09-09-2014

ειναι και αλλα μικροπραγματα.

Για παρδειγμα τη Κυριακη ειχε ερθει σπιτι μας, φιλη που δεν εχει καμια σχεση με τεχνολογια και με ρωτουσε για ταμπλετ.
Της εδειξα το ipad kai android που εχω .Τα κρατησε για λιγο και τα 2 και μετα απο λιγη ωρα την ειδα νευριασμενη με το Android .

Οταν τη ρωτησα γιατι, μου ειπε οτι στον browser (τa κρατουσε portrait και τα 2) , συνεχως κολλαγε γιατι ακουμπθσε τον αντιχειρα στις ακρες (bezel) και μπερδευοταν , νομιζε το συστημα οτι ειχε 2 δαχτυλα για multi touch.

Στο ipad ειχε αυτοματη αναγνωριση των "τυχαιων" και "ακριανων" αγγιγματων και φυσικα ενθουσιαστηκε (και με αλλα πραγματα φυσικα).

Στο τελος μου ειπε ... "οτι πληρωσεις παιρνεις τελικα! "

Mια χαρά εμπειρία χρήσης εχει και το Android. Το 90% των χρηστων θέλει τηλέφωνο, SMS, Facebook, Instagram Youtube
Δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί ο μεσος χρήστης να δουλέψει εξίσου καλά με Android ειδικά αν μιλάμε για τις τελευταίες εκδόσεις.

Τον τελευταίο καιρό βίωσα από κοντά την μετάβαση 2 συγγενικών προσώπων μου χωρις τεχνολογική "παιδεία" από Ιphone (4s & 5c) σε Android. Κανεις τους δεν παραπονέθηκε οτι έχασαν κάτι, (μόλις περασε η αρχική περιοδος προσαρμογής). Το ιδιο ισχύει και ανάποδα βέβαια.

Ολα τα άλλα ειναι οπαδισμός..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

εχω iphone, macbook pro, ipad και mac mini παλιοτερα.
σε καποια πραγματα ειναι no brainer συμφωνω..
σε καποια αλλα ομως ειναι πεισματικα δυσχρηστα ενω ο ανταγωνισμος τα προσφερει απλοχερα.

σε κανενα συστημα δεν μπορεις να τα εχεις ολα.

Σίγουρα έχει και τα τετριπια του, αλλα ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά και αποφασίζεις.
Πάντως ειδικά τώρα με το IOS 8 και features τυπου continuity, το θέμα "ξεφεύγει"...

κανεις δεν ειπε οτι και το Android δεν εχει κανει μεγαλα βηματα... αλλα σε μερικα πραγματα εχει ακομα δρομο.

Αυτο φανηκε αλλωστε και στο τελευταιο google dev keynote , που εβαλε στις σωστες βασεις το νεο λειτουργικο Android κι εδωσε σημασια στις λεπτομερεις (σχεδιασμος, ενοποιηση περιβαλλοντος, γρηγορες αναβαθμισεις κλπ)

Last edited:

Για παρδειγμα τη Κυριακη ειχε ερθει σπιτι μας, φιλη που δεν εχει καμια σχεση με τεχνολογια και με ρωτουσε για ταμπλετ.
Της εδειξα το ipad kai android που εχω .Τα κρατησε για λιγο και τα 2 και μετα απο λιγη ωρα την ειδα νευριασμενη με το Android .

Οταν τη ρωτησα γιατι, μου ειπε οτι στον browser (τa κρατουσε portrait και τα 2) , συνεχως κολλαγε γιατι ακουμπθσε τον αντιχειρα στις ακρες (bezel) και μπερδευοταν , νομιζε το συστημα οτι ειχε 2 δαχτυλα για multi touch.

Στο ipad ειχε αυτοματη αναγνωριση των "τυχαιων" και "ακριανων" αγγιγματων και φυσικα ενθουσιαστηκε (και με αλλα πραγματα φυσικα).

