Που πάει η χώρα;

Status
Not open for further replies.

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Ποια ειναι η προταση της Αριστερας ????

Νομιζω καμια. Οποιοσδηποτε ηταν στην θεση του Παπαδημα, σιγουρα κατι θα ειχε η Αριστερα αρνητικο να πει....

Pathetics...

Καλά πλακα κάνεις....

Τόσο καιρό προτάσεις της Αριστεράς γράφουμε......
 

karavan

Supreme Member
14 June 2010
4,435
Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Ελπίζουμε από αύριο τουλάχιστον η χώρα να βρει την ηρεμία της από αυτό το μαρτύριο της άτακτης χρεοκοπίας, να λειτουργήσει επιτέλους η αγορά και να μην κλείνει το κέντρο κάθε λίγο και λιγάκι με πορείες.
Να βρει ένα φυσιολογικό ρυθμό έστω και με μισθούς maximum 600 ευρώ, με μεγαλύτερους φόρους από τη μεσαία τάξη και κάτω και ανεργία περί το 35%.
Και όσοι δε βολεύονται με αυτά, ας μη διαχέουν και αναπαράγουν από τα blogs ακραιφνείς – ψευδείς θέσεις έγκριτων καθηγητών διεθνών πανεπιστημίων υπό την προστασία της ανωνυμίας του ίντερνετ.
Και αν τελικά δε βρεθεί λύση, υπάρχουν ευτυχώς χώρες – παράδεισοι του Δυτικού Κόσμου όπως η Αγγλία που χρειάζεσαι 9.000 λίρες ετησίως για να σπουδάσεις και οι Η.Π.Α. των 50 εκατομμυρίων ανασφάλιστων, των αντίσκηνων και των συλλογικών συσσιτίων. Όλες ολίγον μακριά αλλά σε κάθε περίπτωση προσβάσιμες για μετανάστευση.
 

o-Zone

AVClub Addicted Member
1 August 2010
2,282
::...MilkyWay...::
Ποια ειναι η προταση της Αριστερας ????

Νομιζω καμια. Οποιοσδηποτε ηταν στην θεση του Παπαδημα, σιγουρα κατι θα ειχε η Αριστερα αρνητικο να πει....

Pathetics...

Αμφισβητείς κάτι συγκεκριμένο από αυτά που βγήκαν στη φόρα για το πρωθυπουργό ΣΟΥ ή έτσι γενικά μας πικάρεις???

ΥΓ. Το "pathetics" σου επιστρέφεται αυτούσιο αμερικανοτσολιαδάκι...
 

KleKoR

Supreme Member
30 November 2007
7,568
«Έγκλημα» του Κουτρουμάνη!
Χωρίς φάρμακα, δωρεάν μεταγγίσεις και σύνταξη μένουν περίπου 5.000 ασθενείς που πάσχουν από μεσογειακή και δρεπανοκυτταρική αναιμία, έπειτα από την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να μειώσει το ποσοστό αναπηρίας από 67% σε 50%. Πρόκειται για απόφαση που το υπουργείο πήρε προφανώς για λόγους οικονομίας, χωρίς να ζητήσει τη γνωμοδότηση της Ειδικής Επιτροπής Μεσογειακής Αναιμίας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), η οποία θα το προστάτευε από την απίστευτη «γκάφα» στην οποία υπέπεσε, καθώς, με άπλα λόγια, το «κούρεμα» στον Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας στα άτομα με τη συγκεκριμένη πάθηση δεν μπορεί να γίνει!
Και γιατί δεν μπορεί να γίνει; Διότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όσοι πολίτες είναι πάνω από 26 ετών και δεν έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% δεν λαμβάνουν το ειδικό βιβλιάριο ασθενείας, βάσει του οποίου υπόκεινται σε ευεργετικές νομοθετικές διατάξεις που αφορούν τόσο τη δωρεάν πρόσβαση στην πανάκριβη υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη για να επιβιώσουν όσο και την υπαγωγή τους σε ειδικά μέτρα κοινωνικής πρόνοιας, όπως η συνταξιοδότηση στη δεκαπενταετία!
Έτσι, με τη μείωση του ποσοστού αναπηρίας στο 50%, το υπουργείο Εργασίας λέει στους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία ότι θα συνταξιοδοτούνται στα 65 έτη, τη στιγμή που, σύμφωνα με όλα τα διεθνή δεδομένα, ο μέσος όρος επιβίωσης των συγκεκριμένων ασθενών προσδιορίζεται στα 50 έτη, και ότι θα πληρώνουν από την τσέπη τους την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, δηλαδή περί τα 3.000 ευρώ τον μήνα!
«Θα δουλεύω από τον τάφο μου για 15 χρόνια για να μου κολλάνε ένσημα μήπως και πάρω σύνταξη» λέει στη «δημοκρατία», προσπαθώντας να αντιμετωπίσει με χιούμορ την τραγελαφική αυτή κατάσταση, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων με Μεσογειακή Αναιμία, γιατρός Βάνα Μυρίλλα.
Και εξηγεί: «Αυτήν την πρόταση την έκανε η γενική γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Αθηνά Δρέττα, η οποία είναι οδοντίατρος και είναι λογικό να μη γνωρίζει από αυτά». «Γιατί όμως δεν υπήρχε αιματολόγος στην επιτροπή που έλαβε αυτή την απόφαση;» αναρωτιέται η πρόεδρος του συλλόγου, η οποία σημειώνει ότι το πιο εξοργιστικό ήταν η απάντηση που πήρε από χθες από ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, όταν τα ρώτησε γιατί δεν ζητήθηκε από το ΚΕΣΥ η γνωμοδότηση των αρμοδίων. «Διότι έγιναν όλα στο... πόδι, μας είπαν! Ο υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης έχει υπογράψει την πρόταση, η οποία είναι ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο! Και τώρα, αφού τους εξηγήσαμε με επιστολές μας τι πρόκειται να μας συμβεί, την έχουν ζητήσει πίσω. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η βλακεία είναι αήττητη!»

της Ρίτας Μελά, από την εφημερίδα "Δημοκρατία", 10/11/2011

http://pr-ota-si.blogspot.com/2011/11/blog-post_6544.html

Αναφέρθηκε και νωρίτερα σήμερα...
 

data

AVClub Addicted Member
17 November 2009
2,846
Enterprise
Βλέποντας σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση και σε εθνικό δίκτυο την τελευταία φάση του πραξικοπήματος -χωρίς καμία λαϊκή αντίδραση-, μπόρεσα επιτέλους να καταλάβω πώς κατάφερε η χούντα των συνταγματαρχών και διήρκεσε επτά χρόνια. Ας το παραδεχτούμε. Την τραβάει τη χούντα ο οργανισμός μας.
pitsirikos
 

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Αμφισβητείς κάτι συγκεκριμένο από αυτά που βγήκαν στη φόρα για το πρωθυπουργό ΣΟΥ ή έτσι γενικά μας πικάρεις???

ΥΓ. Το "pathetics" σου επιστρέφεται αυτούσιο αμερικανοτσολιαδάκι...

1. Οσο ειναι πρωθυπουργος μου, ειναι και πρωθυπουργός ΣΟΥ. Ακριβως το ιδιο, μην σου πω οτι ειναι και περισσοτερο ΣΟΥ.

2. Μολις μαθεις τι ειναι η Trilatelar Commission, μπορεις να διαμορφωσεις αποψη, εκτος εαν προτιμας να πιστευεις οτι διαβαζεις οπουδηποτε. Δικαιωμα σου. Δεν καταλαβαινω ομως γιατι τα υποστηριξεις χωρις να ξερεις, αλλα και παλι, δικαωμα σου.

3. Δεν θυμαμαι να σε εχω αποκαλεσει ποτε και πουθενα αμερικανοτσολιαδακι, ή ρωσσοκολομπινα, ή οτιδηποτε αλλο. Γενικα δεν σε εχω θιξει. Εσυ γιατι το κανεις ?

4. Pathetic = Δυστυχισμενος, αξιολυπητος, θλιβερος, ακομη και συγκινησιακος.

5. Φυσικα και λυπαμαι για λογαριασμο σου, συμπεριφορες σαν την δικια σου (επι του συγκεκριμενου ποστ σου απντηση στο δικο μου) μου προκαλουν θλιψη.

Μπορεις να συνεχισεις ανενοχλητος, δεν θα σε απασχολησω ξανα. Σε παρακαλω μονο μην με προκαλεσεις.

Φιλικα
Ντινος

Εδιτ: Σου εστειλα πμ
 
Last edited:

karavan

Supreme Member
14 June 2010
4,435
Η Αριστερά για πρώτη ίσως φορά τα τελευταία πολλά χρόνια με το δημόσιο λόγο της έχει καταθέσει και διαπιστώσεις που συνέβαλαν στο να κατανοήσει ο κόσμος πολλές κρυφές πτυχές της κρίσης, αλλά και πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Ανεξαρτήτως του ιδιαίτερου ενδο-χώρου από τον οποίο προέρχονται, σταχυολογώ:

Διαπιστώσεις

1) Ολέθρια διαπραγματευτική τακτική. Κανείς από τους κυβερνώντες δεν κατάφερε να αναδείξει ότι το πρόβλημα είναι διεθνές και όχι ελληνικό. Κανείς δεν αξιοποίησε το γεγονός ότι τα ομόλογα βρίσκονταν στα χέρια κυρίως γαλλο-γερμανικών τραπεζών ως μοχλό πίεσης. Πήγαμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή.

2) Η Αριστερά ως επί το πλείστων ανέδειξε με διάφορες αναλύσεις της ότι το κεφάλαιο το έχουμε χιλιοπληρώσει και οτί αυτό που πληρώνουμε είναι τα τοκογλυφικά επιτόκια. Ανέδειξε επίσης ότι μισθοί και συντάξεις πληρώνονται από τα έσοδα του κράτους και όλο το δάνειο πηγαίνει σε πληρωμή παλαιότερων δανείων.

Προτάσεις


1) Επιτροπη λογιστικού ελέγχου όπως έγινε στον Ισημερινό. Το χρέος αποκτά ονοματεπώνυμο και αρνούμαστε όποιο μέρος του προκύψει ως απεχθές.

2) Βαρύτατη φορολόγηση εχόντων και κατεχόντων από τα διαπλοκοκάναλα και τους μεγαλοεπιχειρηματίες μέχρι την εκκλησία. Φορολόγηση χρηματιστηριακών συναλλαγών. Ως συνήθως, τα βάρη τα σηκώνουν και θα τα σηκώνουν τα γνωστά υποζύγια. Πρόσφατα βρέθηκε επιχειρηματίας που χρωστούσε 37 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία (δημισίευμα της Ελευθεροτυπίας). Πόση ανοχή και σε τι βάθος χρόνου έχει κάποιος για να φτάσει να χρωστά αυτό το απίστευτο ποσό;

3) Έλεγχο στη ροή του χρήματος προς τα έξω. Τώρα ανακάλυψαν τα 600 δισ στην Ελβετία;

4) Ανακίνηση του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων. Ακόμα και τίποτα να μην παίρναμε, ήταν (και είναι) ένα σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί. Αντιθέτως, οι τωρινοί δε διεκδίκησαν τίποτα, oύτε καν από τη Siemens και πάνε σταδιακά να την ξαναβάλουν στο παιχνίδι από το παράθυρο.

5) Αναζήτηση στρατηγικών συμμαχιών με άλλες χώρες που αργά ή γρήγορα θα βρίσκονταν στην ίδια θέση. Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής που αποτίναξαν τον αμερικανικό ζυγό από πάνω τους, έκαναν κάτι παρόμοιο (κοινή τράπεζα) και μόνο ωφελημένες βγήκαν.


6) Ακόμα και η ρηξικέλευθη πρόταση για έξοδο από το ευρώ κατατίθεται γύρω από συγκεκριμένους άξονες (στάση πληρωμών ως προς τους δανειστές και άρνηση πληρωμής του χρέος, εθνικοποίηση τραπεζών και επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, αντικαπιταλιστική αποδεύσμευση από την ΕΕ με διεθνιστική προοπτική).

Αυτά σε πολύ γενικές γραμμές και χωρίς πολλές εξειδικεύσεις που σίγουρα έχουν γίνει. Και σίγουρα ξεχνάω και άλλα.
Από εκεί και πέρα, η Αριστερά έχει κάνει και πολλά λάθη με σημαντικότερο τα μειωμένα αντανακλαστικά που δέιχνει έναντι των κινήσεων του αστικού μπλοκ εξουσίας.

