09-09-2014

To iphone δεν ειναι κινητο... ειναι κοσμημα !
Οπως ειπα , τα ιδια ελεγαν και περσυ και προπερσυ για το 5-5s.
Einai πολυ λεπτα και το αλουμινιο δε συγχωρει.
Θελει προσοχη, αυτο ναι... αλλα εγω δεν εχω συναντησει κανεναν 2 χρονια τωρα με 5-5s που να ειχε τετοια θεματα.
Τωρα που μεγαλωσε και λεπτυνε κι αλλο , προφανως το "λυγισμα" θα γινεται ακομα πιο ευκολα.

Κοινη λογικη χρειαζεται ομως.... καθε "ευαισθητο" αντικειμενο θελει τη πρεπουσα προσοχη, πως να το κανουμε ?

Συμφωνοι , αλλα κοινή λογική χρειάζεται και απο την κατασκευάστρια εταιρεία οταν πλέον το βγάζει και πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.
Οφείλει και αυτη να προστατέψει τον πελάτη με την κατασκευή της.

αμα σε τεχνικο φορουμ Χρηστο μιλαμε για τετοιες ανοησιες... παω πασο.
Δεν υπαρχει ελπιδα δυστυχως.

Τα μεσημεριαναδικα ωχριουν μπροστα μας....

Οντως δεν υπάρχει, όταν χρήστες τεχνολογικού φόρουμ αγνοούν βασικές έννοιες όπως κράμα μετάλλου και μέταλλο.
Απο την μία εκθειάζεται το R&D της Apple και την premium ποιότητα κατασκευής και απο την άλλη μας την λέτε επειδή αναφέρουμε κατασκευαστικό πρόβλημα που παραδέχεστε μάλιστα πως υπάρχει τουλάχιστον δύο μοντέλα πριν.

Απάντηση: Re: 09-09-2014

To iphone δεν ειναι κινητο... ειναι κοσμημα ! :p

Οπως ειπα , τα ιδια ελεγαν και περσυ και προπερσυ για το 5-5s.
Einai πολυ λεπτα και το αλουμινιο δε συγχωρει.
Θελει προσοχη, αυτο ναι... αλλα εγω δεν εχω συναντησει κανεναν 2 χρονια τωρα με 5-5s που να ειχε τετοια θεματα.
Τωρα που μεγαλωσε και λεπτυνε κι αλλο , προφανως το "λυγισμα" θα γινεται ακομα πιο ευκολα.

Κοινη λογικη χρειαζεται ομως.... καθε "ευαισθητο" αντικειμενο θελει τη πρεπουσα προσοχη, πως να το κανουμε ?

Απο τη μια λες οτι δεν ειναι "μασιφ", απο την αλλη οτι "τωρα ειναι πιο λεπτο".

Και κανεις και θεωριες περι "τεχνικου φορουμ".....

Οτι να'ναι..:vroam:

Η καταντια και η ηλιθιοτητα δεν ειναι χαρακτηριστικο μονο των ασιατων που φαινονται στο βιντεο και περιμενουν στις ουρες, αλλα και αυτων που προμηθευουν και κυριως αυτων που θα αγορασουν μια τετοια συσκευη.

Η «σκοτεινή» αλήθεια για τις ουρές στα Apple Stores κατά το λανσάρισμα των iPhone (vid)

Ένα video του Casey Neistat που κυκλοφορεί στο Youtube από το Σαββατοκύριακο έχει «ανάψει» μία τεράστια συζήτηση στο Διαδίκτυο σχετικά με τη «σκοτεινή πλευρά» του λανσαρίσματος του iPhone 6 και τη «μαύρη αγορά» γύρω από τα smartphones της Apple. Κάποιος «ανακάλυψε την Αμερική;»

iphone-6-black-market-01

Δεν ξέρουμε κατά πόσο δημοσιεύματα σαν αυτό της Washington Post ή του Apple Insider που ακολούθησαν σας «ρίχνουν από τα σύννεφα», πάντως η «μαύρη αγορά» που συνοδεύει τις πωλήσεις των iPhone και τις "ουρές" κατά το λανσάρισμα κάθε νέας συσκευής της δεν είναι φυσικά μία καινούρια υπόθεση…

Το digitallife.gr, όπως ίσως θυμάστε οι περισσότεροι, έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν αποστολές στο Λονδίνο, το Παρίσι, ακόμη και τη Νέα Υόρκη, για να προμηθευτεί (για δημοσιογραφικούς και μόνο λόγους) νέα μοντέλα iPhone και iPad την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους και έχει παρατηρήσει πως σκηνικά σαν αυτά που διαρρέουν τώρα στη δημοσιότητα μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούσαν από κοντά αυτά που συμβαίνουν στις ουρές.

