09-09-2014

δε συγκρινω βρε... εχω πολλες συσκευες ετσι κι αλλιως γιατι μ αρεσει να δοκιμαζω και θελω να βλεπω οτι κυκλοφορει .
Δε μιλησα για επιδοσεις , lags κλπ.... για φιλοσοφια και δυνατοττηες λειτουργικου μιλαω και κατα ποσο μπορει να διαφερει η "εμεπρια χρησης" απο Android σε ανδροιδ συσκευη (ανεξαρτητα των τεχνικων χαρακτηριστικων).
Εννοειται οτι εχω παντα τελευταιας γενιας μηχανηματα και εκδοσεις λειτουργικου (οπου υπαρχει βεβαια).

Επισης, οταν καποιοι με ρωτανε τι να παρουνε και μου βαζουνε πχ ενα οριο 150 ευρω (για κινητο ή ταμπλετ) , εννεοιται οτι προτεινω καποια android συσκευη χωρις ενδοιασμο . Ειδικα αν δεν υπαρχει mac συσκευη και ο ενδιαφερομενος εχει μεγαλη εξαρτηση απο PC και το τροπο αυτο σκεψης , δε το συζηταω καθολου.
Στην αδελφη πχ πηρα ενα απλο ταβπλετ (το παραπανω , 2 κοματια) Vodafone (με επιδοτηση 120 ευρω) και κανει μια χαρα τη δουλεια της.
Το ιδιο και στον βαφτιστηρα μου.

Σε συναδελφο στη δουλεια του συνεστησα και πηρα τελικα , μεταχ/νο Galaxy S3 κινητο γιατι ηθελε FM radio ....γουστα ειναι αυτα!

To Air είναι καταπληκτικό tablet, αλλά στην τιμή του, δεν κατάφερε να προσελκύσει τόσο κόσμο, οπότε η apple χάνει συνεχώς από τον ανταγωνισμό.
Πιθανά ένα μεγαλύτερο ipad να βοηθήσει, αλλά και πάλι δε ξέρω τι απήχηση θα έχουν στην αγορά τα 12αρια tablet που ακούω ότι θα κυκλοφορήσουν
Οι κινέζοι κερδίζουν απίστευτο μερίδιο αγοράς και όχι τυχαία καθώς βασίζονται σε όλο πιο εξελιγμένα SoC που πωλούνται πάμφθηνα.
Η κινέζικη ταμπλέτα είναι ένα πράγμα σαν το ibm compatible μιας άλλης εποχής

Τώρα με το μεγαλύτερο iphone, σίγουρα θα πέσουν και οι πωλήσεις ipad mini – μπορεί να το δουμε να αποσύρεται ξέρω γω….
Γιατί πολλοί θα διαπιστώσουν αυτό που λέμε χρόνια τώρα, ότι το μεγάλο κινητό βολεύει για internet και δε χρειάζεται κανείς και ταμπλέτα On the road.

Η μεγάλη οθόνη από την άλλη σίγουρα θα βοηθήσει τις πωλήσεις iphone.

Οι περισσότεροι γνωστοί μου χρησιμοποιούν το κινητό περισσότερο για άλλες δουλείες και όχι για να τηλεφωνούν. Apps/messaging/internet/gps/photos/etc. τελικά είναι το σημαντικό σήμερα και όχι να παίρνεις τηλέφωνο. Και εκεί μετρά η οθόνη. Μετρά για απλά πράγματα λ.χ. το μέγεθος του πληκτρολογίου και swipe / hackers keybord etc.
Αν ήταν για τηλέφωνα θα είχαν κάνα dumpphone που να κρατά βδομάδες σε αναμονή.

σε γενικες γραμμες συμφωνω για τα μεγαλα κινητα (μεχρι 4.5 - 5")

Χανεις σε ευχρηστια με το ενα χερι, αλλα κερδιζεις σε μεγεθος οθονης και αρα τα μικρα ταπλετ , ειδικα τα 7αρια ειναι αχρηστα.
Τα 10αρια φυσικα και ειδικα το air ειναι αναντικαταστατο.

Απάντηση: Re: 09-09-2014

To Air είναι καταπληκτικό tablet, αλλά στην τιμή του, δεν κατάφερε να προσελκύσει τόσο κόσμο, οπότε η apple χάνει συνεχώς από τον ανταγωνισμό.

