......από 'κει και πέρα, τα υπόλοιπα έχουν ξαναγραφεί γι' αυτό δεν τα ξαναγράφω...

:nounder:τι να πω βρε Νικο,ειλικρινα σηκωνω τα χερια ψηλα,παραδινομαι.
Ξερεις τι μου θυμιζει ολο το σεντονι που εγραψες παραπανω?
οποιος εχει τη μυγα...
Νομιζεις οτι οσα γραφω ειναι μομφη προς τον Ελληνα αντιπροσωπο ή οτι εσυ προμοταρεις την εταιρεια ή τον αντιπροσωπο?
Λαθος!
Απλα δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως εχει το συγκεκριμενο,που ειναι και υπερκοστολογημενο(μην αρχισουμε παλι τη συζητηση,φταιει ο καιρος,τα συννεφα,τα πουλια στον ουρανο και γω δεν ξερω τι αλλο,για να δικαιολογηθει ο διπλασιασμος της τιμης),που δεν το εχουν τα αλλα και ειναι ουσιαστικα και οχι απλο γαρνιρισμα.
Θες να σου πω εγω τι επρεπε να εχει το συγκεκριμενο για να δικαιολογει τη τιμη του?
εκτος απ'αυτα που ηδη εχει,ψηφιακο δεκτη και σκληρο δισκο,τοτε ναι πραγματι θα τα ειχε ολα και θα το επαιρνα και γω.

Τελος παντων,σου ευχομαι να το εχεις συντομα και να το ευχαριστηθεις οπως και το προηγουμενο.

Υ.Γ και πλιζ,μη σταματας τα ριβιου που κανεις για τα μηχανηματα που αγοραζεις :grinning-smiley-043

-bye-

Άντε ρε με παρεξήγησες... ίσως το ίδιο θα έκανα και γώ... λάθος το πήρες...

Τέλος πάντων...

Επί της ουσίας...
Για την υπερτιμολόγηση τα είπαμε... δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, νομίζω.

Πες όμως μια άλλη πρόταση με ανάλογα με τα εικαζόμενα αποτελέσματα στα ίδια χρήματα...

:grinning-smiley-043-bye-

Last edited:

Είμαι πεπεισμένος ότι το εργαλείο θα φυσάει......από 'κει και πέρα, τα υπόλοιπα έχουν ξαναγραφεί γι' αυτό δεν τα ξαναγράφω...

Γιάννη πιθανώς να παρεξήγησα... ένοιωσα λίγο περισσότερο προσωπικές τις παρατηρήσεις... θυμίζω τα περί "κωλύματος" και "υπερβολής"...
Έτσι κι αλλιώς οι όποιες διευκρινήσεις δεν βλάπτουν κανέναν...

Με τον Λάκη γνωριζόμαστε δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης... Απλά να συνεννοηθούμε προσπαθούμε...

-bye-

Last edited: