Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.

Παντελής

Supreme Member
10 April 2010
5,604
Κερατσίνι
Μπορεί να ήταν οικοδόμος ο άνθρωπος.Κοίτα ρε ποινικοποιείται η δυνατή χειραψία επειδή το στρουμφάκι παραπάτησε..:BDGBGDB55:
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
AΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ LLOYDS ΚΑΙ HSBC

Ακόμη δεκαπέντε χιλιάδες εργαζομένους απολύει η Lloyds, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να εξοικονομήσει 1,5 δισ. στερλίνες ετησίως στα επόμενα 3 χρόνια.

Οι απολύσεις αυτές ανεβάζουν το συνολικό αριθμό θέσεων εργασίας, που η έβδομη μεγαλύτερη σε χρηματιστηριακή αξία τράπεζα της Ευρώπης έχει περικόψει από το 2008, σε 43.000. Απολύσεις, όμως, περισσότερες από 840, ανακοίνωσε χθες και η HSBC.

-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Απειλεί με υποβάθμιση γερμανικών τραπεζών ο Moody's



Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει πάνω από δέκα γερμανικές τράπεζες του δημόσιου τομέα, γνωστές ως Landesbanken, καθώς εξασθενεί η πολιτική βούληση για την παροχή βοήθειας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Οι υποθέσεις ότι υπήρχε σχετικά υψηλή συστημική υποστήριξη της αξιολόγησης του μακροπρόθεσμου χρέους των τραπεζών του δημοσίου τομέα της Γερμανίας αμφισβητούνται όλο και περισσότερο, από την υποχώρηση της πολιτικής βούλησης όσον αφορά στην υποστήριξη της διάσωσης των τραπεζών» ανέφερε η Καταρίνα Μπάρτεν, υψηλόβαθμο στέλεχος του Moody's, σε ανακοίνωσή της.

Η Μπάρτεν είπε ότι επανεξετάζεται η αξιολόγηση 12 τραπεζών και είναι πιθανή η υποβάθμισή τους.

Οι «Landesbanken» είναι πιστωτικά ιδρύματα δημοσίου δικαίου, που λειτουργούν ως κεντρικές τράπεζες για τα τοπικά ταμιευτήρια των ομόσπονδων κρατιδίων, κρατικών και κοινοτικών τραπεζών, και διεκπεραιώνουν κυρίως τραπεζικές εργασίες για λογαριασμό των μετόχων τους, ενώ διεξάγουν επίσης γενικές τραπεζικές εργασίες για λογαριασμό επιχειρήσεων και δημόσιων εταιριών και συμμετέχουν σε διεθνείς κεφαλαιαγορές. Το είδος των τραπεζών αυτών υπάρχει μόνο στη Γερμανία.

Οι τέσσερις τράπεζες που χρειάστηκαν κρατική υποστήριξη στη διάρκεια της κρίσης -οι BayernLB, HSH, LBBW και WestLB- ίσως υποβαθμιστούν πάνω από μία βαθμίδα από τον Moody's.

Οι τράπεζες που δεν χρειάστηκαν κρατική βοήθεια -οι DekaBank, Helaba, LBB και NordLB- αντιμετωπίζουν πιθανώς υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας κατά μία βαθμίδα.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=131686
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Απόπειρα της κυβέρνησης, στην εκστρατεία της εναντίον των συντάξεων του δημόσιου τομέα, να προσεταιριστεί τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, καταγγέλλουν τα συνδικάτα της Βρετανίας και ερίζουν με τα κυβερνητικά στελέχη για το πόσο επιτυχημένη ήταν η χθεσινή απεργία.

Εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι εγκατέλειψαν χθες τις εργασίες τους και κατέβηκαν με πανό στους δρόμους της Βρετανίας, ενώ υπουργοί και συνδικαλιστές συγκρούονταν σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.

Με άρθρο του στην εφημερίδα «Γκάρντιαν», ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου PCS, Μαρκ Σέρβοτκα, κατήγγειλε ότι το πραγματικό σκάνδαλο με τις συντάξεις είναι στον ιδιωτικό τομέα, όπου και δεν δίδονται συντάξεις σε όσους εργάζονται εκτός μισθολογίου και είναι σκανδαλώδεις οι φορολογικές ελαφρύνσεις των μεγάλων συντάξεων για τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα.

