09-09-2014

Λοιπόν να γράψω κι εγώ λίγες εντυπώσεις πιο ψύχραιμα μετά το πανηγύρι.

Καταρχήν να αναφέρω ότι το περίμενα με ανυπομονησία το event γιατί, εφόσον πλέον λύθηκε το πρόβλημα του iTunes (μουσική ακούω πλέον μόνο από Spotify οπότε το iTunes μπορώ απλά να μην το εγκαταστήσω ποτέ), σκεφτόμουν μετά τα δεκάδες απαράδεκτα εργονομικά φάουλ του S4 να ξαναγυρίσω στο αη-συμπαν. Αυτά περί "τρολλαρίσματος" και "κακοπροαίρετης κριτικής", αν είναι δυνατόν, για να σχολιάσουμε την κυκλοφορία της μεγαλύτερης εταιρίας ηλεκτρονικών στον κόσμο να πρέπει ντε και καλά να πλέκουμε εγκώμια.

Επί της ουσίας. Το τηλέφωνο είναι μάλλον απογοήτευση. Όχι ότι περίμενε κανείς κάτι καλύτερο, αλλά ακόμη και ο πλέον κακοπροαίρετος θεωρούσε αυτονόητη μια full HD οθόνη εν έτει 2014 σε ένα τηλέφωνο των 700 ευρώ. Για τα ΜP της κάμερας δεν έχω να πω κάτι αφού τα ΜΡ δε λένε ούτε καν τη μισή αλήθεια, ενώ οι φωτογραφίες φαίνονται αν μη τι άλλο εντυπωσιακές. Και πάλι όμως, από όσα διάβασα παραπάνω, το μικρό (που είναι και η μοναδική επί της ουσίας επιλογή) δεν έχει καν όλα τα καλούδια της κάμερας του μεγάλου. Το 1GB RAM που αναφέρθηκε ακούγεται τραγικό, επί της ουσίας δεν ξέρω αν θα φαίνεται σε ένα σωστά δομημένο λειτουργικό. Οπότε no comments περί αυτού.
Αυτό που με απογοήτευσε σφόδρα είναι η εμφάνιση. Το "μικρό" καταφέρνει να έρχεται στο μέγεθος του S4 με μικρότερη οθόνη (???), ενώ το μεγάλο δε νοείται καν ως τηλέφωνο. Οι καμπύλες δε σε συνδυασμό με το στρογγυλό κουμπί δε δένουν με τίποτα. Νομίζω είναι με διαφορά το ασχημότερο iPhone που είδαμε, για τα δεδομένα της εποχής του πάντα. Όχι πως ο ανταγωνισμός είναι πιο όμορφος, απλά περίμενα ΠΟΛΛΑ περισσότερα, σε ένα τηλέφωνο που πουλάει κατά 90% design.

Για το ρολόι στην αρχή νόμιζα ότι ο Κουκ τρόλλαρε και θα έλεγε "ωραία όλα αυτά, αλλά εμείς βγάλαμε ΑΥΤΟ", δειχνοντας το πραγματικό iWatch. Τελικά όχι, ηταν αυτό το ρολόι. Οταν είδα πάντως τη steel edition ανακουφίστηκα λίγο, αφού αυτή δεν είναι άσχημη, εμφανισιακά. Τα άλλα είναι τραγικά όμως. Σε κάθε περίπτωση, μένει να δούμε γιατί θα πληρώσει κάποιος 350 ευρά για κάτι μάλλον άχρηστο, ενώ υπάρχουν (εξίσου άχρηστα) από τους ανταγωνιστές με τα μισά χρήματα (street price), και μάλιστα κάποια πιο όμορφα (όπως το motorola).

Αυτά για τα προϊόντα, θα ήταν απλά μια αδιάφορη παρουσίαση. Έλα όμως που προσέβαλαν τη νοημοσύνη μας όταν:

1. Παρουσίασαν ως καινοτομίες την fullHD οθόνη του μεγάλου, αλλά ακόμη και την κουτσουρεμένη οθόνη του μικρού (WTF)
  2. Παρουσίασαν ως καινοτομία το Landscape mode (γελούσαν και οι καρέκλες στην αίθουσα)
  3. Σύγκριναν επιδόσεις με τηλέφωνο 6 ετών (??!!)

Η παρουσίαση λόγω των παραπάνω ήταν παρωδία, χειρότερα από κάθε άλλη χρονιά μέχρι σήμερα.

