''ΤΡΕΜΟΠΑΙΖΟΥΝ'' ΟΙ PLASMA????

creator

Established Member
28 October 2010
125
λοιπον πηγα και ειδα σημερα σε ενα καταστημα την samsung PS50C430 η διαφορα με th samsung cc550 που θελω να παρω μου ειπαν σε οτι αφορα την εικονα ειναι οτι η μια ειναι full hd (550) kai η αλλη hdready (430)....ειχε ενα demo απο ταινες και επεζε....και αυτο που παρατηρησα ηταν οτι ενω σε καποιες ταινιες η εικoνα ηταν μια χαρα...ηταν καποιες αλλες που ειχε πολυ εντονο ''τρεμοπαιγμα'' η τηλεoραση..ιδιαιτερα εκει που ειχε φοντο ασπρο ...ενω οι γυρω τηλεoρασεις που ηταν lcd δεν το ειχαν.....με προβληματισε αυτο...διοτι αν ειναι να την εχω στα 2,5 μετρα μακρια και οταν πεζει κατι με το οποιο δεν ειναι ''ευχαριστημενη'' μου κανει αυτο το τρεμοπαιγμα...- σαν να ειναι μονιτορ 20ετιας τοτε μαλλον θα παθω επιληψια....ειναι πολυ συμαντικο αυτο για εμενα ...μπορειτε να με διαφωτισετε??? ηταν τυχαιο??? η ειναι χαρακτηριστικο των πλασμα αυτο???-η ειναι το μοντελο αυτο μαπα???? και τα 2 μοντελα αυτα ειναι 600 hz - αν και δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο πεζει ρολο αυτο....και κατι επεισης που προσεξα ειναι οτι η 430 ειναι ''4 series'' και η 550 ειναι ''5 series''
 

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
όλες οι plasma πάσχουν απο το λεγόμενο "large area flickering". Κανονικά δεν είναι ορατό στην κανονική θέαση, εκτός αν η εικόνα περιέχει μεγάλα κομμάτια από άσπρο όπως πολύ καλά παρατήρησες.
Θα σου πρότεινα να δεις και άλλες τηλεοράσεις plasma (panasonic).
Εαν και σε αυτές σε ενοχλεί τόσο πολύ, μάλλον τα μάτια σου είναι αρκετά ευαίσθητα στο flickering. (άλλοι δεν το βλέπουν καθόλου)
 

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Στη δική μου (LG 50PG7000) βάζοντας το ρυθμό ανανέωσης στα 50Ηζ εξαφανίζεται.

Σε διαφορετικά refresh rate είναι ενοχλητικό.
 

nikolouzosr

Senior Member
11 September 2008
466
Έχω την LGPG6000 50". To flickering @24 και @60Hz είναι άκρως ενοχλητικό. Είναι ακριβώς όπως στα CRT monitors που έπρεπε να να βάλεις τουλάχιστον στα 85Hz για να μην ενοχλεί. Στα 50Hz (αυτόματα στα 100Hz) όμως κάνει κάτι διαφορετικό. Μάλλον κάνει το "large area flickering" που λέει και ο Sfortis. Κάνει ένα ελαφρό flickering σε τυχαίο σημείο στην οθόνη, όχι σε όλη. Δεν το κάνει πάντα, μπορεί και να μην το κάνει καθόλου ακόμα και σε άσπρο φόντο και να το κάνει σε ανοιχτό μπλε για λίγη ώρα και μετά να σταματήσει.
 

Endelexis

New member
31 August 2010
50
Ναι τρεμοπαίζουν είναι η απάντηση.
Με την περιφερειακή όραση και σε σκνηνές με έντονο contrast (ταυτόχρονη παρουσία φωτεινών και σκοτεινών σημείων).
Στο τηλεοπτικό σήμα είναι πολύ πιο έντονο από ότι στο bluray.
Και πάλι το θέμα εξαρτάται από τον συγκεκριμένο θεατή, καθώς άλλοι διαμαρτύρονται έντονα για το θέμα και άλλοι δεν το παρατηρούν καθόλου.
Μάλλον έχει να κάνει με το πώς επεξεργάζεται ο εγκέφαλος την οπτική πληροφορία (και όχι το πώς την προσλαμβάνουν τα μάτια) - αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα.
(κάτοχος G20 και πάσχων από flickering sensitivity)
 
Last edited:

zilmer

AVClub Addicted Member
20 October 2008
2,327
καλα κρασια..δλδ αν βαλουμε το vertical limit που ειναι μια ταινια ολη σε χιονια , θα θελουμε κολληριο μετα ??:flipout::flipout::flipout:
 

Endelexis

New member
31 August 2010
50
καλα κρασια..δλδ αν βαλουμε το vertical limit που ειναι μια ταινια ολη σε χιονια , θα θελουμε κολληριο μετα ??:flipout::flipout::flipout:
Ναι ταινίες όπως Vertical Limit, Cliffhanger είναι προς αποφυγή στις πλάσμα (για εμάς τους flicker-όπληκτους βέβαια, όχι για όλους :frusty:).
Και το Tron Legacy μάλλον...
 

nikolouzosr

Senior Member
11 September 2008
466
Εγώ πάντως το flickering το βρίσκω ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ σε pc χρήση (Word - Internet κτλ). Στις ταινίες απλά τρώγεται.
 

