Που πάει η χώρα;

Status
Not open for further replies.

oranje

AVClub Enthusiast
28 February 2007
901
http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Ko...ourema-75-twn-ellhnikwn-omologwn.1643066.html

Σε "κούρεμα" 75% των ελληνικών ομολόγων της προχώρησε η γαλλική τράπεζα BNP Paribas.

Η γαλλική τράπεζα BNP Paribas προχώρησε στο "κούρεμα" κατά 75% των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, όπως προκύπτει από λογιστικά στοιχεία τετάρτου τριμήνου 2011, που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα κατέγραψε στο ίδιο τρίμηνο ζημιά ύψους 567 εκατ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα. Οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, στις οποίες προχώρησε η τράπεζα, σε συνδυασμό με τη ζημιά από τα ελληνικά ομόλογα, οδήγησαν στη μείωση των καθαρών κερδών της κατά 50,6% σε 765 εκατ. ευρώ στο ίδιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, ήταν υψηλότερα σε σχέση με τα 574 εκατ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές.

Με τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων της, η BNP κατόρθωσε να καλύψει τις απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειάς της, με βάση τους αυστηρότερους κανόνες της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής, έξι μήνες πριν από την καταληκτική προθεσμία.



Οριστε.Κοιταξτε τι κανατε στους κακομοιρους.Θα τους οδηγησετε στην ανεργια με ολα αυτα τα αναρχοκομμουνιστικα.:Banane0:
 

lepa77

AVClub Addicted Member
7 June 2011
2,091
δυτικά του pecos
Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Απόσπασμα άρθρου των "Νέων"

"Σε παλιότερες μαζικές διαδηλώσεις τον Μάιο ή τον Οκτώβριο υπήρχαν διαδηλωτές που αντιδρούσαν στην καταστροφική μανία της μειοψηφίας. Κάποιοι είχαν συγκρουστεί μαζί τους στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας, προσπαθώντας να σταματήσουν τους βανδαλισμούς. Προχθές όμως όταν νεαροί ξεσπούσαν σε προσόψεις τραπεζών εισέπρατταν επιδοκιμασίες από το πλήθος. "

Μπράβο τα ΝΕΑ !!!!!!
 
17 June 2006
62,714
Χολαργός
Παραιτηθηκε του μισθου του ο Παπούλιας..Ωπα ρε ''ηρωα''..


Ολοι συγκέντρωση έξω απο το Προεδρικό Μέγαρο με κεριά να διαμαρτυρηθούμε για την μείωση τού μισθού του Κάρολου..:ADFADF1::ADFADF1::ADFADF1:
 

nbullamatsis

Supreme Member
11 February 2007
4,664
πειραιας
To ξαναβάζω γιατι εκτός του οτι βαριέμαι να ψάχνω που το έχω ποστάρει, η επανάληψη ειναι η μητέρα της μάθησης...

''Αυτή η συνέντευξη του Γερμανού καθηγητή στο Spiegel ενδεχομένως να μην κάνει το γύρο του ελληνικού διαδικτύου. Λίγοι θα την πάρουν χαμπάρι και ακόμη λιγότεροι θα την διαβάσουν ολόκληρη. Αν πάντως θέλετε να δείτε και μια άλλη, ψύχραιμη άποψη σχετικά με το ελληνικό χρέος, καλό θα ήταν να της ρίξετε μια ματιά.

Spiegel: Κυριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με τη ρήση : ¨λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε¨. Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά


Ritschl: Οχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη. 


Spiegel: Μάλλον δεν το βλέπουν έτσι οι περισσότεροι Γερμανοί.


Ritschl: Μπορεί, αλλά η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και τη θέση της ως Διδασκάλου της Ευρώπης την χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον 1ο αλλά και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό δεν το θυμάται όμως κανείς.


Spiegel: Τι ακριβώς συνέβη τότε;


Ritschl: Η δημοκρατία της Βαϊμάρης κατόρθωσε να επιζήσει από το 1924 μέχρι 1929 αποκλειστικά με δανεικά, τα δε χρήματα για τις αποζημιώσεις του 1. Παγκοσμιου πολέμου δανείστηκε από τις ΗΠΑ. Αυτη η ¨δανειακή Πυραμίδα¨ κατέρρευσε με την κρίση του 1931. Τα χρήματα των δανείων των ΗΠΑ είχαν εξαφανιστεί, η ζημιά για τις ΗΠΑ τεράστια, οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία καταστροφικές.