Μην περιμένει πάντως κάποιος να του χτυπήσει το κουδόυνι ο Τσίπρας και η Παπαρήγα ή οποιοσδήποτε άλλος για να του εξηγήσει. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται βρίσκει...


 

christos

Supreme Member
6 August 2006
5,483
πέρα μαχαλάς
Το να βρει κάποιος προτάσεις είναι εύκολο αρκεί να τις διαβάσει κανείς μια πρόχειρη είναι αυτή .Προσοχη αν δεν την διαβάσει κανείς θα νομίζει ότι δεν υπάρχει .Νομίζω είχε μπει χθες



ΕΞΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟ!

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ» ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Το νόμισμα και η νομισματική πολιτική για κάθε χώρα δεν είναι ένα ουδέτερο πράγμα ή μια ουδέτερη, άνευ σημασίας, λειτουργία, όπως, ίσως, νομίζουν οι περισσότεροι.


Αντίθετα, το είδος του νομίσματος και κυρίως η νομισματική πολιτική και όσα τη συνοδεύουν παίζουν κρίσιμο, αν όχι και καθοριστικό, ρόλο για τις οικονομικές εξελίξεις σε μια οποιαδήποτε χώρα.
Στο κείμενο αυτό, θα επιχειρήσουμε να σκιαγραφήσουμε σε γενικές και αδρές γραμμές, το τι σημαίνει και γιατί είναι απόλυτα αναγκαίο για τη χώρα μας και για την έξοδο από την κρίση ένα νέο εθνικό νόμισμα και η εφαρμογή μιας νέας εθνικής προοδευτικής νομισματικής πολιτικής στο πλαίσιο μιας συνολικότερης προοδευτικής ανασυγκρότησης μιας χώρας.

Συμπυκνώνουμε αυτή την αδήριτη ανάγκη στις εξής παρατηρήσεις:

ΠΡΩΤΗ: Η έξοδος από το ευρώ το πρώτο που θα επιφέρει είναι η συγκρότηση μιας νέας Εθνικής Κεντρικής Τράπεζας που θα υποκαταστήσει τη σημερινή Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτή η νέα Εθνική Κεντρική Τράπεζα δε θα υπάγεται, όπως η σημερινή Τράπεζα της Ελλάδας, στο σύστημα των Ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών και δε θα λειτουργεί κάτω από τις εντολές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

ΔΕΥΤΕΡΗ: Αυτή η νέα Εθνική Τράπεζα, όχι μόνο δε θα υπάγεται στην ΕΚΤ της Φρανκφο*ύρτης, αλλά και θα τεθεί υπό άμεσο πολιτικό, δημοκρατικό και κοινωνικό εθνικό έλεγχο. Με δύο λόγια, η νέα αυτή Εθνική Κεντρική Τράπεζα θα πάψει να είναι, δήθεν, «ανεξάρτητη» όπως η σημερινή και θα κατευθύνεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, ενώ θα βρίσκεται η ίδια και η πολιτική της κάτω από τον πιο ουσιαστικό δημοκρατικό, κοινοβουλευτικό και κοινωνικό έλεγχο.

ΤΡΙΤΗ: Η νέα αυτή Εθνική Κεντρική Τράπεζα θα έχει το δικαίωμα να τυπώνει εθνικό νόμισμα – κάτι που δε μπορεί να κάνει η σημερινή Κεντρική Τράπεζα. Αυτό το δικαίωμα θα μπορεί να το ασκεί σχεδιασμένα, με έλεγχο της κυβέρνησης και της κοινωνίας και με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών της οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου.
Στη συγκεκριμένη φάση που διανύουμε, η εκτύπωση νομίσματος με σχεδιασμένο τρόπο από τη νέα Εθνική Κεντρική Τράπεζα είναι άκρως επιβεβλημένη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί προγραμματισμένα και προνομιακά το Δημόσιο και η ελληνική οικονομία, κάτι που δεν μπορεί να πράξει η σημερινή Κεντρική Τράπεζα.

