09-09-2014

[/COLOR]Και για να επιστρεψουμε στο iphone 6, μ αρεσει το design του, θυμιζει το πρωτο iphone (που ακομα εχω και λειτουργει μια χαρα) , πιο μεγαλο και λεπτο.
Θα εχει καλυτερο κρατημα λογω καμπυλων, δε ξερω φυσικα πως θα ειναι ο χειρισμος με το ενα χερι.... θα το δουμε οταν ερθει με το καλο.

Γιάννη μου μια συνήθεια είναι το μεγάλο κινητό, μετά ‛βλακείες’ του τύπου χειρισμός με το ένα χέρι, θα δεις ότι δε θα σε ενδιαφέρουν και πολύ.
Δε λέω καλό και πρακτικό, άλλα ότι και να λέμε, εφόσον συνηθίσεις με μεγάλο κινητό, θα καταλάβεις ότι μικρή σημασία έχει το ένα χέρι ένα δάχτυλο κ.ο.κ.
Απλά το θέμα έχει μεγεθυνθεί τα τελευταία χρόνια, ΙΜΗΟ μικρό το κακό τελικά. Δεν είναι τόσο σημαντικό τελικά.

κι αυτο μπορει να εγινε ετσι... μη προτρεχεις!
Αν ειδες το screenshot που εβαλα (δεν ειναι τυχαιο, υπαρχουν και αλλα απο αλλα online services) , δειχνει brute force attcak σε yahoo και αλλα site επισης.
Βρισκοντας λοιπον ενα κωδικο , δοκιμασαν τον ιδιο και στο icloud .

Ειναι δυστυχως το πιο δημοφιλες λαθος που κανουμε οι περισσοτεροι, να εχουμε δηλ. ενα κωδικο για πολλα online services.
Εκει βασιστηκαν κυριως και οι κωδικοι ηταν πολυ συνηθισμενοι και το brute force πολυ συντομο.

Συμφωνω παντως , το εχω ξαναπει, οτι κανενα "συνεφο" δεν ειναι ατρωτο και πρεπει να κραταμε τις ευαισθητες πληροφοριες τοπικα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιάννη μου μια συνήθεια είναι το μεγάλο κινητό, μετά ‛βλακείες’ του τύπου χειρισμός με το ένα χέρι, θα δεις ότι δε θα σε ενδιαφέρουν και πολύ.
Δε λέω καλό και πρακτικό, άλλα ότι και να λέμε, εφόσον συνηθίσεις με μεγάλο κινητό, θα καταλάβεις ότι μικρή σημασία έχει το ένα χέρι ένα δάχτυλο κ.ο.κ.
Απλά το θέμα έχει μεγεθυνθεί τα τελευταία χρόνια, ΙΜΗΟ μικρό το κακό τελικά. Δεν είναι τόσο σημαντικό τελικά.

Τα τελευταια 3 χρονια εχω δοκιμασει σχεδον ολα τα νεα Android 4.5 - 5.5 ".
To εχω ξαναπει, το ιδανικο μεγεθος ΓΙΑ ΜΕΝΑ (στα δικα μου χερια) ειναι τα 4.3-4.5" .

Το ποσο σημαντικο ειναι θα το δειξει ο χρονος....

κι αυτο μπορει να εγινε ετσι... μη προτρεχεις!
Αν ειδες το screenshot που εβαλα (δεν ειναι τυχαιο, υπαρχουν και αλλα απο αλλα online services) , δειχνει brute force attcak σε yahoo και αλλα site επισης.
Βρισκοντας λοιπον ενα κωδικο , δοκιμασαν τον ιδιο και στο icloud .

Ειναι δυστυχως το πιο δημοφιλες λαθος που κανουμε οι περισσοτεροι, να εχουμε δηλ. ενα κωδικο για πολλα online services.
Εκει βασιστηκαν κυριως και οι κωδικοι ηταν πολυ συνηθισμενοι και το brute force πολυ συντομο.