Spiegel: Το ίδιο και μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο; 


Ritschl: Η Αμερική τότε φρόντισε να μην θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ματαιώθηκαν όλες οι αξιώσεις μέχρι μια μελλοντική επανένωση των Γερμανιών (ανατολικής και δυτικής). Αυτό ήταν πολύ ζωτικό για την Γερμανία, ήταν στην ουσία η οικονομική βάση του γερμανικού μεταπολεμικού θαύματος. Αλλά παράλληλα, τα θύματα της γερμανικής κατοχής ήταν αναγκασμένα να αποποιηθούν τα δικαιώματα τους για αποζημίωση, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες. 


Spiegel: Στη σημερινή κρίση παίρνει η Ελλάδα από Ευρώπη και ΔΝΤ 110 δις και συζητιέται ένα πρόσθετο πακέτο, που θα είναι εξ ίσου μεγάλο. Πρόκειται δηλαδή για πολλά χρήματα. Πόσο μεγάλες ήταν οι γερμανικές χρεοκοπίες;


Ritschl: Αναλογικά με την οικονομικη επιφανεια που είχαν οι ΗΠΑ κατά την εποχή εκείνη, τα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του 30 ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης του 2008. Συγκριτικά, λοιπόν, τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά. 


Spiegel: Αν υποθέταμε ότι υπήρχε μια παγκόσμια λίστα για βασιλιάδες της χρεοκοπίας, ποιά θα ήταν η θέση της Γερμανίας;


Ritschl: Αυτοκρατορική. Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της χώρας, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και πιθανόν της νεότερης οικονομικής ιστορίας. 


Spiegel: Ούτε η Ελλάδα δεν μπορεί να μας ανταγωνιστεί;

Ritschl: Όχι, η Ελλάδα παίζει ένα δευτερεύοντα ρόλο. Υπάρχει, βέβαια, το πρόβλημα του κινδύνου της μετάδοσης της κρίσης στις γνωστές ευρωπαϊκές χώρες. 


Spiegel: Η ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας θεωρείται ως ενσάρκωση της σταθερότητας. Πόσες φορές έχει χρεοκοπήσει η Γερμανία;


Ritschl: Εξαρτάται πως το υπολογίζει κανείς. Τον τελευταίο αιώνα τουλάχιστο τρεις φορές. Μετά την τελευταία στάση πληρωμών στη δεκαετία του 30, ανακουφίστηκε η Γερμάνια από τις ΗΠΑ με μια μείωση χρεών, η αλλιώς ένα „Haircut“, που ισοδυναμεί με ένα μεγαλόπρεπο Afro-Look που μετατρέπεται σε φαλάκρα. Από τότε κρατάει η χώρα την οικονομική λάμψη της, ενώ οι υπόλοιποι ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του πολέμου και τη γερμανική κατοχή. Κι ακόμη το 1990 είχαμε επίσης μια στάση πληρωμών.


Spiegel: Πως είπατε;

Ritschl: Βεβαίως! Ο τότε καγκελάριος Kohl αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953. Η συμφωνία έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των Γερμανίων θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. Η Γερμάνια όμως δεν πλήρωσε αποζημιώσεις μετά το 1990 (εκτός πολύ λίγων) ούτε τα αναγκαστικά δανεια, ούτε τα έξοδα κατοχής. Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη, που δεν πήραν δεκάρα. 


Spiegel: Σε αντίθεση με το 1953, συζητείται επί του παρόντος η διάσωση της Ελλάδας, λιγότερο μέσω μιας μείωσης των χρεών και περισσότερο μέσω μιας παράτασης του χρόνου πληρωμής των κρατικών ομολόγων, δηλαδή μιας ήπιας αναπροσαρμογής των χρεών. Μπορούμε εδώ να μιλάμε για επαπειλούμενη χρεοκοπία;


Ritschl: Οπωσδήποτε. Ακόμη κι αν ενα κράτος δεν είναι εκατό τα εκατό ανίκανο να ικανοποιήσει τους πιστωτές του, μπορεί να είναι υπό χρεοκοπία. Ακριβώς όπως στην περίπτωση της Γερμανίας τη δεκαετία του 50, ειναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μόνη της να πληρώσει τα χρέη. Και όποιος δεν το μπορεί είναι εξ ορισμού χρεοκοπημένος. Τώρα θα έπρεπε να καθοριστεί, ποια χρηματικά ποσά είναι έτοιμοι οι πιστωτές να θυσιάσουν. Δηλαδή θα πρέπει να βρούμε ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο. 