Ο Σέρβοτκα κατήγγειλε τις νέες μορφές εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, όπου μόλις το ένα τρίτο των εργαζομένων εμφανίζεται στα μισθολόγια και δικαιούται σύνταξη. Αυτό σημαίνει μείωση των εσόδων ασφαλιστικών φορέων και κράτους, τα οποία θα κληθούν να αναπληρώσουν οι φορολογούμενοι, με πάσης φύσης μειώσεις στα εισοδήματα και τα επιδόματά τους. Ο Σέρβοτκα τόνισε ότι μόνο στην Κύπρο, στη Λετονία και στην Εσθονία οι κυβερνήσεις δίνουν συντάξεις πείνας στους συνταξιούχους του Δημοσίου. Αντιθέτως, η Γαλλία ξοδεύει τα διπλάσια από τη Βρετανία για τις συντάξεις του Δημοσίου, ενώ η Γερμανία ξοδεύει περί τα δύο τρίτα επιπλέον των βρετανικών δαπανών.


Αντί σχολείων, πύραυλοι...



Καθώς η PCS καλύπτει και τμήματα του ιδιωτικού τομέα, ο Σέρβοτκα προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική διαίρει και βασίλευε, αλλά οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν την αδικία, όταν βλέπουν ότι, αντί να κτίζονται σχολεία, κατασκευάζονται πύραυλοι και βομβαρδίζεται η Λιβύη.


Η κυβέρνηση κατήγγειλε ότι ο Σέρβοτκα, εγκαταλείποντας τις διαπραγματεύσεις και κηρύσσοντας απεργία, πρόδωσε τους άλλος εργαζομένους του Δημοσίου. Ο Σέρβοτκα απάντησε ότι η απεργία ήταν επιβεβλημένη, αφού η κυβέρνηση δεν μετακινείται από τις θέσεις της, παρόλο που η PCS έχει αποδείξει ότι το κόστος των συντάξεων του Δημοσίου θα συρρικνωθεί τα επόμενα 40 χρόνια. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι εσκεμμένα δεν διευκρινίζει τις προθέσεις της, για να αποπροσανατολίσει τους εργαζομένους και τους συνδικαλιστές. Ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Φράνσις Μοντ, παραδέχτηκε, πάντως, ότι σχέδιο της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν οι εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να υπάρχει μια ισότητα με τις εισφορές των άλλων φορολογουμένων.


Κλειστά τα σχολεία


Πάνω από το 40% των σχολείων σε Αγγλία και Ουαλία έκλεισαν ή υπολειτούργησαν. Το ίδιο και το προσωπικό ελέγχου διαβατηρίων στα αεροδρόμια, όπου σημειώθηκαν καθυστερήσεις, ενώ περίπου το 90% των αστυνομικών που χειρίζονται τα τηλεφωνήματα του κοινού απήργησαν. Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι συνολικά 750.000 δημόσιοι υπάλληλοι απήργησαν, εναντίον της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 66 χρόνια, της αύξησης των εισφορών και της μείωσης των συντάξεων.


Του ΘΟΔΩΡΗ Γ. ΚΑΝΕΛΛΟΥ
-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Το ευρώ χάνει τη λάμψη του και στη Γηραιά Ηπειρο


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ [email protected]

ΠΡΩΤΑ ένταξη στην Ε.Ε. και ύστερα στο ευρώ. Αυτός ήταν λίγο ή πολύ ο δρόμος που ακολουθούσαν μέχρι προ τινος οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ οι οποίες άρχισαν από το 2004 να εντάσσονται στην Ε.Ε. και να σχεδιάζουν να ενταχθούν στο ευρώ προς το τέλος της δεκαετίας ή στην αρχή της επόμενης.

Τρεις, η Σλοβακία, η Σλοβενία και η Εσθονία, είναι ήδη μέλη του ευρώ. Η τελευταία εντάχθηκε μάλιστα φέτος το 2011. Με το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008 και κυρίως μετά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ έχουν αρχίσει να το ξανασκέφτονται...