Γιαννη όχι δεν είναι στο yahoo, απλά έχουν yahoo email για icloud id.
To yahoo, κλειδώνει στις Χ αποτυχίμένες προσπάθιες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εντωμεταξύ
1GB πάλι RAM!
(Φυσικά εάν αποδειχθεί , γιατί έστω ότι κρατάμε επιφυλάξεις για ότι έχουμε δει από διαρροές.)

Δημήτρη, αν όντως υπήρξε το φημολογούμενο ολιγοήμερο bug στο icloud, προφανώς και έχει και η apple ευθύνη που δεν κλείδωσαν αυτόματα τα accounts μετά από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες. Όμως εδώ μιλάμε μονο για διαρροή φωτός από το photostream, τίποτα παραπάνω (από ότι διαβάζω η collection που διέρρευσε προέρχεται από διαφορες πηγες και έχει αποκτηθεί σε βάθος χρόνου). H apple έχει εξαιρετικό track record σε θέματα ασφαλειας που αποδεικνύεται εύκολα από το γεγονός πως διαχειρίζεται εδώ και χρονια εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες χωρίς να συμβεί το παραμικρό, όταν μεγάλες εταιρίες όπως η amazon και το ebay έχουν πέσει θύματα χακιας στο παρελθόν σε τόσο σοβαρότερο τομέα που έχει να κάνει με τα λεφτά των καταναλωτών. Μάλιστα με το touch id και το IOS 8 πάει το θέμα ένα βήμα παραπάνω, επιτρέποντας από ότι φαίνεται την δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος e-payment.
Από εκεί και πέρα, χρειάζεται common sense. Πολύ ευαίσθητα δεδομένα δεν ανεβάζουμε στο cloud. Αλλα μην κάνουμε ατυχείς παραλληλισμούς μεταξύ των κρυπτογραφημένων φωτός που ανεβάζουμε στο icloud με τις χυμα φωτός-video που έχουν πολλοί στις SD κάρτες και τις οποιες οποιος κλέψει το κινητό τις αποκτά αβίαστα.

To εχω ξαναπει, το ιδανικο μεγεθος ΓΙΑ ΜΕΝΑ (στα δικα μου χερια) ειναι τα 4.3-4.5" .

Το ποσο σημαντικο ειναι θα το δειξει ο χρονος....

Και εμένα αν μου δώσεις ένα κινητό με 4-4.7" εννοείται ότι θα μπορώ να το χειριστώ πολύ πιο εύκολα από το Note 3 (παρότι έχω μεγάλα χέρια , είμαι και 1.90...) , το θέμα όμως είναι ότι αν συνηθίσεις σε μεγάλη οθόνη 5.5-5.7" μετά οι μικρές φαίνονται να υστερούν υπερβολικά σε σημείο που να μην μπορείς να "εργαστείς" σε αυτές με τίποτα. Ίσως μελλοντικά πάω σε 6" αν βγει κάποιο καλό κινητό (πχ. Lenovo K920).

ΥΓ. Το cloud είναι εύκολος στόχος , όλα τα δεδομένα μαζεμένα με πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου για τους hacker , για να κλέψεις όμως το κινητό πχ. της Jennifer Lawrence για να έχεις πρόσβαση στο sd card δεν θα έλεγα ότι είναι και τόσο εύκολο.

Last edited:
ο καθενας με τα γουστα του.... αν εσενα σε βολευει 5.5 - 6 ", δεν υπαρχει θεμα.
Εγω παντως που δοκιμασα καποια μεγαλα κινητα, ηταν αβολα στο χερι μου και στο τροπο που εχω συνηθισει να τα χειριζομαι.
Θα δουμε ....