H Apple ειναι premium brand. Το οτι μπορεί και πουλάει εκατομμύρια κομμάτια iphone/ipad κλπ σε υψηλές τιμές είναι ένα παράδοξο, το οποιο όμως εξηγεί ωραιότατα το παρακάτω άρθρο:

http://stratechery.com/2014/iphone-6-louis-vuitton-chanel/

Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

H Apple ειναι premium brand. Το οτι μπορεί και πουλάει εκατομμύρια κομμάτια iphone/ipad κλπ σε υψηλές τιμές είναι ένα παράδοξο, το οποιο όμως εξηγεί ωραιότατα το παρακάτω άρθρο:

http://stratechery.com/2014/iphone-6-louis-vuitton-chanel/

Κοιτά οι μεγάλες μεταγραφές του Cook ως τώρα είναι από εταιρίες μόδας / μάρκετινγκ κ.ο.κ.
Άρα εκεί σίγουρα έχει ενδυναμώσει
Οι αρχιτέκτονες – μηχανικοί έρχονται δε δεύτερη μοίρα από όσο φαίνεται προς το παρών
Αυτό είναι πάντα δίκοπο μαχαίρι
Οι μείωση πωλήσεων tablet, σίγουρα τους απασχολεί
Εγώ θύμάσε που έλεγα ότι δεν βγάζουν και μεγαλύτερο κινητό γιατί θέλουν να πουλάνε και ταμπλέτες
ΙΜΗΟ ήταν από τους σημαντικούς λόγους που καθυστέρησαν να μεγαλώσουν το iphone
Ενώ δε νομίζω οι πωλήσεις των 12 ιντσών ταμπλετών να φτάσουν ποτε τις πωλήσεις των 8 ιντσών
ΙΜΗΟ εάν θες τόσο μεγάλη -12ιντση- οθόνη τότε πιθανά να θέες και πληκτρολόγιο ή ποντίκι
Εκεί είναι άλλο πρόβλημα για την apple. Γιατί έχει και τα mac book power book, και ο πιθανός ανταγωνισμός με iOS είναι θέμα.
Όσο και εάν η Assus ας πουμε (ΕΕΕΕΕpc κάποτε) και άλλοι έχουν παρουσιάσει λύσεις με πληκτρολόγια docking stations κ.ο.κ. για ταμπλέτες, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το κατά πόσο η apple θέλει να κάνει κάτι αντίστοιχο.
Δηλαδή από τη μια το μεγάλο iphone κυμβαλίζει ταμπλέτες από την άλλη οι μεγάλες δυνατές ταμπλέτες μπορεί να κανιβαλισουν τα laptop
Σίγουρα σταυρόλεξο για δύσκολους παίκτες

Διαφωνώ πάντως πως οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί έρχονται σε δεύτερη μοιρα. Ειδικά τώρα επί Cook, όλα τα επιμέρους τμήματα δουλεύουν παράλληλα σε αρμονια και όχι σε στεγανά, εξού και οι νέες λειτουργιες IOS 8/ Yosemite (continuity, hand-off κλπ). Απλα, για να βγει ένα προιον, το ελέγχουν από όλες τις πλευρές (design, λειτουργικότητα, features κλπ) και δεν το βγάζουν έτσι για να το βγάλουν...

Re: Απάντηση: 09-09-2014

Διαφωνώ πάντως πως οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί έρχονται σε δεύτερη μοιρα. Ειδικά τώρα επί Cook, όλα τα επιμέρους τμήματα δουλεύουν παράλληλα σε αρμονια και όχι σε στεγανά, εξού και οι νέες λειτουργιες IOS 8/ Yosemite (continuity, hand-off κλπ). Απλα, για να βγει ένα προιον, το ελέγχουν από όλες τις πλευρές (design, λειτουργικότητα, features κλπ) και δεν το βγάζουν έτσι για να το βγάλουν...

Θύμισε μου ρε φιλε γιατί και εγώ ξεχνάω καμία φορά, από τους τελευταίους διευθυντάς που έχει προσλάβει , ποιος είναι τεχνικός?
Φέτος θυμάμαι όλο μεταγραφές απο το χώρο της μόδας και του μάρκετινγκ.
Να με συγχωράς δηλαδή εάν δε θυμάμαι κανένα πραγματικό τρανταχό όνομα όπως του Raja ή τον Papermaster – μπορεί και να μη θυμάμαι…. Αλλα ποιον σκέπτεσαι ?