Spiegel: Το κράτος που πληρώνει τα περισσότερα είναι η Γερμανία.


Ritschl: Μάλλον κάπως έτσι θα πρέπει να γίνει. Αλλά ήμασταν στο παρελθόν πολύ ανέμελοι. Η βιομηχανική μας παραγωγή κέρδισε πολλά από τις υπέρογκες εξαγωγές. Οι αντιελληνικές θέσεις που προβάλλονται από τα ΜΜΕ εδώ είναι πολύ επικίνδυνες. Μην ξεχνάτε ότι ζούμε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις. 


Spiegel: Η Γερμανία δηλαδή θα έπρεπε να είναι πιο συγκρατημένη;


Ritschl: Η Γερμανία στον 20ο αιώνα άρχισε δυο πολέμους, τον δεύτερο δε τον διεξήγαγε ως πόλεμο αφανισμού και εξολόθρευσης και στη συνέχεια οι εχθροί της αποποιήθηκαν το δικαίωμα τους εν μέρει η και καθολικά για αποζημιώσεις. Το ότι η Γερμανία πραγματοποίησε το θαύμα της πάνω στις πλάτες άλλων ευρωπαίων δεν το έχουν ξεχάσει οι Έλληνες.


Spiegel: Τι εννοείτε;


Ritschl: Οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα και γνώμες στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας «πάρουν ακόμη και τα σώβρακα».

Θα έπρεπε αντίθετα να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίξουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς. 


Spiegel: Τουλάχιστον στο τέλος μερικές ηπιότερες σκέψεις: Αν μπορούσαμε να μάθουμε κάτι από τις εξελίξεις, ποια λύση θα ήταν η καλύτερη για την Ελλάδα και τη Γερμανία; 


Ritschl: Οι χρεοκοπίες της Γερμανίας τα περασμένα χρόνια το δείχνουν: Το λογικότερο είναι τώρα να συμφωνηθεί μια μείωση του χρέους. Όποιος δάνεισε λεφτά στην Ελλάδα, πρέπει να χάσει ένα μεγάλο μέρος τους. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για τις τράπεζες, γι’ αυτό θα ήταν αναγκαίο ένα πρόγραμμα βοήθειας. Μπορεί αυτή η λύση να είναι ακριβή για τη Γερμανία, αλλά έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουμε. Κι έτσι θα είχε και η Ελλάδα μια ευκαιρία για μια νέα αρχή.''


http://www.sportdog.gr/article/66912/oi-ellenes-theloun-mas-pairnoun-kai-ta-sovraka
 
Last edited:

nbullamatsis

Supreme Member
11 February 2007
4,664
πειραιας
Οχι για να πάρουμε καμία αποζημίωση....ετσι για την ιστορία να δουμε πως ''φτιαχτηκε'' ο καθένας και με πλάτες ποιανου!!!!!

Εχει ενδιαφέρον η σταση που κράτησε το '90 ο Κολ....
 

asvestos1157

AVClub Addicted Member
5 March 2011
2,168
Whitecastleshire
Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

...Εντάξει, δεν περιμένω απο μεγάλους ανθρώπους που όλη μέρα καίγονται απο την tv να έχουν άποψη του τι γίνεται, αλλά όταν ακούω κάτι τέτοια απο νέα παιδιά εγώ προσωπικά απογοητεύομαι!
Τους μεγάλους τους "καίει" και τους μικρούς τους σβήνει.
 

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
15,780
πετρουπολη
Συγκλονίζει το ελληνικό δράμα