ΥΓ... Τακη το bug υπηρχε , αλλα δεν ειναι επιβεβαιωμενο οτι οι φωτο ειναι απο το icloud. Τα βιντεο σιγουρα δεν εναι (δεν συγχρονιζονται) , οπως και πολλες φωτο , λογω ονομασιας και μεγεθους (σε μερικες υπαρχουν και exif δεδοεμνα). Καποιες ειναι, αλλα δεν ειναι σιγουρο τιποτα ακομα. Επισης πολλες ειναι παλιες και πριν το bug αυτο.

ΥΓ2... Τακη ανελαβε λιγο, μεχρι να τελειωσω μια δουλεια!:p (κατεβαζω υλικο απο Rihanna) .... :ADFADF1:

YG3... to mono Android που με βολεψε καπως ηταν το moto G , 4.7" και σχετικα καλο πιασιμο . Αριστο κινητο για τα λεφτα του, stock Android και συχνες αναβαθμισεις.

Last edited:
Απάντηση: Re: 09-09-2014

Τα τελευταια 3 χρονια εχω δοκιμασει σχεδον ολα τα νεα Android 4.5 - 5.5 ".

.

Συμφωνώ,αυτό είναι και το δικό μου μέγεθος.
Το παραπάνω δεν θα με βόλευε με τίποτα.

ΥΓ... Τακη το bug υπηρχε , αλλα δεν ειναι επιβεβαιωμενο οτι οι φωτο ειναι απο το icloud. Τα βιντεο σιγουρα δεν εναι (δεν συγχρονιζονται) , οπως και πολλες φωτο , λογω ονομασιας και μεγεθους (σε μερικες υπαρχουν και exif δεδοεμνα). Καποιες ειναι, αλλα δεν ειναι σιγουρο τιποτα ακομα. Επισης πολλες ειναι παλιες και πριν το bug αυτο.

Και πάλι το θέμα δεν είναι να επιβεβαιωθεί ότι εκείνες οι φώτο είναι όλες από icloud
Το θέμα είναι ότι ακόμα και τα 12χρονα, τις τελευταίες μέρες λόγο του Bug είχαν πρόσβαση σε icloud

Και φυσικά εφόσον κάποιος Χ ξέρει για το Bug, και θέλει να κάνει targeted επίθεση σε συγκεκριμένα accounts,
Για αντιπερισπασμό δίνει το bug στα 12χρονα
Την ώρα που τα 12χρονα επιτίθενται και δημιουργούν noise
Ο άλλος κάνει τη δουλειά του εν μέσω noise πιο διακριτικά, και λαμβάνοντας καλύτερα μέτρα προφύλαξης του εαυτού του.
Simple Tactics

Απάντηση: Re: 09-09-2014

ΥΓ. Το cloud είναι εύκολος στόχος , όλα τα δεδομένα μαζεμένα με πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου για τους hacker , για να κλέψεις όμως το κινητό πχ. της Jennifer Lawrence για να έχεις πρόσβαση στο sd card δεν θα έλεγα ότι είναι και τόσο εύκολο.

Χα! Ειδικά η Jen είναι ξεχασιάρα... Είχε ξεχάσει πριν λίγο καιρο το iphone της σε ένα taxi. Και guess what: Είχε βάλει passcode 9999! :p

http://thoughtcatalog.com/alex-mann/2014/01/i-found-jennifer-lawrences-cellphone-in-a-cab/

Τώρα που το σκέφτομαι, έχει γούστο από εκεί να ξεκινησαν όλα..

Συμφωνω σ αυτο... αλλα δεν αλλαζει κατι.

Ερχεται καποιος σ εσενα και σε ρωταει ποιο αμαξι να επιλεξει για καλυτερη ασφαλεια πχ .
Εσυ του λες πχ Renault , γιατι εχει βγει πρωτη στα τεστ και απο τη μεχρι τωρα εμπειρια ειναι αξιοπιστη εταιρεια και εχει τα λιγοτερα θανατηφορα ατυχηματα.

