OPPO BDP-93 BD Player

Πες όμως μια άλλη πρόταση με ανάλογα με τα εικαζόμενα αποτελέσματα στα ίδια χρήματα...

:grinning-smiley-043-bye-

αφου ρε συ γραφτηκαν πιο πριν καποια,αλλωστε δεν το εχω ψαξει και πολυ το πραγμα,για ενα και μονο λογο,γιατι πιστευω οτι στις 40'' που ειμαι εγω,δεν προκειται να δω διαφορες απο ενα Pioneer,ας πουμε.

Σωστό... αλλά θεωρώ δεδομένη την επιλογή τηλεόρασης ή προβολέα άνω των 50 ιντσών για απόσταση όχι μικρότερη από 2,5 μέτρα (προσωπική γνώμη - μην ανοίξουμε άλλο θέμα τώρα)...

Για αυτά που γράφτηκαν τα βάζω κάτω τα κοιτάω, τα ξανακοιτάω αλλά δεν βγαίνουν τα κόζια από μία συσκευή, πιθανώς ούτε και από δύο αλλά πρέπει να το τεστάρω για να το πω με σιγουριά!

-bye-

Το σήμα DSD δεν έχει δειγματοληψία με την κλασική έννοια της. Είναι άλλο πράγμα..

Ανάλογα το DAC.. Ας πούμε το δικό σου (Buffalo) λέει ότι δέχεται και σήμα DSD.

δεν σε πιάνω....
το 24/96 σε απλά ελληνικά το βγάζει 24/96 ή 16/48?

και λες το βγάζει στην Hdmi
στην coax τι βγάζει?

δεν σε πιάνω....
το 24/96 σε απλά ελληνικά το βγάζει 24/96 ή 16/48?

και λες το βγάζει στην Hdmi
στην coax τι βγάζει?

Αν μιλάμε για DVD-A τότε (θεωρητικά - αν είναι όλα υλοποιημένα σωστά) θα σου βγάλει από την coax ότι υπάρχει στο δισκάκι (16/44.1, 16/48, 24/96 κ.ο.κ.).

Αν μιλάμε για SACD τότε στην coax δεν θα βγάλει τίποτα, αλλά στην HDMI θα βγάλει σήμα DSD. Αυτό το σήμα μπορείς να το δώσει στο Buffalo (με σχετική μόντα στο Buffalo φυσικά, HDMI γαρ..). Λογικά θα έχει συζητηθεί το θέμα στα γνωστά φόρα του εξωτερικού..

σίγουρα κάπου συζητήθηκε.
Για αυτό ρωτάω γιά processed food.

Πχ σε παλιότερης γενιάς, το δικό μου pioneer 757 στην κοαξ έδινε downsampling 48.
Και αυτό το αν είναι όλα υλοποιημένα σωστά με προβληματίζει.
Φυσικά γιά 700 ευρώ.... 2ματς 2ματς.
Δεν πάνε καλά οι άνθρωποι.

Δημήτρη διαβάζω σχεδόν καθημερινά τους Beta Testers, αλλά δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο με τον προβληματισμό σου, ίσως γιατί δεν στάθηκα πολύ στα δεδομένα του SACD...

Θα ξανακοιτάξω το βραδάκι και θα ενημερώσω.

Πάντως εγώ δεν θα περιμένα και πολλά στο ηχητικό μέρος αφού δεν απευθύνεται σε τέτοιο κοινό.
Πιστεύω ότι το Oppo95 θα τα "σπάει" και ηχητικά, πιθανώς με εντελώς διαφορετική σχεδίαση και πολύ καλά DACs όπως τα sabre του 83SE και χωρίς μοντιφιές... είναι νωρίς ακόμα και δεν δημοσιεύονται πολλά στοιχεία... Δυστυχώς μόνο φιλολογία.

Όσον αφορά το "δεν πάνε καλά" αδυνατώ να το καταλάβω, εκτός αν εννοείς την κοστολόγηση του ευρωπαικού σε σχέση με το αμερικάνικο... εκεί όντως υπάρχουν επιχειρήματα!

Για να καταλάβεις το 83 (2D-BD και όχι 3D, με υποδεέστερο video processor, με το ίδιο DAC και χωρίς αξιόλογο media player δλδ HD-DTS mkv και flac stereo + flac πολυκάναλο) είχε το ίδιο κόστος και όλοι ήταν ευχαριστημένοι με την τιμή του σε σχέση με αυτά που πρόσφερε και τον ανταγωνισμό...
Τώρα πως γίνεται το 93 να είναι ακριβό... Δεν ξέρω... εμένα μου φαίνεται πάμφθηνο...

-bye-

Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

άντε παίζει dvd-a sasd....

πως τα βγαζει στην ψηφιακή?

δηλ τι δειγματοληψία?

Από το manual του Οppo83 (θεωρώ απίθανο να ισχύει κάτι λιγότερο στο 93) δες σελίδες 56, 57, 58...

Δες στην σελίδα 57:
SACD Output:
Coaxial/Optical Output -> LPCM -> LPCM Rate Limit: 48/96/192Κ... (κάνει down sample για μη συμβατές συσκευές)

Βοηθάει αυτό κάπως?

Αν μιλάμε για SACD τότε στην coax δεν θα βγάλει τίποτα...

Δημήτρη αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα παραπάνω?