Ξερή, χωρίς την παραμικρή ταλάντευση ήταν η δήλωση της Μέρκελ για την Ελλάδα: «Αλλαγή του προγράμματος δεν μπορεί να υπάρξει και δεν θα υπάρξει»! Τελεία και παύλα. Εντυπωσιάστηκε ακόμη και η συντηρητική γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» από την άκαμπτη στάση της. «Παρά τις δραματικές εικόνες από την Αθήνα, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ απέκλεισε διορθώσεις στις υποχρεώσεις της Ελλάδας» σημείωνε χθες στο κεντρικό πρωτοσέλιδο θέμα της.
Εντελώς διαφορετική ήταν η γραμμή του προέδρου των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Επιτέλους, αυτό το πακέτο μέτρων λιτότητας πρέπει να είναι το τελευταίο που απαιτούμε από τον ελληνικό πληθυσμό» τόνισε αγανακτισμένος, ζητώντας την κατάρτιση ενός «σχεδίου Μάρσαλ» για τις χώρες της νότιας Ευρώπης διάρκειας είκοσι έως τριάντα ετών.
Πολύ πιο αυστηρός στις εκτιμήσεις του αναφορικά με τις ευθύνες της Ευρώπης στο ελληνικό πρόβλημα ήταν ο υποψήφιος των σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Χαρακτήρισε «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» εναντίον της Ελλάδας τα νέα μέτρα και υπογράμμισε ότι η κατάσταση αυτή συνιστά «αποτυχία της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης». Προέβλεψε δε ότι τα μέτρα αυτά θα αποτύχουν, τονίζοντας ότι «οι πάντες γνωρίζουν πως δεν υπάρχει ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και πως η Ελλάδα ποτέ δεν θα πετύχει τα αποτελέσματα που αναμένονται από αυτήν». Δεν υπάρχει και κανένας, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο οποίος να πιστεύει ότι αυτά τα μέτρα μπορεί να τα εφαρμόσει η Ελλάδα ή -ακόμη χειρότερα- αν τα εφαρμόσει θα λυθούν τα προβλήματά της.
«Η έγκριση του τελευταίου πακέτου λιτότητας από το κοινοβούλιο στην Αθήνα δίνει στην Αθήνα μια παύση για να πάρει μια ανάσα, τίποτα περισσότερο» τονίζεται ευθύς εξαρχής σε πρωτοσέλιδο άρθρο της γερμανικής «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Αποκαρδιωτική και η προσθήκη: «Ακόμη και αν γινόταν κατορθωτή η εφαρμογή των νόμων (σ.σ. που απορρέουν από το νέο Μνημόνιο), δεν θα ήταν σίγουρη η αποτροπή της χρεοκοπίας του κράτους».
Την ίδια ουσιαστικά γνώμη έχει και η ισπανική «Ελ Παΐς» σε χθεσινό κύριο άρθρο της, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις απαιτήσεις, γιατί οι απαιτήσεις στις οποίες την έχουν υποβάλει επιδεινώνουν την άβυσσο της ύφεσης στην οποία έχει πέσει, πράγμα το οποίο με τη σειρά του βυθίζει βαθύτερα το έλλειμμα της χώρας».
Πολλά γαλλικά έντυπα πάντως αγανακτούν ολοένα και περισσότερο με τη συμπεριφορά της ΕΕ απέναντι στη χώρα μας.
«Η ευρωπαϊκή παρέμβαση στην Ελλάδα έχει προσλάβει απεχθή μορφή: εγκαθίδρυση ταπεινωτικού ελέγχου των κρατικών λογαριασμών, προφανή περιφρόνηση της κυριαρχίας του ελληνικού έθνους, ειδικά από τη Γερμανία» γράφει η «Λιμπερασιόν». Ο αρθρογράφος συνεχίζει: «Τελικά, οι περισσότεροι ειδικοί δεν πιστεύουν στις ευρωπαϊκές θεραπείες που συρρικνώνουν ακόμη περισσότερο μια οικονομία που ήδη βρίσκεται σε ύφεση και ως εκ τούτου οξύνει εν κατακλείδι την κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία ήδη είναι πολύ σοβαρή. Σήμερα είναι οι πολίτες της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των πιο φτωχών και αδύναμων, αυτοί που πληρώνουν το αντίτιμο. Για πόσο καιρό ακόμη θα αποδέχονται το απαράδεκτο;» αναρωτιέται.
«Είναι απίστευτο ότι οι ηγέτες της Ελλάδας έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε εσωτερική υποτίμηση προκειμένου να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας τους. Αυτή είναι η πιο κτηνώδης λύση σε ό,τι αφορά τον λαό» γράφει το επίσης γαλλικό περιοδικό «Μαριάν».
Πικρία εκφράζει και η ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» για το κατάντημα όχι της Ελλάδας, αλλά της Ευρώπης. «Η Αθήνα στις φλόγες, το κοινοβούλιο εγκρίνει το πακέτο περικοπών και θυσιών, οι αγορές χειροκροτούν. Και ο λαός, ρωτάμε όλοι μας, και οι πολίτες; Φαίνεται ότι η ευρωπαϊκή νέα τάξη μπορεί να εγκαθιδρυθεί ανεξάρτητα από τη συγκατάθεση της κοινής γνώμης. Η Ευρώπη παρουσιάζει τον εαυτό της σαν μια μεγάλη τράπεζα...» υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.
ΦΡ. ΟΛΑΝΤ
Διακυβεύεται η δημοκρατία
ΑΝΗΣΥΧΟΣ ο σοσιαλιστής υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, για τις γενικότερες επιπτώσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα. «Είναι δύο χρόνια τώρα που οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες προφασίζονται ότι θα σώσουν την Ελλάδα και της επιβάλλουν όλο και πιο σκληρά σχέδια λιτότητας. Η κοινωνία υποφέρει. Είναι όμως και η δημοκρατία που διακυβεύεται» δήλωσε στο κανάλι BFM TV. Για «ένα από τα μεγαλύτερα, τα πιο επικίνδυνα πολιτικά και οικονομικά πειράματα που έχουν γίνει ποτέ σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα» και για «απαξίωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στα μάτια των ψηφοφόρων» κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα «Ιντιπέντεντ», προσθέτοντας ότι «έχει διογκωθεί η έχθρα εναντίον της ΕΕ γενικά και της Γερμανίας ειδικότερα».


