Τάκη δεν διάβασα το άρθρο , αλλα μην νομίζεις οτι οι τράπεζες θέλουν πολύ για να τις πείσεις να υιοθετήσουν νεους τρόπους να κυλάει το χρήμα ...
Μάλλον εσυ δεν το διάβασες. Η ουσία είναι πως τέτοιες υλοποιήσεις είναι ΠΟΛΥ πιο ασφαλείς από τις πιστωτικές γι αυτό και τις προωθούν οι visa/master/Amex και οι τράπεζες μιας που μειώνεται ο κίνδυνος απάτης άρα και αποζημιώσεων.
Εγώ πάλι σου προτείνω να ψαχτείς λίγο παραπάνω και να ενημερωθείς σχετικά με τα προτερήματα της υλοποίησης του apple pay. Υπάρχουν πολλά σχετικά άρθρα από ειδικούς ασφαλείας αλλά και white paper της apple. Καλές οι θεωρίες συνωμοσίας και γενικότητες αλλά επειδή είμαστε τεχνικό φόρουμ δεν πρέπει να αρκούμαστε σε αυτές...
Υπερβολές....Υπάρχουν αρκετοί χαζοί και θύματα εκεί έξω που ακολουθούν ότι Apple γιατί απλά είναι Apple. Δεν εννοώ εσένα και τον Γιάννη. Ξέρω ότι έχετε μυαλό.
Ακριβώς λοιπόν επειδή είμαστε τεχνικό φόρουμ Τάκη, κοιτάμε την τεχνολογία και όχι τη Αγία Apple. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι πιο ασφαλές να έχεις σε ένα ηλεκτρονικό μέσω όλες τις κάρτες σου. Μπορεί η Apple να ισχυρίζεται (δεν λέω ότι δεν είναι) ότι δεν κρατιέται τίποτα στο cloud αλλά αυτό καμία σημασία δεν έχει. Τι ακριβώς χρειάζεται για να σε κλέψουν? Η αντιγραφή του τηλεφώνου σου και το αποτύπωμα σου. Ήδη υπάρχει η τεχνολογία αντιγραφής του iphone από απόσταση ακόμα και όταν είναι κλειστό. Το αποτύπωμα είναι το εύκολο.
Επειδή η Apple το ξέρει αυτό (όπως και η Google) ξεκίνησε την κρυπτογράφηση του iphone, και αμέσως τσίνισε η NSA. Πόσο καιρό νομίζεις θα τους πάρει να το σπάσουν?
Μην βλέπεις τα πράγματα από την μεριά μιας Ελλαδίτσας. Το ηλεκτρονικό έγκλημα στο εξωτερικό και ειδικά στην Αμερική είναι τεράστια ποσότητα.
Αυτό πάντως που σου λέω είναι ότι η υλοποίηση της Apple στο μόνο που διαφέρει είναι το μάρκετινγκ και οι συνεργασίες από φορείς που ξέρουν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα προσφέροντας μια υπηρεσία της πιο διάσημης εταιρείας στον κόσμο αυτή την στιγμή.
Εμένα τι ακριβώς μου προσφέρει? Τίποτα. Το εάν πληρώσω με το κινητό ή την κάρτα, το ίδιο κόστος είναι. Το εάν δεν θα χρειάζεται να έχω την κάρτα μαζί, λίγο με απασχολεί. Σιγά το κέρδος. Δώσε μου έκπτωση όταν χρησιμοποιώ το κωλοτηλέφωνο σαν κάρτα και να το δεχτώ. Αλλιώς έστηκα.
Ακριβώς λοιπόν επειδή είμαστε τεχνικό φόρουμ Τάκη, κοιτάμε την τεχνολογία και όχι τη Αγία Apple. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι πιο ασφαλές να έχεις σε ένα ηλεκτρονικό μέσω όλες τις κάρτες σου. Μπορεί η Apple να ισχυρίζεται (δεν λέω ότι δεν είναι) ότι δεν κρατιέται τίποτα στο cloud αλλά αυτό καμία σημασία δεν έχει. Τι ακριβώς χρειάζεται για να σε κλέψουν? Η αντιγραφή του τηλεφώνου σου και το αποτύπωμα σου. Ήδη υπάρχει η τεχνολογία αντιγραφής του iphone από απόσταση ακόμα και όταν είναι κλειστό. Το αποτύπωμα είναι το εύκολο.