Αυτά.

Απάντηση: Re: 09-09-2014

Και εγώ βγάζω το καπέλο στον airb για την πολύ ωραία παρουσίαση που έκανε.
Ευχαριστώ
:ernaehrung004:

Apple Watch, μαγνητικός επαγωγικός φορτιστής
Apple_Event_0616.jpg

Infrared και φωτισμός LED, μαζί με φωτοαισθητήρες αναναγνωρίζουν τους παλμούς σας!
Apple_Event_0617.jpg

Σαν παλιός iphonάκιας να γράψω κι εγώ δυό λόγια :

iPhone

-Αν είχε βγάλει το 4.7 το 2010 θεωρώ ότι θα κρατούσε πολύ κόσμο στο στρατόπεδό της.
Το 2010. Οχι το 2014.
Οταν όλοι δίψαγαν για ίντσες αυτή είχε μουλαρώσει στις 3.5" και στις 4".
Αν μάλιστα έβγαζε και τότε το 5.5" θα είχαν πέσει σαγόνια και θα είχε πάρει τα σώβρακα στους κορεάτες γιατί θα ήταν η ΠΡΩΤΗ εταιρεία που ΤΟΛΜΗΣΕ ΞΑΝΑ. Σαφώς δεν γίνεται πρωτοπορία χωρίς ρίσκο και το ρίσκο δεν ήθελε να το πάρει. Τώρα που είδε εκ του ασφαλούς ότι υπάρχει αγορά για 5.5" είναι αργά.

Σαν design αναμφίβολα θυμίζει το πρώτο iphone σε λεπτή έκδοση. Μάλιστα έχει τόσο ρέψει από το πολύ deisgn ο σχεδιαστής που προσλάβανε και δεύτερον για να πετάνε δυό δυό τους φελλούς....
Εδώ το Internet βρίθει από γαμάτες ιδέες και αυτοί εκεί.
Και επειδή θα πεταχτεί κανένας να πει ότι κατηγορώ, τα ίδια έχω γράψει και για την samsung.

Ενα πρωτοποριακό βλέπω μόνο: ότι είναι η πρώτη συσκευή με ενσωματωμένα 128GB. Πιστεύω ότι οι κινέζοι θα την δώσουν την μνήμη και στους άλλους από δω και πέρα.
Επίσης θεωρώ ότι θα φανεί λεπτό στο χέρι. Δεν είναι άσχημο το πάχος. 7 χιλιοστά είναι πολύ καλά. Επειδή μάλιστα μεγάλωσε σαν επιφάνεια, θα δείχνει ακόμα πιό λεπτό.

Οσο για την τιμή, αν το 64gb 5s είχε 980 ευρώ, το 128gb 5.5" πόσο θα πάει;

watch

-Για 15-20 χρονών άντε 23 είναι μια χαρά. Μόνο που σκέφτομαι ότι μπορεί να δω τον 55άρη διευθυντή μου με ένα τέτοιο με πιάνουν τα γέλια.
Είναι χοντρό γι' αυτό και αποφεύγουν (όσο μπορούν) τις φωτογραφίες από το πλάι.
Δεν αμφιβάλλω ότι θα παίζει αέρα σε συνδυασμό με iphone, έχουν ρίξει δουλειά στο software και πιστεύω ότι θα πουλήσει στους πιστούς οπαδούς (μην ξεχνάμε ότι δουλεύει μόνο με iPhone) . Επειδή θα παίζει και με παλιότερα μοντέλα θα είναι πολλοί αυτοί που ΔΕΝ θα πάρουν το νέο 6 αλλά θα πάρουν το ρολόϊ έτσι για να ικανοποιήσουν το αίσθημα της αγοράς ενός νέου προϊόντος ενός gadget. Μόνο σαν gadget μπορείς να το δεις, όχι σαν ρολόϊ.
Αν έπαιρνα watch μόνο αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=ndycU_dUHNQ
κι ας μην μετράει πόσες φορές σηκώνομαι και κάθομαι στην καρέκλα.

Κατά τα άλλα πιστεύω ότι κατά βάθος ούτε και οι φανμπόϋδες περιμένουν να δουν τίποτα συγκλονιστικό πλέον. Αλλαγές με το σταγονόμετρο για να πουλάμε και αύριο.....