Παιρνει ο φιλος σου Renault kai meta api ligo , ακουει για καποιο ατυχημα που εγινε me Renault , καποιος ετρεχε με 160 χωρις ζωνη και μπορει να υπηρχε μηχανικο προβλημα.
Αυτο σημαινει οτι καταδικαζεις τη Renault και προτεινεις αλλο αμαξι ? Οχι φυσικα...
Δε του ειπες οτι μ αυτο το αμαξι δε θα παθεις τιποτα, οτι και να κανεις.

Κανεις δε λεει (τουλαχιστον οχι εμεις) , οτι τα mac δε χαλανε , τα iphone ειναι απολυτως ασφαλες κλπ.
Αλλα εχεις τις περισσοτερες πιθανοτητες, αν εισαι στοιχειωδως προσεκτικος, να παθεις τα λιγοτερα ..... απλα πραγματα.

Γιατί ρε παίδες, σας λείπει η μνήμη από το iphone στην καθημερινότητα; Το 5s πάει σαν διαστημόπλοιο με "μονο" 1 GB και αυτό λόγω τις εξαιρετικής διαχείρισης μνήμης από το IOS.
Να μου πεις πως θες να τρέξεις τρομερά απαιτητικές εφαρμογές (τυπου photoshop) να το καταλάβω. Αλλιώς, είναι ένα ακόμα spec για να έχουμε να λεμε.

μα παει σε μεγαλυτερη οθονη με ζαφειρι και αρκετα επιπλεον καλουδια.
θα μεινει στα 750 οπως και τα προηγουμενα?δυσκολο μου φαινεται Σπυρο..

Τάκη και Γιάννη, προσωπικά μιλώντας, έχω ένα HTC κοντεύει 4 χρόνια και κολλάει λόγω μνήμης και χώρου. Το νέο iphone Που θα το πάρω για αντίστοιχο χρονικό διάστημα δεν θέλω να μου κάνει πάλι τα ίδια τερτίπια. Το λειτουργικό αυξάνει σε όγκο, το ίδιο και οι εφαρμογές. Φίλοι μου έχουν 4s και με το iOS 7 κομπιάζει όπως και το ipad 3 που έχω.... Δεν λέμε να πηγαίνει σφαίρα σαν την πρώτη μέρα ΑΛΛΑ από την στιγμή που ήδη υπάρχουν μνήμες 4GB μή ενεργοβόρες και ο ανταγωνισμός ήδη είναι στα 3GB, εσύ να δίνεις 1GB είναι κάπως.....

Εκτός και αν στο μεγάλο μοντέλο βάλουν περισσότερη μνήμη και καλύτερο επεξεργαστή γραφικών για να δικαιολογήσουν το premium...

Last edited:
Όντως το IOS 7 είναι οριακό στο 4s/ ipad 3 όχι όμως τόσο λόγω μνήμης όσο λόγω cpu/gpu . Μιλάμε όμως εδώ για το νέο iphone που θα είναι τούμπανο από πλευράς Cpu/gpu.
Δεν πρόκειται να έχεις το παραμικρό πρόβλημα με την μνήμη, αν κρίνω από την εμπειρία μου με το 5s.

Δε πειραζει , ας εχει και 512MB, αρκει να "τρεχει" οπως πρεπει .....

Τα 640ΚΒ είναι αρκετά :Banane0:

Γιατί ρε παίδες, σας λείπει η μνήμη από το iphone στην καθημερινότητα; Το 5s πάει σαν διαστημόπλοιο με "μονο" 1 GB και αυτό λόγω τις εξαιρετικής διαχείρισης μνήμης από το IOS.
Να μου πεις πως θες να τρέξεις τρομερά απαιτητικές εφαρμογές (τυπου photoshop) να το καταλάβω. Αλλιώς, είναι ένα ακόμα spec για να έχουμε να λεμε.

ΜΑ αφου μόνημη δικαοιλογία για την τιμή του Iphone / ipad είναι οι απαιτητικές εφαρμογές για επαγκελματίες

Ακομα και μια φωτογραφία να βλεπουμε εαν είναι ικανής ανάλυσης χρειαζεται η μνήμη