09-09-2014

Ωχ κουράζεις, και προσβάλλεις τους συνομηλιτές σου αναφερόμενος σε αυτά τα θέματα. Δεν μπορείς να τους εκλαμβάνεις όλους ως άσχετους...

χωρις παρεξηγηση φυσικα.

Ακριβώς αυτό, παρεξηγήθηκα, νομίζω κι όχι μόνο εγώ. Δεκτή και η συγνώμη στη περίπτωση αυτή! :)

Οσον αφορα τα φωτογραφικα, "τυχαινει" να γνωριζω πολλα... κι εχω σαφη αποψη.
Μπορεις να το διαπιστωσεις και στα αντιστοιχα νηματα στη κατηγορια φωτογραφια-εξοπλισμος...
Πολυ ευχαριστως, αν βρεθουμε απο κοντα , να σου εξηγηω τι ακριβως συμβαινει και να στο δειξω μαλιστα.

Ειπα ενα παραδειγμα (για τη sony) και γιατι επελξε να "ριξει" τα Mp για να εχει "καλυτερη" εικονα (καθαροτερη για την ακριβεια) και καλυτερο βιντεο.

Το iPad Air έχει μετριότατη εικόνα στις φωτό πάντως, οπότε καθόλου δεν επωφελήθηκε από το ρίξιμο των Mp...

Re: Απάντηση: 09-09-2014

Στο παρον νημα μιλαμε για το iphone...μη τα βαζουμε ολα στη κουβεντα, γιατι δε θα βγαλουμε ακρη.

Ε τι νόμοι φυσικής επιτρέπουν σε άλλες εταιρείες να βάζουν 8Mpx ή και 13Μpx (σε smartphone) δηλαδή σε παρόμοιο ή και μικρότερο πάχος; Άλλοι νόμοι ισχύουν για την Apple, και άλλοι για τις υπόλοιπες; Προφανώς αν βάλει σε επόμενη γενιά iPad μεγαλύτερο αισθητήρα, θα έχουν καταργηθεί οι συγκεκριμένοι νόμοι της φυσικής, που μέχρι πριν λίγο της το απαγόρευαν... :smash:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ενα πρωτο αρθρο για τη νεα καμερα του ιπηονε 6...

http://appleinsider.com/articles/14...ne-6-plus-are-a-boon-for-mobile-photographers

Πάντως τα επιχειρήματα οτι τα iPad δεν θελουν κάμερα καλη γιατι εγω δεν την χρησιμοποιώ ειναι τελειως άκυρο , και την χρησιμοποιούν πολυ για να καλύψουν και να υπερασπιστούν ατέλειες προϊόντων! Δεν το χρησιμοποιώ εγω άρα καλώς και δεν έδωσαν σημασία και τσιγκουνευτηκαν!
Έλα όμως που αλλοι την θελουν και ρίχνουν ενα σκασμό λεφτα αλλα δεν....

Ένα offtopic ακόμα ελπίζω να το αντέξετε.
Σε χοντρές γραμμές, γιά να μην πάμε σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες,
το android έχει διαφορετικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το ios.
Το 1ο στοχεύει σε πολλά hw configurations το 2ο σε ότι συναρμολογεί η apple.
Η φορητότητα του android βασίζεται κυρίως στη java (dalvik, art, κλπ) η οποία δεν είναι η καλύτερη ακόμα στο να παίρνει το 100% του hw, σε αντίθεση με το ios. Σε αυτό οφείλεται το όποιο lag έχουν ακόμα οι android συσκευές. Για τον ίδιο λόγο το android χρειαζεται ισχυρότερο hw γιά να τρέξει το ίδιο γρήγορα με το ios.
Αν ακολουθηθεί η ίδια εξέλιξη στο mobile κόσμο όπως και στούς υπολογιστές (ισχυρότερο hw σε συνεχώς χαμηλότερο κόστος με μικρότερη κατανάλωση σε ενέργεια) το ios είναι καταδικασμένο.
Αν κάτι το σώζει ακόμα είναι ότι τα κινητά πρέπει να αντέχουν μερικές ώρες με τη μπαταρία.
Η apple πρέπει να κάνει ξανά κάτι καινοτόμο, γιά να παραμείνει η τράπεζα που είναι και να μην γίνει ξανά εταιρία για περιορισμένο κοινό.

Αυτό με τις πληρωμές μέσω nfc δεν τη σώζει.

Εγώ πάντως θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την Apple όσο και την Google που με τις συσκευές τους και τα ετήσια event, προκαλούν αυτά τα επικά flame wars, τα οποία ανέκαθεν μας χάριζαν μεγάλη ευχαρίστηση και μας έκαναν να αισθανόμαστε λίγο πιο ζωντανοί :p νομίζω το flame ios vs Android έχει ξεπεράσει και ένα από τα μεγαλύτερα wars όλων των εποχών, το Atari 500 vs Amiga. 😇

Πάντως τα επιχειρήματα οτι τα iPad δεν θελουν κάμερα καλη γιατι εγω δεν την χρησιμοποιώ ειναι τελειως άκυρο , και την χρησιμοποιούν πολυ για να καλύψουν και να υπερασπιστούν ατέλειες προϊόντων! Δεν το χρησιμοποιώ εγω άρα καλώς και δεν έδωσαν σημασία και τσιγκουνευτηκαν!
Έλα όμως που αλλοι την θελουν και ρίχνουν ενα σκασμό λεφτα αλλα δεν....