Γ.Δελαστικ.15/02/2012

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63617052
 

KleKoR

Supreme Member
30 November 2007
7,564
Το Ιράν διέκοψε τις εξαγωγές πετρελαίου στην Ελλάδα και άλλες πέντε χώρες


Το Ιράν διέκοψε σήμερα τις εξαγωγές πετρελαίου σε έξι χώρες της ΕΕ (Ελλάδα, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Πορτογαλία), όπως μετέδωσε το αγγλόφωνο ιρανικό κρατικό δίκτυο Press TV.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του δικτύου, «σε απάντηση προς τις τελευταίες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ εις βάρος του ενεργειακού και του τραπεζικού τομέα του Ιράν, η Ισλαμική Δημοκρατία σταμάτησε τις εξαγωγές πετρελαίου σε έξι ευρωπαϊκές χώρες».

Οι τιμές του πετρελαίου Μπρεντ αυξήθηκαν κατά ένα δολάριο το βαρέλι στα 118,35 δολάρια μετά την ανακοίνωση

Τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν αποφασίσει να σταματήσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν από την 1η Ιουλίου, ωστόσο η Τεχεράνη είχε προειδοποποιήσει ότι θα τις διακόψει η ίδια νωρίτερα σε «κάποιες» χώρες.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2137289


Στα 2 από αύριο η αμόλυβδη...
 

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
15,780
πετρουπολη
Ο Πρόεδρος της Τυραννίας, Κάρολος Παπούλιας, παραιτείται του μισθού του. Ο κ. Παπούλιας δήλωσε πως οι χούντες δεν έχουν πρόεδρο αλλά αυτός θα συνεχίσει να είναι διακοσμητικός πρόεδρος της χούντας, ώστε να μη χρειαστεί να επιστρέψει όσα εκατομμύρια έχει τσεπώσει μέχρι τώρα.

Μετά την παραίτηση από το μισθό του, ο κ. Παπούλιας ζητάει να παραιτηθούν οι πολίτες από τα γιαούρτια που θα του ρίξουν, ενώ τους ζητάει να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να παραιτηθούν και αυτοί από τους μισθούς τους.

Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το προφίλ του –και να αποφύγει το ξύλο που θα ακολουθήσει την πτώση της χούντας-, ο κ. Παπούλιας δήλωσε πως στο εξής θα τρέφεται με το συσσίτιο της Εκκλησίας.

Όλοι απόψε με κεριά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο να πενθήσουμε το μισθό του Κάρολου Παπούλια.

http://pitsirikos.net/2012/02/παρέλαση-δεν-θα-προλάβεις/#more-17062
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Αύξηση της αξίας ενσήμων ΤΑΧΔΙΚ ("μεγαρόσημα") με τον (Αναγκαστικό, αυτή θαρρώ πως είναι πλέον η πρέπουσα ονομασία) Νόμο 4043/2012. Από 300% έως 1500% κατά περίπτωση.
Αγγίζει και κάθε πολίτη που ζητά και παίρνει πιστοποιητικό ή αντίγραφο από οποιαδήποτε αρχή του υπουργείου δικαιοσύνης (πλην πιστοποιητικών ποινικού μητρώου). Πχ για κοινότατο πιστοποιητικό μη δημοσίευσης διαθήκης μέχρι προχθές πληρώναμε 0,50 ευρώ για την αίτηση και 0,5 για το πιστοποιητικό. Πλέον θα πληρώνουμε 3 ευρώ για την αίτηση, και 2 για το πιστοποιητικό. Αύξηση πόσο? Χμ.... 400%. Καλά μα πώς, αφού μειώνονται οι μισθοί για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί ντε....
 
Status
Not open for further replies.