Η Πολωνία, για παράδειγμα, έχει εγκαταλείψει τον αρχικό στόχο για ένταξη στο ευρωπαϊκό νόμισμα το 2012, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάζεκ Ροστόβσκι να δηλώνει ότι η χώρα του ενδεχομένως να μην ενταχθεί πριν από το 2019. Η Πολωνία έχει γενικά χαλαρώσει τους δεσμούς με το ευρώ, αφήνοντας το νόμισμά της, το ζλότι, να υποτιμηθεί κατά 20%, καταφέρνοντας έτσι την κρίσιμη διετία 2008-2009 να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.


Οι χώρες της Βαλτικής

Πορεία εντελώς διαφορετική από τη Λετονία, μια από τις πρώτες χώρες της Ε.Ε. που επλήγησαν από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση. Η χώρα διατήρησε την πρόσδεση του νομίσματός της με το ευρώ, με αποτέλεσμα, αντί για νομισματική υποτίμηση, να περάσει από την επώδυνη «εσωτερική υποτίμηση», με μειώσεις μισθών έως και 20% και αντίστοιχη ύφεση.
Η πικρή εμπειρία από τη στενή σχέση με το ευρώ έχει αρχίσει να κάνει επιφυλακτικότερες τις χώρες της Βαλτικής. Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Λετονίας Ιλμαρς Ριμσέβιτς δηλώνει τώρα ότι το ευρώ δεν πρέπει να εισαχθεί «με κάθε κόστος».

Ακόμη και η Εσθονία που μπήκε μόλις φέτος στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, κατέβαλε υψηλό τίμημα με μείωση της ανάπτυξης κατά 20%, εξαιτίας της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και την κατάρρευση της τοπικής αγοράς ακινήτων. Η κτηματαγορά της χώρας είχε εκτιναχθεί μετά την ένταξη της Εσθονίας στην Ε.Ε. το 2004 και την εισροή σουηδικών κυρίως κεφαλαίων.

Ο Βίκτορ Ούρμπαν, πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, της πρώτης χώρας της Ε.Ε. που επλήγη από τη διεθνή κρίση του 2008, δηλώνει επίσης ότι «δεν είναι εφικτή» η ένταξη στο ευρώ πριν από το 2020. Ανάλογο κλίμα και από τον τσέχο πρωθυπουργό Πετρ Νέκας που επεσήμανε πρόσφατα στους «Financial Times»: «Οταν δεν υπάρχει ακόμη μία 100% ενοποιημένη ευρωπαϊκή αγορά (...), όταν τα ασθενέστερα κράτη-μέλη πρέπει να επιδοτούν τα πλουσιότερα και όταν δεν είναι ακόμη καθαρό το τι θα γίνει με το ευρώ, δεν είναι όντως η κατάλληλη εποχή για να ενταχθούμε».

Η κρίση στην Ελλάδα και η μέχρι τώρα ανεπαρκής αντιμετώπισή της από τους εταίρους ενισχύουν το κλίμα τού ευρωσκεπτικισμού και σε παραδοσιακές χώρες της Ε.Ε., που δεν έβλεπαν ευθύς εξαρχής με πολύ καλό μάτι την ένταξη στο ευρώ. Ο δανός πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, του οποίου το Φιλελεύθερο Κόμμα τάσσεται υπέρ του ευρώ, θεωρεί ότι δεν είναι κατάλληλη εποχή για δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της ένταξης, καθώς το αντι-ευρώ συναίσθημα των Δανών παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε η τράπεζα Danske, το 56,7% των Δανών αντιτίθεται στην υιοθέτηση του ευρώ έναντι 40,2% που είναι υπέρ. Τα ποσοστά κατά του ευρώ είναι μάλιστα αυξημένα σε σχέση με ανάλογη δημοσκόπηση που είχε γίνει τον Μάρτιο και στην οποία το 53,7% ήταν κατά του ευρώ, έναντι 43,8% που ήταν υπέρ.

Αλλά και στη Γερμανία, ηγέτιδα δύναμη της ευρωζώνης, σε δημοσκόπηση που έκανε το Ινστιτούτο Αλενσμπαχ, το 71% των Γερμανών δηλώνει επιφυλακτικό απέναντι στο ευρώ, ποσοστό που είναι κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες αυξημένο σε σχέση με τον Απρίλιο. Πριν από την κρίση του 2008, λιγότερο από το 50% των Γερμανών εξέφραζε επιφυλακτικότητα απέναντι στο κοινό νόμισμα.
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Τι να τα κάνεις αυτά τα παιδιά...