Λέει ο Μπάμπης γιατί ασχολούμαστε. Γιατί είναι η apple που έχει σημαία το design και την καινοτομία. Δεν είναι ούτε η lg που βγάζει και ψυγεία, ούτε η samsung που βγάζει κι αυτή ψυγεία ούτε καν και η sony. Είναι η εταιρεία που έδωσε νόημα στο smartphone.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να μην ξεχάσω : συγχαρητήρια στον airb για το χρόνο του και το μεράκι του :SFGSFGSF:

Από αυτά που είδα στα κινητά και το ρολόι, δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα.
Προσωπικά, το tag heuer μου δεν θα το αλλάξω για κανένα ηλεκτρονικό επαναφορτιζόμενο ρολόι!
Από εκεί κ πέρα, αν σκεφτώ να πάρω τηλέφωνο τότε θα πάω για το 4.7 και όχι για το τεράστιο 5.5 !!
Κινητό θέλω όχι ρακέτα του πινγκ πονγκ.
Κ με το 5c μου μια χαρά είμαι, οπότε δεν βλέπω άμεσα την ανάγκη για αλλαγή.

airb εξαιρετική παρουσίαση !! :worshippy:

airb ΤΝΧ!!!

Το πιο εντυπωσιακό ΙΜΗΟ ήταν το νέο UI με τη ροδέλα και ο ηδονοδονητής

Η ροδέλα πάντα μου άρεσε
143_1_fs_gm.jpg

Ενώ στα παιχνίδια με ηδονοδονητή δεν έχω μπλέξει ακόμα :D

To 4.7 δεν βγάζει κανένα νόημα σαν συσκευή πάντως, πραγματικά δεν το περίμενα απο την Apple να κάνει τέτοιες επιλογές, μεγάλα bezels, 1GB RAM, αθλια ανάλυση και θα κοστίζει 1.5 φορά πάνω απο τα αντίστοιχα (και πληρέστερα) androids, ενα τηλέφωνο για τους πραγματικά κολλημένους.

Το 5.5 μου φαίνεται εξαιρετικό και θα σκεφτόμουν την μετάβαση απο τις 5" στις 5.5" + την αλλαγή απο Android αλλά το price policy έχει μείνει σε εποχές που η Apple ήταν μπροστά απο τον ανταγωνισμό.

Το iWatch είναι πολύ απλά κακάσχημο! Προσωπικά αν και Apple fan δεν πρόκειται να φορέσω ποτέ κάτι τέτοιο στο χέρι μου. Ωστόσο πιστεύω πως θα πουλήσει τρελά κυρίως στους πιτσιρικάδες δεδομένου και της τιμής του που είναι αρκετά προσιτή. Θα το αγοράσουν κυρίως αυτοί που αγοράζουν casio και swatch, δηλαδή αυτοί που βλέπουν το ρολόι είτε ως gadget είτε ως μοδάτο αξεσουάρ ακόμα και αν είναι κίτς. Εγώ ούτε casio ούτε swatch φοράω, το ρολόι το βλέπω ως κάτι πολύ πιο προσωπικό όπως τα ρούχα που πρέπει να έχει στοιχεία του χαρακτήρα σου. Αλλά ούτως η άλλως θεωρώ πως το iWatch είναι κάτι άχρηστο, αν και αναγνωρίζω πως τεχνολογικά είναι αξιοθαύμαστο.

Για τα νέα iPhone είναι πάνω κάτω αυτό που περίμενα, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Αν είχα παλιάς τεχνολογίας κινητό θα το αγόραζα το νέο μικρό αλλά δεν είναι κάτι που θα με κάνει να αλλάξω το iPhone5 μου.

Ουσιαστικά το μόνο πραγματικά θετικό από την χθεσινή παρουσίαση ήταν το Apple Pay. Αυτό μπορεί να με κάνει να πάρω το iPhone 6S ή το iPhone7.

Το iWatch είναι πολύ απλά κακάσχημο! Προσωπικά αν και Apple fan δεν πρόκειται να φορέσω ποτέ κάτι τέτοιο στο χέρι μου. Ωστόσο πιστεύω πως θα πουλήσει τρελά κυρίως στους πιτσιρικάδες δεδομένου και της τιμής του που είναι αρκετά προσιτή. Θα το αγοράσουν κυρίως αυτοί που αγοράζουν casio και swatch, δηλαδή αυτοί που βλέπουν το ρολόι είτε ως gadget είτε ως μοδάτο αξεσουάρ ακόμα και αν είναι κίτς. Εγώ ούτε casio ούτε swatch φοράω, το ρολόι το βλέπω ως κάτι πολύ πιο προσωπικό όπως τα ρούχα που πρέπει να έχει στοιχεία του χαρακτήρα σου. Αλλά ούτως η άλλως θεωρώ πως το iWatch είναι κάτι άχρηστο, αν και αναγνωρίζω πως τεχνολογικά είναι αξιοθαύμαστο.

