09-09-2014

Δεν αμφιβάλλει νομίζω κανείς ότι οι πωλήσεις θα πάνε περίφημα για μία ακόμα φορά για την Apple. Απλά νομίζω ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες - και γενικότερα όσες κατασκευάζουν smartphone με Android - δεν έχουν να φοβηθούν ιδιαίτερα την επιτυχία του νέου iPhone, αφού οι αγορές του iPhone και των Android έχουν μάλλον διαφοροποιηθεί και απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό-υποψήφιους αγοραστές. Η πίτα είναι αρκετά μεγάλη για να την μοιραστούν όλοι αυτοί χωρίς πρόβλημα...

Δεν είπα ότι θα έχουν πρόβλημα σε όλα τα μοντελα, αλλα στις ακριβές ναυαρχίδες τους που θα τις καταπιουν τα νέα iphones. Και αυτό θα τους πονέσει διότι από εκεί βγάζουν ότι κέρδος είναι να βγάλουν...

Υπάρχει ένα φανατικό κοινό το οποίο πάντοτε θα αγοράζει apple συσκευές. Υπάρχει όμως και ένα κομμάτι της αγοράς το οποίο έχει ξεκινήσει και ψάχνεται, βλέπει smartphones φίλων, κάνει έρευνα αγοράς κλπ. Στις 5.5 ίντσες η Apple έχει πολύ σοβαρό ανταγωνισμό. Επειδή μιλάτε για εμπειρία χρήσης εδώ και αρκετές σελίδες, πριν προβείτε σε αγορά του μεγάλου iphone, δουλέψτε μια μέρα με ένα note της samsung. H εμπειρία χρήσης δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Apple.

Απάντηση: Re: 09-09-2014

Υπάρχει ένα φανατικό κοινό το οποίο πάντοτε θα αγοράζει apple συσκευές. Υπάρχει όμως και ένα κομμάτι της αγοράς το οποίο έχει ξεκινήσει και ψάχνεται, βλέπει smartphones φίλων, κάνει έρευνα αγοράς κλπ. Στις 5.5 ίντσες η Apple έχει πολύ σοβαρό ανταγωνισμό. Επειδή μιλάτε για εμπειρία χρήσης εδώ και αρκετές σελίδες, πριν προβείτε σε αγορά του μεγάλου iphone, δουλέψτε μια μέρα με ένα note της samsung. H εμπειρία χρήσης δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Apple.

Συμφωνώ, στις 5.5 ίντσες δεν υπήρχε ανταγωνισμός μέχρι χθες. Πιθανολογώ όμως πως η apple θα πάρει μεγάλο μερίδιο και από αυτή την αγορα.
Αναφορικά με την εμπειρία χρήσης, δεν είπαμε πως στον ανταγωνισμό είναι χαλια. Υπολείπεται όμως της apple, ειδικά εάν έχεις επενδύσει στο οικοσύστημα της που είναι σχεδιασμένο να λειτουργούν όλα αρμονικα...

Το μόνο σίγουρο είναι πως το Apple Watch πουλήσει πολύ περισσότερο στις γυναίκες παρά στους άντρες.

Στις 5.5 ίντσες θα χάσουν όλοι μερίδιο αγοράς από τους Κινέζους. Από χτες έχω στα χέρια μου το oneplus one (αντικατέστησε ένα note 2) και παρότι έχει τα θεματάκια του, θα πρέπει να έχουν πλέον πολύ σοβαρά επιχειρήματα και οι Αpple, Samsung αλλά και οι άλλες εταιρίες για τις τιμές που ζητούν.

Αναφορικά με το οικοσύστημα που λες, το ποσοστό κόσμου που έχει επενδύσει σε αυτό, είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό της παγκόσμιας αγοράς, το οποίο βέβαια είναι ικανό για να συνεχίζει η Apple να ευημερεί. Για μένα αυτό είναι και ένα από τα μειονεκτήματα των Apple συσκευών. Αν ΔΕΝ έχεις επενδύσει στο οικοσύστημα ή αν δεν θες/μπορείς να χρησιμοποιήσεις itunes, ενδεχομένως να σου βγει και η πίστη να κάνεις βασικά πράγματα.