Γιαννη ποιό ηταν το άλλο Android tablet ; Συγκρίνουμε ομοια πράγματα ;
Γιατί εγώ δουλεύοντας τόσο σε ipad 4 όσο και σε Samsung Galaxy Note 8 δεν έχω παρατηρήσει ποτέ τέτοια θέματα.
Διαφορετική εμπειρία χρήσης μεν αλλά δεν μου λείπει κάτι ούτε στην μια πλατφόρμα ουτε στην άλλη

Εγώ επειδή βαρέθηκα να διαβάζω κόντρες μεταξύ ιφονάδων και ανδροιδάδων, είπα να δοκιμάσω να αλλάξω στρατόπεδο ύστερα από πολλά χρόνια για να έχω άποψη από πρώτο χέρι. Καλό θα ήταν όσοι έχουν την δυνατότητα να το κάνουν, να το κάνουν. Γιατί όλοι μας όταν έχουμε μια συσκευή που την έχουμε αγαπήσει και την έχουμε συνηθίσει είναι δύσκολο να μας πείσει ο άλλος "στα χαρτιά" ότι υπάρχει ίσως κάτι καλύτερο ή κάτι που μας βολεύει καλύτερα και είναι και πιο φτηνό.
Οπότε σύντομα θα ανοίξω θέμα για την μετάβαση μου. Παρακαλώ μην μου στέλνετε emails για το πότε θα το κάνω. Κάντε υπομονή. Όταν είμαι έτοιμος ψυχολογικά :jester:

Τέλος θα παρακαλούσα πολύ να μην ξανακούσω για ποιότητα κατασκευής της apple γιατί μέσα στις θήκες που τα έχετε που την βλέπετε την ποιότητα? :bang:

μα αυτο ειναι ακριβως το θεμα !
Μολις το επιασες στη ριζα του... αλλη εταιρεια , αλλο μοντελο , αλλη εμπειρια χρησης (ολα εχουν τις τελευταιες , υπαρχουσες αναβαθμισεις φυσικα).

Ειναι ακριβως αυτο που λεμε τοσο καιρο... fragmentation , και αλλη αντιληψη (μεσω bloatware και παρεμβασεων ) καθε εταιρειας στο λειτουργικο.

Εχω δοκιμασει πολλα κινητα και ταμπλετ Android ,και καθε ενα παρουσιαζει τις δικες του ιδαιτεροτητες και μικρο προβληματα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εχω πολλες συκευες android kai win mobile τα τελευταια χρονια... δεν τα λεω ετσι κουτουρου.

Εγώ επειδή βαρέθηκα να διαβάζω κόντρες μεταξύ ιφονάδων και ανδροιδάδων, είπα να δοκιμάσω να αλλάξω στρατόπεδο ύστερα από πολλά χρόνια για να έχω άποψη από πρώτο χέρι. Καλό θα ήταν όσοι έχουν την δυνατότητα να το κάνουν, να το κάνουν. Γιατί όλοι μας όταν έχουμε μια συσκευή που την έχουμε αγαπήσει και την έχουμε συνηθίσει είναι δύσκολο να μας πείσει ο άλλος "στα χαρτιά" ότι υπάρχει ίσως κάτι καλύτερο ή κάτι που μας βολεύει καλύτερα και είναι και πιο φτηνό.
Οπότε σύντομα θα ανοίξω θέμα για την μετάβαση μου. Παρακαλώ μην μου στέλνετε emails για το πότε θα το κάνω. Κάντε υπομονή. Όταν είμαι έτοιμος ψυχολογικά :jester:

Τέλος θα παρακαλούσα πολύ να μην ξανακούσω για ποιότητα κατασκευής της apple γιατί μέσα στις θήκες που τα έχετε που την βλέπετε την ποιότητα? :bang:

Τον τελευταίο καιρό βίωσα από κοντά την μετάβαση 2 συγγενικών προσώπων μου χωρις τεχνολογική "παιδεία" από Ιphone (4s & 5c) σε Android. Κανεις τους δεν παραπονέθηκε οτι έχασαν κάτι, (μόλις περασε η αρχική περιοδος προσαρμογής). Το ιδιο ισχύει και ανάποδα βέβαια.

