09-09-2014

Προφανως για να πετυχει, χρειαζεται στενη συνεργασια ολων των παικτων..
Τωρα για τα μηχανακια των τραπεζων ειναι μια πονεμενη ιστορια.. Και εγω τους παρακαλουσα να μου στειλουν ενα GSM μηχανακι που απαιτουσε η φυση της επιχειρησης μου, και εκαναν τους κινεζους μεχρι που απειλησα να τα σηκωσω ολα και να φυγω για αλλη τραπεζα... Φαντασου να ζητουσα και nfc :p

η καρτα που κουβαλας εχει το νουμερο πανω της, το βλεπουν ολοι... οι πωλητες - καταστηματαρχες - υπαλληλοι κλπ.
Μπορει επισης καποιος να δει ακομα και το pin που βαζεις ευκολα (με καμερα ) , αρα μονο ασφαλες δεν ειναι το πορτοφολι σου.
Και αμα το χασεις , πρεπει να τρεξεις να την ακυρωσεις , να βγαλεις αλλη κλπ

Αυτοι οικινδυνοι δεν υπαρχουν με το κινητο σου. Η καρτα σου δεν ακυρωενται ακομα κι αν χασεις το κινητο, και κανενας δε μπορει να κανει αγορα εκτος απο σενα , επειδη υπαρχει το touch id.

Ειναι πιο ασφαλες... σιγουρα θα υπαρξουν καποια προβληματα στην αρχη, αλλα με το καιρο θα τελειοποιθει

η καρτα που κουβαλας εχει το νουμερο πανω της, το βλεπουν ολοι... οι πωλητες - καταστηματαρχες - υπαλληλοι κλπ.
Μπορει επισης καποιος να δει ακομα και το pin που βαζεις ευκολα (με καμερα ) , αρα μονο ασφαλες δεν ειναι το πορτοφολι σου.
Και αμα το χασεις , πρεπει να τρεξεις να την ακυρωσεις , να βγαλεις αλλη κλπ

Αυτοι οικινδυνοι δεν υπαρχουν με το κινητο σου. Η καρτα σου δεν ακυρωενται ακομα κι αν χασεις το κινητο, και κανενας δε μπορει να κανει αγορα εκτος απο σενα , επειδη υπαρχει το touch id.

Ειναι πιο ασφαλες... σιγουρα θα υπαρξουν καποια προβληματα στην αρχη, αλλα με το καιρο θα τελειοποιθει

Τρέμω καν να απαντήσω. Τρέχτε να δώσετε τις κάρτες σας στα κινητά σας. Είτε Apple, είτε Google, είτε ότι νάναι. Κάποια στιγμή που θα βγει ότι διαρρεύσαν όλα, να δω τι θα λέτε. Α, ξέχασα, touch ID, μεγάλη ασφάλεια. Έχει σπάσει μόνο και στις 2 υλοποιήσεις του.
Προς Θεού, μην χάσει την προμήθεια της η Apple και η κάθε Apple.

υπερβολικος .... καρτες κλεβονται καθε μερα ( εκλεψαν της γυναικας μου πριν λιγα χρονια και εκαναν αγορες 1000 ευρω που πληρωσα φυσικα!) .

Κωδικοι και πληροφοριες χρηστων υποκλεπτονται συνεχως απο μεγαλες τραπεζες και δεν ανοιγει ρουθουνι!

Eδω και πολλα χρονια κανω αγορες μεσω paypal και επισης δεν ειχα προβλημα.

Δεν λεω να τρεξουμε ολοι ... αλλα μη φτανουμε στο αλλο ακρο!

Και μονο που δινουμε τις καρτες μας σε φωτοτυπια σε vodafone cosmote η οπου αλλου για αυτοματη πληρωμη λογαριασμων φτανει. Ξερει κανεις οτι δεν γινονται υποκλοπες εκει?

( εκλεψαν της γυναικας μου πριν λιγα χρονια και εκαναν αγορες 1000 ευρω που πληρωσα φυσικα!) .

Φαντάζομαι στην έκλεψε ο Steve, γι αυτό πλήρωσες, ε; :p

Γιατί, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν ξέρεις ότι σε τέτοιες περιπτώσεις κανεις σχετική αίτηση στην τράπεζα και δεν πληρώνεις τπτ...

υπερβολικος .... καρτες κλεβονται καθε μερα ( εκλεψαν της γυναικας μου πριν λιγα χρονια και εκαναν αγορες 1000 ευρω που πληρωσα φυσικα!) .

Κωδικοι και πληροφοριες χρηστων υποκλεπτονται συνεχως απο μεγαλες τραπεζες και δεν ανοιγει ρουθουνι!

Γιάννη το μόνο άκρο που φτάνω, είναι ότι δεν εμπιστεύομαι καμία εταιρεία με τα δεδομένα μου. Είτε αυτή λέγετε Apple, είτε Google, είτε Paypal. Όσο λιγότερα είναι στο cloud τόσο καλύτερα. Και ας μας λέει η Apple ότι οι κάρτες μας θα είναι μόνο σε ένα τσιπάκι στο τηλέφωνο. Πες ότι είμαι δύσπιστος αλλά δεν το πιστεύω. Να δεις που κάποια στιγμή θα δούμε υποκλοπές καρτών μέσω απλής επικοινωνίας κάποιου εργαλείου με το τηλέφωνο.