δεν ειπα ακριβως αυτο... απλα δεν ειναι εδω το καταλληλο μερος για ολα τα προιοντα apple!

Οταν με το καλο βγει το νεο ipad, θα συζητησουμε και γι αυτο.
Ας μεινουμε στα του iphone 6 - iwatch klp....

Πως ξεκίνησε το νήμα κ πως εξελίχθηκε... Φοβερό!!!

Πρεπει να καταλάβετε ότι η Apple ρίχνει μεγάλο βάρος στο λογισμικό της.
Οι υπολογιστές της τι ειναι ; Intel μηχανήματα με κοινά σχεδόν εξαρτήματα με τα διάφορα αλλά pc, με ένα όμως πολύ διαφορετικό λειτουργικό. Βάλτε μαζί κ τον σχεδιασμό κ τα υλικά κατασκευής που ειναι εξαιρετικά κ βγαίνει ένας υπολογιστής που τον αγοράζουμε εμείς οι "φανμπόυς" για την τελικά ευκολία χρήσης του, τα μηδενικά σχεδόν κολληματα του, την άριστη απόδοση του ηχητικά, κτλ.
Κάπως έτσι ειναι κ με τα iPhone & iPad.
Άριστα υλικά κατασκευής, λειτουργικό ειδικά μελετημένη για να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο το hardware, ευκολία στην χρήση, λίγα εώς κανένα κολληματα κ άπειρες σχεδόν εφαρμογές.
Εγώ έτσι το βλέπω, έτσι αποφάσισα πριν χρόνια να αφήσω πίσω μου τα windows κ να πάω σε Mac OS X, να επιλέξω μετά iPhone για κινητό κ iPad για ταμπλέτα.
Κ όλα συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους, πανεύκολα ακομα κ απο ένα παιδί.
;)

Εγώ πάντως θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την Apple όσο και την Google που με τις συσκευές τους και τα ετήσια event, προκαλούν αυτά τα επικά flame wars, τα οποία ανέκαθεν μας χάριζαν μεγάλη ευχαρίστηση και μας έκαναν να αισθανόμαστε λίγο πιο ζωντανοί :p νομίζω το flame ios vs Android έχει ξεπεράσει και ένα από τα μεγαλύτερα wars όλων των εποχών, το Atari 500 vs Amiga. ο˜‡

+1000

Ειδικά αν δουλεύεις βραδινή βάρδια, δεν φαντάζεσαι κάθε μέρα να έχεις να διαβάσεις 20 σελίδες νήμα, περνάει η ώρα ευχάριστα!

Όποιος θέλει iphone 6 στις 20 Σεπτέμβρη, μιλήστε έρχομαι από Γερμανία με μεσημεριανή πτήση :ernaehrung004:

οι προπαραγγελιες αρχιζουν σημερα το πρωι στις 10 στη Γερμανια !!!

Πιασε μου ενα iphone 6 , space grey 64 GB!!! :p

ΥΓ... θα προλαβεις ομως να παραλαβεις , βγαινει στις 19 ? Εσυ ποιο θα παρεις ?

Last edited:
Στο site λέει από 12 Σεπτέμβρη, προς το παρών δεν γίνεται να το προ-παραγγείλεις για κάποιο λόγο.

Θα περάσω από το apple store στη Φρανκφούρτη, θα βγάλω και φωτό να δω πόσο ένθερμοι είναι οι παγοκολώνες Γερμανοί.

6αρι απλό στα 16gb

Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Συμφωνώ απόλυτα ...
Το τοπικ εχει συμπληρώσει 94 σελιδες οχι γιατι εχει να προσθέσει καποιος κατι , αλλα λογο της παράλογης και χωρις τελειωμό υπερασπιστικής γραμμής στο αλάνθαστο της apple ( οπως έγραψες χαρακτηριστικά) .
Ειναι πραγματικά εντυπωσιακή αυτή η τυφλη δικαιολόγηση των παντων να προέρχεται απο καταναλωτές και ειναι φυσικο να προκαλεί το αρνητικό αισθημα ( αν και μερικες φορες βρισκω χαριτωμένες καποιες δικαιολογίες)
Η υγιή κριτική προς ολες τις εταιρίες ειναι προς όφελος ολων μας και ευτυχώς οι καταναλωτές που λειτουργουν με αυτον τον φανατικό τροπο ειναι μειοψηφία.
Υπογραμμίζω το "ευτυχώς" γιατι σε αντίθετη περίπτωση θα υπήρχε στασιμότητα και εκμετάλλευση σε πολυ πιο προχωρημένο βαθμό ( και πιθανόν ακομα Iphone με 3,5")

...και είναι εντελώς στεναχωρο.Καθε χρόνο και πιο πολύ.

Το στεναχωρο ειναι πως κατα τα αλλα σοβαροί άνθρωποι μεταμορφώνονται σε trolls οπότε ανοίγει θέμα σχετικά με νεα προϊόντα της apple και αντί να συζητήσουν με επιχείρηματα προτιμούν τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς περί "τυφλης δικαιολόγησης των πάντων" και περί "παραλογης υπερασπιστικης γραμμής" λες και ειμαστε κατηγορούμενοι σε λαϊκό δικαστήριο...
Enough is enough.