Endelexis

New member
31 August 2010
50
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που κάνει party το flickering (από προσωπική εμπειρία πάντα) είναι π.χ. στο Master Chef (ειδικά όταν βάζουν εκεί ένα παίχτη στη μέση να λέει τα δικά του και φοράει μάυρα ενώ πίσω το background είναι τίγκα neon-fluorescent).
Παράδειγμα φωτο που είχα αναρτήσει στο τόπικ της G20
p1050673c.jpg

Επίσης ίσως το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι - παράγραφος είναι από το hdtvtest:

A Word On Flicker
Several readers have remarked that they see a flickering effect — think CRT monitors with low refresh rates — on Panasonic NeoPDP plasma TVs. For the record, the only times we have noticed flicker on the Panasonic G10/V10/G20 plasmas were from the corner of our eyes when our gaze was focused on our calibration laptop screen, AND only if the plasmas were displaying bright (mostly white) content. Otherwise, we have not witnessed any flicker in real-life viewing.
That said, because the ability to detect flicker varies from one individual to another, it’s not beyond the realm of possibility that some unfortunate viewers with high flicker sensitivity may see flicker on NeoPDP plasmas all the time (just like how some people can still complain of flicker on a CRT monitor refreshed at 85Hz). If you have been troubled by flicker on the G10/V10 plasmas, then the Panasonic TX-P42G20 won’t be suitable for you either.

Δηλαδή: ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ FLICKER ΠΑΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ. ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ Ε-Ξ-Ε-Τ-Α-Σ-Τ-Ε ΤΟ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ PLASMA!!!!
Και είναι απαράδεκτο που οι εταιρίες δεν προειδοποιούν τον κόσμο για το θέμα στις plasma.
 

mtf123

New member
Στην Panasonic PX80 έχει έντονο flickering με ρυθμό ανανέωσης 50 Hz (το οποίο όμως ομαλοποιεί απόλυτα την γρήγορη κίνηση σε τηλεοπτικό σήμα). Στα 100 Hz παρατηρείται ελαφρά σε μεγάλες μονόχρωμες επιφάνειες (π.χ. στο πλαινό γκρί φόντο σε περιεχόμενο 4:3).

Μάλλον έχει διαφορά από μάτι σε μάτι από ότι καταλαβαίνω...
 

zilmer

AVClub Addicted Member
20 October 2008
2,327
καταληγω στο συμπερασμα οτι δεν θα παρω τηλεοραση :flipout:
 

creator

Established Member
28 October 2010
125
επεσε συνεφια πανω απο το κεφαλι....μεγαλος ο προβληματισμος.....και εγω ειχα κατασταλαξει.......στην samsung......τωρα....δεν ξερω....το προβλημα ειναι μεγαλυτερο καθως θα την βλεπω απο κοντα....στα 2,5 μετρα....πως θα παιζω fifa αμα μου βγαινουν τα ματια εξω.....φανταζεστε στο πρασσινο του γρασσιδιου τι εχει να γινει???? και δεν ξερω και αμα το xbox360 δινει 100hz στα 1080p η οχι....ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Η ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΜΕΑ???
 

nikolouzosr

Senior Member
11 September 2008
466
Πες στο στο ματι μου αυτο.

Εξηγειται βεβαια γιατι CRT ειχαν ρυθμο εως 85 Hz ενω οι πλασμα 100 Hz.

Δεν μιλάμε για τα 100Hz. Εκεί δεν βλέπει κανείς flickering. Για 24 και 60Hz λέμε (τουλάχιστον εγώ για τα Hz αυτά λέω)
 

Endelexis

New member
31 August 2010
50
Ας βρούμε πρώτα σε τι ρυθμό ανανεώνουν μερικές.
Π.χ. εγώ έστειλα mail σε αντιπροσωπεία "Μπορείτε να με ενημερώσετε για τους ρυθμούς ανανέωσης της G20" και μου έστειλαν copy-paste ένα πινακάκι από το εγχειρίδιο χρήσης (το οποιό προφανώς και δεν τους αναφέρει - αναφέρει απλά τι γίνεται όταν έχουμε PC input signal).
Oι ρυθμοί ανανέωσης της G20 παραμένουν ένα μυστήριο γύρω από το οποίο δεν πρέπει να υπάρχει καμία μα καμία επίσημη ενημέρωση πέρα από υποθέσεις.
 

creator

Established Member
28 October 2010
125
υπαρχει πηγη που να δινει 1080p 100hz ???? ρωτω διοτι οπου βλεπω 1080p βλεπω διπλα -60hz το περισσοτερο....αυτο σημαινει οτι οποιαδηπωτε πηγη μου βγαζει 1080p θα ειναι στα 60 hz και θα τρεμοπαιζει ?????