Κάπου εδώ έρχεται το περί ορέξεως και περί δύναμης της τσέπης του καθενός.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το Apple Watch πουλήσει πολύ περισσότερο στις γυναίκες παρά στους άντρες.

Ε ναι βολεύει καλήτερα ο δονητής του :Banane0:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν είπα ότι θα έχουν πρόβλημα σε όλα τα μοντελα, αλλα στις ακριβές ναυαρχίδες τους που θα τις καταπιουν τα νέα iphones. Και αυτό θα τους πονέσει διότι από εκεί βγάζουν ότι κέρδος είναι να βγάλουν...

Τάκη μου νομίζω σε έχουν εκνευρίσει

Στείλε μου λίγο τους παλμούς σου, να δω πόσο σε εκνεύρισαν

:smash:

Προσωπικά μιλώντας, θα αγοράσω το νέο iPhone διότι : Πρώτον, βαρεθηκα να κρατώ διπλά αρχεία επαφών, σημειώσεων κλπ λόγω HTC και iPad. Δεύτερον, το 4s είναι τριών χρόνων κινητό και θα τρέχει την τελευταία έκδοση του λειτουργικού ενώ το HTC θα παραμείνει στο 4.0.2 και Τρίτον, λόγω iPad και Mac mini πι δουλειές που θέλω να κάνω με το κινητό δεν είναι τόσο απαιτητικές και θα μπορώ να τις.εναλλάσω μεταξύ των συσκευών μου χωρίς βάλε βγάλε βύσματα

Το 6plus ειναι αρκετα ενδιαφερον.Το 6αρι λογω του 1gb ram/1810ma μπαταρια/ψηφιακο σταθεροποιητη δεν επρεπε καν να υπαρχει.

Το plus απο την αλλη ενω εχει τα προσοντα για να ανταγωνιστει το note ειναι απιστευτα μακροστενο για 5.5" οθονη και η μπαταρια του πιστευω θα ειναι μετρια με 4-5 ωρες max με οθονη ανοιχτη.Περα απο το μεγαλωμα οθονης+2gb ram δεν παρουσιασε κατι αλλο που να σε κανει να πεις wow.Στα 400 ευρω το 6ari βαρια βαρια αξιζει και για το 64gb 6 plus τα 500 ευρω θα ηταν μια καλη τιμη.Οταν υπαρχει το note 3 που ειναι αρκετα οριμοτερο και σε specs και σε λογισμικο και στα 400 ευρω κανεις απο τα ατομα που θελουν το κινητο για δουλεια δεν θα πανε στο iphone εκτος και αν εχουν λεφτα για πεταμα.Και μια συγκριση ios vs android.Το android ηταν πολυ κατωτερο του ios στην εκδοση 1.6-2.3.Μετα την jelly bean ανεβηκε παρα πολυ και σε λιγο καιρο με την L θα γινει και πολυ ομορφοτερο.Οποτε πατε δειτε τα απο κοντα συγκρινετε τιμες δουλεψτε τα λιγο και μην πετατε 800 και 900 ευρω για κατι που κανει την apple κατα 600 ευρω πιο πλουσια με καθε συσκευη που πουλαει(αναλογικα τοσο ειναι το κερδος της απο καθε συσκευη).

Καλα, ας βγει πρώτα το L και τα συζητάμε.. Το 64bit IOS 8 κυκλοφορεί την άλλη εβδομάδα με εξαιρετικά features (continuity, handoff, homekit, healthkit κλπ) οποτε το android έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του..

