09-09-2014

Δεν το έννοουσα άσχημα το "ξεπεράστε το". Κι όντως δεν σας παρακολουθώ. Απλά ήθελα να γράψω οτι η οθόνη των 4,95 είναι μια χαρά μέγεθος. Θα τη συνηθίσετε αμέσως και τα βασικά τα κάνετε με ένα χέρι.
Και διαβάζεις/γράφεις στο tapatalk ευκολότερα.

οπως σου ειπα , δοκιμασα πολλα κινητα με μεγαλες οθονες (για αρκετο καιρο το καθενα).

Δεν καταφερα με κανενα να ειμαι "ανετος" ... παντα ειχα την αισθηση οτι θα μου φυγει απο το (ενα) χερι.
Χαρηκα πολυ τις μεγαλες οθονες, ειναι χορταστικες για browsing κλπ... αλλα (για μενα) ειναι αβολες.

Το iphone 6 (oxi to plus) εχει στρογγυλες ακμες , kai ΙΣΩϴμε βολεψει καπως, θα δουμε.
Το moto g που ειχα επισης , στις ιδιες περιπου διαστασεις , ηταν πολυ οριακα βολικο.

Σωστά. Χρειαζεται θήκη, για να μη γλιστράει το κινητό. Αλλιώς πάντα φοβάσαι οτι θα σου πέσει.

h apple εβγαλε και εκανε mainstream ipod, iphone, ipad (τωρα ισως και iwatch) ... οι αλλοι απλως τα εξελισσουν.
Το να κανεις ενα ηδη πετυχημενο προιον (iphone) μεγαλυτερο, ταχυτερο κλπ , απλα σε καθιστα αντιγραφεα , καλο μεν, αλλα αντιγραφεα.
Και 4Κ screen να του βαλεις παλι smartphone παραμενει ..

Οταν καποια απ αυτες τις εταιρειες βγαλουν κατι ΝΕΟ που γινει mainstream.... το συζηταμε :ADFADF1:

Αχ ρε Γιάννη, να είσαι καλά, πάντα με κάνεις και γελάω. Δεν πειράζει, εσύ πίστευε αυτά που λες, οι υπόλοιποι ξέρουμε τι ακριβώς έκανε η Apple. Και κοίτα να δεις που δεν χρειάζεται καν να το ξέρουμε, μας το είχε πει μόνος του ο ίδιος ο μακαρίτης.

https://www.youtube.com/watch?v=CW0DUg63lqU

Η Apple, παίρνει πάντα κάτι που υπάρχει (με εξαίρεση το ipod, που εκεί τις βγάζω το καπέλο) και το μαρκετάρει τρελά (εκεί πάλι της βγάζω το καπέλο) για να πουλήσει. Βοηθάει δε το ότι είναι αμερικάνικη εταιρεία και απευθύνεται στα άβουλα αμερικάνικα πλάσματα καταρχήν. Από εκεί και πέρα, τα άλλα είναι σε συζήτηση να βρισκόμαστε. Σου αρέσει το χρησιμοποιείς, δεν σου αρέσει δεν το χρησιμοποιείς. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι εσείς που εμείς φωνάζουμε fanboys, έχετε την ανάγκη να μας πείσετε ότι η Apple τα ξέρει και τα κάνει όλα καλύτερα και όταν πρέπει.
Όχι ρε Γιάννη, δεν το κάνει. Έκανε την πιο εύκολη αναβάθμιση ναυαρχίδας της ιστορίας της, ξέροντας ότι λόγω οθόνης και μόνο όλοι θα τρέξουν να το πάρουν. Και ακόμα και αυτό το έκανε κουτσό για να σας τα πάρει ξανά με το 6s.
Λες και ξαναλές ότι έχουν περάσει από τα χέρια σου πόσα κινητά. Και εμένα, και τι έγινε? Το IOS δεν με βόλεψε ποτέ και δεν πρόκειται να με βολέψει ποτέ. Η ευκολία του να συνδέσω το κινητό μου ή tablet σε όποιο computer θέλω και απλά να το δει σαν εξωτερικό δίσκο, δεν αλλάζει με τίποτα. Όπως και το να κοτσάρω ένα USB στικάκι επάνω και απλά να δω τα αρχεία. Το να συνδεθώ με bluetooth και να κάνω ανταλλαγή. Το να περάσω ένα αρχείο (ότι και να είναι αυτό) από το computer μου στο κινητό ή το tablet, χωρίς να πρέπει να το κάνω authorise σε ένα άθλιο πρόγραμμα και να σβήσω ότι έχει μέσα πρώτα.
Μπορώ να συνεχίσω και να πω και άλλα, όπως και εσύ μπορείς να βρεις θέματα με το android. Η διαφορά όμως, είναι ότι εμένα δεν με νοιάζει. Τα μικρά προβλήματα, τα αποδέχομαι και τα ξεπερνάω γιατί είναι ασήμαντα. Και την ίδια στιγμή έχω ένα κινητό τελευταίας τεχνολογίας και όχι 3 χρόνων.
Τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις του IOS ή του OSX στο όνομα της και καλά ευκολίας, δεν τις ξεπερνάω όμως με τίποτα. Και το ίδιο κάνει το 85 με 90% του κόσμου.
Πάρε λοιπόν το 6, όπως θα κάνουν και εκατομμύρια άλλοι, γιατί σε σχέση με το 5s είναι πραγματικά αναβάθμιση (το είπε και ο Cook, Best iphone ever, λες και γινόταν να μην είναι καλύτερο από πέρσι) και κάνε την δουλειά σου. Άσε εμάς να παιδευόμαστε με το Android και την πραγματική τεχνολογία.