To digitallife.gr για το iPad 2 στη Νέα Υόρκη...
To digitallife.gr για το iPad 2 στη Νέα Υόρκη...

Αναμένοντας το λανσάρισμα του iPad 2 στη Νέα Υόρκη...
Αναμένοντας το λανσάρισμα του iPad 2 στη Νέα Υόρκη...

Κι αυτό γιατί, όσοι περίμεναν μερόνυχτα ολόκληρα για να αποκτήσουν πρώτοι τις νέες συσκευές της Apple, δεν ήταν τελικά απαραίτητα πωρωμένοι fans της εταιρείας. Αντίθετα, περνώντας τα χρόνια, ήταν ολοένα και συχνότερο το φαινόμενο να πρόκειται για άτομα που απλά έπαιρναν ως αμοιβή ελάχιστα χρήματα, προκειμένου να κάνουν αυτή τη «δουλειά».

Στο Παρίσι για το λανσάρισμα του iPhone 5 όπου η "μαύρη αγορά" έδινε και έπαιρνε στο Apple Store δίπλα στο Λούβρο...
Στο Παρίσι για το λανσάρισμα του iPhone 5 όπου η "μαύρη αγορά" έδινε και έπαιρνε στο Apple Store δίπλα στο Λούβρο...

Να αποκτήσουν δύο iPhone (αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που μπορεί να αγοράσει κάθε ξεχωριστό άτομο) και, στη συνέχεια, να τα παραδώσουν σε κάποιον που θα φροντίσει για τη διοχέτευσή τους στη «μαύρη αγορά».

Το πολύ ενδιαφέρον, σε κάθε περίπτωση, εξάλεπτο video, που αγγίζει τα όρια του documentary, από τον Casey Neistat, περιγράφει ακριβώς αυτό με πολύ παραστατικό τρόπο: την κατάσταση που επικράτησε έξω από Apple Stores της Νέας Υόρκης πριν το λανσάρισμα των iPhone 6 και 6 Plus. Το video επικεντρώνεται σε άτομα της ουράς, ασιατικής καταγωγής τα περισσότερα, και με προφίλ που δεν παραπέμπει σε geeks που θέλουν να αποκτήσουν πρώτοι την αγαπημένη τους συσκευή.

iphone-6-black-market-02

Οι άνθρωποι αυτοί περίμεναν κυριολεκτικά μερόνυχτα, σε κάποιες περιπτώσεις μέσα σε χαρτόκουτα και σακούλες, ώστε να αποκτήσουν τις συσκευές. Ο Neistat χρησιμοποιεί ακόμη και μεταφραστή για να μιλήσει μαζί τους, δείχνει τη «σκοτεινή» πλευρά των ουρών και το ρόλο της αστυνομίας, ενώ αποδεικνύει, στο τέλος, το πώς πολλοί από εκείνους που ανέμεναν στις ουρές δεν κράτησαν ούτε λεπτό τις συσκευές που απέκτησαν στην κατοχή τους αλλά τις παρέδωσαν σε κάποιον, προφανώς για προώθηση στη μαύρη αγορά.

iphone-6-black-market-03

Τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν το video του Neistat, όπως και αυτό της Washington Post που προαναφέραμε, φυσικά στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι φέτος το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο καθώς το iPhone 6 δεν πωλείται ακόμη στην Κίνα, ωστόσο, μέσω black market, έχει φτάσει ήδη στην τοπική αγορά, από το γειτονικό Χονγκ-Κονγκ ή την Ιαπωνία, ακόμη και τις ΗΠΑ, και πωλείται σε υπέρογκες τιμές που μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 4.000 δολάρια το κομμάτι!

Δείτε το video που «ανακαλύπτει την Αμερική» χωρίς περαιτέρω σχόλια.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

http://www.digitallife.gr/iphone-black-market-video-28057

και προφανως δεν ειναι τα μονα κινητα "Flex " :p

http://www.cultofmac.com/297404/get-bent-shocking-history-bent-smartphones/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Re Χρηστο , τι λες ?
Αναφερθηκα στην απαντηση σου στον Μπαμπη, οτι ενα "μασιφ" κομματι αλουμινιο μπορει και να μη λυγισει κατω απο πιεση.
Και σου απαντησα οτι το iphone δεν ειναι "μασιφ" .... το περιβλημα ειναι μονο αλουμινιο , μεσα ειναι κουφιο

Τι δεν καταλαβαινεις ?