Αυτή η προνομιακή χρηματοδότηση από την Εθνική Κεντρική Τράπεζα του Δημοσίου και της οικονομίας είναι απόλυτη ανάγκη προκειμένου να διασφαλιστεί «ανάσα» στη χώρα και διέξοδος από την κρίση.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Η νέα Εθνική Κεντρική Τράπεζα θα μπορεί να χαράξει, υπό κυβερνητικό και κοινωνικό έλεγχο, μια νέα εθνική, προοδευτική νομισματική πολιτική που θα έχει δύο θεμελιώδεις άξονες:

Να χρηματοδοτεί προνομιακά το κράτος και ευρύτερα το δημόσιο τομέα, αλλά και τις τράπεζες που θα εθνικοποιηθούν, προκειμένου οι τελευταίες να εφαρμόσουν μια νέα αναπτυξιακή, παραγωγική και κοινωνική *χρηματοπιστωτική πολιτική, πράγμα που δε μπορεί να γίνει σήμερα υπό το καθεστώς της ΕΚΤ.
Να διαμορφώνει τα επιτόκια χρηματοδότησης της με αποκλειστικά κριτήρια τις ανάγκες και τον «κύκλο» της ελληνικής οικονομίας και με όρους αναπτυξιακούς και κοινωνικούς, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα, όπου τα επιτόκια της Κεντρικής Τράπεζας είναι τα επιτόκια της ΕΚΤ και κινούνται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα υπό τα μονεταριστικά κριτήρια και τις ανάγκες της Γερμανίας, με αποτέλεσμα να πνίγουν και να βυθίζουν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση την ελληνική οικονομία.
Αν είχαμε σήμερα μια Εθνική Κεντρική Τράπεζα, θα μπορούσε, υπό τον έλεγχο μιας προοδευτικής κυβέρνησης, να καθορίσει σχεδόν μηδενικά επιτόκια και στη βάση αυτών να χρηματοδοτεί επαρκώς το Δημόσιο και το δημόσιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, για να υποβοηθήσει, με τη προώθηση, από την πλευρά τους, μιας πολιτικής ισχυρής ρευστότητας και παραγωγικών επενδύσεων, διεξόδου από την ύφεση και την κρίση!

ΠΕΜΠΤΗ: Ειδικότερα, η νέα Εθνική Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να παίξει κρίσιμο ρόλο στη σχεδιασμένη και επαρκή χρηματοδότηση, με μηδενικά, αν χρειάζεται, επιτόκια, πρώτα και κύρια του Δημοσίου (μαζί με τις δημόσιες τράπεζες), ιδιαίτερα σε μια φάση σαν τη σημερινή, που το ελληνικό Δημόσιο δε μπορεί να καταφύγει στις αγορές, ενώ θα έχει διακόψει και την αποικιακή χρηματοδότησης της τρόικας, προβαίνοντας, κατά πάσα πιθανότητα, σε στάση πληρωμών επί του χρέους!

ΕΚΤΗ: Η συγκρότηση εθνικού νομίσματος θα έδινε τη δυνατότητα σε μια προοδευτική κυβέρνηση να προβεί ως αναγκαία πράξη, υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες, σε μια γενναία υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, κάτι που δε μπορεί προφανώς να γίνει σήμερα με νόμισμα το ευρώ!

Είναι πιθανότατο, για παράδειγμα, ότι μια προοδευτική κυβέρνηση θα προχωρούσε, υπό τις σημερινές περιστάσεις, σε μια υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, η οποία μπορεί να έφτανε το 50%!

Μια τέτοια μεγάλη υποτίμηση ασφαλώς δε θα είναι ότι πιο ευχάριστο!

Στην παρούσα συγκυρία, όμως, δε μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ανακούφιση για μια οικονομία σαν την ελληνική, η οποία υστερεί απελπιστικά σε αποδοτικότητα, από αυτή τη μεγάλη υποτίμηση.

Κι αυτό διότι μια γενναία υποτίμηση του νέου μας εθνικού νομίσματος θα ενίσχυε σημαντικά την εγχώρια παραγωγική βάση - και ιδιαίτερα τις εξαγωγές – και επομένως την απασχόληση. Ταυτόχρονα, αυτή η μεγάλη υποτίμηση θα συγκρατούσε τους μισθούς, θα ενίσχυε τα εισοδήματα, θα αποδυνάμωνε σημαντικά τις εισαγωγές και θα τόνωνε σημαντικά το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα!