Υ.Γ. Α, και όταν θα κρατάς το 6+, θυμήσου ότι Note (2011), Note 2 (2012), Note 3 (2013), Note 4 (2014) είναι πραγματικά αριστουργήματα και μπροστά τους όντως το 6s είναι παντόφλα. Αργοπορημένη παντόφλα.

Οταν καποια απ αυτες τις εταιρειες βγαλουν κατι ΝΕΟ που γινει mainstream.... το συζηταμε :ADFADF1:

Nokia και Ericsson είχαν βγάλει κινητά touchscreen πολύ πριν από την Apple , ακόμη και το περίφημο δακτυλικό αποτύπωμα το είχε βγάλει σε κινητό η Motorola πριν το πάρει το μήλο.

Απλά η προπαγάνδα της εταιρείας αναφέρει ότι όλοι την αντιγράφουν όταν και η ίδια έχει αντιγράψει τους πάντες.

Δες εδώ ενδεικτικά πόσες εταιρείες είχαν βγάλει usb storage music player πολύ πριν απο το ipod....

http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_digital_media_player

ειπα εγω πουθενα οτι το εβγαλε πρωτη ολα αυτα ?

Ειπα οτι αυτη τα εκανε mainstream .... 100 φορες τα εχουμε πει!
ΚΑι το apple pay δεν το εβγαλε πρωτη, το ειπε και στη παρουσιαση, υπηρχε το google wallet , αλλα δεν επιασε.

Η apple εχει τη δυαντοτητα να παιρνει κατι που ειναι για "λιγους" (τεχνολογικα) και να το κανει πιο απλο, ευχρηστο και να το πλασαρει καλυτερα στους "πολλους"
Δινει σημασια στη λεπτομερεια , στο design και στο δεσιμο των συσκευων της με δικο της software και γι αυτο εχει πετυχει.

Και γραφικα περιβαλλοντα υπηρχαν πριν τον Mac , αλλα στα χαρτια και στα εργαστηρια της Xerox .... ο mac εκανε την επανασταση και τα καθιερωσε.

Προφανως , ουτε μας διαβαζετε (ή καλυτερα διαβαζετε οτι θελετε) και δε παρακολουθειτε και τις παρουσιασεις.
Σε ολα τα keynote της Apple , ειτε με τον steve ειτε με τον cook, αυτα εχουν ειπωθει.... εσεις τα διαστρεβλωνετε.

YG...δες τι εγραψα πχ εδω http://avclub.gr/forum/showthread.php/119127-09-09-2014?p=1057174278&viewfull=1#post1057174278

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

H ιδια ΑΚΡΙΒΩΣ κουβεντα εγινε πριν απο λιγο και εδω http://avclub.gr/forum/showthread.php/119127-09-09-2014?p=1057169464&viewfull=1#post1057169464

Δεν εχω την ορεξη να γραφω 100 φορες τα ιδια πραγματα.... οποιος καταλαβαινει εχει καλως .:ADFADF1:

Last edited:
Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις τι γράφουμε Γιάννη. Η Apple δεν το κάνει καλύτερα, το μαρκετάρει καλύτερα. Τα πάντα σχετικά με την Apple έχουν να κάνουν με κέρδη και τίποτα άλλο. Και μέσω του μάρκετινγκ, που το κάνει άψογα, έχει τραβήξει πάνω της τρελό merchandising.
Θα σου δώσω μόνο ένα παράδειγμα. Το Ipod έκανε επιτυχία λόγω του itunes και το ότι ήσουν υποχρεωμένος να έχεις το CD ή να αγοράσεις τα mp3 για να παίζει. Αυτό άρεσε στις δισκογραφικές και το προμοτάρανε τρελά. Μετά έγινε απλά μόδα, μιας και είχανε βάλει τον κάθε διάσημο να το προμοτάρει.
Ότι έχει βγάλει η Apple, είναι υποδεέστερο τεχνολογικά σε σχέση με την εποχή που το βγάζει. Αλλά το μάρκετινγκ τους είναι χρόνια μπροστά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι η καλύτερη. Η πιο έξυπνη ίσως.