260357_10150236442009475_744624474_7566953_1015927_n.jpg


Ένα παιδί ανεμίζει μια ελληνική σημαία ίσα με το μπόι του, στο λιμάνι της αποκλεισμένης Γάζας περιμένοντας τα πλοία από την Ελλάδα.
Τι να του πει κανείς;
Ότι η σημαία που ανεμίζεις είναι της χώρας που εμποδίζει τα πλοία;
Ότι είναι σημαία μιας χώρας που οι...
κυβερνήτες της την έκαναν προτεκτοράτο του Ισραήλ;

Nasim

"βαθύ πράσινο"
 

tolisspi

Supreme Member
3 May 2009
3,754
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Ποσα εδωσαν στο παιδι για να βγαλει την φωτο?
Σαν δεν ντρεπομαστε λιγακι, χρησιμοποιουμε τα παιδια για κανουμε προπαγανδα, ασχετα με το εαν οι δικοι μας οι παπαρες δεν αφηνουν τα πλοια να πανε στην Παλαιστινη.
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Έχουμε αναφερθεί εκτενώς στην επικείμενη διάλυση της Ε.Ε......Απο ότι φαίνεται πλησιάζει.....

Έλλειμμα εμπιστοσύνης στη στρατηγική της Ευρωζώνης, βλέπουν οι Financial Times

Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2011 10:30


XRIMANEWS.GR

Για διάβρωση της εμπιστοσύνης στη στρατηγική της Ευρωζώνης κάνουν λόγο οι Financial Times σε άρθρο τους που δημοσιεύεται σήμερα, Πέμπτη. Όπως τονίζεται, η ανησυχία των ιδιωτών επενδυτών δεν έχει καθησυχαστεί με τις αποφάσεις της ΕΕ για την ελληνική διάσωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ και τα επιτόκια - ρεκόρ των χωρών σε κρίση ερμηνεύονται ως σημάδι ότι οι αγορές δεν πιστεύουν πως τα σχέδια διάσωσης των χωρών αυτών θα πετύχουν. Η εφημερίδα τάσσεται υπέρ του σχεδίου της εθελοντικής ανταλλαγής χρέους με εγγυήσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι Financial Times, την ίδια στιγμή που η Ευρωζώνη αγωνίζεται να σχεδιάσει ένα νέο δημοσιονομικό πακέτο διάσωσης για την Αθήνα, τα προειδοποιητικά σημάδια για τη διάβρωση της εμπιστοσύνης στη στρατηγική της αυξάνονται. Όπως τονίζεται η ελληνική διάσωση και την Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποσκοπούσαν στο να καθησυχαστεί ο προσωρινός πανικός των ιδιωτών δανειστών και να εξομαλυνθούν οι συνθήκες, ωστόσο αποδείχθηκε πως ο πανικός αυτός είναι χρόνιος.

Η βρετανική εφημερίδα υπογραμμίζει πως τα επιτόκια των ομολόγων της Ελλάδα, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας παραμένουν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, κάτι που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα σχέδια των χωρών αυτών για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών τους είναι μη εφαρμόσιμα, αλλά ότι οι αγορές δεν τα πιστεύουν. Με αυτή την έννοια, οι διασώσεις αποτυγχάνουν.

Αναφερόμενη δε στην πιστοληπτική υποβάθμιση της Πορτογαλίας από την Moody’s αναφέρει πως το σκεπτικό της αντανακλά ένα σημαντικό γεγονός για τους φορείς της αγοράς, ήτοι ότι δεν έχουν καμία πίστη στην τρέχουσα στρατηγική της Ευρωζώνης.

Οι Financial Times θεωρούν πως η Ευρωζώνη πρέπει να υιοθετήσει ένα σχέδιο εθελοντικής ανταλλαγής χρέους με εγγυήσεις, ώστε να ανοίξουν οι αγορές και να μειωθούν οι επιβαρύνσεις για τους φορολογουμένους.

Newsroom ΔΟΛ
 
Status
Not open for further replies.