Την ίδια ώρα, όπως έχει προσπαθήσει να δείξει η «Iskra» με πολλαπλά σημειώματα, είναι παντελώς αβάσιμοι ή άκρως υπερβολικοί οι κίνδυνοι που διατυπώνονται από μια ενδεχόμενη υποτίμηση του εθνικού νομίσματος.

Η στάση πληρωμών για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους θα αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό την ανατίμηση του χρέους από το νέο, υποτιμημένο νόμισμα, οι κίνδυνοι για φτηνή εξαγορά ελληνικών περιουσιακών στοιχείων από το εξωτερικό θα εξουδετερωθούν με τον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων, οι φόβοι για αύξηση του πληθωρισμού λόγω ανατίμησης των εισαγωγών θα αντιμετωπιστούν με αυστηρό και ουσιαστικό έλεγχο των τιμών, ενώ σαφέστατα οι καταθέσεις θα είναι απόλυτα ασφαλισμένες στο νέο, εθνικό νόμισμα από το νέο δημόσιο – υπό κοινωνικό έλεγχο – τραπεζικό σύστημα!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Πολύ συνοπτικά, σε αντίθεση με το ευρώ, ένα νέο εθνικό νόμισμα:

Θα διαμορφώσει το πλαίσιο για μια νέα, υπό πολιτικό έλεγχο, Εθνική Κεντρική Τράπεζα και μια νέα, προοδευτική νομισματική πολιτική, με αποκλειστικά κριτήρια την παραγωγική ανάπτυξη και την απασχόληση και όχι μόνο την καταπολέμηση του πληθωρισμού, όπως σήμερα.
Θα ενισχύσει με την υποτίμηση του την εγχώρια παραγωγή, την απασχόληση, τα εισοδήματα, τον τουρισμό και τις εξαγωγές.
Θα εξασφαλίσει επαρκή και φτηνή χρηματοδότηση (μέχρι μηδενισμού των επιτοκίων) στο Δημόσιο και στην οικονομία για να υπηρετήσουν την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Χωρίς όλα τούτα, που θα είναι μόνο η αφετηρία για την άσκηση μιας προοδευτικής πολιτικής, είναι αδύνατη η διέξοδος από την παρούσα κρίση και αδύνατη μια νέα αναγεννητική προοπτική για τη χώρα!

Γι’ αυτό όσοι κινδυνολογούν και καταστροφολογούν με το εθνικό νόμισμα, το μόνο που εκφράζουν και υπηρετούν είναι άκρως ιδιοτελή και βαθύτατα ταξικά, μεγάλα συμφέροντα – πρώτα από όλα, τα συμφέροντα του χρηματιστικού και πολυεθνικού κεφαλαίου.

Θαυμάστε τους και απογυμνώστε τους!
 

karavan

Supreme Member
14 June 2010
4,435
Εξ όσων γνωρίζω, αλλαγή του εκλογικού νόμου εφαρμόζεται από τις μεθεπόμενες εκλογές, εκτός εάν όλα τα κόμματα συμφωνήσουν στην άμεση εφαρμογή του νέου νόμου.
 

stavrosz

Supreme Member
4 November 2007
3,014
Αθηνα
Ακουσα ενα ωραιο σχολιο...

Το να βαζεις εναν τραπεζιτη πρωθυπουργο σε πτωχευμενη χωρα ειναι σαν να βαζεις εναν εμπορο ναρκωτικων διευθυντη σε κεντρο αποτοξινωσης.
 

Παντελής

Supreme Member
10 April 2010
5,610
Κερατσίνι
Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

Όπως είχα γράψει προ ημερών, σήμερα έγινε αποδεκτή η προ διετίας κατατεθειμένη πρόταση Καρατζαφέρη. Και φυσικά αισθάνεται δικαιωμένος:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63535819

Αυτός έχει τόση ταύλα να συμμετέχει σε κάτι,οτιδήποτε,που αν του ζήταγαν να συμμετέχει στην πυρπόληση της Αθήνας θα έτρεχε και θα ένοιωθε και δικαιωμένος επειδή συμμετείχε σε κυβερνητικό επίπεδο!
 

KleKoR

Supreme Member
30 November 2007
7,568
Βάλαμε ένα λύκο να προστατέψει τα πρόβατα από μία αγέλη λύκων... την οποία αγέλη την είχαν σώσει από αυτοκτονία.... τα πρόβατα....
 
Status
Not open for further replies.