Re: Απάντηση: 09-09-2014

Το 2007 άλλαξε όλη η ιστορία του τηλεφώνου με το iPhone ....

Το είπαμε αυτό , μέχρι το 2010 η Apple ήταν μπροστά από τις εξελίξεις , μετά όμως έμεινε σχεδόν στάσιμη οπότε το 2014 της Apple αντιστοιχεί στο 2012 άλλων κατασκευαστών.

Αχ ρε Γιάννη, να είσαι καλά, πάντα με κάνεις και γελάω. Δεν πειράζει, εσύ πίστευε αυτά που λες, οι υπόλοιποι ξέρουμε τι ακριβώς έκανε η Apple. Και κοίτα να δεις που δεν χρειάζεται καν να το ξέρουμε, μας το είχε πει μόνος του ο ίδιος ο μακαρίτης.

https://www.youtube.com/watch?v=CW0DUg63lqU

Η Apple, παίρνει πάντα κάτι που υπάρχει (με εξαίρεση το ipod, που εκεί τις βγάζω το καπέλο) και το μαρκετάρει τρελά (εκεί πάλι της βγάζω το καπέλο) για να πουλήσει. Βοηθάει δε το ότι είναι αμερικάνικη εταιρεία και απευθύνεται στα άβουλα αμερικάνικα πλάσματα καταρχήν. Από εκεί και πέρα, τα άλλα είναι σε συζήτηση να βρισκόμαστε. Σου αρέσει το χρησιμοποιείς, δεν σου αρέσει δεν το χρησιμοποιείς. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι εσείς που εμείς φωνάζουμε fanboys, έχετε την ανάγκη να μας πείσετε ότι η Apple τα ξέρει και τα κάνει όλα καλύτερα και όταν πρέπει.
Όχι ρε Γιάννη, δεν το κάνει. Έκανε την πιο εύκολη αναβάθμιση ναυαρχίδας της ιστορίας της, ξέροντας ότι λόγω οθόνης και μόνο όλοι θα τρέξουν να το πάρουν. Και ακόμα και αυτό το έκανε κουτσό για να σας τα πάρει ξανά με το 6s.
Λες και ξαναλές ότι έχουν περάσει από τα χέρια σου πόσα κινητά. Και εμένα, και τι έγινε? Το IOS δεν με βόλεψε ποτέ και δεν πρόκειται να με βολέψει ποτέ. Η ευκολία του να συνδέσω το κινητό μου ή tablet σε όποιο computer θέλω και απλά να το δει σαν εξωτερικό δίσκο, δεν αλλάζει με τίποτα. Όπως και το να κοτσάρω ένα USB στικάκι επάνω και απλά να δω τα αρχεία. Το να συνδεθώ με bluetooth και να κάνω ανταλλαγή. Το να περάσω ένα αρχείο (ότι και να είναι αυτό) από το computer μου στο κινητό ή το tablet, χωρίς να πρέπει να το κάνω authorise σε ένα άθλιο πρόγραμμα και να σβήσω ότι έχει μέσα πρώτα.
Μπορώ να συνεχίσω και να πω και άλλα, όπως και εσύ μπορείς να βρεις θέματα με το android. Η διαφορά όμως, είναι ότι εμένα δεν με νοιάζει. Τα μικρά προβλήματα, τα αποδέχομαι και τα ξεπερνάω γιατί είναι ασήμαντα. Και την ίδια στιγμή έχω ένα κινητό τελευταίας τεχνολογίας και όχι 3 χρόνων.
Τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις του IOS ή του OSX στο όνομα της και καλά ευκολίας, δεν τις ξεπερνάω όμως με τίποτα. Και το ίδιο κάνει το 85 με 90% του κόσμου.
Πάρε λοιπόν το 6, όπως θα κάνουν και εκατομμύρια άλλοι, γιατί σε σχέση με το 5s είναι πραγματικά αναβάθμιση (το είπε και ο Cook, Best iphone ever, λες και γινόταν να μην είναι καλύτερο από πέρσι) και κάνε την δουλειά σου. Άσε εμάς να παιδευόμαστε με το Android και την πραγματική τεχνολογία.