Φαντάζομαι στην έκλεψε ο Steve, γι αυτό πλήρωσες, ε; :p

Γιατί, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν ξέρεις ότι σε τέτοιες περιπτώσεις κανεις σχετική αίτηση στην τράπεζα και δεν πληρώνεις τπτ...

αιτηση εκανα, αλλα τελικα τα πληρωσα...

Σήμερα ανακοινώθηκαν και τα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft.... συνυπολογίζοντας και αυτά της Google που ανακοινώθηκαν προ ημερών η Apple παρουσίασε 1,2 περισσότερα έσοδα από Microsoft και Google μαζί. Ολα καλά όλα ανθηρά. Θυμίζω ότι στο επόμενο τρίμηνο η Apple θα παρουσιάσει τα περισσότερα κέρδη που έχει παρουσιάσει εταιρία ποτέ. Τα καλύτερα έρχονται....

Άστο το παιδί ήσυχο , καμία δουλειά δεν είναι ντροπή , δύο αρθρα απο εδώ , τρία απο εκεί και βγήκε το μεροκάματο.

Τουλαχιστον αυτος τα διαβαζει πριν τα βαλει. lol

Σήμερα ανακοινώθηκαν και τα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft.... συνυπολογίζοντας και αυτά της Google που ανακοινώθηκαν προ ημερών η Apple παρουσίασε 1,2 περισσότερα έσοδα από Microsoft και Google μαζί. Ολα καλά όλα ανθηρά. Θυμίζω ότι στο επόμενο τρίμηνο η Apple θα παρουσιάσει τα περισσότερα κέρδη που έχει παρουσιάσει εταιρία ποτέ. Τα καλύτερα έρχονται....

Ευχαριστούμε για το Δελτίο Τύπου.

Χτες προειδοποιήθηκες, σήμερα έχει 3 μέρες ban.

Κρίμα ρε φίλε, εγώ λ.χ. σε αντίστοιχο περιστατικό πριν ~15 χρόνια πήρα τα λεφτά μου πίσω.

Σήμερα πάντως στην Ελλάδα έχουμε chip & pin, οπότε είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνουν αγορές με κλεμμένη κάρτα.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο στην Αμερική και Ασία από ότι στην Ευρώπη, καθώς ακόμα δε χρησιμοποιών καν Pin, και δε ζητούν και ταυτότητα/διαβατήριο .
Οπότε τα κλεμμένα νουμεράκια καρτών από Ελλάδα μπορεί να μη μπορούν να ‛εξαργυρωθούν’ στην Ελλάδα, άλλα υπάρχει ακόμα ευκαιρία εξαργύρωσης στην Ασία ας πούμε.

Στο αμέρικα …Και από τη staples υποκλάπηκαν τα δεδομένα καρτών προχθές, δηλαδή πια έχουν υποκλαπεί σχεδόν από όλες τις μεγάλες αλυσίδες retail.

Γιάννη το μόνο άκρο που φτάνω, είναι ότι δεν εμπιστεύομαι καμία εταιρεία με τα δεδομένα μου. Είτε αυτή λέγετε Apple, είτε Google, είτε Paypal. Όσο λιγότερα είναι στο cloud τόσο καλύτερα. Και ας μας λέει η Apple ότι οι κάρτες μας θα είναι μόνο σε ένα τσιπάκι στο τηλέφωνο. Πες ότι είμαι δύσπιστος αλλά δεν το πιστεύω. Να δεις που κάποια στιγμή θα δούμε υποκλοπές καρτών μέσω απλής επικοινωνίας κάποιου εργαλείου με το τηλέφωνο.

Pontios, φυσικά και κανένα σύστημα δεν είναι απολύτως ασφαλές, οπότε θα δούμε χακιές και στις nfc υλοποιήσεις, άλλα αντικειμενικά είναι πιο δύσκολο σε σχέση με την υποκλοπή απλά του αριθμού μιας visa, και εξαργύρωση στην Ασία. Μη ξεχνάμε στο παρελθόν, έχουν γίνει χακίες στα ίδια τα μηχανάκια χρέωσης καρτών και το ‛κλειστό’ δίκτυο που επικοινωνούν μεταξύ τους. Υπάρχουν πολλά vectors of attack, άλλα το παλιό μοντέλο με ένα νουμεράκι κάρτας και μόνο ήταν λίγο γελιό να υποκλαπεί, οπότε κάθε βελτίωση ευπρόσδεκτη είναι.

Re: Απάντηση: 09-09-2014

Το διαβασες καν Τακη? Ολο αν και ισως ειναι. "Ναι ειναι το πιο ασφαλες αλλα δεν ξερουμε ακομα γιατι δεν εχει δοκιμαστει?"
Το θεμα δεν αλλαζει. Θελεις να βαλεις μια καρτα και να πληρωνεις με το τηλ σου αντι να βγαζεις την καρτα, οκ. Αλλα να πας να βαλεις ολες σου τις καρτες γιατι και καλα ειναι το πιο ασφαλες?

Μάλλον εσυ δεν το διάβασες. Η ουσία είναι πως τέτοιες υλοποιήσεις είναι ΠΟΛΥ πιο ασφαλείς από τις πιστωτικές γι αυτό και τις προωθούν οι visa/master/Amex και οι τράπεζες μιας που μειώνεται ο κίνδυνος απάτης άρα και αποζημιώσεων.