Απο τη μια λες οτι δεν ειναι "μασιφ", απο την αλλη οτι "τωρα ειναι πιο λεπτο".

Και κανεις και θεωριες περι "τεχνικου φορουμ".....

Οτι να'ναι..:vroam:

τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους ! :p

Οντως δεν υπάρχει, όταν χρήστες τεχνολογικού φόρουμ αγνοούν βασικές έννοιες όπως κράμα μετάλλου και μέταλλο.
Απο την μία εκθειάζεται το R&D της Apple και την premium ποιότητα κατασκευής και απο την άλλη μας την λέτε επειδή αναφέρουμε κατασκευαστικό πρόβλημα που παραδέχεστε μάλιστα πως υπάρχει τουλάχιστον δύο μοντέλα πριν.

HTC EVO 4G LTE
broken-evo-1.jpg

Oppo
1384733368814.jpg

iPhone 4s
iphone4bent-640x360.jpg

BlackBerry Q10
blackberry.jpg

Sony Xperia Z1
sonyexperia.jpg

Samsung Galaxy S4
P1020486-640x480.jpg

Είναι τόσο λεπτό που είναι λογικό να στραβώνει.
Ντάξει, ας βγάλουν αύριο χάρτινο που θα είναι λογικό οτι θα λιώνει αν βραχεί.
Μετατρέψαμε την συσκευή απο τηλέφωνο σε κάτι άλλο και τώρα θα πρέπει να το χειριζόμαστε διαφορετικά.
Οπότε μ' αυτό το σκεπτικό, ανατρέπουμε τον κανόνα που λέει οτι τέτοιου είδους συσκευές πρέπει να είναι και ανθεκτικές.
Ίσως βέβαια η apple, να λανσάρει νέα μόδα και μπει στον χώρο της μόδας, υποχρεώνοντας τους "ρουχάδες" να φτιάχνουν ειδικά ρούχα με τσέπες tailor made για Iphone.

Δεν ξέρω, αν η apple δεν μας είχε πιασμένους απο τα @@ μ' αυτό το υπέροχο περιβάλλον των συσκευών της, λογικά θα έχανε μονομιάς το 30% των πελατών της.
Αλλά δεν είναι κι ότι πιο εύκολο να βγεις απο αυτήν την φυλακή και να πας αλλού, έχεις μάθει, σε έχει υπνωτίσει, μένεις εκεί και φοβάσαι να κάνεις το βήμα για να αλλάξεις.

Δεν ξέρω, σκόρπιες σκέψεις στο μυαλό μου γράφω, μάλλον είμαι περίεργος...

υ.γ Κι επίσης, αυτό που έχει αναφερθεί οτι είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης και όποιος θέλει παίρνει κι όποιος θέλει δεν παίρνει είναι τραγικό αν μη τι άλλο.
Τεχνολογικό φόρουμ ήμαστε και προφανώς θα σχολιάζουμε θετικά ή αρνητικά το τι προσφέρει η κάθε συσκευή.

Χρηστο , τι λες ?
Αναφερθηκα στην απαντηση σου στον Μπαμπη, οτι ενα "μασιφ" κομματι αλουμινιο μπορει και να μη λυγισει κατω απο πιεση.
Και σου απαντησα οτι το iphone δεν ειναι "μασιφ" .... το περιβλημα ειναι μονο αλουμινιο , μεσα ειναι κουφιο

Τι δεν καταλαβαινεις ?

Μηπως δεν καταλαβαινεις εσυ ? Δυο ιδιων διαστασεων (σχηματος κτλ) "αλουμινια" με διαφορετικο κραμα, και διαδικασια γηρανσης εχουν ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικη σκληροτητα.

τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους ! :p

..εχει και το αλλο ομως που λεει, "εκανε κι η μυγα κωλο...."

... εχει κι αλλο , "Στου κουφου τη πορτα , παρτη πορτα και φυγε" :p

Kαι με την "εξυπναδα" που επισης πεταξες, τι εννοεις ?
Οτι εβαλε "σκαρτο" κραμα .... αλουμινιο ειναι βρε Χρηστο, απο τα πιο ευαισθητα υλικα.