To ίδιο ισχύει και ανάποδα μόνο γι' αυτούς που θέλουν τα απολύτως απαράιτητα. Όταν έχεις συνηθίσει το κινητό σου να είναι usb storage απλά με την τοποθέτηση του usb καλωδίου στο pc, να πετάς μέσα τη μουσικη σου και να ακούς και άλλα διάφορα παρόμοια, δε θα χαρείς και πολύ όταν θα βρεθείς με ένα κλειδαμπαρωμένο iphone.

Η apple με όλα τα προιόντα που βγάζει τα τελευταία χρόνια, κατ' εμέ απευθύνεται κυρίως σε ένα αγοραστικό κοινό που συνήθως έχει και κάποια άλλη apple συσκευή. Έχει φτιάξει ένα κλειστό οικοσύστημα, δεν ακολουθεί τα standards και προσπαθεί να δημιουργήσει μια ενιαία "εμπειρία χρήσης" μέσα από ένα συνδυασμό προιόντων και υπηρεσιών. Ένας android χρήστης είναι μαθημένος σε υπερβολικά μεγαλύτερη ελευθερία χρήσης και συνδυασμό εφαρμογών/συσκευών κλπ.

Είμαι σίγουρος ότι το νέο iphone θα τα πάει περίφημα ακόμα και αν βγει με 512 ram. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών apple προιόντων ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο το προιόν τους να είναι apple και εφόσον κάτι τέτοιο ισχύει αυτό τους είναι υπεραρκετό. Η τιμολόγηση της είναι εξωφρενική βάσει των ελληνικών δεδομένων, αλλά διατηρώ μια σιγουριά ότι για ακόμα μια φορά θα δούμε τον κόσμο να γεμίζει με τη νέα αυτή συσκευή.

Last edited:

Ποιο ηταν το android tablet?

εχουμε εξηγησεις πολλες φορες γιατι η apple εχει αυτο το τροπο διαχειρισης δεδομενων... κανε ενα κοπο να τους βρεις και να τους διαβασεις και θα δεις οτι υπαρχει λογικη και ευκολια σ αυτο τροπο.
Αν δεν το βλεπεις.... :ernaehrung004:

Το android ηταν ενα vodafone smart tab S4 8" me Android 4.3.3 .
Δεν εχει σημασια ομως αυτο, το εξηγησα παραπανω.... ελπιζω να καταλαβαινομαστε.
Καθε android tablet , καθε μοντελο , αλλη εμπειρια χρησης (δε μιλαω μονο για τιμη, αλλα για τη διαφορετικη αντιμετωπιση καθε εταιρεις του android).

Last edited:
εχουμε εξηγησεις πολλες φορες γιατι η apple εχει αυτο το τροπο διαχειρισης δεδομενων... κανε ενα κοπο να τους βρεις και να τους διαβασεις και θα δεις οτι υπαρχει λογικη και ευκολια σ αυτο τροπο.

Σε μένα αναφέρεσαι;;

Δεν χρειάζεται να ψάξω κάτι. Εϊχα iphone και έχουν και διάφοροι γνωστοί μου. Προσωπικά δεν αντέχω να έχω συσκευή που με αναγκάζει να κάνω διαδικασίες τύπου itunes, συγχρονισμούς κλπ. Θέλω να μπορώ να επιλέξω αν το θέλω ή όχι. Δεν υπάρχει κάτι να δω. Την πραγματικότητα βλέπω και δεν κατηγορώ τους apple users. Προφανώς και βολεύονται με όλα τα παραπάνω. Τι να κάνω όμως που εγώ βγάζω σπυριά;

Αν δεν αναφέρεσαι σε μένα, πάσο :D

Απάντηση: Re: 09-09-2014

Το android ηταν ενα vodafone smart tab S4 8" me Android 4.3.3 .
Δεν εχει σημασια ομως αυτο, το εξηγησα παραπανω.... ελπιζω να καταλαβαινομαστε.
Καθε android tablet , καθε μοντελο , αλλη εμπειρια χρησης (δε μιλαω μονο για τιμη, αλλα για τη διαφορετικη αντιμετωπιση καθε εταιρεις του android).

Ε πως δεν έχει?