Πάμε για καμιά πληροφορία για όσους ενδιαφέρονται!
(πρόκειται για πληροφορίες από το δίκτυο που δεν έχω διασταυρώσει...)

- Τo interface θα είναι σχεδόν ίδιο με του 83, μερικές προσθήκες

- To player θα έρχεται με Wifi adaptor (usb dongle) και καλώδιο ΗDMI

- Μας τέλειωσε το cooler fan (και ο ελάχιστος θόρυβος του 83...)

- Για το Video chip είπαμε Μarvel Qdeo...αλλά θα είναι συνδεδεμένο μόνο στην μία HDMI, στην 1. Η δεύτερη θα έχει ΜΤΚ (Mediatek).

- DAC ...Cirrus Logic CS4382 (ίδιο με το BDP-83)

-Αυτά τα media video files θα παίζουν...
attachment.php

- Δεν θα παίζει iso files...

- Θα παίζει και αυτό... το ηχητικό: 24-bit/192KHz FLAC and WAV! Kαι Multi-Channel FLAC! Από τις Analogue, HDMI, Optical και Coaxial...

Σωστό... αλλά θεωρώ δεδομένη την επιλογή τηλεόρασης ή προβολέα άνω των 50 ιντσών για απόσταση όχι μικρότερη από 2,5 μέτρα (προσωπική γνώμη - μην ανοίξουμε άλλο θέμα τώρα)...

Φτού!!! πιπέρι... μεγαλύτερη ήθελα να γράψω...

Νίκ το παράγγειλες?

Όχι Γιάννη... 25 χρόνια που το θεωρώ χόμπι μου ποτέ δεν πήρα κάτι χωρίς να το ακούσω/δώ πρώτα...

Επιπλέον θα ήθελα να μάθω δυό πράγματα για το oppo95 πριν αποφασίσω...

Αν είναι ένα 93 με sabre και optical/coaxial in, με κόστος κάτω από 1200Ε, όπως προείπα, δεν θα με πειράξει να το δίνουν και δώρο με το cosmopolitan στην Αμερική...

-bye-

ΥΓ Ακόμα περιμένω εντυπώσεις από τον 5i βρε... τι θα γίνει? κόκαλα έχει?:D

Re: Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

Από το manual του Οppo83 (θεωρώ απίθανο να ισχύει κάτι λιγότερο στο 93) δες σελίδες 56, 57, 58...

Δες στην σελίδα 57:
SACD Output:
Coaxial/Optical Output -> LPCM -> LPCM Rate Limit: 48/96/192Κ... (κάνει down sample για μη συμβατές συσκευές)

Βοηθάει αυτό κάπως?

Δημήτρη αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα παραπάνω?

Όχι, δεν έρχεται σε αντίθεση.. Αν δεις στην σελ. 57, εκεί που μιλάει για έξοδο SACD, αναφέρεται μόνο σε έξοδο από την HDMI θύρα του (είτε μετά από μετατροπή σε PCM είτε σε native DSD) είτε από τις αναλογικές. Δεν μιλάει καθόλου για s/pdif.

Σωστός! Αυτό που έβαλα δεν είναι για SACD...

Για εξωτερικό DAC μόνο Direct λοιπόν...
Αν το δέχεται το εξωτερικό DAC και με μόντα HDMI είσοδο... (καλώδιο HDMI το coaxial δεν υπάρχει, ε...?)

Το σήμα DSD δεν περνάει ούτως ή άλλως από coaxial, καθότι απαιτεί περισσότερους αγωγούς.. Οπότε πρέπει το DAC να έχει είσοδο HDMI ειδικά για τέτοια χρήση, ή να μπορεί να πάρει είσοδο HDMI με μόντα (δηλαδή να υποστηρίξει σήμα DSD, αλλά να του λείπει μόνο το βύσμα..).

Έχω και το <θρυλικό> 300.Δεν μου δίνει την αίσθηση του Oppo και έχει θεματάκια με τον ήχο απο το δεύτερο Hdmi (drops - και μόνο ο πυρήνας περνάει στον ενισχυτή).
Το ξανατσέκαρα.

Εκ πρωτοις, έτσι λεει.

Στην πραγματικότητα πέρασε μια χαρα DTS HD MA 5.1 bitstream (παντα ταυτόχρονα με Full HD 3D Video).

Δοκιμάζοντας άλλο δισκάκι με DTS HD MA 7.1 πέρναγε (στο ιδιο Setup - ιδιες ρυθμίσεις) DTS Core. Βάζοντας όμως τον Lumagen στη μέση της αλυσίδας αλλά διατηρωντας το EDID του ενισχυτή! πέρασε και το 7.1!

Άβυσσος η ψυχή των ηλεκτρονικών....

Δεν θα δουλέψει γιατί το BD είναι προστατευμένο και δεν έχουν εκδοθεί άδειες σε Linux players. Επίσης, δεν υπάρχει εργαλείο για on the fly "σπάσιμο" σε περιβάλλον linux, όπως π.χ. το AnyDVD HD στα Windows.

Επίσης για bitstream έξοδο και για 3D BD επίσης δεν υπάρχουν λύσεις σε linux.

Κοιτάχτε εδώ και ξανασκεφτείτε το...

Βέβαια θέλει λιγο έργο από πλευράς χρήστη αλλά το θέμα λύθηκε....

-bye-