Προσωπικά μιλώντας, θα αγοράσω το νέο iPhone διότι : Πρώτον, βαρεθηκα να κρατώ διπλά αρχεία επαφών, σημειώσεων κλπ λόγω HTC και iPad. Δεύτερον, το 4s είναι τριών χρόνων κινητό και θα τρέχει την τελευταία έκδοση του λειτουργικού ενώ το HTC θα παραμείνει στο 4.0.2 και Τρίτον, λόγω iPad και Mac mini πι δουλειές που θέλω να κάνω με το κινητό δεν είναι τόσο απαιτητικές και θα μπορώ να τις.εναλλάσω μεταξύ των συσκευών μου χωρίς βάλε βγάλε βύσματα

Θα σέρνεται και θα κολλάει βέβαια (ήδη με το IOS 7 σε 4αρι τα κολλήματα είναι σε καθημερινή βάση) αλλά θα την τρέχει.

Re: Απάντηση: 09-09-2014

Καλα, ας βγει πρώτα το L και τα συζητάμε.. Το 64bit IOS 8 κυκλοφορεί την άλλη εβδομάδα με εξαιρετικά features (continuity, handoff, homekit, healthkit κλπ) οποτε το android έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του..

Δεν είναι δυνατόν να συγκρίνεις δυο λειτουργικά συστήματα με features τα οποία είναι σε επίπεδο app (healthkit) ή σε επίπεδο οικοσυστήματος (continuity). Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται το ios ανώτερο επειδή συγχρονίζεις το κείμενο που γράφεις μέσω icloud, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες συσκευές (οικοσύστημα) της ίδιας εταιρίας. Είναι σαν να λέω εγώ ότι το android έιναι ανώτερο επειδή το samsung κινητό μου, έδινε απευθειας εικόνα σε φωτός και videos στην samsung τηλεόρασή μου. Αυτά δεν αφορούν το λειτουργικό σύστημα.

Aναφορικά με το android L, δεν υπάερχει καμία αμφιβολία ότι θα βγει: https://www.youtube.com/results?search_query=android+l+on+nexus+

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

Δεν είναι δυνατόν να συγκρίνεις δυο λειτουργικά συστήματα με features τα οποία είναι σε επίπεδο app (healthkit) ή σε επίπεδο οικοσυστήματος (continuity). Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται το ios ανώτερο επειδή συγχρονίζεις το κείμενο που γράφεις μέσω icloud, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες συσκευές (οικοσύστημα) της ίδιας εταιρίας. Είναι σαν να λέω εγώ ότι το android έιναι ανώτερο επειδή το samsung κινητό μου, έδινε απευθειας εικόνα σε φωτός και videos στην samsung τηλεόρασή μου. Αυτά δεν αφορούν το λειτουργικό σύστημα.

Aναφορικά με το android L, δεν υπάερχει καμία αμφιβολία ότι θα βγει: https://www.youtube.com/results?search_query=android+l+on+nexus+

Ήταν ανέκαθεν ανώτερο σαν λειτουργικό σε θέματα ασφαλειας, ταχύτητας, σταθερότητας, ευκολίας, smoothness. Τώρα απλα έχει και κάποια νέα features που απλα ανοίγουν παραπάνω την ψαλίδα..

Η ανέκαθεν θεωρούσες ότι είναι. Ας μην κάνουμε την αποψή μας αντικειμενική δήλωση.

Απάντηση: Re: 09-09-2014

Η ανέκαθεν θεωρούσες ότι είναι. Ας μην κάνουμε την αποψή μας αντικειμενική δήλωση.

Την άποψη μου λέω φυσικά η οποια όμως είναι μάλλον η επικρατούσα στο tech industry...

http://en.wikipedia.org/wiki/Tennis_for_Two
Αυτό είναι το παλιότερο , με ροδέλα, του 1958

Αν και της εποχής μου ήταν το arkanoid όπως ανέφερα σε coin-op, αλλα για την ιστορία είπα να το αναφέρω μιας και είναι ο προπάπους

Θεωρώ θα έπρεπε είδη να έχει βγεί tenis και arkanoid για το ρολόι.
Δε ξέρω ποιος θα θυμάται και το Τ39 της ericsson με tenis for two - over bluetooth :music-smiley-005: