09-09-2014

Όχι, αν ο Steve ήταν ζωντανός, απλά θα έβγαζε μια "παντόφλα" που θα άφηνε στη σκιά της όλες τις υπόλοιπες, θα ήταν πανέμορφη, εργονομική, και με πολλές καινοτομίες (και βέβαια, μπορεί όχι με τα κορυφαία specs, αλλά τουλάχιστον με specs της εποχής της)

Για την ανάλυση
Η αππλε θα το κάνει του χρόνου
Όχι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες
Απλά του χρόνου…

Το ειχα αναφερει και σε παλιότερο ποστ.
Η apple πάντα "τελειοποιει" την ημιτελείς, αλλα νεα, σειρά iPhone στην εκδοςη S.
Πάντα κατι λείπει απο την απλή νεα σειρά.

Φυςικα και θα ειχε νόημα και χρησιμότητα η μεγαλύτερη ανάλυση στο μικρότερο iPhone 6. Και φυςικα ειχε/εχει και την τεχνογνωσία και τα πάντα για το πετύχει αυτο. Αν δεν την εχει η apple ποιος θα την εχει, οι κινέζοι;

Ειναι καθαρά θεμα στρατηγικής μάρκετινγκ.
Και επειδή γνωρίζει οτι εχει φανατικό κοινό, + οτι προσπαθεί να κλειςει το κοινό της στο δικό της οικοσύστημα, δινει τα πάντα με το σταγονόμετρο και οχι επειδή δεν ειναι έτοιμη, περιμένει να υλοποιηθεί σωστα, να το δωσει σωστότερα απο τους άλλους κτλ

Ειδικα τωρα που εχει γιγαντωθεί ως εταιρία, με επενδυτές, χρηματιστήρια κτλ δεν παιρνει κανένα ρίσκο.. δεν πρωτοπορεί.. δεν δινει τιποτα παραπανω απο το ενα σκαλί πιο πάνω απλα για να παρουσιάσει ενα νεο μοντέλο, οπως κανουν και άλλοι βεβαια.

Πάντα πρωτοπόρουσαν οι μικροί και οχι οι μεγάλες εταιρίες. Είτε σε θέματα τεχνολογίας, είτε στον κινηματογράφο, είτε στην μουςικη.

Φυςικα του χρόνου θα δουμε μεγαλύτερη ανάλυση στο μικρό iPhone 6, οπως είδαμε και μεγαλύτερες οθόνες στα φετινά μοντέλα.

Last edited:
κι αλλος μαντης !!! :p

Μακαρι λοιπον να πεσουν οι πωλησεις, να κατρακυλησει η μετοχη, για να ξαναπαμε στα μικρα κινητα ή στις τελειες "παντοφλες" :p

YG.. δυστυχως δε θα μαθουμε ποτε τι θα γινοταν αν ζουσε ο Steve!

κι αλλος μαντης !!! :p

Μακαρι λοιπον να πεσουν οι πωλησεις, να κατρακυλησει η μετοχη, για να ξαναπαμε στα μικρα κινητα ή στις τελειες "παντοφλες" :p

YG.. δυστυχως δε θα μαθουμε ποτε τι θα γινοταν αν ζουσε ο Steve!

Γιάννη παρακολουθείς την apple πολυ περιςςοτερο καιρό απο μένα, αν δεν το εχεις αντιληφθεί αυτο τι να πω..

Εχουν απο το πιο δυνατό μάρκετινγκ στο πλανήτη, λες να μην ξέρουν τι κανουν..

Μονο άμα δουν τις πωλήσεις του να πέφτουν δραστικά θα αναγκαστούν να κανουν κατι πρωτοποριακό.

αυτο ειπα... μεταξυ σοβαρου κι αστειου!

ΥΓ... τα πρωτοποριακα προιοντα , οπως το iphone, δε βγαινουν ευκολα και οχι καθε χρονο.
Ενα στη δεκαετια και ισως. Απλα καλομαθαμε με την Apple...

Ότι θα πέσουν οι πωλήσεις σε χώρες σαν την δική μας είναι σίγουρο αφού θα χρειάζεσαι περίπου 1000 για το 64αρι plus.(για το 16GB δεν το συζητώ πια, είναι άχρηστο)
Μην κοιτάτε που στις μεγάλες το αγοράζουν με 200$ η αντίστοιχα με συμβόλαιο

Για το ρολογάκι(gay- friendly) καλά διάβασα; μια ημέρα αυτονομία?

ναι, και γι αυτο "παλευουν" να μεγαλωσουν την αυτονομια μεχρι την εμφανιση του στην αγορα.
Δυστυχως αυτο θα ειναι και το μελανο σημειων των smart watches... αλλο ενα gadjet για φορτιση καθε μερα.

Κάτι καινοτόμο λοιπόν στο οποίο θα μπορούσε να επικεντρωθεί η Apple θα ήταν να αναπτύξει έναν μηχανισμό υποβοήθησης της μπαταρίας μέσω κίνησης. Δε μιλάω για πλήρη αυτονομία φυσικά, αλλά κάτι σαν "υβριδικό", να φορτίζεις τη μπαταρία και να τη βοηθάει η κίνηση ώστε αντί για μια μέρα να κρατάει 2.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει πολυετές R&D και κόσμο που θα το απαιτήσει (αλλιώς θα στραφεί στο ομορφότερο και φθηνότερο Motorola).

Μα ρε συ Γιάννη, προσπαθώ να είμαι πολιτισμένος και μετά πετάς κάτι τέτοιες ατάκες και με βάζεις στον πειρασμό να τρολλάρω!!!!!

Τι θα πει "όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες"; Οι συνθήκες τα επιτρέπουν όλα αυτά απ'το 2012, και κοντέυουμε στο 2015. Απλά μια οθόνη 720p κοστίζει λιγότερο από μια οθόνη 1080p, και η Αpple βγάζει μεγαλύτερο κέρδος ανά κομμάτι, ενώ έχει έτοιμη και την επόμενη φουρνιά χωρίς να ασχοληθεί ιδιαίτερα με R&D.

Και τελικά τι ακριβώς συζητάμε για το "αν έχουν σημαντική διαφορά τα 1080 απ'τα 720". Όταν πληρώνεις για ένα κινητό ένα χιλιάρικο (τόσο θα πάει λίγο πολύ το μεγάλο 64άρι) δε μπαίνεις στη διαδικασία να δεις ποια απ'τα current specs είναι πολυτέλειες, διότι πολύ απλά ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ πολυτέλειες, είτε τις χρειάζεσαι είτε όχι.

Και φυσικά όπως είπε ο spacv τις χρειάζεσαι τις υψηλές αναλύσεις για το κείμενο και όχι για τις φωτό ή βίντεο.

Εγώ αυτό που βλέπω να συμβαίνει, και μιλάω ως αντικειμενικός και όχι hater (αν ήμουν hater δε θα περίμενα κάθε χρόνο την παρουσίαση για να δω τι τηλέφωνο θα πάρω, θα το'χα αποφασίσει από πριν) είναι ότι η Apple κάθε φορά απογοητεύει και περισσότερο, τόσο που αρχίζει να μου φαίνεται σαν κοινωνικό πείραμα, το για πόσο μπορούν να μείνουν στάσιμοι χωρίς να χάνουν τους πιστούς τους.

Πέρσι για το 5s, είχα γράψει ότι είναι ένα πανέμορφο τηλέφωνο, τεχνολογικά αξιοπρεπές, με ελάχιστη έστω καινοτομία (fingerprint), και απλά δε θα το προτιμούσα λόγω iTunes και μικρής οθόνης, και λόγω του ότι ήθελα να τσεκάρω και λίγο το Android.

Φέτος, ενώ το περίμενα το 6 γιατί βαρέθηκα το Android, βλέπω μια παρουσίαση που προσέβαλε τη νοημοσύνη μου, με ένα τηλέφωνο σχετικά άσχημο, με καμία καινοτομία, τεχνολογικά υποβιβασμένο (το μικρό έστω), και με ατάκες στην παρουσίαση που θα μείνουν θρυλικές (καινοτομούμε με fullHD οθόνη, panorama mode και άλλα κωμικά).

Το android συνεχίζει να μη μου κάθεται καλά (από την αρχή συνέβαινε αυτό) αλλά πραγματικά δε μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου να συμμετέχει σε αυτό το δαιδαλώδες hype, ουσιαστικά καταστρέφοντας την άλλοτε πλέον καινοτόμα εταιρία του χώρου.

Τα εγραψες ολα!

Αν και ήξερα οτι στο 6S θα έδινε ενα πιο ολοκληρωμένο τηλέφωνο με μεγάλη οθόνη, ειχα μια περιέργεια να δώ την υλοποιήση της σε μεγαλύτερη οθόνη.

Το 2014 να συζητάμε ακόμη για phablets και παντόφλες είναι demode. Ο κόσμος θέλει όλο και μεγαλύτερα κινητά και άρα η Apple θα συνεχίσει να μεγαλώνει τις οθόνες της , θα κρατήσει 4.7" και για το 6S και μετά θα πάει σε 5" στο 7. Κάτι που βεβαίως θα βαφτιστεί ως μεγάλη καινοτομία γιατί θα μειώσει τα απελπιστικά μεγάλα bezels και το συνολικό μέγεθος θα μείνει ίδιο με το 6.

ΥΓ. Με το Galaxy Alpha (το οποίο δεν ανέφερε κάποιος) η Samsung ουσιαστικά έβαλε τα γυαλιά σχεδιαστικά στην Apple , με το ίδιο μέγεθος οθόνης (και AMOLED βεβαίως αντί για φτηνο-IPS) παρουσίασε κινητό μικρότερο σε διαστάσεις , λεπτότερο και με μεγαλύτερη μπαταρία.

Απάντηση: Re: 09-09-2014

Μα ρε συ Γιάννη, προσπαθώ να είμαι πολιτισμένος και μετά πετάς κάτι τέτοιες ατάκες και με βάζεις στον πειρασμό να τρολλάρω!!!!!

Τι θα πει "όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες"; Οι συνθήκες τα επιτρέπουν όλα αυτά απ'το 2012, και κοντέυουμε στο 2015. Απλά μια οθόνη 720p κοστίζει λιγότερο από μια οθόνη 1080p, και η Αpple βγάζει μεγαλύτερο κέρδος ανά κομμάτι, ενώ έχει έτοιμη και την επόμενη φουρνιά χωρίς να ασχοληθεί ιδιαίτερα με R&D.

Και τελικά τι ακριβώς συζητάμε για το "αν έχουν σημαντική διαφορά τα 1080 απ'τα 720". Όταν πληρώνεις για ένα κινητό ένα χιλιάρικο (τόσο θα πάει λίγο πολύ το μεγάλο 64άρι) δε μπαίνεις στη διαδικασία να δεις ποια απ'τα current specs είναι πολυτέλειες, διότι πολύ απλά ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ πολυτέλειες, είτε τις χρειάζεσαι είτε όχι.

Και φυσικά όπως είπε ο spacv τις χρειάζεσαι τις υψηλές αναλύσεις για το κείμενο και όχι για τις φωτό ή βίντεο.

Εγώ αυτό που βλέπω να συμβαίνει, και μιλάω ως αντικειμενικός και όχι hater (αν ήμουν hater δε θα περίμενα κάθε χρόνο την παρουσίαση για να δω τι τηλέφωνο θα πάρω, θα το'χα αποφασίσει από πριν) είναι ότι η Apple κάθε φορά απογοητεύει και περισσότερο, τόσο που αρχίζει να μου φαίνεται σαν κοινωνικό πείραμα, το για πόσο μπορούν να μείνουν στάσιμοι χωρίς να χάνουν τους πιστούς τους.

Πέρσι για το 5s, είχα γράψει ότι είναι ένα πανέμορφο τηλέφωνο, τεχνολογικά αξιοπρεπές, με ελάχιστη έστω καινοτομία (fingerprint), και απλά δε θα το προτιμούσα λόγω iTunes και μικρής οθόνης, και λόγω του ότι ήθελα να τσεκάρω και λίγο το Android.

Φέτος, ενώ το περίμενα το 6 γιατί βαρέθηκα το Android, βλέπω μια παρουσίαση που προσέβαλε τη νοημοσύνη μου, με ένα τηλέφωνο σχετικά άσχημο, με καμία καινοτομία, τεχνολογικά υποβιβασμένο (το μικρό έστω), και με ατάκες στην παρουσίαση που θα μείνουν θρυλικές (καινοτομούμε με fullHD οθόνη, panorama mode και άλλα κωμικά).

Το android συνεχίζει να μη μου κάθεται καλά (από την αρχή συνέβαινε αυτό) αλλά πραγματικά δε μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου να συμμετέχει σε αυτό το δαιδαλώδες hype, ουσιαστικά καταστρέφοντας την άλλοτε πλέον καινοτόμα εταιρία του χώρου.

Αν θες να μιλήσεις αντικειμενικά, get your facts straight:
- το iPhone 5s δεν ήταν απλά "τεχνολογικά αξιοπρεπές με ελάχιστη καινοτομία", αλλα το πιο γρήγορο smartphone της ιστορίας (Ελεω Α7) με κορυφαίες επιδόσεις ακόμα και σήμερα. Ήταν επίσης το πρώτο 64bit smartphone. Επίσης καθόλου ελάχιστη δεν ήταν η καινοτομία τοσο του Touch ID, αλλα σημαντικότατη εξέλιξη τοσο σε θέματα ασφαλείας, ευκολίας αλλα και ως πρώτο βήμα για το apple pay που είδαμε φέτος.
Τωρα το iPhone 6 εχει ακόμα γρηγορότερη CPU/GPU και ένα εξαιρετικό σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών που δεν υπάρχει στον ανταγωνισμό. Άρα μην λέμε άκυρες ατάκες περί "υποβάθμισης" μόνο και μόνο επειδή θα επιθυμούσαμε υψηλότερη ανάλυση οθόνης...
Δεν σου αρέσει; Σεβαστό αλλα μην τα ισοπεδωνεις ολα...

εκτος αυτου, το πιο σημαντικο , που τονιζουμε παντα ειναι πως χρησιμοποιεις αυτα τα Features που βαζεις και ποσο πραγματικα τα χρησιμοποιουν οι χρηστες.

Για παραδειγμα, ΟΛΟΙ χρησιμοποιουν πια το touch ID στο iphone , με τρομερη επιτυχια και ευκολια.

Στο s5 , οσοι ξερω (δεν ειναι και πολλοι :p), δε το χρησιμοποιει κανεις!

Γιατι?

Γιατι απλα, δεν ειναι ευχρηστο - πρεπει να κανεις scroll το χερι σου πανω απο μια μικρη σχετικα επιφανεια (εξου και τα μικρα bezel) , που δεν ειναι ευχρηστο και αξιοπιστο, ειδικα σε μεγαλα κινητα.

Μπραβο λοιπον στην Samsung που εβαλε ενα ακομα ΑΧΡΗΣΤΟ feature στα κινητα της (απο τα πολλα που εχει, και οι χρηστες της τα απενεργοποιουν αμεσως) !!!

ειναι το ιδιο ευκολο ν ακουμπας το δαχτυλο σου στην στρογγυλη επιφανεια, απο το να "σκρολλαρεις" το χερι σου σε μια μικρη επιφανεια , με το ενα χερι ?
Εγω που το δοκιμασα , κοντεψε να μου πεσει το κινητο απο τα χερια....

εκτος αυτου, το πιο σημαντικο , που τονιζουμε παντα ειναι πως χρησιμοποιεις αυτα τα Features που βαζεις και ποσο πραγματικα τα χρησιμοποιουν οι χρηστες.

Για παραδειγμα, ΟΛΟΙ χρησιμοποιουν πια το touch ID στο iphone , με τρομερη επιτυχια και ευκολια.

Στο s5 , οσοι ξερω (δεν ειναι και πολλοι :p), δε το χρησιμοποιει κανεις!

Γιατι?

Γιατι απλα, δεν ειναι ευχρηστο - πρεπει να κανεις scroll το χερι σου πανω απο μια μικρη σχετικα επιφανεια (εξου και τα μικρα bezel) , που δεν ειναι ευχρηστο και αξιοπιστο, ειδικα σε μεγαλα κινητα.

Μπραβο λοιπον στην Samsung που εβαλε ενα ακομα ΑΧΡΗΣΤΟ feature στα κινητα της (απο τα πολλα που εχει, και οι χρηστες της τα απενεργοποιουν αμεσως) !!!

Touch ID στο iphone : γαμάτο
Touch ID στο samsung : ΑΧΡΗΣΤΟ

Εγώ το καταφέρνω και με το ένα, και σε κάθε περίπτωση κινητά αυτού του μεγέθους συνήθως τα πιάνεις με δύο χέρια, όπως άλλωστε και τα νέα iPhone.