To Apple Watch απαιτεί iPhone (5 ή 6 οχι 4), οπότε δεν είναι φθηνό
Γενικά αυτό το δέσιμο του με το iPhone είναι ο Νο1 παράγοντας που θα περιορίσει τις πωλήσεις του
Δεν είναι αυτόνομη συσκευή

Re: Απάντηση: 09-09-2014

Από εκεί κ πέρα, αν σκεφτώ να πάρω τηλέφωνο τότε θα πάω για το 4.7 και όχι για το τεράστιο 5.5 !!
Κινητό θέλω όχι ρακέτα του πινγκ πονγκ.

Το 4.7" σαν μέγεθος είναι παρόμοιο με το LG G2 που έχει 5.2" fullhd , άρα για το μέγεθος της οθόνης και αυτό "παντόφλα" είναι.

Αυτό είναι το μειονέκτημα του σχεδιασμού με 40% της επιφάνειας να είναι bezels γι' αυτό και οι κατασκευαστές Android τα έχουν μειώσει εδώ και 2-3 χρόνια (πλην Sony που συνεχίζει να βγάζει "παντόφλες").

ανεξαιρετως τι λεμε οι υπολοιποι(εκτος δηλαδη των applefan)ξεχναμε εναν πολυ βασικο παραγοντα.
οι applefans,δεν ειναι χρηστες που θα κατσουν να κανουν vs με τους ανταγωνιστες.
θα κανουν συγκριση με τα προηγουμενα μοντελα της εταιριας και γι`αυτο τον λογο προβαλει ακριβως αυτο και η apple..vs με δικα της προηγουμενα μοντελα.οχι με ανταγωνιστων.
δεν τον ενδιαφερει οτι οι ανταγωνιστες δινουν περισσοτερα με λιγοτερα χρηματα.
δεν τον ενδιαφερει εαν το το s5 2gb ram και αυτος 1..δεν τον ενδιαφερει εαν οι αλλοι εχουν 16 mpx καμερα και αυτος 8.
του φτανει που το καινουργιο ειναι καλυτερο απο το προηγουμενο.οσο και να ειναι αυτην η διαφορα,του φτανει αρκει να υπαρχει..
απο την στιγμη που βλεπει οτι κανει γρηγορα και ποιοτικα την δουλεια του(γιατι η αληθεια ειναι οτι τα κανει καλα)δεν τον ενδιαφερουν τα vs γιατι πολυ απλα,εχει καταφερει η εταιρια να τον κανει φανατικο.πολυ φανατικο ομως και σε αυτο το κομματι,βγαζω το καπελο στην apple...:grinning-smiley-043

To Apple Watch απαιτεί iPhone (5 ή 6 οχι 4), οπότε δεν είναι φθηνό
Γενικά αυτό το δέσιμο του με το iPhone είναι ο Νο1 παράγοντας που θα περιορίσει τις πωλήσεις του
Δεν είναι αυτόνομη συσκευή

Σωστό και αυτό, αλλά από την άλλη iPhone5 έχει πλέον και η κουτσή Μαρία.

Οι μόνοι που πραγματικά ανακουφίστηκαν με το περας της χτεσινής παρουσίασης ειναι

- H Samsung που παραμένει στο θρόνο της στα Phalbets.
- Oι σοβαροι κατασκευαστές συμβατικών ρολογιών που πήραν παράταση χρόνου ζωής μιας και το iwatch αντικειμενικά δεν ειναι όμορφο ούτε δείχνει κάτι επαναστατικό. Βεβαια θα πουλήσει στα Αμερικανάκια (κυρίως) που θα το φοράνε και θα αισθάνονται την γκλαμουριά να ξεχειλίζει

Κατά τη γνώμη μου το βασικό θετικό στοιχείο από τα προιοντα που παρουσιάστηκαν είναι οτι η Apple βαζει ενα σοβαρό λιθάρι στην εξέλιξη των mobile payments.
Η συμφωνία με την Mastercard μπορεί να αποτελέσει καταλύτη στην καθολική προωθηση ανάλογων τεχνολογιών.