πηρε δε πηρε καποιον δε θα εβγαινε στη δημοσιοτητα γιατι δε πουλαει αυτο.

Οπως καταλαβες και απο το προσφατο περιστατικο με τις nude celebrity photos, μονο τετοιου ειδους ειδησεις πουλανε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

Θύμισε μου ρε φιλε γιατί και εγώ ξεχνάω καμία φορά, από τους τελευταίους διευθυντάς που έχει προσλάβει , ποιος είναι τεχνικός?
Φέτος θυμάμαι όλο μεταγραφές απο το χώρο της μόδας και του μάρκετινγκ.
Να με συγχωράς δηλαδή εάν δε θυμάμαι κανένα πραγματικό τρανταχό όνομα όπως του Raja ή τον Papermaster – μπορεί και να μη θυμάμαι…. Αλλα ποιον σκέπτεσαι ?

Δεν ξέρω τους διευθυντας, ξέρω όμως πως έχουν ένα τεράστιο talent pool στο τεχνικό τμήμα και αυτό φαίνεται στην πράξη τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε software..
Και στην apple πάντοτε, τα πάντα ξεκινούν από τους σχεδιαστές. Οι τεχνικοί οφείλουν να κάνουν πραγματικότητα το όραμα τους, όχι το ανάποδο.. ;)

ανοιγεις μεγαλη κουβεντα..

Form follows function
form exists hand and hand with function

http://www.nytimes.com/2009/06/01/arts/01iht-DESIGN1.html?pagewanted=all&_r=2&

στο iphone 4/4S πετυχαν ισως τον πιο ομορφο σχεδιασμο που υπαρχει σε κινητο τηλεφωνο.
οχι ομως και στο 5/5S οπου οι αναλογιες των πλευρων του, το κανουν να δειχνει ψηλο και οχι τοσο κομψο.
καποιος βεβαια θα μπορουσε να ισχυριστει το αντιθετο, οτι το 4/4S δειχνει κοντο και παχυ..

η προσωπικη αντιληψη και προτιμηση του καθενος φυσικα και διαφερει, αυτο ειναι αλλο θεμα και υπαγεται στο κατα ποσο εχει ασχοληθει καποιος με την αισθητικη αλλα και την αισθαντικότητα του, αν τον ενδιαφερουν κτλ

Εξάλλου το 5 το διαφήμιζαν με το υποτιθέμενο προτερημα (για κάποιους βεβαια μπορεί να ιςχυει) του αντίχειρα... Οποτε πρώτα τα σκέφτηκαν οι μηχανικοί/marketing και μετα το σχεδίασαν οι designers.

Απάντηση: Re: 09-09-2014

ανοιγεις μεγαλη κουβεντα..

Form follows function
form exists hand and hand with function

http://www.nytimes.com/2009/06/01/arts/01iht-DESIGN1.html?pagewanted=all&_r=2&

στο iphone 4/4S πετυχαν ισως τον πιο ομορφο σχεδιασμο που υπαρχει σε κινητο τηλεφωνο.
οχι ομως και στο 5/5S οπου οι αναλογιες των πλευρων του, το κανουν να δειχνει ψηλο και οχι τοσο κομψο.
καποιος βεβαια θα μπορουσε να ισχυριστει το αντιθετο, οτι το 4/4S δειχνει κοντο και παχυ..

η προσωπικη αντιληψη και προτιμηση του καθενος φυσικα και διαφερει, αυτο ειναι αλλο θεμα και υπαγεται στο κατα ποσο εχει ασχοληθει καποιος με την αισθητικη αλλα και την αισθαντικότητα του, αν τον ενδιαφερουν κτλ

Και το 5 (ειδικά το 5s) είναι πολύ κομψό κινητό. Αλλα περί ορέξεως...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εξάλλου το 5 το διαφήμιζαν με το υποτιθέμενο προτερήμα (για κάποιους βεβαια μπορεί να ιςχυει) του αντίχειρα... Οποτε πρώτα τα σκέφτηκαν οι μηχανικοί/marketing και μετα το σχεδίασαν οι designers.

Προφανώς και ισχύει, αλλα το θέμα είναι τι αποτελεί προτεραιότητα για τον καθένα μας.
Δεν είπαμε πως οι σχεδιαστές της apple κάνουν του κεφαλιου τους, παραμένουν όμως το "κεφαλι" της εταιρίας, ειδικά από τότε που ο Ive απέκτησε μεγαλύτερη εξουσία..