Να φέρω και ένα Iphone 4 που τρέχει ios 7 να δούμε πως πάει?

σε σενα τα ειπα.... αφου τα δοκιμασες και δε σου ταιριαζουν , παω πασο.:2thumb22sup:
Εγω παντως σε οσους εχω εξηγησει ΠΩΣ δουλευει το συστημα και ΓΙΑΤΙ , δεν ειχαν ποτε προβλημα .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πρωτον, δε καταλαβες το συλλογισμο μου... δεν μιλησα για ταχυτητες, scrolling κλπ
Μιλησα για δυνατοτητες του λειτουργικου, ασχετες με επιδοσεις.

Δευτερον, το android ειναι τουμπανακι, τετραπυρηνο, με 1 GB RAM (οση και το ipad) , sd card , 3G , me GPS , IPS οθονη κλπ

Ε πως δεν έχει?

Να φέρω και ένα Iphone 4 που τρέχει ios 7 να δούμε πως πάει?

σε σενα τα ειπα.... αφου τα δοκιμασες και δε σου ταιριαζουν , παω πασο.:2thumb22sup:
Εγω παντως σε οσους εχω εξηγησει ΠΩΣ δουλευει το συστημα και ΓΙΑΤΙ , δεν ειχαν ποτε προβλημα .

Mα με τον τρόπο που δουλεύει το σύστημα, εγώ ως linux user 12 χρόνια τώρα αποκλείομαι από τη λίστα χρηστών θέλω δε θέλω. Θα πρέπει να αναγκαστώ να αλλάξω λειτουργικό σύστημα για να μπορέσω να αποκτήσω αυτό το κινητό και να συμβιώσω μαζί του.

Απάντηση: Re: 09-09-2014

Ποιο ηταν το android tablet?

Ένα τσίπικο, για να κάνει τις συγκρίσεις ο Γιάννης με το iPad και να φαίνεται εύκολα η ανωτερότητα του δεύτερου! :Banane0::BDGBGDB55:

Διότι αυτοι που το λένε, συστηματικά απαξιωνουν τις επιλογές των υπολοίπων.

:worshippy::SFGSFGSF:

Πάντως εγώ το παραδέχομαι ότι για μη σχετικούς με την τεχνολογία χρήστες το IOS είναι πολύ πιο εύκολο στην εκμάθηση. Το Android από την άλλη δίνει άλλες ελευθερίες και επιλογές και είναι η επιλογή των power users (εκτός των άλλων).

δε συγκρινω βρε... εχω πολλες συσκευες ετσι κι αλλιως γιατι μ αρεσει να δοκιμαζω και θελω να βλεπω οτι κυκλοφορει .
Δε μιλησα για επιδοσεις , lags κλπ.... για φιλοσοφια και δυνατοττηες λειτουργικου μιλαω και κατα ποσο μπορει να διαφερει η "εμεπρια χρησης" απο Android σε ανδροιδ συσκευη (ανεξαρτητα των τεχνικων χαρακτηριστικων).
Εννοειται οτι εχω παντα τελευταιας γενιας μηχανηματα και εκδοσεις λειτουργικου (οπου υπαρχει βεβαια).

Επισης, οταν καποιοι με ρωτανε τι να παρουνε και μου βαζουνε πχ ενα οριο 150 ευρω (για κινητο ή ταμπλετ) , εννεοιται οτι προτεινω καποια android συσκευη χωρις ενδοιασμο . Ειδικα αν δεν υπαρχει mac συσκευη και ο ενδιαφερομενος εχει μεγαλη εξαρτηση απο PC και το τροπο αυτο σκεψης , δε το συζηταω καθολου.
Στην αδελφη πχ πηρα ενα απλο ταβπλετ (το παραπανω , 2 κοματια) Vodafone (με επιδοτηση 120 ευρω) και κανει μια χαρα τη δουλεια της.
Το ιδιο και στον βαφτιστηρα μου.

Σε συναδελφο στη δουλεια του συνεστησα και πηρα τελικα , μεταχ/νο Galaxy S3 κινητο γιατι ηθελε FM radio ....γουστα ειναι αυτα!