Last edited:
με ολες τις γνωστες πιστωτικες... http://www.macrumors.com/2014/09/09/apple-pay-hands-on/

https://www.youtube.com/watch?v=Iod3zO0LAUU

το iwatch μπορει να φορεθει και απο αριστεροχειρες.... το δηλωνεις στην αρχη του setup και αλλαζεις τα λουρακια (ειναι swappable).

http://www.slashgear.com/wheres-our-left-handed-apple-watch-09345501/

Αναμενόμενη για εμένα η παρουσίαση είναι δύσκολο πια να δείξεις κάτι νέο και συνάμα πραγματικά πρωτοποριακό.
Με λίγα λόγια όλοι πια βράζουν στο ίδιο καζάνι και με τους Κινέζους να βγάζουν κινητάρες στα μισά χρήματα και παρακάτω τα πράγματα θα ζορίσουν.
Ο κανιβαλισμός στο Android έχει ήδη ξεκινήσει από τους Κινέζους. Την Apple όμως ούτε καν την αγγίζει. Ίσα ίσα τη συμφέρει. Γι αυτό και δεν καίγεται για τεχνολογική εξέλιξη..

μια δηλωση που τα λεει ολα... δεν το θελεις αρχικα (το iwatch) μεχρι να το φορεσεις!

http://www.macworld.com/article/260...you-think-differently-about-smartwatches.html

Telling people they’ve got to shell out at least $349 for a watch is a big ask, particularly when they also have to pony up for an iPhone to pair it with. (The Apple Watch will work with the iPhone 5 and later, so if you’ve already got compatible hardware at least that’s a cost you’ve already borne.) Before I saw the Apple Watch in action, I would have said that’s almost too steep a price to pay. Having now strapped one to my wrist and seen how the controls work, though, I think it’s a pretty compelling device that could become even more so as more information about the watch comes to light. And that’s coming from a guy who doesn’t wear watches.

Δεν καιγεται για τεχνολογική εξέλιξη όσο ειναι dominant στην τεράστια αγορα των ΗΠΑ.

μια δηλωση που τα λεει ολα... δεν το θελεις αρχικα (το iwatch) μεχρι να το φορεσεις!

http://www.macworld.com/article/260...you-think-differently-about-smartwatches.html

Telling people they’ve got to shell out at least $349 for a watch is a big ask, particularly when they also have to pony up for an iPhone to pair it with. (The Apple Watch will work with the iPhone 5 and later, so if you’ve already got compatible hardware at least that’s a cost you’ve already borne.) Before I saw the Apple Watch in action, I would have said that’s almost too steep a price to pay. Having now strapped one to my wrist and seen how the controls work, though, I think it’s a pretty compelling device that could become even more so as more information about the watch comes to light. And that’s coming from a guy who doesn’t wear watches.

Μου αρέσουν τα site από τα οποία βάζεις παραπομπές... Τι ήθελες δηλαδή να διαβάσεις εκει ; Οτι το iwatch δεν αξίζει ;