Όσοι ασχολούνται με προγραμματισμό ή σχεδιασμό ας ρίξουν μια ματιά στο έργο του John maeda και στα βιβλία του. Το maeda@media που έτυχε να εχω διαβαςει, ειναι εξαιρετικό ως προς τον σεβασμό, και την ισορροπία των παραδοσιακών μέσων τέχνης και της τεχνολογίας. Και αυτο εχει να κανει οτι σπούδασε (ή τελοσπαντων εχει πολυ δυνατή αντίληψη της αισθητικής, η τεχνη δεν σπουδαζετε αλλα κατακτιέται) "καλών τεχνών" περα απο το MIT.

Off topic αλλα αναφερεται το αρθρο στο ονομα του, και νομιζω οτι ειναι μια πολυ ενδιαφέρουσα προςωπικοτητα για όσους ασχολούνται..

Last edited:
To iphone 4/s είναι οτι πιο ομορφο έχει κατασκευαστεί σε smartphone.
Οντως.

Και το αστειο είναι ότι οι περισσότεροι, όταν το πρωτοείδαμε, μας ψιλοχάλασε (επειδή είχαμε συνηθίσει στις καμπύλες - αυτές που φαίνεται να ξανάρχονται τώρα με το 6....)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

...τα πάντα ξεκινούν από τους σχεδιαστές. Οι τεχνικοί οφείλουν να κάνουν πραγματικότητα το όραμα τους, όχι το ανάποδο.. ;)

Δεν μπορεις να φανταστείς πόσο λάθος σκέψη είναι αυτή.
Επειδή είμαι στον κατασκευαστικο κλάδο, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλο είναι καβαλημενοι αρχιτέκτονες που γραφουν στα @@ τους μηχανικούς και μηχανολόγους και στο τέλος όλοι τρέχουν και δεν φτάνουν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

Δεν μπορεις να φανταστείς πόσο λάθος σκέψη είναι αυτή.
Επειδή είμαι στον κατασκευαστικο κλάδο, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλο είναι καβαλημενοι αρχιτέκτονες που γραφουν στα @@ τους μηχανικούς και μηχανολόγους και στο τέλος όλοι τρέχουν και δεν φτάνουν.

Αν και από τους "παθόντες" μηχανικούς, θα διαφωνήσω. Οι καβαλημένοι αρχιτέκτονες είναι αυτοί που με τις παλαβομάρες τους εξελίσσουν την επιστήμη πίσω από την κατασκευή, είτε αυτή έχει να κάνει με στατικά, γεωτεχνικά ή ακόμη και μηχανολογικά.

Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι παλαβοί τώρα θα μέναμε ακόμα σε κουτάκια τύπου λεωφόρου Αλεξάνδρας.

To 5αρι είναι σχεδιαστικά αδιάφορο μπροστά του.

Συμφωνώ. Δεν είναι τυχαίο ότι το 4 ήταν το original iPhone, αυτό δηλαδή που είχε σχεδιασθεί πρώτο (αλλά δεν βγήκε στην αγορά πρώτο).

Απο τους "παλαβους" εξελίσσεται η αρχιτεκτονική και οχι μόνο αυτή..

Αλλα "παλαβος" που εχει ενα όραμα κ σχεδιάζει πρωτοποριακά, απο "παλαβό" που απλα σχεδιάζει οτι του κατέβει, χωρις να μπορεί να υποστηρίξει αυτο που σχεδιαςε, εχει μεγάλη διάφορα.

Ενας καλός αρχιτέκτονας εχει την αντίληψη και αιςθητικη ενος καλαίσθητου καλλιτέχνη αλλα και κάποιες βαςικες γνώσεις δόμησης/μηχανικού ώστε να μπορεί στηρίξει αυτο που οραματίστηκε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To 5αρι είναι σχεδιαστικά αδιάφορο μπροστά του.

Οταν ανέφερα το iPhone 4/4S ως ιςως το πιο καλαίσθητο κινητο που εχει σχεδιαστεί, δεν ήθελα να το θέσω απολυτα (οχι επειδή δεν το πιστεύω) αλλα γιατι δεν εχω δει και ολα τα κινητά του κόσμου.

Αλλα αυτα της ευρείας κυκλοφορείας.