Επειδή η Apple το ξέρει αυτό (όπως και η Google) ξεκίνησε την κρυπτογράφηση του iphone, και αμέσως τσίνισε η NSA. Πόσο καιρό νομίζεις θα τους πάρει να το σπάσουν?
Μην βλέπεις τα πράγματα από την μεριά μιας Ελλαδίτσας. Το ηλεκτρονικό έγκλημα στο εξωτερικό και ειδικά στην Αμερική είναι τεράστια ποσότητα.
Αυτό πάντως που σου λέω είναι ότι η υλοποίηση της Apple στο μόνο που διαφέρει είναι το μάρκετινγκ και οι συνεργασίες από φορείς που ξέρουν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα προσφέροντας μια υπηρεσία της πιο διάσημης εταιρείας στον κόσμο αυτή την στιγμή.
Εμένα τι ακριβώς μου προσφέρει? Τίποτα. Το εάν πληρώσω με το κινητό ή την κάρτα, το ίδιο κόστος είναι. Το εάν δεν θα χρειάζεται να έχω την κάρτα μαζί, λίγο με απασχολεί. Σιγά το κέρδος. Δώσε μου έκπτωση όταν χρησιμοποιώ το κωλοτηλέφωνο σαν κάρτα και να το δεχτώ. Αλλιώς έστηκα.
Λυπάμαι αλλά το παραπάνω σου post ουδεμία σχέση με τεχνολογία έχει αλλά υποδηλώνει πως δεν ασχολήθηκες κάν να διαβάσεις πως λειτουργεί το ρημάδι το apple pay. Αν ποτέ το κανείς, να συζητήσουμε.
Και για τελευταία φορά: τέτοιες υλοποιήσεις είναι ευπρόσδεκτες διότι βελτιώνουν την ασφάλεια των συναλλαγών. Δεν είναι όμως απροσβλητες. Βέβαια, αν κάποιος φοβάται να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο σύστημα, καλό είναι να κάψει τις πιστωτικές του διότι είναι πολύ πιο ανασφαλείς...
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
ΥΓ. Για όσους ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν στο θέμα, ιδού το αναλυτικό white paper που ανέφερα παραπάνω: https://www.apple.com/privacy/docs/iOS_Security_Guide_Oct_2014.pdf
Αγαπητέ, τα πράγματα είναι πολύ απλά: όλα τα στοιχεία της κάρτας σου έχει η τράπεζα που την εξέδωσε καθώς και κάθε μαγαζί όπου την χρησιμοποίησες, και η τράπεζα του μαγαζιού αυτού. Και πιθανόν η εταιρεία πληροφορικής στην οποία αυτή η τράπεζα έχει κάνει outsourcing τη μηχανογράφησή της. Τους εμπιστεύεσαι περισσότερο από την Apple; Αν ναι, κακώς. Αρκεί ένας υπάλληλος σε κάποιο από αυτά τα σημεία να είναι ανέντιμος και να αποφασίσει να κάνει περιουσία στα γρήγορα, να αντιγράψει ένα αρχειάκι με 10 - 20.000 κάρτες και να τις πουλήσει σε κάποιον επιτήδειο. Πίστεψέ με, αυτό γίνεται καθημερινά. Στην εταιρεία που εργάζομαι (πιστωτικές κάρτες) υπάρχουν πελάτες με 6-7 κάρτες που ακυρώθηκαν λόγω κλοπής μέσω ιντερνετ. Δεν είναι τυχαίο. Ένας συγκεκριμένος πηγαίνει κάθε χρόνο διακοπές στη Νέα Υόρκη. 15-20 μέρες αργότερα η κάρτα του ακυρώνεται λόγω κατάχρησης μέσω Ιντερνετ. Κάθε χρόνο. Είναι προφανές ότι πηγαίνει κάθε χρόνο στο ίδιο κατάστημα και κάποιος υπάλληλος αντιγράφει τα στοιχεία της κάρτας του (αρκούν δυό φωτογραφίες μπρος-πίσω) και κάνει ψώνια στο ebay. Το apple pay έτσι όπως το βλέπω, μάλλον είναι ένα πρόσθετο μέτρο ασφάλειας και όχι πρόσθετο ρίσκο.
Καμία τεχνολογία δεν μπορεί να με πείσει το ότι να έχω σε ηλεκτρονική μορφή μαζεμένες όλες της πληροφορίες μου, είναι πιο ασφαλές από να τα έχω χωριστά σε 10 μέρη.
Προφανώς.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.