Για όσους δεν το πήραν χαμπάρι, χθες η apple έκανε reboot σε δυο παραπαιοντα industries: Στα smartwatches και στο mobile payments.
Στα smartwatches διότι, ανεξαρτήτως αν το apple watch ταιριάζει στην αισθητική του κάθε ενός από εμάς, επιτελους παρουσίασε ένα UI το οποιο είναι εύχρηστο και λειτουργικό, με έξυπνη χρήση του crown αλλα και του haptic feedback ώστε το ρολοι να μην σε τρελαίνει με ηχους αλλα με ελαφρά buzzes να καταλαβαίνεις πως έχεις ειδοποιήσεις. Η τεραστια υποστήριξη από developers λόγω appstore σημαίνει πως θα δούμε καταπληκτικές εφαρμογες/extensions σε θέματα αυτοματισμού σπιτιων, home cinema, mobile payments έως και αυτοκίνητα (πχ ηλεκτρικό bmw).
Στο mobile payments διότι παρουσίασε μια ασφαλή και απλούστατη πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών έχοντας φυσικά εξασφαλίσει την συναίνεση των μεγαθηριων του χώρου (amex, visa, master). Οι συνθήκες ήταν οι καλύτερες δυνατές διότι στην Αμερική ως το τέλος του χρόνου υποχρεούνται να περάσουν σε νέες πιστωτικές με chip, οποτε θα αλλαζαν μηχανάκια έτσι και αλλιώς (τώρα βάζοντας παντού NFC). Στην Ευρώπη πιστεύω δεν θα αργήσει πολύ (ήδη έχω δει πολλά nfc μηχανάκια σε μαγαζια).
Αυτά είναι καλα νέα για όλους, διότι αργά ή γρήγορα, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι όπως έγινε και μετά τα iphone, ipad.
Τώρα όσον αφορα τα νέα iphone, η απόφαση της apple να μπει και στις μεγάλες διαστάσεις, έστω και καθυστερημένα, έγινε καθαρά για εμπορικούς λογους αφού εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο περιθώριο ανάπτυξης ειδικά στις Ασιατικές αγορές. Αυτό φυσικά σημαίνει πολύ άσχημα μαντάτα για τους ανταγωνιστές στο high end κομμάτι και ειδικά την samsung. Είδα πως υπάρχει ένα έξυπνο shortcut που με double tap στο κεντρικο πλήκτρο κατεβάζει την οθόνη προς τα κάτω ώστε να μπορείς με το ένα χέρι να χειριστείς τα άνω ακρα. Αυτό σίγουρα θα βελτιώσει την εργονομία η οποια κακά τα ψεμματα πέφτει κατακόρυφα όσο ανεβαίνουμε σε ίντσες...
Τεχνικά, το τηλέφωνο είναι τούμπανο: Ο γρηγορότερος επεξεργαστής που κυκλοφορεί που θα μεγαλώσει το χάσμα με τον ανταγωνισμό (θυμίζω πως ακόμα και σήμερα ο περσινός A7 είναι στην κορυφη των περισσότερων benchmarks), 64bit, touch id, καταπληκτική κατά τα φαινόμενα κάμερα (με 60fps και slo mo στα 240fps!), τρομερά λεπτό και ελαφρύ, πολύ καλη οθόνη, κορυφαία ποιότητα κατασκευής κλπ
Θα ήθελα να είχε μικρότερα bezels αλλα προφανώς ο χώρος είναι τσίμα-τσίμα λόγω πάχους. Επίσης περίμενα κάτι πιο ενδιαφέρον σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης.
Μια κουβέντα για το θέμα της ανάλυσης οθόνης. Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η λογική του να ανεβαίνουμε σε τρελες ενεργοβόρες αναλύσεις σε τοσο μικρά panel, ειδικά όταν έχουμε ξεπεράσει το σημείο οπου το ματι μας διακρίνει pixels. Εδώ σπίτι μας βλέπουμε μια χαρα ταινίες στις 120 ίντσες στα 1080p, μήπως θέλουμε να φτάσουμε στα 4Κ στις 5 ιντσουλες;; Και φυσικά το ποσο sharp θα δείχνουν οι εφαρμογές έχει να κάνει με το λειτουργικό, το scaling που κάνει η συσκευή, αλλα και την ανάλυση οθόνης που επιλέχθηκε. Ένας από τους λογους που δεν είδαμε νωρίτερα μεγαλυτερα μεγέθη οθόνης ήταν πως το IOS δεν ήταν έτοιμο. Τώρα με το 8, όλα αυτά απλοποιήθηκαν.
Σε γενικές γραμμές μια από τις σημαντικότερες παρουσίασεις στην ιστορία της εταιρίας, κυρίως λόγω apple watch και mobile payments, αλλα και λόγω του ότι με τα μεγάλα iphone αγκαλιάζει πλέον όλο το range των smartphones δίνοντας περισσότερες επιλογές στους πελάτες της.

Αυτη την ταμπέλα "έχουμε τις καλύτερες οθόνες" Retina κλπ μάλλον η Apple ήθελε να την ξεφορτωθεί όταν το 5,5" έχει ανάλυση Full HD την ίδια στιγμή που οι λοιποί έχουνε πάει σε Quad HD. Παρόλα αυτά μιλάμε για εμπειρία χρήσης. Δεν χρειαζόμαστε ram, cpu σουξου μουξου κλπ. Ούτε οθόνη τώρα. Η μάλλον, η οθόνη δεν μετράει στην εμπειρία χρήσης.