Υ.Γ. Α, και όταν θα κρατάς το 6+, θυμήσου ότι Note (2011), Note 2 (2012), Note 3 (2013), Note 4 (2014) είναι πραγματικά αριστουργήματα και μπροστά τους όντως το 6s είναι παντόφλα. Αργοπορημένη παντόφλα.

Το δανείζομαι, αντιγράφω κατι, (που ανάφερε ο Picasso) σημαίνει οτι προσπαθώ να κανω κατι όμοιο..

Αντιθέτως το κλέβω, σημαίνει οτι εχω κατι στην πλήρη κατοχή μου, οτι εχω κατανοήσει πλήρως αυτο που ενας άλλος εχει κανει. Και άρα μπορω να το εξελιξω, να του δώσω μια νεα πνοή, λειτουργία κτλ.

Η αλήθεια ειναι καπου στη μέση απο αυτα που γράφεις. Φυςικα και γίνονται γνωστά τα προϊόντα της λόγω μάρκετινγκ. Ομως ειναι και πραγματικα καλα, (ενα προϊόν αν δεν ειναι καλο οςο μάρκετινγκ και να κανει δεν θα πουλήσει) καλαίσθητα και δουλεύουν οπως πρεπει. Τα προτιμούν κυρίως άτομα που δεν θα πολυ ασχοληθούν με το αν μπορεί να κανει καποιο αλλο κινητο κατι καλυτερα και να εχει ολα τα τεχνολογικά features της εποχής. Ξεκίνησε με το να τα προτιμούν τα προϊόντα της, κυρίως οι δημιουργικοι άνθρωποι, γιατι τους ενδιαφέρει να κανουν την δουλεια τους εύκολα, και χώρις να ανησυχούν για το τι τρεχει απο πιςω.

εξάλλου η πιο εξελιγμένη και τελικά επιθυμητή τεχνολογια, ειναι αυτή που θα ειναι αόρατη και θα τρεχει απο πιςω, δίνοντας σου την ευκαιρία να ασχοληθείς με αυτο που ειναι πραγματικα σημαντικό, την δουλεια σου. Λόγο αυτού του σκεπτικού, τα προτιμούν και οι λιγότερο σχετικοί με την τεχνολογια.

Πχ ήδη καποιος μπορεί να αρκειτε στην ήδη πολυ καλή κάμερα ενος iPhone 4/4S για απλή χρηςη. Ενω για πιο σοβαρή χρηςη να εχει και μια καλή dslr.

Η εμμονή της για κλειστό περιβάλλον, για να εχει τον πλήρη έλεγχο (κάνοντας την ζωή του χρήστη σε καποια θέματα πιο δύσκολη πχ drag & drop, sd cards κτλ ενω γίνεται πιο εύκολη για αυτήν), και οτι ενω μπορεί, δεν δινει τα features που πρεπει παρα μονο ελάχιστα για να παρουσιάσει το νεο προϊόν, και να εχει κατι για να πουλήσει και του χρόνου, και μαλιστα σε παράλογες πλέον τιμές λόγω ανταγωνισμού. Και η δικαιολόγηση/υπεράσπιση κάποιον φίλων της υπέρ της και οχι του ίδιου του χρηςτη, ειναι μερικά απο τα κατακριτέα σημεία της.

Last edited:
meizu-about-iphone-6-570.jpg

>>iPhone 6, η Meizu λέει ότι η Apple την αντέγραψε- η Oppo σχολιάζει την 1080p οθόνη<<

Εδώ που τα λέμε το Meizu είναι πιο όμορφο από το iphone (75.5% αναλογία οθόνης/επιφάνειας αντί για 60% της Apple) , έχει και 20 MP κάμερα (Sony) , λογικά θα είναι και πιο δυνατό , το δε Oppo έχει και QHD οθόνη και 13 Mp κάμερα την ίδια στιγμή που η Apple κάνει τσιγκουνιές.

Last edited:
Θα ήθελα ένα iPhone 6 στο ίδιο σχέδιο του 4 με 4.7'' οθόνη άθραυστο γυαλί εμπρός πίσω και φυσικά ios 8
τώρα για κάποιο λόγο γύρισαν στη samsung σχεδίαση του ativS κλπ κλπ
η ψαλίδα έχει κλείσει και από τη στιγμή που επιλέγεις να κατασκευάζεις σε χώρες της Ασίας με υλικά που παράγονται εκεί ποιος ο λόγος να μην βγάλουν μια σχεδιαστική γραμμή και οι αμιγώς κινέζικες εταιρείες όλοι έτσι ξεκίνησαν π.χ. Ιαπωνία
εδώ η http://www.hyundai.gr απέκτησε γραμμή και κτυπάει στα ίσια Ευρώπη Αμερική