Και δεν ειναι τα μονα, δες και παπαραπνω το ποστ ... πολλα κινητα "λυγιζουν" , και τα πιο παλια iphone επισης, δεν ανακαλυψε κανεις το τροχο .

Εγω παντως τα αντικειμενα που εχω σαν εργαλεια (φορητα-κινητα κλπ) τα "σεβομαι" και τα μεταχειριζομαι αναλογα.

Ποτε δεν ειχα ουτε μια γρατζουνια σε κινητο ή λαπτοπ και παντα τα πουλαγα "σα καινουργια" .
Αν καποιος δεν εχει ορεξη ή θεληση να τα προσεχει τοσο, υπαρχουν πολυ ωραιες θηκες που τα προστατευουν απο τα παντα.

Είναι τόσο λεπτό που είναι λογικό να στραβώνει.
Ντάξει, ας βγάλουν αύριο χάρτινο που θα είναι λογικό οτι θα λιώνει αν βραχεί.
Μετατρέψαμε την συσκευή απο τηλέφωνο σε κάτι άλλο και τώρα θα πρέπει να το χειριζόμαστε διαφορετικά.
Οπότε μ' αυτό το σκεπτικό, ανατρέπουμε τον κανόνα που λέει οτι τέτοιου είδους συσκευές πρέπει να είναι και ανθεκτικές.
Ίσως βέβαια η apple, να λανσάρει νέα μόδα και μπει στον χώρο της μόδας, υποχρεώνοντας τους "ρουχάδες" να φτιάχνουν ειδικά ρούχα με τσέπες tailor made για Iphone.

Δεν ξέρω, αν η apple δεν μας είχε πιασμένους απο τα @@ μ' αυτό το υπέροχο περιβάλλον των συσκευών της, λογικά θα έχανε μονομιάς το 30% των πελατών της.
Αλλά δεν είναι κι ότι πιο εύκολο να βγεις απο αυτήν την φυλακή και να πας αλλού, έχεις μάθει, σε έχει υπνωτίσει, μένεις εκεί και φοβάσαι να κάνεις το βήμα για να αλλάξεις.

Δεν ξέρω, σκόρπιες σκέψεις στο μυαλό μου γράφω, μάλλον είμαι περίεργος...

υ.γ Κι επίσης, αυτό που έχει αναφερθεί οτι είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης και όποιος θέλει παίρνει κι όποιος θέλει δεν παίρνει είναι τραγικό αν μη τι άλλο.
Τεχνολογικό φόρουμ ήμαστε και προφανώς θα σχολιάζουμε θετικά ή αρνητικά το τι προσφέρει η κάθε συσκευή.

... εχει κι αλλο , "Στου κουφου τη πορτα , παρτη πορτα και φυγε" :p

Kαι με την "εξυπναδα" που επισης πεταξες, τι εννοεις ?
Οτι εβαλε "σκαρτο" κραμα .... αλουμινιο ειναι βρε Χρηστο, απο τα πιο ευαισθητα υλικα.

Και δεν ειναι τα μονα, δες και παπαραπνω το ποστ ... πολλα κινητα "λυγιζουν" , και τα πιο παλια iphone επισης, δεν ανακαλυψε κανεις το τροχο .

H "εξυπναδα" ειναι απαντηση στην "εξυπναδα". Εξηγησε μας εσυ τι εννοεις με αυτην και θα σου πω αμεσως.

Εγω δε μιλησα για σκαρτο πραγμα. Δεν ειπα τιποτα. Η προσεγγιση σου ομως ειναι "προκλητικη" με το κ@λ@iphone, γι αυτο και εγραψα.

Επι της ουσιας. Ολα τα καταλαβαινω, και τα γουστα και τα μου αρεσει και τα brand name και τα ακριβα και ολα.
Δυο πραγματα δεν μπορω να καταλαβω. Για το συγκεκριμενο, αφου "προσαρμοσε" της διαστασεις , γιατι δεν προσαρμοσε και τα υλικα ?
Γενικοτερα, γιατι πρεπει να συνφωνησουμε ολοι μαζι σου/σας οτι ειναι το καλυτερο, εφοσον ο καθενας μας εχει διαφορετικα κριτηρια ?

Για να μην κάνω quote σε ολόκληρο κατεβατό,
υπάρχουν Γιάννη και θήκες που προστατεύουν απο το λύγισμα?

Για να μην κάνω quote σε ολόκληρο κατεβατό,
υπάρχουν Γιάννη και θήκες που προστατεύουν απο το λύγισμα?

Ναι, εχει κατι θεοσκληρες απο Τ6 αλουμινιο :grinning-smiley-043

nex_design_contour_iphone_4_aluminum_case_1.jpg

Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Χρηστο, το ξαναειπα και πριν, τα iphone απο το 4 ακομα "λυγιζουν" .
αυτο συμβαινει επισης με πολλα κινητα , εκτος iphone (δες παραπανω) .

Καθε αντικειμενο απαιτει καταλληλο χειρισμο και "σεβασμο".

Και τα $@$iphone επισης !

Και ποιος ειπε οτι ειναι το καλυτερο κινητο ???? Μηπως διαβαζεις αλλα φορουμ παραλληλα και μπερδευεσαι ?
Το "καλυτερο για μενα" μπορει, αλλα οχι για ολους....

H "εξυπναδα" ειναι απαντηση στην "εξυπναδα". Εξηγησε μας εσυ τι εννοεις με αυτην και θα σου πω αμεσως.

Εγω δε μιλησα για σκαρτο πραγμα. Δεν ειπα τιποτα. Η προσεγγιση σου ομως ειναι "προκλητικη" με το κ@λ@iphone, γι αυτο και εγραψα.

Επι της ουσιας. Ολα τα καταλαβαινω, και τα γουστα και τα μου αρεσει και τα brand name και τα ακριβα και ολα.
Δυο πραγματα δεν μπορω να καταλαβω. Για το συγκεκριμενο, αφου "προσαρμοσε" της διαστασεις , γιατι δεν προσαρμοσε και τα υλικα ?
Γενικοτερα, γιατι πρεπει να συνφωνησουμε ολοι μαζι σου/σας οτι ειναι το καλυτερο, εφοσον ο καθενας μας εχει διαφορετικα κριτηρια ?

Αγοράζεις κινητό 800 ευρώ και μετά θέλεις και 150 ευρώ θήκη για να μην λυγίσει. Tragic.

Με ολα τα τηλεφωνα αυτου του μεγεθος , το ιδιο ισχυει.

και μερικες ωραιες μεταλικες θηκες ...

https://www.elementcase.com/Vapor-comp-iphone-Case-a/272.htm

http://www.more-thing.com/gr/iphone/iphone-4s/armor-metal-hybrid-case-for-iphone-4s.html

http://www.ebay.com/gds/Top-7-Metal-iPhone-Cases-/10000000177742218/g.html

προχτες συνατησα ενα φιλο μου στο bike festival , και μου εδειξε το HTC ONE M8....στην αρχη δε καταλαβα οτι ηταν αυτο, γιατι το ειχε σε μια απιστευτα μεγαλη θηκη , ειδικη ομως για ποδηλατο (αδιαβροχη, μεταλλικη κλπ).

Την φορουσε συνεχως και δεν τον πειραζε καθολου... οποτε , "περι ορεξεως , κολοκυθοπιτα" .

Η πιο ωραια, για μενα, ειναι αυτη...

http://www.elementcase.com/Element-Case-Products-a/253.htm

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Χρηστο, το ξαναειπα και πριν, τα iphone απο το 4 ακομα "λυγιζουν" .
αυτο συμβαινει επισης με πολλα κινητα , εκτος iphone (δες παραπανω) .

Το γνωριζω και το ανεφερα πιο πριν. (....δε με διαβαζεις :p )

Καθε αντικειμενο απαιτει καταλληλο χειρισμο και "σεβασμο".

Και τα $@$iphone επισης !

Συμφωνω, απλα το κινητο smartphone ειναι εργαλειο και πρεπει να μεταφερετε, ειτε σε τσεπη ειτε καπου αλλου. Σε αυτες τις διαστασεις πρεπει να υπαρχει τουλαχιστον προσαρμογη σε καποια πραγματα. Για εξτριμ καταστασεις, πληρωνεις τα εξτρα σου σε θηκες κτλ.

Και ποιος ειπε οτι ειναι το καλυτερο κινητο ???? Μηπως διαβαζεις αλλα φορουμ παραλληλα και μπερδευεσαι ?
Το "καλυτερο για μενα" μπορει, αλλα οχι για ολους....

Δε διαβαζω κανενα αλλο φορουμ. Απο εδω ενημερωνομαι :p

Δεν το ειπε κανεις ευθεως περι καλυτερου κινητου, αλλα μερικοι οταν καποιος γραψει μια "αρνητικη" αποψη για το αιφον, "ορματε να τον φατε.."